Fredagen 2013-03-08

Gokväll
 
Idag är det första dagen jag är hemma en heldag och den började halv sju, då vår lilla fyrbenta vän hoppade upp i sängen och tyckte att matte och husse skulle ta tag i dagen, så det var bara att pallra sig upp. nattens sömn har varit bra ända kruxet var ju när man behövde komma upp på toan mitt i natten, ni vet gamlaa gubbar behöver ju lätta på trycket på natten ibland ;-)
Faktiskt skönt att komma in i lite dagsrutiner, så jag rullade ut i köket för att sätta på sitt morgonkaffe, samtidigt som frun väckte kidsen, kändes så gott då de kom ner om trappen och kramade om mig och sa godmorgon :-).
 
Nu var det dags för att duka fram frukost och det märktes att jag inte varit hemma på ett tag för barnen tog sådant ansvar och hjälpte till med både dukning och att ta fram från kylen, så trevligt.
Under tiden så tog ju frun morgonpromenaden med Ludde Det var en skön stund vi fick tillsammans på morgonkvisten.
Det märktes att barnen nog trivdes med att jag var hemma för de var på så gott humör och framför allt Simon som klädde upp sig och värkade väldigt nöjd med situationen.
 
Sen stack barnen iväg till skolan och jag rullade in i sängen igen och kollade runt på datorn, frun som numera är medicinskt ansvarig för utdelningen av mediciner kom med dagens skörd av tabletter.
 
När jag nu tagit dessa och fått dem att verka så rullade jag ut på dass för att vaska av sig innan det var dags för hemtjänsten att komma och installera ett personlarm. Detta ska vara om det skulle hända något och ingen är hemma som kan hjälpa mig tex. om jag skulle ramla med rullstolen och inte komma upp.
Efter en stund så kom hemtjänsten och skulle installera larmet men hade tagit fel sorts larm så de återkom under dagen med rätt sorts larm och installera detta så nu är man säkrad även om det inte är någon hemma, känns ju rätt så tryckt.
Nu var det dags för lite vila inne i soffan så vi killar (Ludde och jag) tog varsin soffa i besittning och slappade en stun innan det var dags för mig att ta på mig kläder för att ta taxin in till sjukhuset för en träff med kuratorn som jag bokat sedan början av veckan.

 
Kuratorn som är en mycket trevlig samtalskontakt och som kommer hjälpa mig med diverse papper och tillstånd som ska behövas. Vi pratade nästan en och en halv timme om allt mellan himmel och jord. Tänker inte i detalj återberätta detta här på bloggen då det är saker som jag vill behålla för mig själv, och mina närmsta. Dock kan jag berätta att hon kommer att försöka påskynda beslutet om att få färdtjänst. Hon viste också någon person i Stockholm som hade stor kunskap om just den diagnos och de symptom jag har så hon skulle ta reda på namn och kontaktuppgifter :-). Känns kanon om det finns någon med speciallist kompetens inom just det område som min diagnos inrymms inom, ger ju hopp om lösningar.
 
Nu åkte jag hem igen för att käka lunch, det blev lite rester som familjen haft innan i veckan, det var riktigt gott, rullade därefter in i sängen för att sova en stund, det tar på krafterna att dels vara hemma men också kuratorsbesöket. Sov en liten stund innan en av mina yngre vänner dök upp för att sitta och prata om allt mellan himmel och jord. Fikade på lite hemlagade muffins och en balja kaffe trevligt att sitta och prata en stund.:-)
 
Under tiden vi fikade kom Simon hem med en kompis de dök direkt upp på rummet för att spela ps3 kom dock ner och också var lite fika sugna.
Saga kom också hem men bara för att hämta lite övernattnings saker eftersom hon skulle åka med en kompis hem och sova över.
 
När vi fikat färdigt så rullade jag in i sängen och pluggade in spotify i lurarna och somnade igen, trots volymen inte direkt var låg, tyder ju på att man är rätt så slutkörd. Vaknade efter en timme eller något men låg kvar och surfade en stund.
 
Nu var det dags för kvällsmat och mattemat för dagen fortsatte så till kvällen blev det pastagratängen som var över sen igår kanske ingen fredagsmiddag, men onödigt att slänga det.
 
När sen frun ville slänga sig i badet så tog vi grabbar Simon och jag och lade oss i sängen för att kolla på en film gemensamt, mysigt mysigt.
 
Nu har frun och Simon gått upp för lite fredagsmys och jag ligger kvar här nere eftersom jag inte kan ta mig upp för trappan, men lider inte av det utan nu kan jag vila mig lite samtidigt som jag kan uppdatera bloggen.
 
Imorgon har grannarna Ola och Anders lovat mig  med hjälp att beskära frukträden, verkligen snälla som ställer upp.:-)
Så imorgon blir det nya tag och nya framsteg förhoppningsvis och även om de uteblir så kommer det med tiden.
 
Ha det bäst där ute i blåsten
 Jörgen
 

Kommentarer :

#1: Anders

Gott att vara hemma igen PJ! ;)

Svar: Ja snacka om det. Att få ligga i sin egen säng och slippa bli väckt en gång i halvtimmen är helt underbart
Jörgen Ekeberg

skriven
#2: Peter

Gott att du är hemma! Låter bra det där med specialisten, hoppas du kan få svar på endel om din diagnos.. ha de gott Jörgen!
/Peter

Svar: Hej Har hittat sidor på nätet också så jag håller på att läsa in mig på diagnosen nu, känns skönt att man inte är ensam om detta
Jörgen Ekeberg

skriven
#3: Ewa Ejlefur

Trevligt att du är hemma igen,och bra att du har kontakt med en kurator de är jätteduktiga (många av dem) på att få saker och ting gjorda och på att lyssna på en när man har bekymmer och problem/Ha det gott här hemma i Balsby vi syns

skriven

Kommentera inlägget här :