2013-06-08,09,10,11

 
 
Hej alla goda människor.
Tackar för allla fina kommentarer ni ger mig, jag mår så jäkla gott av det ska ni veta.
 
Har varit lite trött de sista dagarna så jag har helt enkelt inte orkat ta tag i bloggen, det är ju rätt mycket  på gång just nu med träning på rehab 2 gånger i veckan, psykolog kontakt 1 gång i veckan.
 
Lägg där till att vi har ju två barn som kräver sitt  och alla andra sociala kontakter man har. En sak som vissa av er läsare kanske inte tänker på är att varje gång jag ska upp och gå så måste jag tänka, fokusera och detta tar ju enorm kraft.

Rörelsemönstret i min kropp är ju inte på något vis automatiserat så varje steg kräver en tankeprocess, vilket kostar kraft och energi.
Samtidigt är jag ju överlycklig av att kunna gå framåt i min resa även om logg och annat fått stå tillbaka.
Hoppas ni läsare har en acceptans för detta och en förståelse.
 
Jag ska försöka återge dessa 4 dagar vilket inte heller är helt enkelt eftersom jag har en tendens att bli trött i huvudet när jag tänker för mycket och anstränger mig för att plocka upp saker från minnet. Men jag gör ett tappert försök så får ni läsare hålla tillgodo med det.
 
Lördagen den 8/6
 
Under dagen gjorde jag väl inget speciellt mer än att stora dagens begivenhet var att få gäster på kvällen nämligen familjen kärrdahl/Alexsson
Lägger in lite bilder från kvällen :-)
 
 
 
 
Under dagen har jag ju promenerat lite med mina kryckor och stödet ruunt benet som jag fått låna över helgen
av sjukgymnastiken.
Det tar verkligen på ens krafter att förflytta sig framåt med dessa pinnar.
Har ju även gått med rullatorn lite så när kvällen närmade sig sängdags så var man rätt så mör i kroppen.
 
Söndagen den 9/6
 
Denna dag blev en dag där vi hjälptes vi åt att röja hemmet oh framför allt tvättstugan där det var ett berg av tvätt som skulle vikas.
Efter detta var vi ute nästan hela dagen för röja i trädgården, frun planterade blommor och jag klippte gräset på min hemmagjorda åkgräskllippare.
 
 
När detta var gjort så var frun iväg med tösen för att spela fotbollsmatch och på hemvägen köpte de pizza med sig hem. Det var vi värda efter dagens slit.
Efter detta tog jag mig en rejäl tid i avslappningsfotöljen som jag fått låna från företaget Promas, för att bli lagom trött, sedan rullade jag in i sängen för att sedan slå ihop ögonenmed spotify i lurarna så  somnade jag gott.
 
Måndagen den 10/6
 
Denna dag började tidigt eftersom frun skulle till universitetet i Norrköping så klockan ställdes på klockan fem. Jag skulle ju nu vara ensam hemma med barnen under dagen och morgondagen.
 
jag började ju morgonen med en kaffe som vanligt och sen gick jag ut med hunden sen när jag kom hem igen då hade barnen redan gått upp själva och pågen duschat och tösen plockat fram frukost, så glad man blir när allt är fixat när man kommer hem.
Efter detta dukade jag undan och barnen gjorde sig redo för att ege sig till skolan.
 
När de lämnat hemmet så satte jag igång att röja lite innan jag satte mig i avslappningsfotöljen från Promas för att få lite massage efter undanröjningen.
Hann dock inte köra programmet riktigt färdigt innan elektrikern jag brukar anlita kom förbi och ville hälsa på, trevligt med spontanbesök.
Vi satt och snackade en go stund och sen lovade han att komma och göra lite jobb någon dag i veckan.
 
Efter detta så gick jag in och lade mig en stund och sov en timme så underbart.
När jag sedan vaknade så kände jag mig trött så jag tog en promenad med hunden för att piggna till lite.
När jag sedan kom hem igen värmde jag lite mat för att sedan gå ut i en solstol och avnjuta lite musik och slappa lite.
Under eftermiddagen kom ungarna hem och vi fixade lite mellanmål. Förberedde även kvällsmaten som blev spaggetti och köttfärssås och eftersom såsen var redan gjord så blev det en enkel match.
 
Tösen skulle ju på ridning under kvällen så mormor och Olle hade lovat komma och köra henne eftersom de också var sugna på hur det går för henne. Roligt de vill komma och titta på sitt barnbarn.
Nu kom de och jag lovade ha kaffet färdigt när de kom tillbaka.
 
Under tiden ringde min kompis Månsson och också ville komma upp och hälsa på och det var ju helt ok. Bad han köpa med lite fika bröd så vi kunde fika alla tillsammans senare.
Satt och pratade på uteplatsen en god stund innan mormor och olle dök upp igen efter ridningens slut. Nu satte vi oss att fika i kvälls solen underbart med dessa kvällar.
 
Nu var det dags för att slå igen butiken i Balsby för dagen så ungarna hoppade i säng och jag gick kvällsrundan med hunden innan jag kröp ner i mellan lakanen.
 
Tisdagen den 11/6
Dagen började som igår med h
 
undpromenad och sedan när jag kom hem så var barnen uppstigna och frukosten framdukad, underbart, underbart.
Att de stiger upp efter egen klocka och sen dukar fram frukost är en ny företelse i denna familjmen så roligt med egna iniativ.
Sådant ska alltid uppmuntras och att sedan pågen inte brydde sig om skolskjutsen idag utan valde att cykla de fem kilometrarna till skolan gladde ju en extra mycket.
 
Nu var det dags att plocka undan och få ordning på torpet innan jag skulle ge mig av till rehab i Hässleholm för dagens dos av träning.
Frågade grannen om de ville ha hunden under förmiddagen eftersom det var så fint väder så tyckte jag det var synd han skulle behöva liggga inne om det fanns andra alternativ.
 
Vist de ville gärna ha hunden de är så glada vid han så det var inga bekymmer, de är dessutom pensionärer så tiden finns ju.

Satte mig och väntade på taxin som inte kom ringde och hörde då hade de tagit fel på min beställning och skrivit att jag skulle åka 9.40 istället för 8.40 som jag beställt så nu blev det ju tid över så jag passade på att bädda och dammsuga huset, skönt när man är pigg och man kan ju se det som ett träningspass.
 
Äntligen kom taxin och jag iväg till Hlm för dagens övningar. Så idag blev det arbetsterapin och kuratorsbesök som stod på menyn eftersom jag kom sent dit. Hos arbetsterapeuten så gick jag med rullatorn ut i odlingslandet, bra kämpat med tanke på det är 75 meter ut dit. Fick också lite massage eftersom jag har så fruktansvärt ont i skuldror och nacke nu när jag börjat gå lite. Det var så skönt.
 
Nu var jag hos kuratorn och pratade om ditten och datten. Pratade lite om energitjuvar och ska framöver identifiera dem och se vad man kan göra åt dem, så passa er;-)
 
Kuratorn kommer även att följa med mig på ett möte med arbetsgivaren försäkringskassan och personalspecialisten på kommunen känn oerhört skönt att få detta stöd i allt kaos.
 
Nu var det dags att åka hem för dagen och sedan somnade jag som vanligt och när jag kom hem så hämtade jag hunden som nyligen blivit rastad så jag rullade in i huset och fram till sängen och fortsatte sova helt slut.
 
Vaknade efter två timmar, då hade barnen kommit hem och jag hade inte ens hört dem snacka om att sova djupt.
Hade riktigt ont i skuldror nacke nu, stel och orörlig men tog ett par starka värktabletter för att klara av kvällens föräldramöte där vi skulle grilla vid ett friluftsbad. Så att barnen också kunde få bada lite under tiden vi föräldrar snackade lite.
Så vi packade en fika korg med diverse grillbestyr och jag hade beställt färdtjänst dit, så den kom och körde oss dit. Där vi fick lite info sen grillade vi och ungarna badade och hoppade från hopptornet rakt ner i bassängen.
 
 
 
 
 
När 2 timmar gått så kom taxin för att hämta oss och köra oss hem. Nu var jag rejält trött och som tur var hade nu frun kommit hem så att hon kunde ta över hushållet och jag ägna mig lite åt bloggen och lite musik i öronen.
 
Nu är det dags att slå igen för denna gång
Må så gott alla goa människor och fortsätt peppa mig med era kommentarer. Vilket resulterar i att ni får mer att läsa från mig
Kramar

Kommentarer :

#1: Lotta

Hej !
det e sent på kvällen när jag läste detta men vill ändå bara ge dig en hälsning. och säga att , när livet inte längre är som vanligt kan man inte ha förväntningar och krav på sig som innan heller. du skriver när du orkar o det e bra nog!! stor kram till dig, och var rädd om dig så du inte tar ut dig för mkt med allt, det finns bara en av dig , det vet du. Natti Natti. Over and out och hörs väl strax igen :)

Svar: Underbart Lotta fast klockan är mycket så glädjer du mig med en kommentar. Du är en stor människa som uppmuntrar dina medmänniskor något så enormt och det glädjer mig att få ha dig som kommentator på min blogg
Jörgen Ekeberg

skriven
#2: Anonym

läser fortfarande om dina vardagsbestyr med glädje. Något som slår mig när jag läser är att du trots sjukdomen är en lyckans ost med din positiva attityd, familj,hus,rehabilitering och alla dina vänner. Du har en plats på jorden!

Svar: Vist är jag lyckligt lottad, men försöker hela tiden beskriva det positiva och inte gräva i energitjuvar som jag även har i min omgivningSå vist är livet underbart trots svårigheter
Jörgen Ekeberg

skriven
#3: Nilla

Det är väl självklart att du ska prioritera livet och ditt mående framför bloggen. Vi som läser den får ge oss till tåls helt enkelt. Den som väntar på något gott...

Svar: Va skönt Nilla att du och många andra har förståelse för det. Sen försöker jag att hålla er uppdaterade min ibland pallar inte kropp och knopp tyvärr
Jörgen Ekeberg

skriven
#4: Anders

Hallå PJ, trevlig läsning som vanligt. Klart att Uppfinnar-Jocke i dig ska lösa problemet med gräsklippningen ;-)

Gott med mor/far/svär-föräldrar som är intresserad av sina barnbarn och som ställer upp vid behov! :-D

Vad är det som gör att du får så ont i skuldror/axlar/nacke? Spänner du dig när du går? :-I

Härligt att du passar på att njuta av vädret nu innan regnet kommer ;-)

Underbara barn du har som tar stort personligt ansvar i hushållet trots sin ålder :-D

Svar: Hej AndersRoligt du uppskattar det jag tar upp i bloggen och väljer att kommentera de olika delarna jag tar upp:-)
Och att jag får ont i skuldror och nacke beror till största delen att det blir en helt annan belastning när man går och så låter jag armar axlar och nacke ta mycket av tyngden när jag går med rullatorn
Och vist spänner jag mig oerhört när jag tar mina steg är ju som att börja om från början med osäkerhet stapplande etc.
Jörgen Ekeberg

skriven

Kommentera inlägget här :