Lördagen den 2 mar del 2

 Gokväll vänner
Då var det åter dags att summera en händelserik dag som innehållit mycket så ikväll känner jag mig rätt så färdig.
Dagen började som vanligt med morgonrutinerna som puls och blodtryck, är ju lite orolig för mitt undertryck på morgnarna som ligger lite för högt så detta får jag ju diskutera med läkaren. Det ligger runt 100 och normalt är runt 70-80 så detta tåls att fråga om även om det inte är skyhögt.

Passade på att uppdatera min blogg med ett inlägg som jag funderat på en hel del på, gå gärna in och läs på den

När detta gåtts igenom så kom dagpersonalen med sjuksköterskan Malin i spetsen med sitt glada norrländska skratt, en underbar sjuksköterska som verkligen bryr sig om sina patienter och tar sig den tid var och en behöver, så en stor guldstjärna till henne:-)

Efter detta låg vi och småsnackade samt så lyssnade jag på lite go musik på spotify innan det var dags att hoppa upp ur loppelådan;-) och rulla ut för ägg och silla frukost. samt slänga i sig dagens skörd av pillerna som gör att man klarar av sin vardag, tyvärr. Detta är dock något som jag vill bli av med så fort som möjligt men just nu är detta tvunget eftersom situationen kräver det.

När detta var gjort så gick vi åter in på rummet för att ligga och snacka lite skit. Faktiskt trevligt med folk i ens egen ålder som man kan snacka lite med och inte bara gamlingar som mest ligger och väntar ut tiden.   
När sen undersköterskorna kom in på rummet för att fråga om man behövde något dricka eller något annat så passade de på att renbädda min säng vilket kändes riktigt bra eftersom jag svettats rätt så mycket under natten.

Efter detta låg jag och chattade en del på fb samtidigt som jag lyssnade på musik. Hela förmiddagen låg jag mest och slappade kände mig faktiskt riktigt bra under omständigheterna.
Gick in för att tvätta sig och känna sig lite fräsch inför hembesöket i eftermiddag. Passade även på att få på mig lite nya kläder så man känner mig som en ny människa.

Middagen var serverad så då var det bara för oss att rulla ut i matsalen. Idag var det en riktigt god köttgryta som serverades.
Sen var det  dags för att packa ihop lite av sina grejor som jag kände kunde få åka med hem. Packade ryggsäcken med de saker som fick plats, detta tog på krafterna så jag la mig på sängen för att vänta in taxin som skulle komma vid tre tiden. under tiden så fick jag en sådan blixtrande huvudvärk som jag kände att skulle denna fortsätta så var min eftermiddag körd med hembesök och övernattning och alla de förväntningar både jag och familjen hade.
Så jag ringde efter personal som var en undersköterska som i princip nonchalerade min huvudvärk som nu accelererade och nästan blev outhärdlig. Jag bad dock henne säga till sjuksköterskan att komma.
Tiden rann iväg och det dök inte upp någon sjuksköterska kände nu att risken för att jag skulle behöva ställa in var överhängande ringde åter igen efter personal och äntligen dök sjuksköterskan Malin upp som inte var så villig att ge mig extra medicin eftersom jag skulle åka hem, men insåg också att jag verkligen behövde extra tabletter så hon gick och hämtade starka tabletter och efter 40 min så började det att släppa vilket var verkligen tur.
Hade dock fortfarande lite malande huvudvärk men så kom äntligen taxin som skulle ta mig hem till Balsby.
Så ner till taxin och mot Balsby, skulle bli riktigt skönt att komma hem.
Väl hemma så rullas jag in av chauffören och vem kommer du och i princip hoppar upp i rullstolen jo hunden Ludde som blev överlycklig.
 
 
 
Var en sån skön känsla att kunna få vara hemma själva och nu var jag riktigt sugen på kaffe gjort på gevalia böner för sjukhusets kaffe smakar som ja jag vet inte vad.

Efter en stund så kom  underbara grannen Ewa Ejlefur över med en blomma från grannarna på gatan, helt fantastisk. Hon kom in en stund för att sitta och prata och undrade förstås hur det var med mig. Vi satt en go stund och snackade om hur det varit på sjukhuset och hur sjukdomsförloppet varit eftersom hon har stor erfarenhet av patienter själv.
 
 

Efter en stund så gick Ewa in till sitt och jag rullade in för att lägga mig på sängen och vila eftersom det tagit på krafterna att bara ta sig hem. Jag rullade in och lade mig och efter en stund så kom grannen Ola Dahlberg in för att se hur det var med mig men han fick faktiskt besöka mig när jag vilade mig eftersom jag inte kände att jag orkade ta mig upp igen, vi kollade på den nya fimtjänsten netflix hade att erbjuda efersom han inte kollat utbudet där tidigare. men blev tvungen att avbryta detta eftersom toabesök är ju ett måste. Detta är dock lite problematiskt att ta sig in och ur dasset även om vi har hjälpmedel där. Men med en tjurskallighets envishet så gick det men man är ju helt genomsvett efter ett sådant besök.

Gick in och lade mig igen under tiden familjen lagade middag, ungarna är helt fantastiska till att hjälpa till att göra mat och duka. De har verkligen tagit hjälpt till och tagit ett stort ansvar när jag inte varit hemma och det sitter tydligen i nu också.
Det känns verkligen super att barnen ställer upp när deras pappa har det lite tufft TACK <3 Saga Granekull Simon Granekull Ekeberg visar deras stora hjärta
Nu var det dags för att inta kvällens gourmet middag med entrecote klyftpotatis vitlökssås och grönpepparsås, så gott det var TACK Therese Granekull var länge sen man åt så gott.


Nu var man färdig för sängen medan de andra satt uppe på ovanvåningen och kollade melodi festivalen sitter jag här nere och summerar dagen, innan det är dags för att krypa ner. Lite oroväckande att jag åter börjar känna av min huvudvärk ifrån eftermiddagen trots jag intagit kvällmedicinen men får helt enkelt avvakta och se utvecklingen. Har ju en plats om det skulle bli outhärdligt men det får vi hoppas slippa

Tack alla vänner för dagens innehåll av min vardag

Må så gott

Kommentera inlägget här :