2013-07-17--2013-07-30 två veckor och inte ett ljud

 
 
Hej ALLA
 
Usch så länge jag varit utan er läsare och min blogg.Det har nog inte hänt att jag låtit bli att blogga på så länge under den tid jag drivit min blogg.
 
Jag har dåligt samvete men vet att ni läsare ofta väntar tålmodigt på att jag ska skriva något. Jag är medveten om att man riskerar att tappa sina läsare och den skara som brukar kommentera ens inlägg.
Jag hoppas dock på er läsares hjälp att sprida mitt ord vidare iblande era vänner och bekanta, vilket skulle glädja mig mycket.
 
Eftersom jag inte skrivit på länge så tänker jag i dagens inlägg beskriva lite olika händelser som hänt under dessa nästan 14 dagar sen jag skrev sist.
 
Vad jag kan dra mig till minnes så hade vi några dagars semester kvar i underbara Ugglarp när jag skrev sist. De sista dagarna avnjöts i fullständig högsommar värme.
De sista dagarna tillbringadee vi vid hundbadet där även vår fyrbente vän var med.
 
 
 
 
 
 
 
Det var verkligen underbart att fådessa dagars avkoppling även om det går åt mycket energi att träffa folk och vara alert så tog jag en vila varje eftermiddag, vilket var prioriterat.
 
En av dagarna fick jag ett infall av att klara mig själv så jag rullade från campingen och bort en bra bit till hundbadet och fram genom sandstrandens mjuka sand, vilket var en pärs eftersom det inte direkt inbjuder till rullstolskörning men det gick och jag fick mig ett rejält styrkepass
 
Att barnen trivdes som fiskar i vattnet var ju en fördel och att vattnet på västkusten inte kan jämföras med östkusten döende hav.
Dagarna gick åt att kolla krabbor och vara i vattnet och samla sjöstjärnor samt gräva i sanden.
 
 
 
 
Att sedan vara i husvagnen och umgås hela tiden tar ju kraft och energi men genererar också mycket energi som att sitt ute i morgonsolen och äta frukost gemensamt var ju riktigt trevligt måste jag säga
 
 
På kvällarna hade vi en helt magisk solnedgång vilket vi satt och avnjöt vid våran lånade husvagn, bara en sån sak gör ju att man tankar sig full med njutning och energi.
 
 
Att sen ha en sån bedårande utsikt på vägen till och från badet var ju en fröjd för vilken trött och sönderstressad människasom helst.
Att kunna stanna upp och vara här och nu med en sådan omgivning är inte speciellt svårt
 
Men allting gott har ju ett slut och när veckan nådde sitt slut så var det dags att åter förpassa sig till sitt underbara skåneland, och våran underbara by Balsby. Som ordspråket säger "borta bra men hemma bäst"
så när vi kom hem så var det som om lugnet rullade över ens inre. Att få komma hem till sitt egna boende och sin egna säng finns det inte mycket som slår.
 
Att åter komma in i rutiner så som de morgonpromenader med hunden som jag lagt mig till med, att få känna av den svala och fuktiga morgonluften är underbar samt tystnaden som den tidiga morgontimmen, ger är så skön start på dagen.
Att få njuta av en sjö som är spegelblank och med solen strålandes från himmeln, känslan är nästan obeskrivlig för mig
 
 
 
Att man har en vacker natur i sin hemmamiljö får man upp ögonen för när man varit borta ett tag, det är ju lätt att bli hemmablind när man dagligen upplever den
.
 
När jag sen kommit hem så har dagarna löpt på med båtputs och andra saker som ska göras så nu är båten sjösättningsklar. Så nu ska bara bryggan göras vid sen är det sjön som gäller
 
 
Vi har sen hemkomsten även hunnit med lite dagsutflykter som tex  så jag tivoli i Köpenhamn, vilket var uppskattat men jag blir så trött av att vara iväg en hel dag så jag tog helt sonika och rullade ut en filt i skuggan av ett träd. Där tog jag en sömnpaus på två timmar vilket var ytterst välbehövligt.
 
 
 
 
De senaste dagarna har jag legat i för mycket känner jag även om jag värnat om vilan. Jag har putsat båt, satt i  batteriet till båten, klippt gräs plus att jag gått rätt så mycket med rullatorn vilket gjort att jag fått mycket värk i benen och nacken eftersom man spänner sig så mycket när man går.
Jag glömde nämna att jag en morgon rullade 6 km med hunden. Jag försöker hela tiden ha i medvetandet att göra lagom men ibland misslyckas man och det får man bittert ångra, men man lär sig med tiden förhoppningsvis.
Sen är det ju så att ens pesonlighet ändrar man inte på över en natt utan det kommer ta lång tid innan ens nya levnadsmönster kommer automatiseras i ens vardagsliv.
Men det är ett måste att ändra detta för annars kommer jag inte bli bättre, det hänger liksom ihop ens fysiska funktionshinder med ens levnadstempo.
Så nu blir det vila ett par dagar igen för att återhämta krafter till kroppen.
 
Därför känns det så skönt att sätta sig på altanen på kvällen och lägga sig i en solstol, ta en filt och sätta på den värmande terassvärmaren och ligga där och gotta sig ordentligt en fröjd för själen
 
 
Att då även ha tillgång till den ultimata avslappningsfotöljen som jag har förmånen att få låna av Promas är helt underbart. Att efter en dags putsande på båten gå in och lägga sig i den är balsam för ens ömmande muskler och ens trötta huvud.
 
Nu vill jag passa på att vädja till er läsare att kommentera detta inlägg och bidra med lite energi till mitt bloggskrivande, givetvis är det helt frivilligt men skulle glädja mig och mitt skrivande. Sprid den gärna till era vänner genom facebook eller andra social medier.
 
Jag ska försöka vara lite mer aktiv i bloggen framöver om nu vädret blir lite sämre några dagar.
 
 
 
Er bloggskrivande vän//Jörgen
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att ligga på stranden

Att få ligga på stranden och höra vågskvalpet med solen strålandes från en klarblå himmel är balsam för själen. Denna omgivning med familj Goa medmänniskor och ett hav som bjuder på badvänliga temperaturer kan man mer önska sig just för stunden.

Det är en situation jag med lätthet skulle kunna vänja mig vid.
Värken i kroppen den känns som bortblåst för en stund om det är för värmen i sig eller för att man kopplar av på ett annat sätt vet jag inte men underbart är det:-)

Att kunna köra med bilen ända ner på stranden är jättebra för mig då det är väldigt jobbigt att rulla i lös sand.
Att hunden dessutom kan bada med oss är perfekt.

Nu börjar vinden fläkta lite mer och man känner en sval havsbris stryka ens kropp vilket faktiskt är skönt i hettan.

Jag ska ut på en längre rulltur framåt kvällen när det blivit lite svalare.

2013-07-16,17 semester och total avkoppling absolut inga måsten

Hej alla goa människor
 
Vill börja med att tacka alla er som orkar läsa min blogg trots denna ljuvliga sommarvärmen.
 
Själv är jag och familjen på semester på västkusten, där vi hyrt en husvagn.
Även om jag inte var så positiv till husvagns semester så måste jag medge att det är en semester helt utan stress och absolut inga måsten.
 
 
Här tar man dagen som den kommer och lunchen blir inte förrän man känner att man är hungrig. Om då klockan är 12 eller 16 spelar ingen roll.
Likaså med badandet vill man gå och bada så gör man det oavsett vad klockan är, det är på något vis att man lagt av med tiden och bara låter kropp och knopp styra dagen, vilket är mycket avkopplande.
 
Vi har ju åkt tillsammans med frun syster och hennes man samt fruns mamma och hennes man vilket gör att man kan hjälpas åt med olika sysslor allt ifrån att passa hund till att laga lunch eller fixa eftermiddags kaffet.

Det känns så underbart att kunna hjälpas åt det gör ju att alla kan få sin tid att koppla av.
 
Igår så var frun och systern och alla barnen av till ullared för att shoppa men de var hemma redan vid middagstid för att kunna njuta av den underbara solen som skiner från en klarblå himmel.
 
 
På kvällen trängde vi oss in till svågern och dennes familj för att avnjuta fotbollen som spelades av sveriges damer och det gick ju alldeles lysande.
Eftersom vi själva inte har någon tv i den vagn vi hyr så får vi ju tigga in oss hos de som har.
 
Idag så tog vi det väldigt lugnt på förmiddagen och barnen sov länge efter detta så blev det lite frukost medan vi väntade på att solen skulle bryta igenom morgondiset.
 
Sen har det varit sol och bad för hela slanten, jag har själv idag tagit mig ner med rullstolentill stranden och klarat av årets havspremiär.
 
 
Det var en så underbar känsla att kunna ta sig ut i vattnet med hjälp av mina kryckor och känna det salta havsvattnet slå emot en med rejäla vågor.
Stod en lång stund och bara njöt av välbehag. Tänka sig att jag klarade det, att ta sig genom sanden med rullstolen ut till vågskvalpets brus och sedan stapplandes med kryckor ut så att jag kunde doppa mig ordentligt och känna vågornas kraft slå emot mig, underbara sommar. Så jäkla underbart.
 
 
 
 
När vi sedan skulle rulla hemåt  så är det ju uppförsbacke och det var en pärs att ta sig från stranden till husvagnen kan jag lova, men det var det värt.
 
Vidare har vi legat och njutit vid husvagnen och riktigt gottat oss med godis och en och annan alkoholfri öl vilket smakar fantastiskt i denna sommarhetta.
 
För mig är det en befrielse att inte behöva tänka på alkoholen och om wiskeyn ska räcka eller om vi behöver åka till gröna butiken och köpa lite till.
Detta trots att jag inte haft något beroende eller problem om nu någon tror det. Men på semestern tycker många att det tillhör liksom att ta en stänkare på kvällen. Vilket jag tycker är skönt att låta bli.
 
När vi senare skulle laga mat så blev jag akut toanödig och slängde på mig lite kläder tog mig ner på den hoppiga och dammiga grusvägen ner till toaletterna, när jag sedan kommer ner dit så är det upptaget och jag får snällt sätta mig och vänta.
Är ju ganska akut toanödig men får ju vänta snällt, efter en kvart kommer en kille i 30 års åldern ut med två små barn. Jag påpekar för han det olämpliga med att ta en handikapp toa men han tycker att han har rätt att ta den eftersom familjeduschen var upptagen.
Tyckte att han behövde den för att tvätta sina två små barn. Sa till han att jag inte tyckte det var någon mening med att argumentera med han utan tog mig ner till receptionen efter toan och påpekade för personalen att det har hänt flera gånger att personer inte respekterar handikapp toaletten och att de får göra något åt problemet.
 
Döm om min förvåning när jag står i kö och ska säga till personalen då kommer en medelålders dam och tränger sig före mig, säger till henne att jag var ju faktiskt före dig för du kom in efter mig. Damen ber om ursäkt men jag tänker att jag inte ska sitta i rullstol för evigheter hoppas jag.
Men tänk på alla personer som inte har något annat alternativ än sin stol under hela sin levnad att hela tiden bli överkörd av andra medmänniskor som inte lärt sig ordet repekt. Respekt oavsett om man går eller sitter i rullstol.
Så läsare nästa gång ni ser någon i rullstol låt dem komma till sin rätt, jag menar inte att man ska ha företräde men vill att man kan ta den hänsyn som krävs.
 
Må gott
Stora varma sommarhälsningar från ett strålande Ugglarp
 
Eran bloggvän Jörgen
 
Måste avsluta med lite mysiga västkust bilder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

över en vecka sen

Hej alla mina läsare
 
Jag har dåligt samvete för jag inte skrivit på så länge, det känns som jag kommit för långt från bloggandet och att min tid fyllts av annat just nu
 
Jag känner att just denna tid då det är ljust och fint ute så räcker liksom inte tiden riktigt till för allt man vill göra.
 
Jag vet ju att många av er läsare finner inspiration och ny  kraft av att läsa hur jag kämpar och lägger energi på min rehabilitering.
Jag försöker ge så mycket av mig själv som jag orkar och har lust med.
 
Brukar ju försöka återge hur min tid varit sen vi senast hördes av och så ska jag även göra i detta inlägg, men även lite funderingar som jag har i mitt huvud och som jag vill dela med mig av.
Funderingar och grubbleri och drömmar är ju en del av ens tillvaro, de tar ibland överhand i mitt liv som kanske inte alltid är så positivt.
 
Som ni vet så sitter jag i rullstol och är ju sjukskriven. För ett tag sedan så hade jag en träff med arbetsgivare försäkringskassan och kuratorn från rehab i Hässleholm.
Eftersom min anställning är ett vikariat som jag är sjukskriven ifrån så kommer det att innebära att när mitt vikariat löper ut den 9 augusti så kommer jag att bli arbetslös.
Detta i sin tur leder till att jag endast kommer få sjukersättning baserat på min A-kassa från och med den 9 Aug.
 
Jag har jobbat så länge så jag ska ha förtur till en tjänst inom kommunen sk. LAS men det ska ju innebära att jag ska kunna uppfylla de kriterier som arbetsgivaren ställer som krav på tjänsten.
 
Vi får se vad som händer framöver men känner att jag behöver få klarhet i vissa anställningsfrågor, för att kunna fokusera på min friskhet.
 
Detta var den ena av mina funderingar den andre kommer efter redogörelsen över de saker som hänt under veckan vi varit ifrån varandra.
 
Jag har i princip under hela veckan hållit på att polera på båten. Så nu är den snart klar för sjösättning
 
Jag har tagit det i små portioner och när jag känt att jag blivit trött gått in och vilat och sovit.
Har tagit tillfället i akt och sovit utomhus lite
 
Vädret har ju visat sig från sin allra bästa sida så det har blivit långa morgonpromenader med jycken, vilket är helt underbart.
 
 
 
Lägg därtill att jag fått mitt nya vrålåk som är hela 10 kilo lättare än den förra rullstolen. Den rullar lätt som bara den och vänder på en femöring. Då kan ni tänka er vilken fart man får upp så nu är det motion och rastning av hund som gäller;-)
 
Nu har jag rullat 5 km varje morgon och det tycker jag är oerhört strångt. Mitt mål är en mil innan rehabiliteringen tar vid igen den 6 Aug.
 
Nackdelen med den nya rullstolen är att eftersom det är så lätt at ta sig fram så blir det inte mycket träning med rullatorn. Gången med kryckorna blir heller inte mycket av just nu eftersom jag väntar på den ortopediska hjälpmedelsavdelningen att få en skena tilll benet som jag tidigare lånade av habiliteringen. Har fått tid där den 22 juli så det går ju ganska fort dit.
 
Vidare under veckan har jag lyckats sälja min snickarebil till en god vän så nu är det inget mer snickrande till någon annan än mig själv för hushållsbehov framöver:-) Kommer dock gärna med tips och idéer till nära ochh kära om det skulle behövas.
 
Men som jag skrev innan så har det mest varit puts på båten som gällt och i det fallet är jag en perfektionist där minsta lilla prick ska vara glänsande ren.
Gillar att ha båten i toppskick. Det är även en bra träning för min hand och dess rörelser...wax on .....wax off :-)
Har dock även hunnit njuta av vår fantastiska uteplats som jag verkligen gillar, är en riktig oas för själen.
 
 
 
 
 Vi varit bortbjudna till vänner på grillning och även haft grannar hemma på grillning. Det är så skönt att kunna sitta ute på kvällarna och njuta av god mat och dryck.
Det är så skönt att se vänner och bekanta ta hänsyn till min sjukdom och att det inte blir några nattmanglingar då man bjuder hem :-)
Vidare är det hemskt trevligt och omtänksamt att när man bjuds bort att det finns ett alkoholfritt alternativ förutom vatten eller läsk, så underbart att människor tar hänsyn och respekterar ens val.
 
 
I Helsingborg har vi också varit och hälsat på fruns pappa och hans särbo, där vi var en heldag och badade och solade. Vi käkade lite korv framåt kvällskvisten innan det åter var dags att styra kosan mot Balsby.
 
Vidare har veckan inneburit att jag haft ledigt från rehabiliteringen och bara varit hemma, men sen i söndags har vi begett oss av på lite semester till västkusten närmare bestämt Ugglarps camping och en husvagn som vi hyr där.
Har ju lite svårt för husvagn att vara på en sån liten yta tillsammans men det går rätt bra. Hade ju underlättat om solen visat sig framme och blåsten avtagit men men man kan ju inte få allt här i världen.
Idag så är resten av familjen på ullared och shoppar loss. och jag lapar lite sol vilket är helt underbart
Jag valde att stå över det med så mycket folk och rullstol dessutom har jag sovit rätt så illa i natt då det stormat i förtältet så man knappt kunnat sova.
 
Så nu ligger jag och bara tar det lugnt och skriver här på bloggen ganska lugnt och skönt kan behövas idag känner jag, är väl inte på topp idag känns det som.
Men ska sova en stund senare som förhoppningsvis bättrar på ens humör.
 
När man är på camping så får man ju ränna av till toan och härom dagen så satt jag och väntade 20 minuter utanför handikapp toaletten och väntade, och ut kommer en man gåendes nyduschad och ser alldeles välmående ut.
Jag kan lova er att var inte den mannen vaken innan så blev han det garanterat när jag pratat färdigt med han. Kanske inte så bra för mig själv att låta sinnet rinna över men en morgontrött kissnödig rullstolsburen man i sina bästa år skojar man inte med det fick han klart för sig :-)
 
Så ni som läser detta snälla låt handikapp toaletterna vara till de som behöver dem mest. Ska ni bara in och slå en drill så låt gå men ockuppera inte den i längre perioder tack.
 
Nu till den andra funderingen som jag går och grubblar på nämligen förverkligandet av sina drömmar.
Har ju en hel del olika saker man skulle vilja göra och uppleva. Nu menar jag inte helt och hållet orealistiska drömmar som inte skulle gå att uppfylla.
Sen jag blev sjuk har jag ju blivit tillsagd att göra saker som man mår bra över och just nu är jag inne i en period där jag känner att jag vill köpa saker så som ny bil, eller motorcukel eller en resa etc.
Just det där med motorcykel känner jag att jag skulle vilja ha, har haft det i mina unga år och skulle vilja ha det igen.
Men min fru som är förståndig har ju inte direkt strött rosor över min tanke och radar upp kloka och faktiska argument för att jag inte ska köpa en motorcykel.
Ska ju faktiskt bli frisk först och kunna gå av motorcykeln tex. men har ändå den där förbannade längtan och drömmen och har ju svårt att vänta på saker är ju ganska imupsiv när det gäller det.
Denna dröm och tanke upptar en stor del av min fantasi/kanskerejalitet. Kunde ju surrat den nya rullstolen på hojen och åkt iväg, en dröm kanske.
Denna dröm gör mig uppåt och glad, gör att jag är pigg och mår bra men kanske inte så skoj att höra på för min omgivning när jag tjatar på.
 
Ibland är det svårt att förena ens drömmar med ens omgivning för det är ju så till syvenes sist att barnen går i första hand och man gör ju saker för att de ska ha det så bra som möjligt och ens egna intressen kommer ju i andra hand, vilket är fullt naturligt.
 
Har ändå kvar denna längtan fast jag vet de fysiska förutsättningarna kanske inte är de mest gynnsamma för tillfället.
Sen att man får en minskad inkomst från och med Aug är ju inte heller en fördel som talar för ett köp just nu.
 
Ibland blir jag så trött på de verkliga omständigheterna som står ivägen för ens drömmar, men det är ju ens vardag och det gäller ju att hitta det som berikar en på ett positivt sätt i vardagen vilket inte alltid är så lätt. Man ska ju ändå skatta sig lycklig över att man har råd till en dräglig standar med hus 2 barn vi kan unna oss det vi behöver, det finns dom som har det betydligt värre än vi trots jag inte kan köpa en motorcykel ;-)
 
Om inte annat kan man njuta av detta fantastiska väder som visar sig just för dagen :-D
 
Må så gott på era semestrar ni som har det och ta tillvara det goda i livet
Stora kramar till er alla
 
 
 
 
 
 
 

2013-07-03,04,05,06,07,08

Hej alla goda människor
 
Long time no seen;-) har ju berättat tidigare i bloggen om att jag haft dåligt med ork den sista tiden, men nu har det faktikt vänt. Känner att den tiden då jag inte går och sover eller vilar mig är jag piggare, det är inte en revlutionerande skillnad men ändå märkbar för mig. Det är ju så att man ska försöka lägga märke til de små förändringarna.
 
Harju inte skrivit på några dagar eftersom jag valt att vara ute i det fina vädret samt prioriterat mig själv och min omgivning.
Har fortfarande väldigt svårt att komma ihåg vilken dag jag gjorde vad när det blir många dagar att skriva om och man inte har några anteckningar att ta till men det blir kanske något att börja med, ha ett litet block med sig där man kan skriva små notes.
 
Ska försöka göra ett försök att återge dessa dagar på ett så kortfattat sätt som möjligt så det inte blir så långt att läsa för er läsare
 
Just idag när jag ligger och skriver så har orken tagit slut efter flera bra dagar, värken har återigen slagit till med full strka och tröttheten som ett brev på posten. Får försöka trösta mig med de dagar som varit bra.
Får helt plötsligt en insikt hur lätt det är att bli beroende av tabletter för när man tar en starkare värktablett och smärtan från värken försvinner är det en sån känsla och befrielse som inte går att beskriva för en som inte upplevt det.
 
Jag har under veckan (nästa) som jag inte skrivit varit pigg och varje morgon trots jag vaknat tidigt. Jag har rullat minst 5 km med hunden varje morgon och putsat på båten som förhoppningsvis snart ska i sjön. Det har varit ett hårt jobb med att putsa på båten så det är kanske inte så konstigt att orken och kroppen tar slut.
 
 
 
Hade föresatsen att åter idag ta mig ut i båten för att putsa lite till men får väl se hur det blir idag, om jag senare ikväll kan ta mig ut i båten för att putsa.
 
Morgnarna under denna bra period har varit rena rama balsamen för ens själ, helt fantastiskt, knäpptyst bara jag och hunden och det vackra vädret, helt magiskt.
 
 
 
 
 Vi har även haft goda grannar på besök då vi grillade och åt gott, det är så skönt med dessa sommarkvällar där man kan sitta ute till långt ut på kvällen. Upplever dessa ljuvliga sommardagar som ett energiintag utan dess like och det behöver jag verkligen.
 
 
För mig är morgnarna det absolut bästa och senkvällarna då jag suttit i båten och putsat och filosoferat.
 
Har ju som vanligt även klippt gräset som numera tillhör de sysslor som jag har ansvar för och skönt är det,  kopplar ju fortafarande rullatorn efter klipparen och så sitter jag på rullatorn och kör.
 
Har även hunnit med att luncha ihop med en kompis för att sedan åka hem till han för att vara lite tankemässigt behjälplig i arbetet med att bygga ett trädeck till hans utomhusspa.
 
Hemma har jag försökt att lyssna på  min kropp och sovit minst en gång per dag ibland 2 gånger. När jag väl känner tröttheten komma kapitulerar jag inför den och går och lägger mig oavsett vad klockan är. Det är ju lite trist för övriga familjen men jag har inget val för gör jag inte och sover så blir följderna än värre för alla. Har ju även en vän som gärna sover med mig på dagen
 
 
Idag  strålar ju solen från en klar himmel och vill försöka gå ut och njuta av detta magiska väder som gör en så glad och på gott humör, men får se hur dagen utvecklar sig och min energi återkommer idag eller inte.
Övriga familjen ska gå till badplatsen nu för att bada och sola vilket skulle varit underbart men just nu räcker inte orken till för det och det känns ganska tufft, men förhoppningsvis så finns sjön kvar och det fina vädret håller på ett tag till å det blir nog tid för det senare.
 
 
Dessa dagar då det är så varmt älskar jag att grilla och ha sallad till det och naturligtvis oliver som jag älskar. Medelhavsmaten är något som verkligen inspirerar mig när det är varm. Skulle kunna levt på oliver bröd och tsasiki, hänger nog ihop med den tid då man var i Grekland mycket.
 
 
Får hoppas på att det goda varma vädret håller i sig ett bra tag nu så man hinner färdigt med båten och kommer ut på sjön några gånger under det varma vädret
Kanske till och med kan få upp några aborrar att lägga på grillen hade ju varit suveränt.
 
Så roligt att se att barnen är ute mycket mer och leker och den nyinförskaffade studsmattan har blivit en favorit, samt att de leker mycket på gräsmattan
 
 
 
Ha nu bra dagar tills vi hörs igen
Kramar från ett underbart Balsby
 
 

2013-06,07-30,1,2

Hej alla läsare
 
Hoppas ni har det bra varesig ni semester eller jobbar.
 
Själv har jag väl inte gjort så där förskräckligt mycket under gårdagen eftersom vädret visade sig från sin sämre sida och det regnade i princip oavbrutet under hela gårdagen.
Skrev ju i gårdagens blogg om chockupplevelsen över den medvetslöse killen som ambulansen hämtade, det var ju inte direkt den start man önskat en söndagsmorgon.
 
När jag väl kom hem så åt jag frukost tillsammans med frun för barnen sov länge, tog en extra kopp kaffe, kände mig på riktigt gott humör.
 
Sen så kom vädrets makter att visa sig och regnet bara skvalade ner från himmlen så jag rullade in mig i sängen för att ligga och slö surfa lite.
Låg och kollade in resor är så sugen på att komma till värmen, vi får väl se vad det blir av det.
 
Efter ett tag så somnade jag och sov väl en timme eller något i den stilen. När jag sen vaknade till så tänkte jag vad jag skulle göra så jag satte mig och kammade hunden vilket var välbehövligt.
 
 
Han hade blivit lite försummad de senaste dagarna. Så pälsen kammades igenom och sen framåt kvällen så skulle han badas och schamponeras.
 
Under eftermiddagen så kom en kompis och hans tjej på besök satt och fikade lite och snackade skit. Försökte hitta en gemensam datum för att åka till fredrikdahls teatern och se Sven Melander och Eva Rydberg. Tyvärr hittade vi inget datum och de datum vi kunde fanns det dåligt med platser. Så detta gick inte att få ihop tyvärr.
 
Senare på kvällen så fick vi för oss att åka in till stan och gå på pizzeria och käka kvällsmaten där, vilket var en strålande idé. Så gott att slippa stå vid spisen och laga kvällsmaten.
 
 
 
När vi sedan kom hem så rullade jag in i sängen helt slut och frun duschade hunden och ungarna hoppade i sängen för att sova.
 
Jag skrev lite på bloggen och lyssnade på spotify innan jag slog ihop ögonen för att gå en ny dag till mötes.
 
Måndagen den 1/7
 
Vaknade jag super tidigt klockan var inte mer 05.05 då jag rullade ut i köket för att starta kaffebryggaren. Satt och filosoferade över koppen med kaffe och mjölk.
 
Hunden kom sedan ut i köket för att göra mig sällskap hoppade upp i knäet och låg och mornnade sig. När väl detta var gjort så var det dags för kisserundan med hunden.
Det var en oerhört fin morgon där solen strålade under morgonens hundpromenad jag gick en extra lång runda eftersom vädret var så härligt, var ute över en timme så underbart.
 
 
 
När jag kom hem så mötte mig dottern i dörren fast klockan inte var mer än sju, sa till henne att gå och sova en stund till men hon kände sig pigg.
Jag rullade ut i köket för att ta mig en kopp kaffe till innan jag kände att det faktiskt hade varit skönt att lägga sig och lyssna på lite musik. Somnade igen efter en liten stund
 
När jag vaknade igen så kändes det ganska okej så jag gick ut för att prata lite med grannarna innan jag spände fast rulatorn efter gräsklipparen och satte igång att klippa gräset. Det är skönt och känsla och veta attt man klarar av lite trädgårds sysslor. Klippte färdigt gräset och sen var det dags för en eftermiddagslur då jag var ganska trött efter klippningen.
Passade dock på innan jag somnade och ringde och hörde om min nya rullstol kommit men det hade blivit något strul men blev lovad att den ska senast på fredag ha lämnat levrantören i Stockholm så det får vi verkligen hoppas
Frun och dottern var ju i Åhus för att spela beach fotboll å det var bara jag och pågen hemma. När jag vaknade upp så var det dags för att göra kvällsmat så vi slängde ett par korvar på grillen så var det fixat........
 
Var fortfarande ganska pigg så jag gick ut och började rensa rabatten på framsidan tillsammans med frrun som nu kommit hem.
Vi gjorde inte det färdigt för jag kände mig trött nu och dessutom finns den ju kvar imorgon också;-) så vi packade ihop för kvällen och jag rullade in mig till sängkammaren och låg och lyssnade lite på spotify och skrev lite på bloggen. Innan det var dags att sova.
 
Tisdagen den 2/7
 
Idag vaknade jag runt halvsex gick upp och bryggde mig kaffet som är det nödvändigaste på morgonen, sen rullade ludde och jag ut på långpromenad, tycker det är så skönt att ha han lös på morgonen och rulla en lång runda samtidigt som man tränar han på olika kommando.
 
 
När vi sedan kom hem så käkade jag frukost och efter det gjorde jag mig iordning för att ta mig med taxin till rehab i Hässle holm.
 
Idag så tränade vi ganska mycket gångträning med kryckor, fick prova att lyfta foten över pinnar som sjukgymnasten lagt ut på golvet. Var ganska svårt men blev lättare om jag gick med lite fart. Så efter ett tag så fixade jag det hyfsat :-D
 
Nu skulle jag upp till arbetsterapin och se hur mycket rörlighet jag hade i armar och handleder och det gick också ganska bra,
Fick även prova på att väva på en väv, det är ganska många moment som ingår i det som jag behöver träna så det är nog ingen dum träning för min motorik.
 
Efter dettabesök var det ju meningen att jag skulle till kuratorn men hon var sjuk så de löste det så att jag fick träffa neropsykologen istället där vi pratade om just min trötthet. Han tyckte inte det var ett dugg konstigt att jag var så trött eftersom i vanliga fall så tar hjärnan 25% av kroppens energi och nu när min rörelser inte alls är automatiska utan jag i princip får tänka på varje rörelse så kräver ju hjärnan ännu mera energi, så att jag var trött tyckte han var fullt naturligt.
 
Nu var det dags att ta sig hem och som vanligt hann vi inte många kilometer innan jag sov och vaknade inte förrän taxichauffören frågade mig om det var detta huset jag bodde i och då stod vi utanför vårat hus.
Rullade in och slängde i mig lite rester från kylen innan jag fortsatte in i sängen och sov ytterliggare 2 1/2 timme totalt slut.
 
När jag sedan vaknade så rullade jag en promenad med hunden för att därefter fortsätta med att rensa rabatten så den blev färdig.
Det blev så fint inte ett ogräs så långt ögat nådde, vilken tillfredställelse.
Kunde inte låta bli att ta en bild på vår underbara ros på framsidan, den blommar något kopiöst just nu så det gäller att njuta.
 
 
 
Må så gott alla vänner där ute i cyper rymden
 
Stora kramar till er alla från er bloggskrivande vän