2013-04-13

Hej vänner
 
Idag har jag inte gjort många knop mer än att använt detta hjälpmedel dvs datorn. Ni som läst gårdagens blogg vet ju att jag var vaken redan tio över 4 imorse med en fruktansvärd värk så fick gå upp och ta tabletter. Det är en jädrans tur det finns när man behöver dem. Gick till sängs igen och låg väl en halvtimmes tid innan tabletterna började göra värkan, så trist att ha ont.:-(
 
Men lyckades iallafall somna om och vaknade igen kvart över fem och låg och snurrade i sängen  trist att vakna så tidigt en lördag, men inget att göra åt det så kvart i sex steg jag upp och satte på kaffet och tog fram datorn för att skriva ffärdigt bloggen och samtidigt njuta av kaffet i tysthet. Kände att jag hade en stor insperation att skriva därav det långa inlägget igår, kände att det fanns mycket som behöövde komma ut och efteråt när jag var klar kändes det betydligt bäätre och nu när jag läst era kommentarer om gårdagens blogg känns det ännu mer positivt:-) att jag får medhåll och kredit av er läsare för att jag belyser psykiatrin på ett så öppet och icke skuldbelagt sätt.
 
När väl resten av familjen vaknade så åt vi en god frukost ihop förutom sonen som gärna sover länge nuförtiden, är ju tonåring nu och verkar kunna sova hur mycket som. Han väktes dock kvat över tio idag för att kunna sova ikväll i rimlig tid.
 
Efter det att vi ätit frukost så kände jag att idag så behöver jag vila mig, hade värk och kände mig hängig.  Tog mina morgonmediciner för att sedan rulla in i sängen och där har jag i princip legat förutom ett kortare avbrott för lunch.
Efter lunch så stack frun och sonen iväg för att spela fotbollsmatch i Hässleholm och dottern följde med en kompis, så det blev ju alldeles tyst i huset så jag lade mig tillrätta i sängen och somnade som på beställning, vilket var helt underbart.
Sov ungefär en timmes tid kanske till och med en och en halv, kände mig som en ny m änniska när jag vaknade så fantastiskt det kan göra med lite sömn. Skulle vara obligatoriskt med sömn för människan under eftermiddagen.
 
Nu steg jag faktiskt upp lockan var ju fyra och jag kände mig tillräckligt pigg för en runda med jycken fast jag hade värk, men botade det med nya alvedon i kroppen.:-)
Så nu så blev det en hyfsad runda å att han fick uträtta sina behov, det ända som är svårt med jyckens promenader är att böja sig ner från rullstolen samtidigt som man ska plocka upp avföringen efter honom, men allt går det tar bara lite längre tid.
 
Nu var vi hemma och frun och sonen hade också kommit hem, frun skulle köra igen för att dottern skulle sova över hos sin kompis så hon behövde övernattnings gejor.
 
Nu kom min morsa upp och barnens kusin upp för att hälsa på och lämna några skjortor som hon strukit. Stannade kvar nästan hela kvällen och gjorde ju oss sällskap till kvällsmaten vilket var trevligt. :-)
 
När de nu åkte hem så rullade jag in i ängen igen med värk i ben och arm får väl se hur det utvecklar sig tills man ska sova eller så får jag kurera mig innan sömnen träder in så man iallafall får sova och slippa ha ont.
 
Nu väljer jag att avsluta dagen med dessa ord och bild
 
Må bäst vänner
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Månsson

tur att du lärt dig att slappa

Svar: Ja det är gott att ibland bara få vara.
Jörgen Ekeberg

skriven
#2: Anders

Värktabletter är som jag har skrivit tidigare ibland ett ont måste.
Det jag funderar över är ifall du inte ibland måste få träningsvärk i armar och ben. Du kör rehab, är ute med hunden och tar dig mellan CSK och jobbet tills du är helt genomsvettig. :-P
Det med antal timmars sömn per dygn som du tar upp. Jag har läst en undersökning som påvisar att vi och våra barn sover färre timmar nu för tiden.
Att må sämre fysiskt/psykiskt kommer ju då som ett brev på posten, tyvärr :-(
Idag är det vår i luften och vi tar nya tag och försöker fånga dagen! ;-D

Svar: Ja så eär det säkert Anders att man får träningsvärk och den värken är så skön, men denna värken är inte träningsvärk utan något annat känner en stark skillnad faktiskt. och idag känner jag stark träningsvärk i höger vad efter hundpromenaden igår gött.

Idag ska jag verkligen fånga dagen och se till attt fortsätta njuta för iag har jag ingen värk tjoohhooo
Tusen tack gubben för omtanken du visar mig
Jörgen Ekeberg

skriven
#3: Marie

Hej
Härligt att läsa att du ändå är så positiv och kan uppskatta så mycket i livet trots att du går igenom väldigt tuffa saker. Såg du artikeln i Expressen nu i veckan om en kvinna som fått samma symptom som du? Hon fick också halvsides förlamning efter en stresskollaps.
Kram

Svar: Hej MarieJag försöker vara så positiv som möjligt i min vardag men har väl mina dippar ibland. Jag läste artikeln och såg att hon råkat ut för samma symtom. Vet ju inte om jag känner dig men har alltid varit en människa i farten och när då tiden stannar och man blir sjuk så får man det väldigt tufft, men allt går bara det ibland tar det lite längre tid.
Jörgen Ekeberg

skriven
#4: Benny

Hej!
Trist att läsa om din värk och kropp som strejkar :( Jag råkade ut för lite liknande.
När det började gå riktigt utför var vid en hundutställning, fick skakningar sen ville inte benen lyda och inte armarna heller, började även sluddra. Hamnade hos neurologen som trodde jag fått en stroke.
Sen fortsatte helv,, med otaliga veckor inlagd och proppad med mediciner som lyrica, morfin osv,,
Efter några år så sökte jag hjälp via Tyskland och där konstaterades borrelia, bartonella och TWAR. Nu är jag bättre pga rejäl abx behandling.
Hoppas du också hittar rätt hjälp för att bli bra,,

Svar: Ja Benny roligt du delar med dig av din historia och att du hittat till bloggen, fortsätt gärna läsa den och följa den. Ditt tips tar jag gärna emot men de har tagit borrelia prov på mig
Jörgen Ekeberg

skriven
#5: Benny

Hej!
Ja det tog dom på mig också,, visar endast rätt i 45% av fallen enligt en stor finsk studie. Lp visar bara rätt i ca 20% av fallen
:(
Det finns mer omfattande provtagningar, men dom används tyvärr inte i Sverige.

skriven

Kommentera inlägget här :