2013-06-29

Hej igen bloggläsare
 
Jag tänkte berätta om en liten eppisod som gör mig lite orolig och det gäller trötthet konta sömn.
 
Igår morse så vaknade jag så sent som klockan sju(sent för att vara mig)  gick ut med hunden och på en lite längre promenad kanske 45 minuter eller något i den stilen.
 
Kom hem och åt en god frukost sen efter det så lade jag mig i sängen en stund för att villa mig och uppdatera bloggensomnade då med datorn liggandes i knäet. Sov väl ca 1 timme sen var jag åter ute med hunden en snabb runda men återvände till sängen när jag kom hem igen.
 
Låg i princip i sängen hela dagen med några få undantag, skulle ju ha grannarna på besök under kvällen. Så när de kom vid 17 tiden satte jag igång och grilla lite.
 
Vi åt gått och umgicks under kvällen men efter maten så låg jag och somnade i soffan bara en kort stund men ändå, pinsamt.
 
Satt sedan och snackade under kvällen om ditten och datten, sen åt vi jordgubbar och glass fantastiskt gott, drack även kaffe för att piggna till. När vi sedan satte oss i soffan igen och jag lade mig en kort stund på soffan så somnade jag igen detta är inte klokt!!!
Serverade lite godis och snacks och jag satt i rullstolen och kände hur huvudet nickade till som jag somnade till så jag fick tyvärr säga att jag var tvungen att gå och lägga mig och då var  kockan knappt 23 så trist och pinsamt.
 
Jag kan ju inte göra något åt det, det bara slår till och jag kan liksom inte hindra det utan jag bara somnar.
 
Detta fenomen känns som det är det som just nu är mitt största handikapp att inte orka. Att inte kunna delta i familjelivet och vara social mot vänner, grannar och bekanta och det är inte av ovilja eller lathet utan jag somnar även om jag vill vara social så går det inte och det gör mig ledsen och besviken.
 
Har alltid varit en social människa som älskat att vara med kompisar grannar etc. och helt plötsligt orkar jag inte.
Det är mycket frustrerande att denna trötthet håller på att äta upp mig och ändra min personlighet eftersom orken är så begränsande.
 
Inatt har jag sovit jättebra och när jag vid sju tiden kulle ut med hunden på morgonpromenad i vårt villakvarter så ser jag längre ner på vår gata en person ligga till synes livlös så jag rullar det fortaste jag kan fram till personen som inte svarar, känner efter puls, andning. Svarar fortfarande inte på tilltal inga fysiska skador vad jag kan se.
 
Får ringa 112 och begära en ambulans så när den anländer så rullar .jag vidare fick ju även ringa frun som fick ta hundrundan eftersom jag fick stanna hos personen tills ambulansen anlände.
 
Rullade efter detta hem för att få mig lite frukost efter den händelserika morgonpromenaden.
 
Nu ligger jag åter och vilar mig lite, så skönt att kunna lyssna på sin kropp
 
Ha en fin söndag alla läsare
 

2013-06-24,25,26,27,28.29

Hej Alla goda människor Jag har haft en djup svacka sen midsommar varit mentalt och fysiskt nere. Var uppe och gick ett antal meter med kryckor och tog mig upp och ner för två trappa. Efter det hade jag så ont i 3 dagar så jag fick bli säng liggandes.och ta smärtstillande i ökad dos Nu ska ni inte tro att jag hade det tråkigt på midsommar för det var en fantastisk tillställning, det är länge sen vi hade en sådan toppen midsommar. Det är väl just därför man inte känner efter hur mycket man egentligen anstränger sig. Vi hade en underbar dag/kväll som jag minns med välbehag nu när det onda och energin kommit tillbaka
 
Underbara midsommar
 
 
 
 
 
Att ha dalar i sin sjukdom där man upplever att man får ta ett par steg tillbaka och åter sätta sig i rullstolen för att vila sin kropp tar emot. Det är verkligen hårt att få bakslag i sin utveckling/resa.
Att få bakslag är ju något man kan räkna med men när det väl inträffar så slår det undan benen på en ett tag. Har inte haft ork till något de sista dagarna helt slut, men så vaknade jag igår morse med världens positivism och laddad med energi. :-)
Dessa dagar man har så mycket energi vill man ju göra så mycket men fick rådet av rehab att bara göra en av alla saker jag babblade upp som jag ville göra.Så att hitta en lagom aktivitetsnivå när man har ork är en konst som jag kommer tvingas hitta, vilket inte är lätt.
Fattar inte hur det kan slå om på detta viset från en dag till en annan.Vill ju analysera och förstå varför det kan vara på detta viset, men hittar inga svar hur mycket man än funderar.
 
Har ju inte bloggat på nästan en hel vecka, har ju lite dåligt samvete gentemot er läsare som brukar läsa min blogg, men får försöka släppa det för världen går inte under för detta och jag vet att många vill ha och läsa men det viktigaste är ju att jag mår bra och lägger energin just där den ska vara. Vill ju samtidigt kunna berätta för er läsare hur resan går, men vad ska man göra när man inte har orken :-( Det är helt otroligt klockan är 12.10 och när jag nu sitter och skriver så somnar jag liggandes här i sängen fast jag sov till klockan sju idag och inte gjort något speciellt.
Säger lite om hur min trötthet kan slå till det går liksom inte att hejda den när den väl slår till.
Tänkte iallafall försöka ge en kortfattade version av vad som hänt i mitt liv under de dagar jag inte lyckats skriva här. Så jag kommer inte att återge dag för dag eftersom jag har svårt att minnas vad jag gjort de senaste dagarna, men laddat ner en app efter tips från en av kommentarerna här på bloggen som ska kunna hjälpa mig attt komma ihåg lättare, dock inte orkat sätta mig in i den ännu.
 
Har ju vilat mig oerhört mycket eftersom jag inte orkat så mycket vilket är kroppens sätt att hämta energi samt gjort saker som jag mår bra av. Har legat en del på uteplatsen som jag verkligen njuter av.
Vi har fått den färdig nu med vindskydd, markiss och allt annat som ska vara där, ska bara övertala frun om nyttan av ett spabad utomhus och så ska vi inhandla en soffgrupp för utomhusbruk, men det blir till höstens rea vi gör det
 
 
 
Jag har ju dragt hem båten så idag ska jag försöka gno lite på den så att den blir färdig att sjösätta, kompisen Markus har lovat att hjälpa mig att serva den och dessutom har de boende in till stigen ner till sjön åter gjort den framkommlig så nu ska även jag kunna ta rullatorn de 100 meterna ner till båten
 
Jag har även hunnit tömma min snickarbil på verktyg med min sons hjälp eftersom den blivit såld till min underbara kamrat och vän Janne som hjälp mig snickra färdigt uteplatsen och satt i våra nya ytterdörrar.
Så nu är alla vertyg innburna i garaget och håller på att sorteras upp och hängas upp. Verkstadsdelen i garaget kommer bli överfylld av grejor så som man samlat på sig verktyg under året. Har varit där ute två eftermiddagar efter det att jag sovit och hängt upp verktyg och slängt det som inte dög något till, underbart att få ordning
 
Givetvis var ju hunden ludde i garaget som sällskap, han följer ju en var man än går underbart!!!!
 
Han har blivit ovärderlig i min resa tillbaka även om man stundtals kan bli arg på jycken eftersom han inte lyder alltid när man har han lös. Framför altt inte när det gått en tik innan han då går näsan i marken och han lyssnar inte för fem öre, men idag under morgonpromenaden var han klockren och lyssnade i princip hela vägen även om man får vara lite hård mot han när han inte lyssnar så efter några tillsägelser så gick det som en dans.
 
Vidare har jag ju varit på rehab och tränat, det gör jag ju alla tisdagar och fredagar. Det är så .underbart att personalen tar till sig av vad man säger för ena gången så orkade jag helt enkelt inte att göra något alls utan låg bara på en brits och fick mina ben stretchade ordentligt eftersom jag hade så ont och inte var alls i slag
Peppade och berömde mig ändå trots at jag inte gjorde något. De hittar alltid något positivt att berömma en för trots man inte själv ser det.
Vidare har jag haft ett möte med försäkringskassan och arbetsgivaren där även kuratorn från rehab var med som stötta, kändes skönt att ha henne med mig.
Vi diskuterade hur min nuvarande situation såg ut och hur man skulle se på det framöver.  Jag har ju bara ett vikariat så det löper ju ut den 9 augusti och sen blir jag ju arbetslös men har ju företräde 9 månander till fortsatt anställning efter den datumen så då får man väl hoppas att jag blivit så pass frisk att man kan vara anställningsbar, men försöker slå ifrån mig framtiden just nu och fokusera på min rehabilitering mot friskhet.
 
 
Som jag beskrev tidigare så försöker jag göra saker saker som jag mår bra av och detta gör ju att man mår bättre och kanske inte känner av sin värk lika påtagligt.
 
En av sakerna jag mår mycket bra av är ju vädret när solen lyser och den härliga värmen sprider sig då mår jag oerhört gott, försöker sitta så mycket som möjligt på uteplatsen då och ta tillvara värmen och njuta.
Har ju även en stor förkärlek till oliver så jag brukar öppna en burk då man sitter på uteplatsen och njuter tillsammans med en kall alkoholfri pilsner det är en oslagbar kombination sommartid.
 
 
Att sedan få sitta där och titta på kvällssolen när den dalar ner bakom trädtopparna samtidigt som man avnjuter en kvällskopp kaffe det är riktig livskvalité.
 
Försöker till varje pris ta tillvara de goda stunderna och bli lite av en livsnjutare.
Har funderingar även på att bege mig utomlands om nu jag får med mig min andra hälft, hon säger att det är ok att åka själv annars eftersom jag älskar sol värme och den avslappnade livsstilen man har i sydländerna.
Även maten tilltalar mig å det varmaste, med mycket vitlök och alla nya spännande smakupplevelser.
Bara älskar nya platser och nya upplevelser.
Hade en heltokig idé härom dagen då jag funderade på att tågluffa genom europa i rullstolen och göra ett släp till den och ha packningen på.
Funderade på att ringa rullstolstillverkaren och fråga om dom ville vara med och sponsra. Wild and crazy javist men det underlättar livet ;-)
 
Har även hunnit med att njuta lite av våra underbara barns aktiviterter utomhus den nyinförskaffade studsmattan har verkligen blivit en hit och ungarna studsar tillsammans utan att bråka bara detta faktumär värt hur mycket som helst.
 
 
Nu ska jag ut och gno lite på båten ska bara först hur jag ska komma i den men det löser sig säkert på något vis.
Idag är jag så strålandes glad trots vädret,  känner att jag är stark och fullproppad med energi just för tillfället, sä jäkla go känsla ska ni veta.
Så idag kan ingen rubba mig och mitt fokus bara att köra på så länge energin varar men i ett lagom tempo
 
Många långa kramar från er bloggskrivare som längtat efter detta ögonblick nämligen att delge er mina dagar som jag blåst er på av förklarliga själ.
 
 
 
Ha en sån där alldeles underbar helg som bara just ni kan ha och ta vara på alla tillfällen som ges av att njuta av livet för det tänker jag göra
 
KRAMIZAR
 
 
 

2013-06-23

Hej alla läsare
 
Idag har åter varit en dag av sängläge , tyvärr
 
Dagen började vid 6 tiden då jag gick upp för att brygga mitt obligatoriska kaffe, kände mig hyfsat pigg och slök en kopp innan jag rullade ut på en tur med hunden var väl ute ungefär en timme.
 
Så när jag kom tillbaka så var det frukostdags så jag tog fram frukost och käkade. Nu vaknade frun också så vi satt och pratade en stund men jag kände mig trött å jag rullade in i sängen för att vila mig, somnade direkt nästan och sov en timme, underbart.
När jag sedan vaknade igen så tog jag mig ett hett bad med massagen på så blodcirkulationen kom igång i den ömmande ryggen. När jag legat i en bra stund och började likna ett russin steg jag upp och gick direkt över till avslappningsfotöljen och fortsatte med en halvtimmes massage i den. Det är en stor förmån att få låna denna i från företaget promas.
Den ger en riktig massage och man blir alldeles varm i hela kroppen av den, den är fantastisk.
 
Kände att jag hade lite krafter nu så jag satte mig och kammade igenom hundens päls, han är så duktig som ligger alldeles still under tiden man borstar honom. Idag blev det en rejäl hög med hundhår eftersom jag slarvat några dagar med att borsta han.
 
Efter detta så käkade jag lite föratt återigen gå in i sängen för att vila min kropp och mitt huvud.Jag låg en stund och surfade runt på lite olika sidor allt ifrån bilar till hundar efter en stnd drog det åter i ögonen och jag somnade igen. Tydligen är det så att min kropp behöver återhämta sig sen midsommarafton, då vi var bortbjudna. Det tog mer på krafterna än vad jag kunnat föreställa mig, att vara iväg nästan en hel dag det orkar inte mn kropp och definitivt inte att stå för mycket med kryckor.
Så det blir att ta ett steg tillbaka i resan och använda rullstolen igen för att vila min muskulatur.
 
Nu var det eftermiddag och jag låg kvar i sängen i princip tills det var dags för kvällsmat då jag tog mig upp och hjälpte till att grilla.
Vid 19 tiden kom en kompis från jobbet och hälsade på, vi tog en kopp kaffe  och satt och pratade en stund. Trevligt med arbetskamrater som hälsar på som visar att man inte blir helt bortglömd.
 
Nu rullade jag in mig i sängen igen för att vila mig och uppdatera bloggen, sen lär jag inte göra så mycket mer idag.
Får hoppas att dagen imorgon innebär en förbättring av min värk och min trötthet,lite trist att det ska ta sådan energi att åka på något roligt så man ska få betala för det 2 dagar efteråt.
Hoppas även att jag inte ska behöva ta så mycket smärtstillande imorgon.
 
Kramar
Er skrivande vän Jörgen

2013-06-23

Hej alla läsare
 
Idag har åter varit en dag av sängläge , tyvärr
 
Dagen började vid 6 tiden då jag gick upp för att brygga mitt obligatoriska kaffe, kände mig hyfsat pigg och slök en kopp innan jag rullade ut på en tur med hunden var väl ute ungefär en timme.
 
Så när jag kom tillbaka så var det frukostdags så jag tog fram frukost och käkade. Nu vaknade frun också så vi satt och pratade en stund men jag kände mig trött å jag rullade in i sängen för att vila mig, somnade direkt nästan och sov en timme, underbart.
När jag sedan vaknade igen så tog jag mig ett hett bad med massagen på så blodcirkulationen kom igång i den ömmande ryggen. När jag legat i en bra stund och började likna ett russin steg jag upp och gick direkt över till avslappningsfotöljen och fortsatte med en halvtimmes massage i den. Det är en stor förmån att få låna denna i från företaget promas.
Den ger en riktig massage och man blir alldeles varm i hela kroppen av den, den är fantastisk.
 
Kände att jag hade lite krafter nu så jag satte mig och kammade igenom hundens päls, han är så duktig som ligger alldeles still under tiden man borstar honom. Idag blev det en rejäl hög med hundhår eftersom jag slarvat några dagar med att borsta han.
 
Efter detta så käkade jag lite föratt återigen gå in i sängen för att vila min kropp och mitt huvud.Jag låg en stund och surfade runt på lite olika sidor allt ifrån bilar till hundar efter en stnd drog det åter i ögonen och jag somnade igen. Tydligen är det så att min kropp behöver återhämta sig sen midsommarafton, då vi var bortbjudna. Det tog mer på krafterna än vad jag kunnat föreställa mig, att vara iväg nästan en hel dag det orkar inte mn kropp och definitivt inte att stå för mycket med kryckor.
Så det blir att ta ett steg tillbaka i resan och använda rullstolen igen för att vila min muskulatur.
 
Nu var det eftermiddag och jag låg kvar i sängen i princip tills det var dags för kvällsmat då jag tog mig upp och hjälpte till att grilla.
Vid 19 tiden kom en kompis från jobbet och hälsade på, vi tog en kopp kaffe  och satt och pratade en stund. Trevligt med arbetskamrater som hälsar på som visar att man inte blir helt bortglömd.
 
Nu rullade jag in mig i sängen igen för att vila mig och uppdatera bloggen, sen lär jag inte göra så mycket mer idag.
Får hoppas att dagen imorgon innebär en förbättring av min värk och min trötthet,lite trist att det ska ta sådan energi att åka på något roligt så man ska få betala för det 2 dagar efteråt.
Hoppas även att jag inte ska behöva ta så mycket smärtstillande imorgon.
 
Kramar
Er skrivande vän Jörgen

2013-06-19,20,21,22

Hej alla bloggläsare
 
Dagen igår började med att dottern skulle iväg till sitt dag läger så vi åt frukost tillsammans innan hon stack iväg på till sitt läger och frun till sitt jobb.
 
Jag har vid många olika tillfällen kommit på mig själv med att jag glömmer saker i vardagen när jag ska tänka på vad som jag gjort och som jag ska försöka återge här i bloggen.
Det är inte så lätt att ha det så men jag känner att jag måste bli bättre att ta bilder på olika saker man gör för att ha de som stöd för minnet.
Elektrikern kom igår morse och jag kände mig helt slut men fick ju hålla han sällskap på förmiddagen. Han kopplade in lampor på uteplatsen samt i badrummet övanför spegeln och det blev jättebra. Vid klockan elva så stack han iväg till nästa jobb och jag rullade in i sängen för att sova en stund innan taxin kom klockan 12. Jag var så fruktansvärt trött så jag orkade knappt ta mig ut tilltaxin vilket inte är bra. Jag skulle ju till psykiatern och var ju tidigt ute så jag rullade upp till sjukhusets cafeteria och tog en dagens lunch där.
När jag sedan skulle ta kaffet så var det en annan vänlig matgäst som uppmärksammade att jag hade svårt att ta mig fram och hämta det. Så hon erbjöd sig att häm ta kaffet till mig så fin gest, tänk om alla  människor varit så omtänksamma då hade våra liv sett annorlunda ut.
Nu var det dags att ge sig iväg till psykologen och ge henne mina synpunkter. Jag har ju bestämmt mig för att inte fortsätta denna terapi just nu för att fokusera på mindfullness och att rehabilitera mig klart  min skada först innan jag tar upp min barndom och dess bekymmer.
 
Vi hade ett bra och givande möte där jag förklarade min ståndpunkt och hon visade förståelse över mitt beslut. Så här skildes våra vägar åt och jag tog taxin som jag beställt hem.
 
Väl hemma var jag rätt så slut så jag tog mig in i sovrummet för att vila mig och somnade med lurarna på mig. När jag sedan vaknade så var det dags att ge sig ut på uteplatsen för att sola lite och ta vara på det fina vädret.
 
När kvällen närmade sig så hade grannen och hans son lovat mig att hjälpa mig och hämta hem våran båt, så när klockan närmade sig halv sju så åkte vi ner till ladan där jag vinter förvarar den och drog hem den. Skön känsla att äntligen få hem den. Den har ju inte varit i sjön på två år för jag inte haft någon semester och då inte ansett det lönt att sätta i den.
Så nu blir det till att putsa den men kommer inte på något vis förta mig med denna uppgift för det är det inte värt med tanke på min rehab.
Nu var det dags att kasa i säng för attfå mig en ordentlig nattsömn
 
Ny dag och nya möjligheter  som vanligt med lite startgas(gevalia) för att starta.
Började dagen
Idag var jag lite trött också och det var ju jättevarmt. Hade som målsättning att under dagen klippa gräset och få gräsmattan jämn och fin.
Under dagen hade jag också en tid på hjälpmedelscentralen för att prova ut en ny rullstol som skulle vara lättare och bättre för min ryggmuskelatur.
Hade glömt bort att beställa färdtjänst dit så vid åtta tiden så kom jag på det, som tur var så kunde de komma och hämta mig vid halvtio så jag kom i tid dit.
När jag var framme så rullade jag in och då blev jag emtottagen av en kvinna som visade mig rätt. Det var tydligen så att leverantören av den rullstolen som jag skulle prova fanns på plats idag och kunde låta mig prova olika modeller och göra alla möjliga inställningar så den skulle passa mig så bra som möjligt.
Så dan skillnad det var som natt och dag kan man lugnt säga. Att få en rullstol som är anpassad efter just mina förutsättningar och utmätt exact efter mina mått, kändes som att gå till skräddaren och få en kostym måttsydd ;-).
Det skulle ta ca 10 arbetsdagar att få den levererad till hjälpmedelcentralen sen åker jag ut och hämtar den så omkring den 1 juli så är en på plats:-) Tänkte att det går snabbare om jag själv hämtar den.
 
Nu var den utprovad och jag tog färdtjänst hem igen och väl hemma så passade jag på att käka lite lunch innan jag tog mig an gräsklippningen som jag hade som målsättning för dagen.
Tog fram klipparen och kopplade rullatorn efter med ett spännband efter den sen gick det utmärkt att klippa. Gräsmattan börjar ta sig riktigt bra nu men det gäller att den får gödning och vatten i tillräckliga mänger.
 
Nu var jag rätt slut när denna kraftprövning var gjord så då rullade jag in i huset för att lägga mig fram tills kvällsmaten var klar.
Det blev ca 2 timmars sömn vilket kroppen tydligen behövde. Nu var snart kvällsmaten klar det blev grillad lax med nypotatis och kall romsås. Så underbart gott i denna värmen, att sitta ute under markisen och avnjuta kvällsmaten är livs kvalite av högsta rang.
Vilken underbar kväll det enda som hördes var vattenspridarnas slag som väste avkopplande.
 
Efter att ha suttit ute länge på altanen så rullade jag in i sängen för att sova, detta var en dag som jag var mycket tillfreds med då jag ka få min nya rullstol.
Midsommarafton och jag vaknade redan tjugo i fem och kunde inte somna om så det var bara till att stiga upp och slå igång kaffebryggaren.
Lite trist att inte kunna sova på morgonen, men vid halv sju så gick jag ut med hunden för då kom han lunkandes och hade sovit färdigt.
Gick en rejäl runda med han för att sedan komma hem och äta frukost i min ensamhet eftersom de andra i familjen inte vaknat än. Det var ju ett underbart väder även denna morgon så jag satt ute på trädecket och gottade mig i morgonsolen.
 
Eftersom vi skulle iväg på midsommarfirande idag så hade jag lite funderingar hur jag skulle orka med detta men tänkte att jag får gå och sova en stund på förmiddagen så jag orkar sen får jag ju berätta att jag eventuellt behöver gå och vila mig under kvällen för att orka med. Det är säkert inga problem med det för vi känner varandra väldigt bra. Vi har firat midsommar tillsammans i tolv år faktiskt trevligt med traditioner. :-)
 
Så nu kom resten av huset upp ur sin törnrosa sömn och jag åt lite andra frukost tillsammans med dem. Efter frukosten så kände jag att det drog i ögonen så jag hoppade in i sängen och lade mig tillrätta med lurarna på mig sen sov jag så skönt, älskar att sova med spotify skrålandes i öronen.
 
Sov en timmee ca innan det var dags för att förbereda sig inför avfärd det skulle ju göras kransar bakas bröd och jag ställde mig och rullade köttbullar. Så alla i familjen hjälptes åt att få sakerna färdiggjorda så vi kunde åka klockan ett som vi bestämmt.
Kände mig faktiskt hyfsat pigg och såg fram emot att få sitta ute och äta sill och nypotatis som är så gott. Vädrets makter var verkligen med oss idag. Vi firar midsommar i en liten ort som heter valje och idah så skulle lokaltidningen för blekinge komma och göra ett reportage om hur vi familjer firade midsommar.
 
När vi anlände  så var alla på plats 8 vuxna och 8 barn vilket är jätteskoj. Vi slog oss till bords och avnjöt det fina vädret och den goda sillen.
Vid klockan 15 så kommer folkdansare och dansar förbi på gatan utanför så vi brukar försöka ätit en omgång sill innan dess och sen backar vi när vi sett dem dansat förbi.
Sen blev det jordgubbar och glass vilken klassiker detta är, svenska jordgubbar på midsommar finns inte mycket som är sommrigare än detta.
 
Nu gick en hel del av oss ner för att dansa runt stången och titta på människor det är ju många som firar där, men jag valde att stanna hemma eftersom det är en bit att gå och svårt att ta sig fram.

Jag och markus satt kvar och pratade och han visade bilder på den nya båt han och familjen köpt. En riktigt stor och fin båt som kommer ge dom mycket glädje framöver.
 
När de andra kom tillbaka så hade flicke barnen ordnat med tipspromenad och lite olika lekar som vi skulle göra, tyvärr kunde jag ju inte vara med på allt men deltog så mycket som jag kunde. Efter en tund gick jag upp och lade mig i en solstol och vilade mig lite och naturligtvis så somnade jag.
Jag sov väl en halvtimme innan jag vaknade upp och blev serverad lite kaffe.
 
Lite senare på kvällen så grillade vi ytterfile och hade nypotatis med bacon lindat rnt sig fantastiskt gott. Nu började jag känna att det drog i ögonen men ville ju inte gå ifrån och lägga mig kändes dumt fast de hade sagt till mig att det var ok att gå och vila om jag behövde det.
 
Vi satt kvar någon timma till innan vi beslutade oss för att åka hem och då var klockan runt tolv, å då körde vi hem och jag hoppade direkt i sängen när vi kom hem, jag so ju redan i bilen för den delen.
 
Ny dag och inga möjligheter
Idag har jag fått betala priset för gårdagens kryckgång jag har haft så ont i kroppen så jag knappt kunnat röra mig och dessutom varit helt och hållet utmattad. Har inte haft energi mer än precis på morgonen för att äta frukost sen har jag i princip inte varit uppe ur sängen mer än för att gå på toa eller äta något från kylen.
Har även fått ta extra smärtstillande för att lindra min värk.
Har sovit från och till under hela dagen så det med att gå så länge på kryckor även om det inte var några längre sträckor så får det helt enkelt vänta.
Det går inte att vara så aktiv ännu och få så ont efteråt. Det är ingen som helst mening med det.
 
Så idag har jag fått erfara vad roligheter och annat skoj kostar på att göra. Får ångest när jag känner mig så här kass och samtidigt vill jag ju följa med på roliga saker.
Idag hade jag dock inget val mer än att stanna hemma då de andra i familjen åkte till svärfar och hans husvagni Hällevik. Trist men sant.
 
Ha det gott så hörs vi
kramar
 
 
Fick för mig att försöka att  endast använda mina kryckor under kvällen så jag slapp lyfta ut rullstolen.
 
 

Väntan

Just nu sitter jag och väntar på att få tiden att gå. Ska nämligen till psykologen idag klockan 13 och har då fördrivit tiden med att äta medelhavslax med nypotatis och kall sås. Det var utsökt när jag sen ville ha kaffe så uppmärksammade en annan av gästerna min längtan efter kaffe och kom och erbjöd sig att hämta det till mig, detta kallar jag medmänsklighet

Utkast: Jun. 18, 2013

Ni som läser bloggen ofta och återkommande snälla skriv en kommentar i kommentarsfältet det betyder så mycket för mig.

Ni är så goa som gör detta, det innebär energi för mig att fortsätta skriva, och var inte energitjuvar som bara är inne och läser och sen struntar i vilket

Tack underbara läsare

2013-06-18

Hej Alla min kära läsare
 
Nu har det gått en vecka sen jag gjorde ett inlägg på bloggen och det helt konstigt faktiskt. Jag har under den gångna veckan haft ömsom vin och ömsom vatten.
Att jag varit utan bloggen beror på en hel del olika saker
 
Jag har tyvärr fått en hel del konflikter på halsen något som man önskar kunde bero men jag reder nog ut dem också. Även om det tar kraft och energi
 
Tyvärr tar det energi som jag kunde använt till annat än konflikter, hade ju önskat att människor förstod hur pass sjuk jag egentligen är och då inte mentalsjuk som kanske en del tror om mig för att man går till en psykolog.
 
Appropå psykolog har ju känt mig för hos den psykolog som jag varit hos 2 gånger men det känns inte rätt eftersom hon ställer krav på att man inte får använda någon form av antidepressiv medicin och att man inte får prata med någon utomstående om vad som vi behandlar där.
Detta känns mycket märkligt för mig och jag känner att när jag ska dit imorgon igen så kommer jag att välja att avsluta denna kontakt då det inte känns rätt för mig.
Den antidepressiva medicinen behövs för serotonin halten i hjärnan behöver hjälp på traven för att balansen ska återställas.
 
Jag har fått råd av annan person inom psykiatrin att inte ta tag i den psykoanalytiska biten just nu och istället ägna mig åt nutidens problem och se framåt, så det blir psykologhjälp i annan form som kommer behandla tiden från nu och framåt och inte det som finns i min barndom.Detta får helt enkelt vänta tills jag rätt ut denna sjukdom och dess följder.
 
Konflikter är egentligen oundvikliga i vardagslivet och jag ser det som att man har olika ståndpunkter i olika frågeställningar som man borde reda ut men det går inte om man inte har en ambition att göra det.
 
Vidare så har det konstaterats att jag förmodligen lider av hjärntrötthet vilket innebär att nya intryck och nya sammanhang tar enorm kraft och ens ork tar fort slut. Vidare tar det onormalt lång tid att återhämta sig och bli piggare igen.
Fick en form av patient guide eller en förenklad version som man kan läsa om man känner för det kan ju vara bra för de personer jag har  runt mig i det riktiga livet så kanske förståelsen ökar
http://www.ltkronoberg.se/upload/Dokument/Halsa_och_vard/For_vardgivare/Demens/Hjarntrotthet-info.pdf
 
Nu till glädjeämnena för det är betydligt trevligare. Jag gör stora framsteg med min träning, idag har jag lyckats lyfta benet över små stavar liggandes på golvet samt någon tröskel. Jag har vidare gått utan hjälpmedel endast assisterad av två sjukgymnaster vid varsin sida om mig, vilket är oerhört glädjande.
Vidare går jag mer och mer med rullatorn även om jag inte kan gå så mycket som jag önskat, för då får jag så ont i axlar och rygg så då blir det ett bakslag så det gäller att träna lagom. Får helt enkelt lära mig hushålla med mina resurser och prioritera var jag lägger min energi.
 Jag har använt motionscykeln oxå som ett led i att träna upp konditionen
 
 
 
 
Vidare under veckan så har jag varit på en återträff i min ungdomsby Höör det var nämligen 30 år sen jag gick ut nionde klass.
Det var en riktig höjdarkväll med många  roliga minnen som fick en att ligga dubbel av skratt. Det är viktigt att kunna skratta och ha roligt trots man är sjuk, bakslaget var ju att jag fick ägna hela söndagen åt återhämtning.
Vi var nog alla överens om att det var så trevligt så vi bör ses snart igen:-)
Vidare på det trevliga kontot är ju att det oerhört fina vädret håller i sig och att jag under den dag det regnade  så lyckades jag med konststycket att få ut gödning på gräsmattan så nu är det grönt och fint. När jag blir frisk så skulle jag vilja gräva ner sprinklers i gräsmattan så man kan vattna hela mattan samtidigt och inte behöva ha vattenspridare att flytta.
 
Vidare så ska jag få hjälp av grannen att  dra hem båten och sjösätta den. Det blir en rejäl utmaning att kunna ta sig  ner i den men jag är ju en envis rackare så det ska nog gå med lite jävlar anamma.
Älskar ju att vara ute på sjön dels för njutandets skull och dels för bad och fiske. Så det blir en ordentlig morot som jag kommer få kämpa för men det kommer att gå :-)

Det kommer in lite bilder på detta eftersom vi ska hämta den i dagarna :-) och finns det någon vänlig själ som man umgås med så får man hemskt gärna komma och hjälpa mig polera den och då står jag givetvis för mat och dryck och en och annan åktur med vattenskidorna.
 
Vidare på pluskontot är ju att ungarna har sommarlov nu och att vi kommer att kunna umgås en hel del under dagarna förutom när jag tränar och de tränar. ska bli många härliga små utflykter hoppas jag på, dels med båt men även med bilen vilket kan vara skitskoj
Dagen då barnen slutade var vi på mongolian barbecue och käkade gott tillsammans med goda vänner och deras barn.suveränt trevligt att göra detta och dessutom supergott.
 
 
 
Barnen fick dessutom en studsmatta i avslutningspresent för att de varit så flitiga med sitt skolarbete, och dessutom är det en utomhusaktivitet och all form av utomhusaktivitet ska uppmuntras. Frun och dottern hjälptes åt att montera detta spektakel :-)
 
Har under veckan även lyckats avyttra min ena gräsklippare med en väldigt god förtjänst vilket alltid är trevligt så nu gäller det att investera i någon annan rolig leksak oj förlåt nyttoetisk ;-)
 
Jag har ju berättat tidigare att jag skulle  hålla sex månaders uppehåll med alkoholen och jag mår så bra på det så jag har beslutat mig för att hålla ytterligare sex månader vilket är helt och hållet en personlig utmaning och har inget att göra med någon form av problematik vilket är viktigt att understryka så ni inte misstolkar mig som i beroende av alkohol.
 
Jag har även fått uteplatsen och dess trappa fullständigt färdig för att min goda vän Janne hjälpt mig med det, så sjyst att få denna hjälp
 
 
Jag kommer framöver att kanske vara lite mer sporadisk med mina blogginlägg eftersom det är så fint väder och jag samtidigt känner att jag kan göra mer och mer kan ta mig fram lättare vilket innebär att jag kan göra mer saker än att ligga i sängen och skriva blogg
 
Med goda sommar hälsningar från er bloggskrivande vän
 
 

2013-06-08,09,10,11

 
 
Hej alla goda människor.
Tackar för allla fina kommentarer ni ger mig, jag mår så jäkla gott av det ska ni veta.
 
Har varit lite trött de sista dagarna så jag har helt enkelt inte orkat ta tag i bloggen, det är ju rätt mycket  på gång just nu med träning på rehab 2 gånger i veckan, psykolog kontakt 1 gång i veckan.
 
Lägg där till att vi har ju två barn som kräver sitt  och alla andra sociala kontakter man har. En sak som vissa av er läsare kanske inte tänker på är att varje gång jag ska upp och gå så måste jag tänka, fokusera och detta tar ju enorm kraft.

Rörelsemönstret i min kropp är ju inte på något vis automatiserat så varje steg kräver en tankeprocess, vilket kostar kraft och energi.
Samtidigt är jag ju överlycklig av att kunna gå framåt i min resa även om logg och annat fått stå tillbaka.
Hoppas ni läsare har en acceptans för detta och en förståelse.
 
Jag ska försöka återge dessa 4 dagar vilket inte heller är helt enkelt eftersom jag har en tendens att bli trött i huvudet när jag tänker för mycket och anstränger mig för att plocka upp saker från minnet. Men jag gör ett tappert försök så får ni läsare hålla tillgodo med det.
 
Lördagen den 8/6
 
Under dagen gjorde jag väl inget speciellt mer än att stora dagens begivenhet var att få gäster på kvällen nämligen familjen kärrdahl/Alexsson
Lägger in lite bilder från kvällen :-)
 
 
 
 
Under dagen har jag ju promenerat lite med mina kryckor och stödet ruunt benet som jag fått låna över helgen
av sjukgymnastiken.
Det tar verkligen på ens krafter att förflytta sig framåt med dessa pinnar.
Har ju även gått med rullatorn lite så när kvällen närmade sig sängdags så var man rätt så mör i kroppen.
 
Söndagen den 9/6
 
Denna dag blev en dag där vi hjälptes vi åt att röja hemmet oh framför allt tvättstugan där det var ett berg av tvätt som skulle vikas.
Efter detta var vi ute nästan hela dagen för röja i trädgården, frun planterade blommor och jag klippte gräset på min hemmagjorda åkgräskllippare.
 
 
När detta var gjort så var frun iväg med tösen för att spela fotbollsmatch och på hemvägen köpte de pizza med sig hem. Det var vi värda efter dagens slit.
Efter detta tog jag mig en rejäl tid i avslappningsfotöljen som jag fått låna från företaget Promas, för att bli lagom trött, sedan rullade jag in i sängen för att sedan slå ihop ögonenmed spotify i lurarna så  somnade jag gott.
 
Måndagen den 10/6
 
Denna dag började tidigt eftersom frun skulle till universitetet i Norrköping så klockan ställdes på klockan fem. Jag skulle ju nu vara ensam hemma med barnen under dagen och morgondagen.
 
jag började ju morgonen med en kaffe som vanligt och sen gick jag ut med hunden sen när jag kom hem igen då hade barnen redan gått upp själva och pågen duschat och tösen plockat fram frukost, så glad man blir när allt är fixat när man kommer hem.
Efter detta dukade jag undan och barnen gjorde sig redo för att ege sig till skolan.
 
När de lämnat hemmet så satte jag igång att röja lite innan jag satte mig i avslappningsfotöljen från Promas för att få lite massage efter undanröjningen.
Hann dock inte köra programmet riktigt färdigt innan elektrikern jag brukar anlita kom förbi och ville hälsa på, trevligt med spontanbesök.
Vi satt och snackade en go stund och sen lovade han att komma och göra lite jobb någon dag i veckan.
 
Efter detta så gick jag in och lade mig en stund och sov en timme så underbart.
När jag sedan vaknade så kände jag mig trött så jag tog en promenad med hunden för att piggna till lite.
När jag sedan kom hem igen värmde jag lite mat för att sedan gå ut i en solstol och avnjuta lite musik och slappa lite.
Under eftermiddagen kom ungarna hem och vi fixade lite mellanmål. Förberedde även kvällsmaten som blev spaggetti och köttfärssås och eftersom såsen var redan gjord så blev det en enkel match.
 
Tösen skulle ju på ridning under kvällen så mormor och Olle hade lovat komma och köra henne eftersom de också var sugna på hur det går för henne. Roligt de vill komma och titta på sitt barnbarn.
Nu kom de och jag lovade ha kaffet färdigt när de kom tillbaka.
 
Under tiden ringde min kompis Månsson och också ville komma upp och hälsa på och det var ju helt ok. Bad han köpa med lite fika bröd så vi kunde fika alla tillsammans senare.
Satt och pratade på uteplatsen en god stund innan mormor och olle dök upp igen efter ridningens slut. Nu satte vi oss att fika i kvälls solen underbart med dessa kvällar.
 
Nu var det dags för att slå igen butiken i Balsby för dagen så ungarna hoppade i säng och jag gick kvällsrundan med hunden innan jag kröp ner i mellan lakanen.
 
Tisdagen den 11/6
Dagen började som igår med h
 
undpromenad och sedan när jag kom hem så var barnen uppstigna och frukosten framdukad, underbart, underbart.
Att de stiger upp efter egen klocka och sen dukar fram frukost är en ny företelse i denna familjmen så roligt med egna iniativ.
Sådant ska alltid uppmuntras och att sedan pågen inte brydde sig om skolskjutsen idag utan valde att cykla de fem kilometrarna till skolan gladde ju en extra mycket.
 
Nu var det dags att plocka undan och få ordning på torpet innan jag skulle ge mig av till rehab i Hässleholm för dagens dos av träning.
Frågade grannen om de ville ha hunden under förmiddagen eftersom det var så fint väder så tyckte jag det var synd han skulle behöva liggga inne om det fanns andra alternativ.
 
Vist de ville gärna ha hunden de är så glada vid han så det var inga bekymmer, de är dessutom pensionärer så tiden finns ju.

Satte mig och väntade på taxin som inte kom ringde och hörde då hade de tagit fel på min beställning och skrivit att jag skulle åka 9.40 istället för 8.40 som jag beställt så nu blev det ju tid över så jag passade på att bädda och dammsuga huset, skönt när man är pigg och man kan ju se det som ett träningspass.
 
Äntligen kom taxin och jag iväg till Hlm för dagens övningar. Så idag blev det arbetsterapin och kuratorsbesök som stod på menyn eftersom jag kom sent dit. Hos arbetsterapeuten så gick jag med rullatorn ut i odlingslandet, bra kämpat med tanke på det är 75 meter ut dit. Fick också lite massage eftersom jag har så fruktansvärt ont i skuldror och nacke nu när jag börjat gå lite. Det var så skönt.
 
Nu var jag hos kuratorn och pratade om ditten och datten. Pratade lite om energitjuvar och ska framöver identifiera dem och se vad man kan göra åt dem, så passa er;-)
 
Kuratorn kommer även att följa med mig på ett möte med arbetsgivaren försäkringskassan och personalspecialisten på kommunen känn oerhört skönt att få detta stöd i allt kaos.
 
Nu var det dags att åka hem för dagen och sedan somnade jag som vanligt och när jag kom hem så hämtade jag hunden som nyligen blivit rastad så jag rullade in i huset och fram till sängen och fortsatte sova helt slut.
 
Vaknade efter två timmar, då hade barnen kommit hem och jag hade inte ens hört dem snacka om att sova djupt.
Hade riktigt ont i skuldror nacke nu, stel och orörlig men tog ett par starka värktabletter för att klara av kvällens föräldramöte där vi skulle grilla vid ett friluftsbad. Så att barnen också kunde få bada lite under tiden vi föräldrar snackade lite.
Så vi packade en fika korg med diverse grillbestyr och jag hade beställt färdtjänst dit, så den kom och körde oss dit. Där vi fick lite info sen grillade vi och ungarna badade och hoppade från hopptornet rakt ner i bassängen.
 
 
 
 
 
När 2 timmar gått så kom taxin för att hämta oss och köra oss hem. Nu var jag rejält trött och som tur var hade nu frun kommit hem så att hon kunde ta över hushållet och jag ägna mig lite åt bloggen och lite musik i öronen.
 
Nu är det dags att slå igen för denna gång
Må så gott alla goa människor och fortsätt peppa mig med era kommentarer. Vilket resulterar i att ni får mer att läsa från mig
Kramar

Friskt vågat hälften vunnit

 
Gräsklippare nummer ett. Inte vilken åkgräsklippare som helst
 
 
 
Bara älskar att se det man kan göra och inte tirra sig blind på det man inte kan göra

2013-05-06, 07

Goddagens läsare
 
Har idag tänkt redogöra för torsdagen och fredagens upptåg. Som naligt så kommer allt vara utifrån mitt perspektiv och mina högs personliga åsikter och funderingar.
 
Torsdagen den 6/6
 
 
Detta var en dag som i princip bara rullade på. Dagen började ju redan vid 6 tiden då jag begav mig ut med hunden på en morgonpromenad.
Efter detta satte jag mig och avnjöt morgonkaffet i lugn och ro eftersom resten av familjen låg och sov.
 
Under förmiddagen så ringde svärmor och hennes man Olle och frågade om vi skulle vara hemma vilket vi skulle så de kom och hälsade på.
Vi fikade på rabarberpaj och under eftermiddagen så grillade vi lite korv.
 
Så trevligt med besök och bara sitta ner och snacka utan att göra något mer ä att slappa.
Det var ju enormt varmt idag så vi satt för det mesta under parasollen och njöt av den goda sommmardagen.
 
 
 
Under kvällen var vi bortbjudna till bekanta här i byn :-) vi satt ute hela kvällen och njöt av denna underbara sommarkväll.
Njöt av både god dricka Staro pramen alkoholfri var fantastiskt god öl, och sen åt vi grillad fläskfile och kycklingfilé med svensk nypotatis.
Kan det bli sommrigare än så och till efterrätt limecheesecake med färska jordgubbar inte mycket som slår detta kan jag lova.
 
När klockan närmade sig tio så var jag rätt trött  och nöjd med kvällen så vi tackade för oss och vi begav oss hemåt för att njuta av sängens härliga vila
 
Fredagen den 7/6
 
Denna dag började också med att man gick upp och satte på kaffet men istället för att vänta på att det skulle rinna ner så begav jag mig ut på morgonpromenaden i det underbara sommarvädret, jycken fanns ju så klart med mig.
 
När vi sen kom hem så satte jag mig och åt frukost och drack kaffe för idag så skulle jag ju till rehab i Hässleholm fast det var klämdag.
Får jag ett tränings tillfälle så tar jag det så  klart även om det är klämdag.
 
Så vid halv nio kom taxin och jag blev körd mot rehab. Idag började jag nere i gympasalen med gångträning. Jag fick först värma upp lite med rullatorn innan jag skulle gå med kryckorna.
 

 

Det är en underbar känsla att få sina kryckor och upp och gå för egen maskin. Det kan inte i ord beskrivas vilken känsla det är att kunna komma upp och stå.
 
 
 
Jag gick ett par sträckor med pauser inlagda så klart. Det gäller att ta i lagom och inte överanstränga sig.
Efter detta var det balansträning som gällde fick slå till en badboll som kastades till mig. Så skulle jag sträcka mig efter den.
Det  gick jättebra ska ni veta, så roligt att kunna luta sig på vänster fot och veta att det går.
 
Nu blev det  dags för arbetsterapin och idag skulle vi vara ute i odlingslandet och vattna samt ta bort lite ogräs i landet.
Vilket gick jättebra men högerhanden vill hela tiden ta över vänster handens arbete.
 
När vi var  färdiga där så var det en väntande taxi och jag hoppade upp där för hemtransport till Balsby men som vanligt så somnade jag innan vi hunnit ut ur Hässleholm. Sov hela vägen med lurarna på mig, underbart.
Väl hemma så rullade jag in i huset för att fortsätta sova och sov ytterliggare en och en halv timme innan jag vaknade upp.
Barnen gjorde glass i strut så jag passade på att göra mig en jag också.
 
 
Lade mig sedan ute i solstolen för att lapa i mig lite sol. Njuter så av detta fantastiska sommarväder, blir glad och lycklig av det.
 
Framåt kvällen så bestämde vi oss för att hämta lite chinamat, skönt att slippa laga alla dagar. Så vi satt på uteplatsen och käkade chinamat och tog en pilsner till det.''
 
Livet kan definitivt vara sämre än detta kan jag lova. Efter maten så rullade jag ut för att slå igång bevattningen av gräsmattan, behövs verkligen nu när det är så torrt. Sedan så lade jag mig tillrätta i solstolen för att efter en stund somna i den.
 
 
 
 
Vid halvnio rullade jag in i sängen för att sova för natten helt slut, tror att det är allergimedicinerna som gör mig så fruktansvärt trött. Gräsallergin har slagit tillmed full kraft och då får man ta medicinen för att överhuvudtaget vara ute.
 
SSå under fredagen har jag sovit hur mycket som helst tycker jag men då behöver väl kroppen det förmodligen och då är det ju bara att lyda.
 
Må så gott i sommarvärmen
 
Kramar
 
 
 
 

2013-06-05

Hej alla läsare
 
Idag började dagen med lite grubblerier. Kände mig lite ensam eller hur jag nu ska beskriva det. Saknar att ha social gemenskap med fler än min familj, vill gå till ett jobb och snacka med andra än bara de närmsta fast de ger mig otroligt stöd i vardagen. Jag kan ändå känna mig ensam på dagarna att inte snacka med någon i verkligheten inte få nya inputs etc. Helt enkelt trött på att gå hemma och vara sjuk.
 
Nog om detta, efter frukosten så bar det iväg till min primärvårdsläkare som har hand om min medicinuppföljning samt min sjukskrivning så vid halv nio kom taxin.
Tog hissen upp till Kristianstadskliniken som vårdinrättningen heter. atte mig i väntrummet men det tog inte många minuter förän jag blev inkallad.
Fick recept och en förlägning av min sjukskrivning.  Sen var det klart . Det var 40 minuter tills taxin skulle komma så jag tog hissen upp till adaptus och hälsade på där, de hade vänligheten att bjuda på en kopp så vi satt och småsnackade en halvtimme sen var det ju dags för att rulla ner till den väntande taxin.
 
När jag kom hem så lade jag mig med datorn en stund för att senare somna in och sov en ochen halv timme, guld för kropppen att sova.
 
När jag vaknade så värmde jag lite mat från gårdagen för att sedan rulla ut i det fina sommarvädret och rasta hunden en runda.
 
Väl hemma igen så lade jag mig tillrätta i solstolen och somnade minsann igen, sov från och till.  Fick ju ha ett öga på jycken också även om han inte brukar sticka ifrån mig.
 
Efter detta så passade jag på att göra hunden fin genom att kamma igenom pälsen noga, så gullig han blev den lilla sötnosen.
 
 
Tänkte också överraska frun med lite mat när hon kommer hem så jag tog upp karré att grilla och lade dem i marinad, som jag själv rörde ihop av det som fanns i kylen :-)
 
När tiden för att frun och dottern skulle komma hem så slängde jag in klyftpotatisen och startade grillen. Efter en stund kom de in genom ytterdörren och då var allt färdigt så det var bara att sätta sig och äta.
 
 
Nu är man var mätt och trätt så plockade vi undan och sen rullade jag in mig i sängen för att bli där resten av kvällen för att uppdatera bloggen och lägga in lite bilder.
 
Så nu säger jag sov gott och kärlek till er alla
 
 
 

2013-06-03, 04

 
 Gokväll alla goa bloggväner
 
Måste passa på att tacka alla läsare som skrev kommentarer till mig, jag blir så glad och lycklig över detta. Kanske kan tyckas löjligt men det betyder mycket för mig att få synpunkter på det man skriver.
Och det är så trevligt att ni väljer att göra mig den tjänst jag bad er om i förra blogginlägget
 
Måndagen den 3/6
 
Detta var en dag som kanske inte var som alla andra för idag å skulle min svärfar komma och hjälpa oss med diverse trädgårdsarbete och andra praktiska göromål.
Det är guld värt att han erbjuder sig att komma hit och avlasta oss med detta.
 
Så efter att barnen lämnat huset och klockan närmade sig nio så var det dags att slå igång kaffebryggaren för att ta en kopp innan dagens göromål skulle sätta fart.
 
Vi skulle börja med att ställa in höjden p veterangräsklipparen. Tänte att jag kunde klippa med den och svärfar med den nya klipparen. När vi skulle lossa ena skruven så var den fastrostad så det bar sig inte bättre än att dn drogs av och det är en specialare så den går inte att ersätta, så den får helt enkelt renovera den befintliga skruven, hoppas min svåger kan hjälpa mig med detta.
Så där grusades de planerna jag haft.
Så svärfar tog istället kanttrimmern och trimmade gräskanterna runt buskar träd etc. var verkligen välbehövligt eftersom det inte gjorts i år, så det var väldigt längt.
 
Under tiden satt jag och funderade hur jag skulle kunna göra något praktiskt, ville ju med vara ute och greja. Kom på en idé med att binda den nya klipparen framför rullatorn så att jag kunde sitta på rullatorn med klipparen framför mig klippandes. Provade först med lite grövre ståltråd men den brast hela tiden, så jag tog ett spännband och detta fungerade klockrent.
Satt på rullatorn supernöjd och klippte gräsmattan för egen maskin, så lycklig man kan bli. Har tyvärr inga bilder från detta äventyr men det ska ju klippas fler gånger denna sommar.
 
Under tiden jag klippte så drog svärfar fram stegen för att rensa hängrännorna, eftersom det var skyfall härom dagen och det då svämmade över så trodde vi att det var stopp. Det hade nog dock spolats väck av skyfallet för de vara rena och fina.
 
Efter detta var det dags för lite lunch och under tiden jag fixade spaggetti och värmde köttfärssåsen så gick svärfar en promenad med jycken.
Hunden var inte alls pigg idag så man var faktiskt lite orolig för honom. Låg mest hela tiden åt och drack gjorde han dock men inte med någon större aptit.
 
När han kom hem igen så satte vi oss och åt under den nyinförskaffade markisen, skönt att sitta ute och äta.
 
Nu dukade vi undan och fortsatte sedan, jag klippte och svärfar plockade undan resterna från helgens byggnationsarbete. Plockade undan alla virkesbitar som blivit spill och lade det som dög till något i prydliga högar.
 
Nu skulle svärfar bege sig hemåt och jag klippte en stund till innan det var dags för mig att ta taxin in till stan för att uppsöka tandläkaren eftersom jag bitit sönder en kindtand.
Så in i taxin och upp till tandläkaren och fixa till tanden, sen var det bara att ta fram börsen, inget billigt kalas och inte så värst roligt heller;-)
 
Nu var det bara att bege sig hemåt igen för att  fortsätta med klippningen så den blev färdig innan det var dags för att förhöra sonen på Europas länder, huvudstäder, floder, hav och bergkedjor.
Frun och tösen var ju i stallet eftersom det är måndag och ridlektioner.
 
När frun kom hem så skickades dottern i duschen och sen sängen och jag rullade också in i sängen astrött.
Kände nog att det blivit lite för mycket idag skulle nöjt mig med att klippt halva gräsmattan och tagit resten under morgondagen men man lär så länge man lever.
 
Tisdagen den4/6
 
Dagen började som alla andra dagar med kaffe, frukost till familjen och sedan var det dags att göra sig i ordning inför dagens rehab.
Så vid halv nio så kom taxin för fortsatt transport till Hässleholm och Somatisk rehab. Tänkte först tagit med datorn för att svara på kommentarer men ångrade mig och sade till mig själv att koppla av lyssna på bra musik och njut. .
 
Bra Jörgen:-D att du inte hela tiden behöver göra något kreativt utan njuta av din resa till Hässleholm.
 
Väl framme så började jag med sjukgymnastiken där vi idag skulle fortsätta gångträning med kryckor, ville dock först ha lite uppvärmning med rullatorn. Kände mig öm och stel i kroppen efter gårdagens insats på gräsklipparen.
Behöver ju lära mig betydelsen av ordet lagom och inte ta i för kung och fosterland, men ibland så ramlar man igenom det man sagt till sig själv men tror att  bara man är medveten om detta så ju fler gånger man uppmärksammar det ju bättre blir man på att ta det lagom.
 
Nu var det dags för att fortsätta träna gängen med kryckor och det gick riktigt hyfsat, hade ju skenan på benet som stöd men det gick förvånansvärt lätt idag tyckte jag. Känns nästan lite overkligt.
 

 

Nu var jag klar här och skulle vidare upp till arbetsterapeuten som jag skulle lägga pussel hos. Det var jättejobbigt när alla bitarna låg utspridda fick ingen helhet i det.
Jätterörigt i hjärnan innan jag fick hjälp att lägga ramen till det och sedan kunde jag läsa på bitarna var på ett ungefär bitarna skulle vara eftersom det var ett avtryck på Sverige kartan.
Detta har jag inte lagt märke till innan att jag har svårt att få ihop det när alla bitarna låg utspridda och var nya för mig.
 
Nu var tiden inne för kurators samtal och idag var det verkligen en behövlig tid eftersom det hänt lite negativa saker på ens känsloliv  genom att det idag uppkommit tråkigheter på det personliga planet.
Vill inte närmare precisera det här för risken att hänga ut folk och att då folk kan ta illa vid sig på ett sådant här offentligt forum som bloggen är.
 
Kuratorn är fantastisk says no more.
 
Nu var det dags för hemfärd och som vanligt somnade jag som en stock på hemfärden så där blev det 40 minuters sovande.
När jag sedan kom hem så värmde jag lite rester för att sedan bege mig ut med hunden och idag var det varmt för han den stackaren men han väldigt pigg idag så gårdagens formsvacka var nog bara temporär.
 
När jag sedan kom hem och satte mig under markisen fö att svara på lite kommentarer i den underbara värmen.
Efter en stund så kom kommunens arbetsterapeut hem och hade med sig lite ramper till tröskeln ut till uteplatsen
Kollade även igenom rullatorn så att bromsarna funkade ordentligt efter gårdagens rallyrace med gräsklipparen.
 
Efter detta så gick jag och lade mig en stund för att sova kände mig lätt irreterad och då är det bättre att vila sig än att dt går ut över familjen.
 
Vaknade en timme senare då var middagen gjord och diskmaskinen tömd så underbart när man själv känner sig lite hängig.
 
Nuskulle tösen på fotbollsmatch och åkte med en kompis dit, och grabben skulle träna så det blev tomt i huset, så då passar jag på att uppdatera bloggen
 
Kram till er alla läsare
 
Och fortsätt kommentera min blogg blir så glad av det
avslutar med denna underbara sol

2013-05,06-29, 30, 1

 
Hej alla bloggvännerHoppas allt är bra med Er läsare för det är svårt att veta eftrsom kommentarerna på senare tid nästan från att vara en hel del av min vardag gtill att upphöra mer eller mindre, känns lite trist faktiskt.
Det är ju roligt att få uppskattning för det man gör, och dessutom bjuder jag er på läsningen och allt atbete man faktiskt lägger ner och då kan man väl betala med att lämna några rader efter sig kan jag tycka.
 
Är ju faktiskt en hel del som är inne och läser på min blogg och då borde dett ju vara underlag för lite feedback. Är ju angelägen om feedback både positiv och negativ så man kan utvecklas i sitt skrivande.
 
Hade tänkt skriva om Tordagen den den 29/5
 
Denna dag var det ett fantastiskt sommarväder här hemma så dagen gick i njutningens tecken.
 
Började dagen som vanligt med att få i mig livets vatten nämligen kaffet.
Innan det var i vanlig ordning att få fram frukost och se till att barnen fick i sig ett rejält mål för det är viktigt med frukost för att ladda batterierna inför skoldagen.
 
När detta var gjort så fixade jag i ordning lite i huset innan jag tog en stunds avkoppling i massagstolen. Känner att den ger riktigt bra avkoppling, kände mig trött efter detta så jag gick och lade mig i sängen en stund för att lyssna på spotify men det tog inte många minuter från jag sov.
 
Vaknade lite innan lunchen då det var dags för att rasta jycken lite, han var inte vidare pigg på detta i denna värmen men det är ett måste.
När vi kom hem från turen var det en kille som drack och drack. Kan förstå att det blir varmt med denna päls en ådan här varm dag.
Lade mig själv i en solstol för att slappa lite och rätt som det var så kom barnen hem. De hade haft lite roliga aktiviteter under dagen och inte haft några egentliga lektioner.
 
När de kommit in så ville de sätta på vattenspridaren och bada i den vilket var okej. Eftersom vi tar vatten för bevattning direkt från sjön så var det ju som att bada i sjön.
 
Nu var det dags för mellanmål vilket blev vattenmelon satt perfekt i denna hetta. Nu kom också vår nyinstallerade markis till användning .
Så gött att sitta under denna och smaska på vattenmelon, ibland kan livet vara helt underbart.
 
Nu var det dags för kvällsmat och sedan var det tid  för fotbollsträning både för  tösen och pågen