2013-04-30 vallborg

 
Hej alla läsare
Tidig morgon och en liten till bakablick över gårdagen (nyttigt med reflektion)  började dagen med de vanliga morgonrutinerna, nämligen kaffe först och sen se till att barnen fick i sig frukosten.
 
När detta var avklarat och tystnaden lade sig i huset så stte jag mig för  att kolla vad som hänt på internet under natten.
Då såg jag att statistiken skjöt i höjden för min blogg, det var nämligen så att Expressen och Kvällsposten hade släppt artikeln som handlade om mig ochmitt bloggande.
 


 
 
 
 
 
Så roligt att min situation uppmärksammas och att det viktiga budskapet ommer fram, att inte stressa i vår vardag utan at det finns tid för återhämtning
Nu såg jag också kommentarer började ramla in på bloggen om folk som också varit i likartnade sitationer.
 
 
Jobbarkompisen Sara skullee komma på besök nu på förmiddagen och hade med sig lite frallor så vi satt och fikade en god stund, under tiden ringde det i luren och det var sjuksköterskornas branch tidning som ville veta lite om bakgrunden till bloggandet och vad den sjuksköterskan Malin haft för tankar när hon föreslog för mig att börja blogga. Jag hänvisade dem till avdelningen på sjukhuset där jag låg inlagd.
De frågade även hur jag upplevde det utifrån ett friskkhetsperspektiv om det hjälpt mig och isåfall hur, bad de återkomma och ska ju till stockholm nu så ville de veta mer så kunde de ju kontakta mig när vi är där uppe.
 
Tyvärr för min vän Sara så ringde det igen och denna gång var det TV4 som ville göra en lite längre intervju inför Torsdagens sändning och samtidigt be mig skicka lite bilder från min återhämtningsresa.
Ville även kolla så allt var klart med taxi, flyg och hotell
 
Nu var Sara tvungen att åka och jag återgick till att göra mig iordning inför sjukgymnastiken på psykiatrein där jag får vägledning och träning i basal kroppskännedom.
 
Under tiden så ringde jag några samtal och mailade lite för jag har nämligen beställt t-shirtar med lite logga och tryck på som man kan ha när man är i huvudstaden.
 
Åkte nu iväg med taxin för att klara av sjukgymnastens besök och så nyttigt det är att lära känna sin kropp och våga lita på den.. Märks verkligen en skillnad på hur man sitter och står. Fick en del hämuppgifter som ska genomföras bara små enkla trick för att lära sig att ha en medvetenhet över sin kroppställning.
 
Nuåkte jag åter hem till lugnets trygga vrå för att rulla mig in i sängen och ta en tupplur som var välbehövlig, det var min fru som sa att du SKA vila nu eftersom vi skulle ha gäster på kvällen. Jag somnade bums och sov gott och väl en timme och vaknade som en ny människa, att det gör sådana underverk att sova en stund.
 
Nu så var det dags att börja se till att det var framdukat inför grillningen och tillbehören framdukade.
 
Vi hade gjort det lätt och bestämt oss för att bara grilla en korv tillsammans innan vi gick upp till vår bys traditionella fackeltåg som vi går igenom byn för att slutligen tända majbålet.
 
 
Efter majbålet gick vi hem till oss igen för att avnjuta lite kaffe och bakverk i alla möjliga former så perfekt detta blev och vilken trevlig kväll vi hade tillsammans goda vänner och grannar
 
 
Nu kallade sängen och gästerna försvann hemåt och vi somnade som slagna hjältar efter en hellyckad dag.
 

Kommentarer :

#1: Anders

Låter som en kanonkväll, efter bilderna att döma så hade jag satt mig vid barnbordet. Chips och godis i överflöd! :-P

Svar: Förstår jag Anders att du satt dig vid barn bordet med ditt ungdomliga sinne :-)
Jörgen Ekeberg

skriven
#2: Caroline Marko

Jorgen....kara kusin.
Jag ligger lite efter men.. WOW...vilken blogg, vilken resa.
Vilket harligt satt att dela med dig av din framgang .
Internet ar fantasktisk, fick till och med se dig i TV4 !
Tanker pa dig !
Caroline


Svar: Hej Caroline
Så fantastiskt glad du gör mig att du läser och kommenterar trots du sitter på andra sidan atlanten.
Var väldigt länge sen vi hördes av vilket kan vara lite trist, men allt kan ju bara bli bättre.
Har hört att du med haft det lite tufft men hoppas av hela mitt hjärta att du har det bättre nu.
Hoppas vi kan höras här på bloggen och att du fortsätter läsa och kommentera för det gör mig verkligen glad ska du veta.
Kramar
Jörgen
Jörgen Ekeberg

skriven

Kommentera inlägget här :