2013-08-27

Hej alla goa och trevliga människor.
 
Sen jag skrev här sist så har det hänt en del saker som jag tänker beskriva här nedan.
 
Jag vill först och främst tacka alla goa läsare som väljer att lämna kommentarer på min blogg. Det kan kanske tyckas att det kvittar om jag lämnar eller inte men där har ni fel för det betyder oerhört mycket för mig och jag besvarar  alla kommentarer det värmer mig oerhört mycket
Denna omgången så var det ovanligt många och värmande, kloka och kommentarer som verkligen gick rakt in i mig och min själ, underbart.
 
Det som hänt mig under dessa dagar som gått sen vi hördes av har inneburit väldigt svåra dagar för mig med mycket värk ett enormt sömnbehov, så dagarna har i princip spenderats mestadels i sängen, har enbart lyssnat på kroppen och försökt lindra värken med sömn och varianten starkare smärtstillande.
Har också försökt bada varmt med massagestrålarna påkopplade i badkaret:-) har kommit på att värme är en grej som är bra för att lindra värken så jag har  önskat mig en värmefilt nu när jag fyller år i slutet på månaden.
 
Det känns så tråkigt när man drabbas av en sådan här dålig period och man får dåligt samvete för resten av familjen att man inte  kan delta som man brukar göra.
Inte åka med på matcher som ungarna spelar etc.
Sömnbehovet var gigantiskt under gårdagen då jag i princip sov bort hela dagen förutom att jag på eftermidagen var på en anställningsintervju vilken kändes väldigt bra.
Jag var där i god tid så jag hann ta en glass på torget som smakade alldeles förträffligt.
 
 
Det konstiga är att idag så sov jag till klockan 6 och inte som det brukar att jag vaknar långt innan klockan ringt. När jag sen vaknar till känner jag att min värk är betydligt bättre och åter har sjunkit till min normala värk nivå, ni kan inte fatta hur underbart det kan kännas att kunna ta sig upp ur sängen utan det gör vansinnigt ont, vilken befrielse.
Att kunna hjälpa till med frukost kunna dammsuga och bädda direkt på morgonen, att få göra det som är normalt är en känsla som inte riktigt går att beskriva. trots man sitter i rullstol och har måttlig värk.
Sådana saker som folk tar för givit eller tycker är tråkigt upplever jag som en riktig höjdare, sjukt va.
 
Nu sitter jag i taxin på väg till min rehab och idag ska det tränas då jag känner mig riktigt på hugget. Får väl se vad de härliga personalen kan tänkas hitta på för mig idag. De som jobbar där är så underbara för oavsett hur dåligt man mår när man kommer dit så har de en magisk förmåga att få en på gott humör.
De har en fingertoppskänsla som är unik där de ser precis på vilket humör man är på och lägger ens träningsnivå utifrån ens kraft och humör, de är bara rent ut sagt fantastiska!!!
 
 
Så nu är jag snart framme vid rehab och passar på att ge er allla läsare en stor kram och en förhoppning om att ni får en underbar dag
 
Under rehab idag gick jag rätt så mycket med mina kryckor samt fick mycket stretching av mina ömma ben
 
 
 
Idag fick jag också bevis för att styrkan i vänster armen åter är på väg tillbaka även om det bara är en 7 del av min styrka fån förr så är det ändå en fördubbling som när jag var som svagast vilket är oerhört glädjande
 
Jag lyfte även frågan om vem som ska vara min behandlande läkare då rehabs ordinarie läkare inte vill ta sig an mitt case eftersom hon naser att hon inte har kompetens nog att handha det. Så då undrarade jag vem som ska vara det eftersom jag anser att min vårdcentrals läkare som är en duktig allmän läkare inte har den specialist kompetens som kan behövas i mitt fall.
Så frågan skulle lyftas upp i teamet först och sen ev. till högsta chefen för sjukhusorganisationen i Hässleholm. Jag kommer stå på mig vill jag lova.
Sen lyfte jag även frågan om hur jag ska ta mig fram till vintern vilket jag o rehab personalen hoppas med hjälp av mina ben, men jag säger OM det inte går måste vi ha en plan B som går in och den måste vi börja jobba med nu för ska jag ha en permobil så tar det 6 veckor för handläggning.
 
Nu under kvällen har tösen och jag varit nere vid badplatsen och hon har tagit ett kvällsdopp så underbart att bara kunna rulla ner på 5 minuter och kasta sig i plurret.
 
Det är en fantastisk sensommarkväll så det gäller att passa på och njuta då tillfälle ges.
 
 
 
 
 
 
 
Er bloggskrivare Jörgen

2013-08-25

Godmorgon vänner
 Idag är en ny dag med unika möjligheter, en dag som aldrig kommer i repris. Ibland så tänker jag så och det både ger mig en tankeställare att göra så bra som möjligt av dagen och samtidigt skrämmer det en för att tiden ibland bara upplevs rinna iväg.
På morgnarna  brukar jag ta morgonpromenaderna med våran bebis Ludde när min värk eller sjukdom inte  hindrar mig
 
 
I fredags när jag var på rehab blev det inte mycket tränat tyvärr. Jag var först på arbetsterapin och var ute och gjorde fint i deras trädgård dvs. sinnenas trädgård. en liten oas som de skapat med massor av växter odlingar lusthus etc. Gjorde riktigt fint därute, det behövde tas ogräs på plattorna samt sopas av, så det såg rent och snyggt ut inför den kommande kräftskivan med alla inneliggande patienter på strokeavdelningen.
 
När jag sen skulle ner till sjukgymnastien så såg de väl på mig att jag inte var riktigt i form som delvis berodde på att jag varit uppe sen tio över fyra och så hade jag ju min värk.
Så jag lade mig på en brits och fick en kudde och detta är beläget inne i gympasalen men jag somnade tvärt och sov mig igenom hela sjukgymnastik tiden vilket inte var så bra men kunde inte styra tröttheten alls. Jag hoppade även över eftermiddagens trääning i varmvattenbassängen eftersom jag bara kände att jag behövde kommma hem och sova.
 
Sagt och gjort så hem med taxin och ta några smärtstillande och sen i säng för att sova ytterliggare 2 timmar. När jag sen vaknade till så kände  jag fortfarande den otroliga värken som tär så på en, men vi åt en god middag på kvällen och det skingrar ju tankarna lite.
Senare på kvällen ringde min bästa vän Uffe och frågade om han och frun kunde komma på en snabb kopp kaffe och även om jag var trött så är det alltid trevligt när de tittar ut till oss för att sitta ner och snacka skit. Ett mycket uppskattat inslag med spontanitet.
När sedan de begav sig så slocknade jag med det samma.
 
Så kom lördagsmorgonen och jag och en kompis hade bestämt att vi skulle ut och fiska. Vi hade sagt att vi skulle sticka ut vid halv åtta så strax därefter kom han och vi drog ner till båten för att sedan köra uti denna underbara morgonstund.
Vädret var helt perfekt kunde knappast bli bättre och sen som gräddet på moset så nappade det riktigt bra så vi åkte hem med en gädda och sju aborrar, vilket är lycka.
Att få känna hur det rycker till i spöet och sedan veva in och konststycket att inte tappa den på väg in är en unik känsla varje gång och alltid lika befriande.
Faruk som kompisen heter fick en gädda och tänkte visa hur det gick när den kom i båten.
 
 
 
 
 
Sen när jag kom hem så tog jag smärtstillande eftersom det är mycket ansträngande för mig att ta mig upp och ner till båten och att också ta mig i kräver en envishet. Så jag sov en stund för att sedan kompisarna Hasse och Jessica skulle komma tillsammans med deras barn.
Så vi fixade lite käk och satt och njöt av varandras umgänge. Det var många befriande skratt denna kväll, vi har verkligen skoj när vi ses och dessutom så gillar våra ungar deras så de trivs kanon ihop.
 
Men jag hade en fruktansvärd värk under kvällen så jag fick ta extra smärtstillande tabletter och sen var jag väldigt trött så det gjorde ju inte saken bättre.
Under sen kvällen var jag så trött så jag låg och slummrade till i soffan trots vi pratade och skrattade för fullt.
När sedan de åkte hemåt så snabbade jag mig att hoppa in i sängen och somnade ögonblickligen.
 
Idag är en dag då värken gör sig påmind på ett mycket otrevligt sätt har så ont så ont så denna dag kommer enbart handla om att vila sig vilket man kan tycka är tråkigt som övrig familjemedlem , att jag bara ligger i sängen och vilar mig. Det är  också väldigt tråkigt för mig personligen att inte kunna njuta då vi alla är lediga
 
Men denna dag för helt enkelt bli en återhämtningsdag då allt annat än vila är bortprioriterat, får dock se hur det blir framåt dagen men hoppas kunna ta mig något i det fina sommarvädret eller kanske det superfina höstvädret, oavsett så ska jag göra det bästa möjliga av dagen
 
Kramar

2013-08-22,23

Hej alla goa
 
Sitter just nu i taxin på väg till min rehab i Hässleholm och försöker redogöra lite för mina äventyr de senaste dagarna.
De senaste dagarna har jag vaknat väldigt tidigt omkring 4 halv fem på morgonen vilket är väldigt tidigt. Har testat att lägga mig senare på kvällen men det hjälper inte och att sova på eftermiddagen är ett absolut måste för mig och mitt huvud och kropp
Igår så var jag ute och fiskade alldeles själv. Jag har ca 100 meter ner till båten och det är väldigt mycket bråte ivägen samt på vissa ställen väldigt mjukt underlag vilket gör att framhjulen på rullstolen sjunker ned.
Så det var en riktig pärs att ta sig ner med utrustning och fiskespön till båten, så jag var helt genomsvett innan jag ens kommit i båten.
 
När jag väl kommit i och fått av kapellet på båten och ut på sjön så svalnade ens kropp av ordentligt av fartvinden.
Så avkopplande att sitta och fiska även om det bara blev kaffedrickande och ingen fisk, så var det ändå helt underbart. Var ute hela fem timmar på böljan blå, fantastiskt.
 
 
 
 
När jag sedan skulle hem så var krafterna i princip helt slut och jag kände att det var mig lite övermäktigt med denna tur och så länge, men envis som jag är så tog jag mig hem även om det tog tid.
När jag sedan kom hem så mötte mig en hund som ville gå en runda för att göra sina behov, då var man inte direkt lycklig över att ha hund, men det är ju ett måste.
Men när man ser denna lilla söta varelse så kan man ju inte bli mer än glad igen
 
När jag sedan väl var hemma så blev det en frukt och sen sängen tills försäkringskassan ringde mig eftersom jag sökt henne tidigare, så det var ju bra hon ringde upp men tråkigare att bli väckt det blev ju ändå en timmes sömn viket var helt nödvändigt.
 
Nu var barnen hemma och vi var tvugna att äta tidigt idag så det blev till att slänga några korvar på grillen. Dessa korvar är helt underbara inhandlade  på ett litet slakteri i Malmö, de är smaksatta med chili och vitlök och enbart kött så man orkar inte mer än en sådan.
 
Sen skulle barnen iväg Saga till fotbollsträning och Simon till övernattning under bar himmel med skolan. Så jag blev själv hemma och hann då plocka undan lite och få undan lite grejor som låg framme.
 
Har idag också fått mycket glädjande telefonsamtal från två olika arbetsgivare som skulle vara intresserade av att anställa mig och det är ju bara så roligt och fantastiskt och jag känner mig riktigt hedrad av detta. Kruxet är ju att man ska orka med det just nu också vilket kanske är den stora frågan. Men kan kanske börja så smått för det tror jag nog hade gjort mig gått och jag tycker att det är bara att prova går det inte just nu så får man väl backa ett steg och vila sin kropp och själ lite till, men det vet man ju inte förrän man har provat
 
Sen kom tösen hem och vi satte oss och myste lite framför tv och sen var det dags för tösen  att slänga sig i loppe lådan (sängen)
Och jag var inte sen att ta mig nerför trappan och krypa ner mellan lakanen
 
Kramar från er bloggande vän
Jörgen

 

2013-08-20

Godmorgon alla min efterlängtade läsare
Sitter i tidiga morgonstund och filosoferar över saker och ting. Det är ju väldigt länge sen jag var inne och skrev något här. Som jag ser det beror det främst på två orsaker dels  har jag blivit fyiskt bättre och kan gör mer saker på min egen hand och då har bloggen blivit liggandes och dels har jag haft en period då min trötthet varit så ansträngande så jag har helt enkelt inte orkat.
 

Men vi har ju varit ute med båten ett par gånger för att fiska lite abborrar och åka i badringen efter båten. Tyvärr har jag ju inte haft någon telefon under ett tag så tyvärr har jag ju inte kunnat föreviga dessa tillfällen men hoppas på att det kommer fler.
Jag har också varit ute i trädgården mycket och fixat med framför allt gräsmattan som fått lite toppdressing och nya gräsfrö på sina ställen, gäller ju att renovera även den när den blir sliten.
Denna tiden på året är det perfekt att så gräsfrö för nu har de redan kommit upp och det börjar bli grönt. Det är ju fortfarande varmt och på natten tillför ju daggen fuktan till fröna så de gror snabbt.
 
 
 
 
Jag värnar ju om att ha en grön och fin gräsmatta så det har ju till följd att man får klippa var tredje dag och då gäller det ju att ha en klippare som fungerar och klipper snyggt därför har jag en cylinderklippare och har nu uppdaterat till en nyare modell än den som jag hade innan med rullatorn på släp. Numer åker man ju rullstol efter och det känns som rena rama vrålåket jämfört med den tidigare.
 
 
Vidare har jag haft min farsa på besök efter flera år utan att setts, det var trevligt och vi satt ett par timmar och pratade vilket kan behövas, så nu får vi se vad frukten av detta blir för framtiden.
Det är alltid trevligt när folk visar att de bryr sig om en och kommer och hälsar på:-)
 
Vidare har jag kommit igång ordentligt med min rehabilitering och är där nu varje tisdag och fredag och har dessutom utökat med bassängträning. Där jag får en rejäl genomkörare för hela kroppen under en timmes tid vilket resulterade i att jag var helt slut dagen efter det första passet eftersom jag tog i för mycket trots de varnade mig att jag skulle ta det lugnt.
 
På sjukgymnastiken har jag nu avancerat till att ha min skena på mig och endast med hjälp av en sjukgymnast ta mig framåt gående vilket är ett  stort framsteg.
Det är så glädjande att det gått så snabbt att komma igen och idag så har jag boxats med en av sjukgymnasterna, hon höll upp kuddar som jag boxades emot riktigt riktigt jobbigt men skitkul. Hoppas detta blir ett återkommande träningsmoment för det behöver jag verkligen träna.
Det ger mig både balansträning styrka och kondition och en kick som är svår att beskriva.
 
Har under tiden försökt lösa bekymmerna med min förflyttning och bilbekymret. Mailade till Volvo personvagnars marknadschef och frågade om de kunde tänkas ställa upp med en automatarea som någon av de anställda hade haft i sin tjänst till ett reducerat pris, men de sponsrade inte enskilda personer . Var dock glädjande att jag fick svar på mitt e-mail bara synd de inte kunde ställa upp med en automatarea. Kanske finns någon vänlig själ som läser denna blogg och skulle ha viljan och ambitionen att hjälpa mig i min situation, så det slipper gå ut över min frus forskarstudier mer än det gör idag.
Kanske en bilförsäljare som vill skylta med sitt bilmärke och sin firmas namn här på bloggen och i mina kommande föreläsningar
 
Sen har vi varit nere vid båten någon kväll och kollat in den underbara solnedgången som vi har nere vid våran hamn, det ger sådan energi att sitta i solens strålar och njuta av solens värme innan den går ner över horisonten
Det är sådana små saker som jag måste lära mig sätta värde på.
 
 
 
Just nu har jag varit inne i en period där jag hela tiden vill ha saker som jag länge velat ha som tex. motorcyckel, utespa, släp etc. jag känner att det hade gett mig glädje och sysselsättning men jag vet också att den glädjen inte är speciellt långvarig utan att man måste kunna hitta glädje i vardagen.
Det blir också jobbigt för min andra hälft att ständigt höra mig tjatandes om nya grejor man vill ha.
Ibland är det svårt när man sitter i den sits jag sitter i trots man har det bra överlag. Ska ju inte klaga för det finns de som har det betydligt  värre än jag men det skänker mig ingen tröst tyvärr.
 

Under eftermiddagen ser jag med spänning fram emot ett möte med VD för ett stort avslappningsföretag som heter Promas. De ville träffa mig för att kunna se hur vi framöver ska kunna dra nytta av varandra inför framtiden ska bli så spännade att få se vad de vill och hur det kommer att se ut..
 
Så har mina sista veckor sett ut och det känns skönt att kunna delge er läsare det
 
Stora kramar från er vän
 

Imorgon blir en ny dag

Hej alla läsare

Ja det har varit väldigt dåligt med inlägg från min sida på sistone och jag blir så glad när jag får kommentarer att jag varit saknad. Jag har haft lite för mycket på agendan, men imorgon kommaer ett längre inlägg om hur jag har det i min vardag nuförtiden. Ska bli riktigt skoj att få skriva av sig lite. Men det beror på min dagsform imorgon men vi får se vad morgondagen erbjuder.

Kramar
 
Passar på att njuta lite nu på kvällskvisten av den underbara promas fotöljen som jag så förmånligt fått låna av dem:-)

2013-08-03--2013-08-07

Hej alla bloggläsare
 
Just för ögonblicket sitter jag och sörplar i mig mitt morgonkaffe, gillar stunden på morgonen att få avnjuta den i lugn och ro.
 
De senaste dagarna har jag legat på alldelles för hårt och gjort alldeles för mycket som resulterat i en djävulsk värk som i sin tur resulterat i att behöva ta starkare värktabletter, vet inte riktigt varför det blir så men jag kör på av bara farten.
Jag måste jobba stenhårt med att ta det lugnt, nu när ens fysik blivit något bättre inbjuder det till att göra fler saker och då är det så mycket min knopp vill och som inte kroppen orkar så frustrerande.
 
I helgen så var vi barnfria eftersom pojken var på träningsläger med fotbollen och tösen var hos en kompis och skulle sova över där.
 
Så vi begav oss iväg till Hanö för att hälsa på kompisar om hade kört ut med sin båt dit. Så vi tog färjan över från Nogersund.
Vi tyckte det var ett djäkla rövar pris för biljetten 120 kr per vuxen för 20 min resande. Tänk då på de som bor på ön och tvingas pendla, de blir ju ruinerade på kuppen.
 
Väl framme så spenderade vi hela dagen där och hade det jättemysigt, tog jättefina bilder som jag tyvärr inte kan visa här (läs längre fram i berättelsen om varför)
Tyvärr kunde jag inte gå ombord på deras båt eftersom jag inte vågade utsätta mig för detta. De låg dessutom förtöjda med en båt innanför sig så då hade jag varit tvungen att först gå ombord på en båt och sedan kliva över till deras vilket varit en omöjlighet för mig.
 
Så vi spenderade dagen med att fika, grilla korv och rulla runt och titta på fina båtar som låg förtöjda i hamnen.
Efter dagens slut så tog vi färjan hem igen och styrde kosan mot balsby.
 
Väl hemma så mötte vår fyrbente vän oss och var överlycklig, han hade ju varit hemma fem timmar själv och viftade på svansen mer än någonsin.
När vi hälsat färdigt så kände jag mig rätt så färdig i kroppen så vi värmde lite rester och slängde i oss det för att sedan gå  ut på altanen och lägga oss i varsin solstol med varsin filt och så satte vi på gasolvärmaren, så gott det var och det dröjde inte många minuter förrän jag sov som en stock.
 
Vaknde sen vid fem på söndagsmorgonen steg upp och satt och filofiserade vid köksbordet. Kollade av nätet och de sidor jag brukar kolla på morgonen dvs bloggen, mail, aftonbladet, blocket. och fb.
Konstigt det är med rutiner och vilka vanemänniskor vi är. Har man rutiner så är det konstigt och lite frustrerande när man inte utför dessa.
Dagen känns på något sätt annorlunda om man inte gör som man brukar, och då blir det ju annorlunda om man inte gör som man brukar.
 
Med denna dag hade jag som målsättning att försöka få gräset klipps eftersom det just nu växer som ogräs vilket ifs är trevligt med en tät och supergrön gräsmatta men att klippa är baksidan av det myntet;-).
Jag skulle även försöka få båten sjösatt det har jag ju längtat efter så länge. Så efter frukost så begav jag mig ner till bryggan för att se vad som behövde göras vid den och eftersom vintern och isen gått hårt åt bryggorna och flyttat dem minst en meter upp på land så var en omfattande renovering aktuell.
 
Så jag bad min granne hjälpa mig ner med verktygen och så rullade jag ut på bryggan och plockade upp allt ur mina jobbe byxor och lade det i rullstolen för att det inte skulle bli blött när jag kravlade mig i vattnet med stöd av bryggan. När jag väl var i vattnet och höll i bryggan samt drog i en bock så kantrade hela bryggan till följd att rullstol med nycklar telefon skruvar kläder etc åkte i vattnet.
Eftersom det grumlades om ordentligt fick jag stå helt still till vattnet blivit klart igen så jag kunde se bottnen och lyckades minsan hitta både nycklar och telefon, sen var det dags för nästa etapp att ta mig upp på land med rullstolen i släptåg vilken pärs.
Så nu framöver blir det tyvärr inga bilder eftersom iphonenen är förstörd och inlämnad och kommer få en ny inom 5-10 arbetsdagar så till dess får ni hålla tillgodo med det skrivna:-)
Sen fick jag hjälp av en granne att ta loss bockarna som bryggan vilar på och få dem upp transporterade till huset.
Som tur var hade jag virke hemma så jag kunde göra nya bockar eftersom de andra hade isen förstört de gamla. Fick hjälp av frun att göra dem så det var verkligen ett teamwork, roligt att göra det ihop för jag hade inte själv klarat av det men sjukt nöjd över att få gjort nya. Sen hjälpe två andra som också har bryggan att dra upp den gamla sänka den så jag kan rulla upp på den samt återmontera och rikta den med hjälp av de nya bockarna.
Så nu var det bara sjösättningen kvar så det hjälpte grannen mig mitt över gatan med, körde upp den på trailern till isättningsplatsen och vips så var båten i vattnet, vilken fantastisk lycka att känna vinddraget och få krama upp gashandtaget till max och känna hur båten studsade fram på vågorna.
Körde sen in och hämtade den granne som hjälpt till med bryggan och hans två barn samt mina egna två så det blev bad och fiske under kvällen.UNDERBART
 
Igår så var det åter dags för att göra entré på rehab efter deras semester och det kändes på något vis att det var till att börja om från början igen, hade ju tappat mycket under de fyra veckor jag varit borta från träningen. Så det kändes lite trist men de är så underbara på det stället så oavsett om man är deppig när man kommer dit så gör dom en glad.
Hade ju tid med sjukgymnasten och kuratorn också denna dag.
Hos kuratorn pratade vi hur denna sjukdom påverkar oss alla i familjen och framför allt frun som får dra ett tungt lass och köra alla ärenden samt köra till alla träningar, kompisar etc som barnen skall till dessutom så vill jag bli skjutsad till olika ställe emellanåt och det tar sån tid ifrån hennes arbete så hon känner att hon inte hinner med och det blir ju besvärligt då för oss alla.
Min fru forskar just nu och har massor av arbete att göra och så jobbar hon hemma vilket inte är enkelt.
 
Pratade om hur man kan lösa denna knut och ett bra sätt hade ju varit att ha en automatare till bil då hade jag kunnat ta mig var jag ville behövde inte färdtjänst, kunde skjutsa barnen och ta del av deras föreningsaktiviteter etc. det hade varit en sådan underlättnad för hela vår familj.
Nu är det ju så att man kastar ju inte upp 100 000 ur bakfickan precis så där kommer knuten att lösa. Att få loss 100 000 utan för den skull påverka ens ansträngda ekonomi eftersom jag blir arbetslös på fredag och då bara kommer få a-kassa och 80 på det i sjukersättning och det blir man inte fet på.

Så vi får väl se framöver hur livet kommer te sig men jag är optimist och tror alla problem går att lösa om man lägger ner tillräckligt mycket tid och engagemang på saker och ting.
 
Kramar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-08-03--2013-08-07

Hej alla bloggläsare
 
Just för ögonblicket sitter jag och sörplar i mig mitt morgonkaffe, gillar stunden på morgonen att få avnjuta den i lugn och ro.
 
De senaste dagarna har jag legat på alldelles för hårt och gjort alldeles för mycket som resulterat i en djävulsk värk som i sin tur resulterat i att behöva ta starkare värktabletter, vet inte riktigt varför det blir så men jag kör på av bara farten.
Jag måste jobba stenhårt med att ta det lugnt, nu när ens fysik blivit något bättre inbjuder det till att göra fler saker och då är det så mycket min knopp vill och som inte kroppen orkar så frustrerande.
 
I helgen så var vi barnfria eftersom pojken var på träningsläger med fotbollen och tösen var hos en kompis och skulle sova över där.
 
Så vi begav oss iväg till Hanö för att hälsa på kompisar om hade kört ut med sin båt dit. Så vi tog färjan över från Nogersund.
Vi tyckte det var ett djäkla rövar pris för biljetten 120 kr per vuxen för 20 min resande. Tänk då på de som bor på ön och tvingas pendla, de blir ju ruinerade på kuppen.
 
Väl framme så spenderade vi hela dagen där och hade det jättemysigt, tog jättefina bilder som jag tyvärr inte kan visa här (läs längre fram i berättelsen om varför)
Tyvärr kunde jag inte gå ombord på deras båt eftersom jag inte vågade utsätta mig för detta. De låg dessutom förtöjda med en båt innanför sig så då hade jag varit tvungen att först gå ombord på en båt och sedan kliva över till deras vilket varit en omöjlighet för mig.
 
Så vi spenderade dagen med att fika, grilla korv och rulla runt och titta på fina båtar som låg förtöjda i hamnen.
Efter dagens slut så tog vi färjan hem igen och styrde kosan mot balsby.
 
Väl hemma så mötte vår fyrbente vän oss och var överlycklig, han hade ju varit hemma fem timmar själv och viftade på svansen mer än någonsin.
När vi hälsat färdigt så kände jag mig rätt så färdig i kroppen så vi värmde lite rester och slängde i oss det för att sedan gå  ut på altanen och lägga oss i varsin solstol med varsin filt och så satte vi på gasolvärmaren, så gott det var och det dröjde inte många minuter förrän jag sov som en stock.
 
Vaknde sen vid fem på söndagsmorgonen steg upp och satt och filofiserade vid köksbordet. Kollade av nätet och de sidor jag brukar kolla på morgonen dvs bloggen, mail, aftonbladet, blocket. och fb.
Konstigt det är med rutiner och vilka vanemänniskor vi är. Har man rutiner så är det konstigt och lite frustrerande när man inte utför dessa.
Dagen känns på något sätt annorlunda om man inte gör som man brukar, och då blir det ju annorlunda om man inte gör som man brukar.
 
Med denna dag hade jag som målsättning att försöka få gräset klipps eftersom det just nu växer som ogräs vilket ifs är trevligt med en tät och supergrön gräsmatta men att klippa är baksidan av det myntet;-).
Jag skulle även försöka få båten sjösatt det har jag ju längtat efter så länge. Så efter frukost så begav jag mig ner till bryggan för att se vad som behövde göras vid den och eftersom vintern och isen gått hårt åt bryggorna och flyttat dem minst en meter upp på land så var en omfattande renovering aktuell.
 
Så jag bad min granne hjälpa mig ner med verktygen och så rullade jag ut på bryggan och plockade upp allt ur mina jobbe byxor och lade det i rullstolen för att det inte skulle bli blött när jag kravlade mig i vattnet med stöd av bryggan. När jag väl var i vattnet och höll i bryggan samt drog i en bock så kantrade hela bryggan till följd att rullstol med nycklar telefon skruvar kläder etc åkte i vattnet.
Eftersom det grumlades om ordentligt fick jag stå helt still till vattnet blivit klart igen så jag kunde se bottnen och lyckades minsan hitta både nycklar och telefon, sen var det dags för nästa etapp att ta mig upp på land med rullstolen i släptåg vilken pärs.
Så nu framöver blir det tyvärr inga bilder eftersom iphonenen är förstörd och inlämnad och kommer få en ny inom 5-10 arbetsdagar så till dess får ni hålla tillgodo med det skrivna:-)
Sen fick jag hjälp av en granne att ta loss bockarna som bryggan vilar på och få dem upp transporterade till huset.
Som tur var hade jag virke hemma så jag kunde göra nya bockar eftersom de andra hade isen förstört de gamla. Fick hjälp av frun att göra dem så det var verkligen ett teamwork, roligt att göra det ihop för jag hade inte själv klarat av det men sjukt nöjd över att få gjort nya. Sen hjälpe två andra som också har bryggan att dra upp den gamla sänka den så jag kan rulla upp på den samt återmontera och rikta den med hjälp av de nya bockarna.
Så nu var det bara sjösättningen kvar så det hjälpte grannen mig mitt över gatan med, körde upp den på trailern till isättningsplatsen och vips så var båten i vattnet, vilken fantastisk lycka att känna vinddraget och få krama upp gashandtaget till max och känna hur båten studsade fram på vågorna.
Körde sen in och hämtade den granne som hjälpt till med bryggan och hans två barn samt mina egna två så det blev bad och fiske under kvällen.UNDERBART
 
Igår så var det åter dags för att göra entré på rehab efter deras semester och det kändes på något vis att det var till att börja om från början igen, hade ju tappat mycket under de fyra veckor jag varit borta från träningen. Så det kändes lite trist men de är så underbara på det stället så oavsett om man är deppig när man kommer dit så gör dom en glad.
Hade ju tid med sjukgymnasten och kuratorn också denna dag.
Hos kuratorn pratade vi hur denna sjukdom påverkar oss alla i familjen och framför allt frun som får dra ett tungt lass och köra alla ärenden samt köra till alla träningar, kompisar etc som barnen skall till dessutom så vill jag bli skjutsad till olika ställe emellanåt och det tar sån tid ifrån hennes arbete så hon känner att hon inte hinner med och det blir ju besvärligt då för oss alla.
Min fru forskar just nu och har massor av arbete att göra och så jobbar hon hemma vilket inte är enkelt.
 
Pratade om hur man kan lösa denna knut och ett bra sätt hade ju varit att ha en automatare till bil då hade jag kunnat ta mig var jag ville behövde inte färdtjänst, kunde skjutsa barnen och ta del av deras föreningsaktiviteter etc. det hade varit en sådan underlättnad för hela vår familj.
Nu är det ju så att man kastar ju inte upp 100 000 ur bakfickan precis så där kommer knuten att lösa. Att få loss 100 000 utan för den skull påverka ens ansträngda ekonomi eftersom jag blir arbetslös på fredag och då bara kommer få a-kassa och 80 på det i sjukersättning och det blir man inte fet på.

Så vi får väl se framöver hur livet kommer te sig men jag är optimist och tror alla problem går att lösa om man lägger ner tillräckligt mycket tid och engagemang på saker och ting.
 
Kramar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-08-01,02,0sjukdomens olika ansikten

Hej Goa läsare

Jag sitter i köket denna tidiga morgonstund och dricker mitt kaffe klockan är bara kvart över fem. Jag sitter och njuter av en fantastisk soluppgång så vackert.

Tänkte beskriva hur olikA min sjukdom uppträder blir inte klok på den.

I förrgår vaknade jag med en sån fruktansvärd värk så man knappt kunde ta sig ur sängen det blev kaffe och starka värktabletter till frukost för att sedan rulla in i sängen igen och lägga mig.
Vilade mig till resten av huset vaknade för sedan rullade jag upp och åt frukost.
Sedan återigen sängen och några Alvedon. Fick ligga i princip halva dagen (sov ju en sväng också så klart)innan jag av stålviljan tvingade mig upp ur sängen.
Tog mig ut och började klippa gräset eftersom jag kände mig lite piggare. Jag vet att det låter urdumt att utsätta mig för detta när jag haft så ont tidigare men ibland hjälper det att röra på kroppen och leda till den.
Sagt och gjort jag klippte den sittandes i rullstolen som jag kopplade efter gräsklipparen.

Sen kom vän er till oss för att umgås och äta en bit. Markus som mannen heter hjälpte sedan mig att byta impeller på båtmotorn tyvärr saknades ett par packningar så det gick bara att sätta ihop den provisoriskt. Sedan åt och umgicks vi fram till tio då de åkte hem och jag rullade in i sängen.

Igår så vaknade jag utan den värsta smärtan utan bara den vanliga som jag i princip alltid har och är van vid.
Idag skulle fruns morbror komma och hjälpa mig med diverse trädgårdsarbete.
Jag var uppe tidigt för att få kaffe och en bra start på dagen rullade ut en bra runda med hunden innan frun och sonen stack iväg för att lämna sonen på fotbollsläger där han ska var hela helgen

När sedan fruns morbror dök upp så körde han lite matjord och jag var på så gott humör att få denna hjälp gjorde mig glad. När vi sedan gjort detta tog vi lite kaffe innan vi begav oss av till stormarknaden ekohallen där jag köpte lite strollerkombi(gödning och ogräsbekämpning) för att bli kvitt alla groblad i gräsmattan. Passade även på att köpa lite toppdress jord till gräsmattan.
När vi var klara rullade vi bort och käkade i deras cafeteria. Och sedan för vi vidare till motor och marin för att införskaffa de packningar jag saknade igår till båtmotorn. Fick vad jag behövde sedan drog vi hemåt.

Väl hemma rev vi ner motorn igen och bytte impeller packningar etc. För att sedan skruva ihop den igen. Så skönt att få det på plats.
Jag är mäkta stolt över att gjort detta, har inte gjort det själv innan men tittade ju på igår när Markus gjorde det och lärde mig då tydligen :-)

Nu körde vi ner och tankade upp bensindunkarna så att allt skulle vara klart för sjösättning.

När vi sedan kom hem så tog vi lite kaffe sedan körde morbrorn hem och jag rullade in i sängen.
På med lurarna och musik i dem sedan sov jag två och en halv timme och vaknade pigg som en lärka:-)
Rullade ut en runda med hunden och tränade lite med han för att sedan komma hem och fixa med båten. Satte in bensindunkarna och sedan polerade jag bottnen på båten och var klar framåt tio då jag fortfarande var pigg och glad.

Så underbart att fått en dag då man orkat, unnat sig lååååång vila och sedan fått båten helt färdig.
I just love it

Kramar från mig till er alla
Ser ut att bli en underbar dag idag.

2013-07-30,31 ny dag med och gjort för mycket igen

Godmorgon vänner

Sitter själv i köket och sippar på en kopp nybryggt starkt kaffe.

Tänkte berätta hur mina två dagar varit sen jag sist skrev.
Jag är inne i en period av rastlöshet och irriterad på min sjukdom.
I förrgår så regnade det som himmeln var öppen det fullkomligt vräkte ner med regn och åskan mullrade mycket nära.

Eftersom vädret var som det var så passade jag på att serva gräsklipparen med en ny driv vajer men det är inte så enkelt gjort med min sjukdom, det tog sjukt lång tid tyckte jag och man var fummlig.
Efter att fått dit allt och servat den var jag super nöjd vilken känsla den kommer jag att leva på länge:-)

Nu är bekymret att verkstaden inte städats på ett tag så i ren glädjeyra så fortsatte jag att städa den vilket jag naturligtvis inte skulle gjort för jag skulle nöjt mig med min bedrift att gjort vid klipparen.

Nästa dag så fortsatte regnet och jag hade värk men ändå så tog jag några värktabbletter och begav mig ut för att strö gödning och kalsalpeter på gräsmattan så den blir grön och fin.
Älskar att ha en fin och mjuk gräsmatta även om man får klippa ofta.
Oturligt nog så upphörde regnet fram på dagen så det blev att sätta på bevattningen från sjön och flytta spridare i stort sett hela dagen.
På morgonen kom också svärfar som skulle hjälpa oss att klippa häckarna i trädgården. Vilket är en suverän service och så snällt och omtänksamt.
Frun räfsad upp allt klipp och lastade på släpet som sedan svärfar drog hem och tömde.

När de var färdiga så åkte han och jag och handlade service grejor till båtmotorn som en kompis ska hjälpa mig med idag:-)
Väl hemma igen så hade svärmor och hennes man kommit och det blev lite fika innan jag sa att jag var tvungen att gå och lägga mig och sova, så någon pilla i kroppen sen Godnatt i två timmar vilket var helt suveränt känner mig som ny människa när man sovit och har smärtlindring trots den eviga följeslagaren rullstolen.
Väl uppe så var svärmor och Olle kvar så vi lade lite kött på grillen och satt ute och åt på trädecket till ljudet av vattenspridarna ;-)
Så när vi käkat klart så skulle sonen på fotbolls träning och då erbjöd sig dem att köra han dit när de ändå skulle köra hemåt.

Tyckte sen att jag kände mig rätt pigg så jag rullade ut och gjorde verkstaden färdig med ett resultat av nöjdhet att ha en verkstad där alla saker har sin plats och ett golv som är rent från alla saker är en fröjd.
Så jag avslutade kvällen med en nöjd känsla, vilket är så gott.

Men sen vaknade jag idag med en stark värk vilket naturligtvis är ett kvitto på jag varit alldeles för aktiv trots jag sagt till mig själv att ta det lugnt så har jag inte lydit mig själv, varför jag inte lyssnar och tar det till mig är en sak jag måste ha hjälp med. Jag hajar inte varför men jag vill så gärna göra det jag gjort innan utan att allt ska ta så förbannat lång tid och att jag ska få så infernaliskt ont efteråt.

Jag är så less på det så det går inte med ord beskriva. Rullstolen i sig är väl ett bekymmer men känslan över att inte kunna göra som innan äter upp mig fullständigt inifrån.

Men men tiden ska komma då jag kan göra det. Nu frukost med en kopp kaffe och ett gäng piller;-)

Ha en fin dag alla