2013-05-29 och radion igen

Hej alla bloggläsare
 
Igår var dagens stora begivenhet att vara i radion igen i programmet förmiddag med Helen Persson. Det sänds ju i riksradions kanal P4 och radio Kristianstad.
 
Morgonen började ganska tidigt och redan vid sex tiden hade jag druckit upp min första kopp kaffe. Det var ju en stund innan vi skulle äta frukost ihop så jag satt och pillade lite med telefonen för att kolla mail,blogg och lite annat smått och gott.
 
När vi röjt undan det värsta efter morgonens frukost och fått iväg killen till skolan eftersom tösen fortfarande var på lägerskola. Så började jag att själv göra mig i ordning inför det stundande radioprogrammet.
Skulle ju vara på radion vid 10 så taxin kom halv 10 och vi åkte ner mot söder och radiohuset här i Kristianstad.
 
Där möttes jag av programledaren Helen Person som bjöd på en kopp kaffe innan hon skulle in och göra lite reklam inför min entré.
 
Under denna tid ville webbreportern göra ett filminslag om mig och vad jag ville ge andra för råd ang. vår stressiga vardag.
Denna filmen kan ni se här http://csp.picsearch.com/video?auth=TidAJuAmYBHLwRTFSCnq7-PM6tGaJW6TBTXIIBp9kQgk5yT6e6af5ArTTicChrIZ4vwI7mh1Y1rEPr-CpXd9MkivkOESVg_xH3ty2UWKVtbTrqPINmw_r0Z8bQVvVEUIVmovLwkfbopqQc9mE2pCQpC9EljMwp4v8MTIgo_zUiQzENchuolV91Jxl57_S8BG5vbW_aaonYDN2vl-whVjMLOLQSvtaj-4
 
 Markera länken och högerklicka och öppna
 
Jag skulle ju gå i sändning vid 10.30 så strax innan började ja g göra mig redo inför sändning och eftersom jag skulle ge mig på att gå in i studion som jag sagt till helen.
Så då var även webbreportern på plats för att filma då jag går in i studion i direktsändning, tänk om jag ramlar hann jag tänka innan jag tog stegen in i studion som ni kan se här om ni vill
 
http://csp.picsearch.com/video?auth=9E_BotCPuyHT7gwiHcn4xqsneFJLb1TBtbIJ9Og0cMUVj5lcGvV2xkl2bb1-uUs2fQu6j3ckepOW0t2O9ZtjDSdvxmWw_mhTNZQyE8z2RVoa38VutHP_zU96wKYyExFG-vdVsBQU5yjd15kENEfFVi9Kxu0pz6XcANaLPpDNqXJmXIss7X_Vb0Rx0zEccJvUuMh-gEKe836IanvEpLYd-Mq5-1NP7_oX
 
Markera länken och högerklicka och öppna
 
Det var otroligt inspererande att få ta dessa steg och samtidigt kunna visa alla nära och kära samt de lyssnare som följt min väg att kunna berätta för Er hur det går framåt. Så glad att klara detta stora steg.
Nu är det bara att fortsätta sin enträgna träning.
Helen är verkligen en programledare som bjuder in till samtal, hon är så lätt att ha att göra med i studion. Ett riktigt proffs måste jag säga.
 
 
Timmen som jag var i sändning kändes som den bara flög iväg och rätt som det var så var det dags att ta adjö för denna gången och hoppas på kärt återseende.
Ni som missat programmet kan ju lyssna här i efterhand.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/200703?programid=3362&play=4574959&playtype=sändningogram
 
 
om ni inte vill höra hela inlaget och bara lyssna där jag medverkar så är det ca en halvtimme in i programmet.
 
Nu var det dags för mig att få taxin att köra mig hemåt och jag kände mig riktigt trött, så jag kom hem slängde i mig lite mat sen sov jag i princip hela eftermiddagen helt slut men det var det värt ska ni veta :-D
 
Framåt kvällningen så klippte frun gräsmattan och jag klippte också med den gamla klipparen och det släp som jag fått tillverkat av svågern, det gick riktigt bra och gräsmattan blev så oerhört jämn och fin, me like.
 
 
Nu kom tösen hem och det var också dags för lite kvällsmat och eftersom vädret var strålande så beslöt vi oss för att grilla. Vi grillade de godaste korvarna som finns och inhandlas på ett speciell charkuteriaffär i MakmöDet är riktigt starka korvar som i princip bara innehåller kött och kryddor.
Fantastiskt goda.
 
 
 
 
Nu var allt färdigt utomhusoch denna underbara dag började nå sitt slut var bara lite att greja inne innan frun och barnen begav sig uppåt i huset och jag rullade in i sängen för att smälta dagens intryck samt lyssna på lite spotify i öronen
 
Efter detta var det godnatt och jag sov som en stock.
.

2013-05-28

 
Gårdagen började som i princip alla andra dagar förutom att tösen skulle på lägerskola och hade en massa packning med sig, så hon fick hjälp av storebror att bära sakerna upp till skolbussen.
 
Så nu skulle hon och klassen sova över på Ivö över natten och kommer hem imorgon kväll.
 
Själv hade jag så fruktansvärt ont i kroppen och haft under större delen av natten, vaknat vid ett antal tillfällen av smärta.
Nu på morgonen när jag väl lyckats ta mig upp ur sängen så fick jag i mig lite värktabletter och två koppar kaffe innan jag skulle bege mig till Hässleholm och dagens rehabilitering. Var ju inte speciellt laddad inför detta idag men har ju lovat mig själv att oavsett hur jag mår så ska jag åka dit . Alltid kan man göra något lite.
 
Så väl i Hässleholm efter taxiresan så började jag hos sjukgymnasten där jag berättade att jag inte var i form idag pga värken så vi tog det lite lugnt och gjorde lite gångövningar samt tränade armarna lite grann så en lugn och behaglig gymnastik var vad som gjordes idag.
Det känns så bra att de har förståelse för när man inte känner sig i form.
 
Nu blev nästa station att bege sig upp till arbetsterapeuten och idag så gjorde vi inte många övningar där heller utan vi planerade om jag skulle göra något i träverkstan som kunde vara intressant. Arbetsterapeuten tror mycket på att göra praktiska saker för att jag inte ska tänka så mycket på mitt rörelsemönster.
 
Vi spånade ihop vad som skulle vara praktiskt genomförbart att göra. Funderade på konsoler till hyllplan, träkrokar till cykelhjälmarna i hallen hemma. Vi får väl se vad jag kommer att göra nästa gång. Fick i uppgift att fundera ut detta till nästa gång och ta mått på det som ska göras.
Under detta passet passade vi också på att spela lite wii, ett tvspel där handens rörelser styr i vilken riktning kloten skulle rulla eftersom det var bowling det handlade om., riktigt skoj faktiskt å roligt att vi glömde bort en del av tiden till kuratorn så hon ringde och jag fick snabbt rulla upp till henne.
 
Där jag diskuterade lite av varje som uppkommit under vardagen sen förra Tisdagen då vi senast sågs. Känns riktigt bra att ha någon utomstående att diskutera med de saker som dyker upp i ens vardag. Hon Isabella som hon heter är en otroligt god lyssnare vilket jag uppskattar enormt.
 
Nu var det  åter dags för att ta taxi hem så jag rullade ut, men det visade sig att de dubbelbokat framsätet på den bil jag skulle åka med så de fick skicka en ny bil med en halvtimmes fördröjning som konsekvens av detta.
Nu var jag dock äntligen på väg hem till den väntande sängen, jag hann väl till Vinslöv innan jag somnade i taxin så när jag kom hem så var det bara att ta sig in i sängkammaren och sova vidare.
 
Eftersom jag hade ont i kroppen så beslöt jag mig efter jag vaknat att lägga mig lite i avslappningsfåtöljen. Under tiden jag sovit så hade sonen också använt den och också tagit sig n tupplur i den.
 
Under resten av kvällen så låg jag faktiskt i sängen förutom då jag åt kvällsmat eftersom jag hade så ont i min kropp.
Så det inträffade inte så mycket mer denna dag än vad jag redogjort ovan
 
Hoppas vakna till en mycket bättre dag imorgon då det är dags för att vara i radion igen :-D
Må bäst vänner
Kramar

2103-05-24,25,26,27

Hej alla godingar
 
Som ni märkt har jag ju inte skrivit på ett par dagar, det beror på att jag inte haft lust och att jag känt att jag har behövt vila upp mig. Vet ju att ni är flera som vill läsa men jag måste unna mig vila när jag känner att det fnns behov av det. Hoppas ni har överseende med detta.
Ska försöka att sammanfatta dessa dagar så att ni läsare iallafall får en överblick hur dagarna sett ut för mig.
 
Fredagen den 24/5
 
Den dagen var ju det stora målet att åka till Hässleholm och genomgå reab träning, men först som alla andra dagar så fick man ju ha sin startgas nämligen :-)
 

När man sedan fått iväg barnen till skolan så var det dags att själv komma iordning för att sedan komma iväg ut till taxin för vidare transport till byggnad C på Hässleholms sjukhus.
 
Där rullade jag först bort till arbetsterapin för där testa min styrka i handen. Jag fick krama någon form av rundstav som man kopplat instrument till både med höger och vänster.
Jag hade ungefär en tiondels muskelkraft i vänster hand/arm gemfört med höger hand och ändå är jag ju vänsterhänt.
Fick vidare testa på hur mycket jag kunde röra handen och hur begränsad jag var. Det var rätt tufft att få det så svart på vitt hur pass illa skadad man egentligen är. Upplever egentligen mig inte så skadad i vardagen för då kompenserar jag ju med högerhanden.
Nästa övning var hur pass mycket känsel jag har i handen. Fick olika föremål i handen och vissa av dem kunde jag faktiskt inte tala om vad det var jag fick i handen.
 
Nästa övning bestod av att ta trästavar och placera dem i hål på en bricka, detta var inte helt enkelt men det gick bättre efter en stunds övande, då hjärnan lärt sig rörelsemönstret.
 
Nu var jag färdig på arbetsterapin och rullade ifrån den med en ganska dyster tanke, nämligen att få på papper hur pass skadad man egentligen var, ganska tufft faktiskt.
 
Nu var det dags för att ta hissen ner till gympasalen och den väntande sjukgymnastiken.
Idag skulle jag återigen gå med rullatorn och prova att inte luta kroppen så mycket, har gjort det innan får att få mer kraft.
Efter detta moment så skulle jag prova att slå till en badboll med min vänstra hand, det gick väl så där. Men jag träffade den iallafall och lyckades slå tillbaka den.
 
Nu var det åter dags att få upp lite styrka i armar och axlar vilket gick riktigt bra tyckte jag, gjorde till och med fler än vad jag skulle.
 
Nu var jag helt slut och rullade upp till den väntande taxin för att ta mig hem till Balsby. Jag hann knappt sätta mig i taxin förrän jag sov som en stock med spotify skålandes i öronen.
Vaknade till när vi befann oss i Fjälkinge och då hade vi redan lämnat av två andra passagerare utan jag märkt det.
 
Väl hemma rullade jag in i sängen för att fortsätta sova, var helt lost. Vaknade efter en timme då det ju var dags för Simon att vara bollkalle på A-lagets match.
Det skulle ju putsas lite skor innan matchen så att de glänste ordentligt, det var viktigt det var ju en A-lags match och man skulle ju se stilig ut.
 
Blev lite stressigt för han skulle ju ha något i magen innan matchen. Funderade sedan på att hämta hem pizza efter matchen grannen erbjöd sig att hämta eftersom frun var i Malmö.
Pågen och jag löste det så att det blev lite cornflakes innan och sedan fick han med sig en slant att köpa korv under matchen så vi behövde aldrig utnyttja grannen Olas erbjudande.
 
Nu blev det tyst i huset för pågen åkte ju till fotbollen, tösen sov hos kompis och frun var i Malmö. Passade på att fixa lite här hemma i huset.
När sonen sedan kom hem så låg vi och kollade på netflix ihop och det blev polisskolan 1 innan jag slog ihop ögonen för denna dags äventyr.
 
Lördagen den 25/5
 
Lördagsmorgon så hade jag minsann sovmorgon sov ända till åtta för ovanlighetens skull, underbart. Började dagen med att ta en kopp kaffe innan alla andra i huset vaknade.
 
Så gött med tystnaden på morgonen där man kan sitta och filosofera med sina egna tankar.
Nu vaknade resten av huset och det blev lite frukost innan sonen skulle på tennisträning och tösen skulle hämtas.
Nu när de var iväg dammsög jag huset och grejade med en dator som jag försöker få rätsida på, vidare så gick jag efter en stund och lade mig i avslappningsfåtöljen och somnade efter en kort stund. Körde igenom tre program och somnade hela tiden om, så efter 45 minuter i fåtöljen så fortsatte jag in i sängen och fortsatte sova.
Vaknade efter en stund och såg att frun och barnen var på stan och shoppade så jag fortsatte med den krånglande datorn som var på ovanvåningen.
Har lyckats hasa mig upp på ovanvåningen genom att hoppa baklänges upp för sittandes på rumpan, det är ju tre månader sen jag var där uppe.
Fantastisk känsla av att kunna ta sig upp på vår ovanvåning.
 
När resten av familjen kom hem så frågade frun om vi skulle åka till Olofström där svärföräldrarna bor och det tyckte jag absolut att vi skulle göra, kunde ju vara skönt med lite miljöombyte.
Frun sa att vi kör om en halvtimme så det inte blir så sent vilket var ok tyckte jag, men kände direkt hur jag gick igång och stressen kom och jag varvades upp och blev på dåligt humör.
Får helt enkelt lära mig att börja mycket tidigare innan vi ger oss av någonstans för att inte detta ska hända, nog fortfarande väldigt stresskänslig vilket jag blev påmind om här.
 
När vi sedan kommit fram till svärföräldrarna så hade jag lugnat mig och vi kunde njuta av en lugn kväll med grill och fika.
Så trevligt vi hade där vi satt och småsnackade .Att barnen tjabbade sinns emellan det hör väl till syskon till.
Vi var  hos dem ett par timmars tid innan det var dags att bege sig hemåt för att slå ihop korkgluggarna för denna lördag.
 
Söndagen den 26/5
 
Denna dag fick jag också sovmorgon minsann, skönt att fått det två dagar på rad något som verkligen gillas. Eftersom hela huset hade sovmorgon så blev det lite brådis för frun och dottern som skulle till Tyringe för att spela fotbolls match.
Pågen och jag tog det lugnt och stilla hela förmiddagen, jag pillade med den trilskande datorn och dammsög och pågen spelade tvspel.
Rätt som det var plingade det på dörren och det var min moster och hennes sambo som tittade in, de hade vägarna förbi och ville kika in och se hur läget var. Roligt med spontana besök ibland detta gjorde mig riktigt glad.
Vid lunchtid så kom svågern och svärfar för att hjälpa mig med gräsklipparen som inte ville starta.Tony som svågern har en stor kunskap om motorer så han plockade isär den lite och rengjorde den med tryckluft.
Sedan provade han att få igång den och nu gick den som en klocka igen, perfekt.
 
Frun och dottern kom nu hem och hjälpte till att laga lite hemmagjord pizza vilket satt perfekt nu efter lite skruvande på gräsklipparen.
Efter maten så körde de hem och jag ägnade lite tid åt datorn innan aktiviteten övergick till avslappningsfåtöljen som jag somnade i och körde igenom kroppen tre omgångar eftersom jag somnade om varje gång jag startade om programmet. Kände mig jättepigg efteråt, vilken energi kick.
Under tiden jag legat och sovit så hade frun röjt tvättstugan, så nu fortsatte vi tillsammans att damma och städa ovanvåningen för dit kan jag ju numer ta mig.
 
Pågen skulle på bio så det blev för frun att skjutsa in han och kompisarna på bio.
Resten av kvällen flöt på utan några större öden inträffade så vid halv tio kröp jag ner mellan lakanen för att möta en ny dag.
 
Måndagen den 27/5
 
Denna dag skulle jag fixa lite olika telefonsamtal samt få besök av arbetsterapeuten och sjukgymnasten från kommunen.
Så efter frukostbestyren och allt annat som hör morgonen till så var  det dags att göra sig i ordning inför dagens bestyr.
Sedan kom kommunens folk med nya hjälpmedel nämligen en rullator :-D så jag slipper sitta i rullstolen hela tiden. De dagar då man känner att man har gott om energi å kan jag gå kortare rundor med denna. Ska dock inte gå för långa rundor. De hjälpte mig även att justera in den andra rullstolen så den fick samma inställningar som den jag hade först, för det skilde 1 cm i sitthöjden.
Fick även en ny dyna till den andra stolen som ska göra att man inte blir så svettig i häcken.
 
Så underbart med en rullator och att jag kan gå kortare sträckor utan att sitta hela tiden.
När dottern kom hem strax efter lunch så frågade jag om hon ville hjälpa till och klippa gräset, vilket hon gärna ville eftersom det varit en sak som bara storebrodern tidigare fått gjort så nu kände hon sig stor.
 Gick ut med rullatorn och övervakade hennes klippning vilket var jättebra. Lugnt och försiktigt med en stor noggrannhet gemfört med pågen där det bara ska gå så fort som möjligt. Det är kanske så att det är skillnaden på pågar och töser.;-)

Video 2013-05-27 14 53 44 from Jörgen Ekeberg on Vimeo.

 

 
 
Gick ut med min rullator för att övervaka klippningen så inget oförutsett skulle hända, och att man fanns tll hands för att visa henne.
 
 
Grannen kom över och vi provade även att få igång veteranklipparen vilket gick perfekt och med vilket klippresultat, fantastiskt att en klippare från 50 talet klipper bättre än de allra flesta klippare av dagens rang.
 
 
Nu började det att stänka ifrån himmelen så vi fick avbryta och ägna oss åt inomhus aktiviteter och för min del blev det först ett verkstadsbesök. Jag har ju inte kunnat ta mig ut dit under tre månader så det var så gött att kunna ta sig ut dit, bara satt och insöp atmosfären i verkstaden så underbart.
 
 
 
Efter detta så blev det avslappningsfåtöljen för att sedan hoppa över till sängen och någon timmes skönhetssömn, vilket var verkligen uppskattat.
Att lyssna på kroppen och lyda vad den säger till en är ett steg mot bättre leverne för mig.
Under tiden jag sovit hade tösen och hennes kompis bakar havreflarn och schackrutor eftersom hon skulle ha fika med sig till sin lägerskola som hon ska ha Tis-Ons
 
Jag bad även dem att skala lite potatis eftersom vi skulle ha grillad laxfilé med kokt potatis och räksås. De fixade detta galant och jag grillade filéerna i ugnen. Så när frun kom hem så var middagen serverad, lite stolt över att kunnat göra detta.
 
 
Efter maten skulle frun till stallet med tösen så jag röjde köket och rullade sen in för att lägga mig och vila en
stund, började få ont i kroppen, ben, axlar, nacke och rygg. Värken bara tilltog och jag började även känna mig trött pga. min smärta. Tog ett  par värktabletter och gick och vilade mig.

Sen låg jag i princip resten av kvällen och vilade mig. Kom på den ev orsaken hade ju gått med rullatorn och överansträngt mig rejält.
 
 
Från i princip inte gjort något alls gående till att ut och skutta i trädgården, att du aldrig lär dig Jörgen vad som är lagom
Jo det gör jag men i min iver/glädje är det lätt att falla i fällan och göra det för mycket.
 
Nu var det natti natti och ser fram emot att få vara värkfri när jag vaknar  imorgon bitti.
 
Kramar
Jörgen

2013-05-23

 
Hej alla läsare
 
Idag fick jag en så otroligt god start på min dag. Jag var inne och läste de kommentarer jag fått under sen kvällen och natten
Det var sådanan långa härliga svar som gjorde mig tårögd ska ni veta. Blev så glad och berörd över det fina ni skrivit, ett stort tack till alla er som skrev kommentarer igår kväll eller i natt. Jag blir så glad när ni uppskattar det jag skriver och att vissa av er läsare känner att jag kan hjälpa/stärka er i eran vardag.
 
Brukar ju bara beskriva min vardag här på bloggen men idag på morgonens å skrevs det en hel del inlägg på facebook som berörde oroligheterna i stockholm.
Eftersom jag jobbat i tunga bostadsområden och anser mig ha en rätt så stor kunskap om ungdomar i dessa områden så kan jag inte låta bli att kommentera det här på bloggen.
Många av kommentarerna kunde jag urskjilja en viss rasistisk tendens samtidgt som det ropades på hårdare tag mot slöddret.
Att möta ungdomar med hårdare tag anser jag är en direkt felaktig väg att vandra. Det finns ingen forskning som stödjer att hårdare tag skulle minska åldet och provokationerna från ungdomarna snarare tvärt om.
Jag blir väldigt illa berörd av att höra dessa argument faktiskt.
Jag tar absolut inte stenkastande ungar/tonåringar i försvar det är absurt och direkt felaktigt det de ägnar sig åt.
Att vår anställda räddningspersonal ska behöva riskera sitt liv för att gå in och rädda egendomar åt oskyldiga människor är åt helsike.
 
Men man bör nog se det längre än så, jag med förflutet som fritidsledare på fritidsgårdar i hårt belastade områden anser att man måste göra något åt utanförskapet som många av dessa vilsna själar upplever. Att våga ta sig an dessa ungdomar och få dem att inse att man kan påverka sin framtid. Det finns inte bara hopplöshet i framtiden. Att våga bjuda på sig som vuxen förebild samtidigt visa dem att de betyder något för mig personligen är en nyckel till framgång tror jag.
Att bygga förtroende fyllda broar/relationer mellan vuxna och stenkastande ungdomar är ett måste och då måste styrande personer avsätta medel för att få personer att jobba i de områdena.Att man under lång tid skurit ner på de förebyggande insatserna kan jag se som ett av många resultat i att stenarna haglar i stockholm.
Att ha meningsfulla aktiviteter på fritiden är viktigt i dessa områden
 
Att  ha en fristad att dra till som en samlingsplats kan utgöra för dessa ungdomar där man kan möta stabila vuxna som kan guida dem in i vuxenlivet när hemma miljön kan vara ganska kaotisk i många fall, bör vara en utomordentlig insats för dessa.
Att sen ha poliser som har det social tänket ute i områdena som kan föra en dialog med ungdomarna kanske gå in och ta en fika ihop med dem på ungdomsgården, lira en pingismatch eller hänga med på lägerverksamhet är bra polisiärt arbete som kan förebygga många konflikter tror jag.
 
Samtidigt är det ett långsiktigt arbete som måste påbörjas när barnen är små för att skapa denna relation som på lång sikt innebär förtroende.
 
Nog om detta för att nu tänkte jag redogöra för dagens aktiviteter.
Hela morgonen gick jag omkring och småmös efter morgonens kommentarer på bloggen. Gick sedan och gjorde min läxa med rörelse schemat innan jag slängde mig i ett varmt bubbelbad, gudomligt för en gammal sliten kropp ;-)
Som jag avslöjade i gårdagens blogg så skulle jag ju börja min mentala resa idag hos min psykolog/terapheut skulle vara där vid 11.30 så taxin kom i vanlig ordning och körde mig dit.
Väl där rullade jag in i väntrummet för att jag var ju lite tidig. Efter en stund så kom en kvinna som jag skulle ha som psykolog.
Hon ställde massor av frågor om mig trots jag tidigare redogjort för neropsykologen om vad jag ville ta upp och vad jag såg för nytta med detta.
Kände mig otroligt ifrågasatt som patient, hon tillrättavisade mig många gånger och vid ett tillfälle så sa hon att jag inte kunde ha kuratorskontakten samtidigt och då blev jag irreterad, det är ju inte alls samma syfte som jag ska ha denna psykolog till.
Då fick hon backa från sin ståndpunkt när jag förklarat för henne.
Hon frågade i slutet hur jag upplevt det och ja sa precis som jag skriver här nämligen otroligt ifrågasatt som patient. Så vi beslöt att träffas några gånger för att se om det blir bättre innan vi tecknar ett kontrakt om terapi.
Kommer jag inte känna mig mer bekväm framöver så ska jag inte ha denna kontakt kvar utan då måste jag byta tyvärr.
Det är ju en förutsättning för att nå framgång i terapin att man känner att det "klickar" mellan behandlare och patient
Så n u åkte jag taxin hem igen med blandade känslor, men jag får ge det ett par gånger till innan jag bestämmer mig.
Nu gick jag en runda med jycken så han fick uträtta sina behov. Väl hemma igen slängde jag i mig lite pasta innan sängen kallade. Sov en styva timmen idag underbart.
 
Efter detta rullade jag ut i det fina vädret för att sola mig lite det är sånt gott väder, älskar solens varma strålar.

Hade legat en god stund innan det var dags för att slänga några korvar på grillen för att vi skulle fixa lite kvällsmat innan ungarna skulle på fotbollsträning.
 
Nu kom frun också hem efter en lång arbetsdag. Frågade direkt om hon skulle klippa gräset med den gamla fungerande gräsklipparen.
Jag sa vi får se om vi får igång den och naturligtvis fick vi inte det och det skapade sådan ilska hos mig att jag inte kunde. Skulle ju skruva av tändstiftet och sprutat lite startgas men det ville inte frun. Vilken frustration och irretation en sådan bagatell kan skapa hos mig. Det är inte bra för mig eller min omgivningatt bli så lätt irreterad över en sketen gräsklippare.
 
Men samtidigt så måste jag ju låta min frustration pysa ut någonstans kan ju inte hela tiden ha den inom mig så får försöka hitta bättre lösningar på min frustration framöver.
 
Nu ligger jag i sängen och bloggar klart medan frun flugit fram mellan olika hämtningar från träningen.
Hon gör så mycket nu när jag inte kan så det är orättvist att bli irreterad på henne för en gräsklippare inte startar.
 
Men nu ska jag snart krypa till kojs för denna dagen och vara pigg och utvilad inför rehab imorgon
 
Kramar
Jörgen

2013-05-21,22

Hej alla bloggläsare
 
Snälla ni idag behöver jag lite peppning från Er då jag känner mig lite nere.Behöver kommentarer som stärker en och får en att må lite bättre vilket gör att man kommer upp ur sin formsvacka. Kan ju inte bestämma vad ni vill skriva i kommentarerna men det är mest en vädjan. Jag har mycket i livet att glädjas över och får fokusera på det som är viktigast för mig och det är ju jag och min familj, att vi mår bra och sedan därefter får allt annat komma.
Glädjas åt det som är friskt och ger energi.
 
Har fått höra till leda att jag ska ha fokus på att bli frisk och må bra, vilket jag har hela tiden. Vet att människor vill mig väl och att det förmodligen är av omtanke man gör det. Men det blir så jäkla tröttsamt att alltid få höra det, verkar som om man inte får tänka någon annan tanke än att bli frisk. Även om jag hela tiden fokuserar på att bli frisk(om nu någon annan trodde något annat) så stannar ju inte världen runt omkring mig. Finns ju vissa saker som man ändå måste ta tag i och som ger mig lugn och ro när jag får pejl på saker.
När jag då försöker ta tag i dessa bitar så får man höra glöm nu inte bort att fokusera på att bli frisk, tappa inte fokus nu, glöm inte bort att ta hand om dig etc. etc.
Så jäkla tröttsamt att få höra det alltid. Det är ju egentligen ingen mer än jag och mina sjukvårdskontakter som kan avgöra var jag har fokus och hur det resulterar i min resa tillbaka.
 
Nog om detta för nu tänker jag gå över till att beskriva gårdagen och dagen utifrån min horisont.
 
Gårdagen var ju tisdag och träningsdag på rehab i Hässleholm så efter frukostbestyr och allt annat som ska fixas om morgnarna så var det dags att rulla in i duschen och tvaga sin kropp.
När detta väl var gjort så var det ju dags för påklädnad. Försöker nuförtiden alltid ha goda tidsmarginaler så att jag slipper stressa, för det har jag märkt sen jag blev sjuk att stress är inte något som jag direkt ä tålig för just nu.
Taxin kom och jag åkte med den, skulle först en runda ner till rinkaby för att hämta ytterligare en person som också skulle till rehab i Hässleholm
 
Väl framme så började jag med min sjukgymnastik där jag fick ha många bollar i luften;-) jag fick dels gå med rullator, träna balansen med att kasta boll, ta ärtpåsar med min dåliga hand
 
 Fick även träna lite styrka genom att dra ner en stång framför mig men mycket lite vikt på, var ju meningen att vänster hand också skulle jobba, men det gick så där men alltid en början.
Vi avslutade träningspasset med att sjukgymnasterna tänjde och stretchade ut mina benmuskler vilket gör ont men samtidigt så fruktansvärt skönt.
De tyckte jag gjorde stora framsteg så de sa att med denna fart så går nog de där skorna utan hjälpmedel
 
Nu var det dags för arbetsterapeuten där vi gick igenom en form av skattning hur jag upplevde hur jag klarade av olika saker i livet och sin dagliga livsföring och hur nöjd jag var med det. Är ju inte speciellt nöjd över hur min situation är just nu men bättre tider skulla komma:-)
Detta är ett dokument som hela teamet kommer att utgå ifrån för att visa på hur nöjd och hur utvecklingen går framåt. Bra man kan följa hur det går framåt även om man själv kanske inte reflekterar över ens framsteg tillräckligt.
 
När jag nu var klar här var det dags för att rulla över till kuratorn.
Hon är en en person som är väldigt god och mjuk människa som lyssnar och ger en kloka tips på vägen. Uppskattar människor som är goda lyssnare och som kan ge en feedback på det man säger.
Vi gjorde en mindmapp utifrån hur många olika sociala konstellationer jag ingår i. Intressant att se hur många olika nätverk man egentligen medverkar i.
 
Nu var tiden ute och det var dags att rulla hem, satt minsann och somnade i taxin idag igen visar hur trött man är egentligen.
Nu var jag äntligen hemma och kände mig trött så att gå ut med hunden stod väl inte högst på önskelistan men det är ju ett måste så jag rullade en runda med honom för att sen komma in igen och ta lite käk.
 
Efter detta blev det sängen som gällde och fattar ni jag sov bort hela eftermiddagen, sov 3 timmar icke klokt. Men min kropp behövde tydligen det och trots telefoner ringt så hade jag sovit som en stock. Kände mig riktigt trött trots jag sovit men kanske för jag sovit så hårt.
Lade mig i avslappningsfötöljen för att få lite massage och ett en bra start på kvällen. Sen ringde jag de samtal som jag missat under tiden jag sov.
Eftersom frun och pågen skulle iväg på fotbollsmatch så fixade jag kvällsmaten, vilket blev  fiskgratäng djupt imponerad av att fixa allt det själv:-)
 
 
Efter maten så grejade vi tösens läxa för att sedan hoppa in och mysa lite till några gamla avsnitt av 112 på liv och död som handlar om polis brandkår och ambulans personal som man får följa i deras arbete. Så gött vi hade det där vi låg nedstoppade under filten och kollade, kvalitetstid med dottern kan man lugnt säga.
 
 
Martin en god vän ringde mig och frågade om han skulle komma ner och slå en flukt på den havererade gräsklipparen så han kom ner och rullade fram gräsklipparen. Fick den till att starta men den dog igen så fort den behövde börja jobba lite så det var ingen ork i den. Lutar åt att det inte är tillräcklig kompression i den så det är nog lite mer avancerat fel än vad vi trodde tyvärr.
Så firman nästa
 
Nu kom frun och pågen hem och var på gott humör de hade nämligen vunnit med 2-1 och detta firades med att värma fiskgratängen som fanns kvar ;-)
 
Nu rullade jag in i sängen och de andra gick upp för att hoppa i säng. Det tog inte så många minuter för mig heller att somna trots jag sovit på eftermiddagen.
 
 
Nu var det onsdagsmorgon och jag sov ända till tio i sex så skönt att slippa vakna super tidigt. Så upp och på med bryggaren för att få sitt livs elixir så man vaknar till.
 
Var öm i kroppen idag och hade ont i överkroppen mest. Stretchade ut nacken och skuldrorna och tog en alvedon så efter en stund kändes det bättre.
Nu var det dags för att se till att ungarna kom iväg och hade allt med sig, för trots de själva har ansvar för att se till så allt är med såsom gympakläder läxböcker etc. så vill man ju att de inte ska glömma något. Försöker låta dem helt och hållit ta ansvaret och släppa ens kontrollbehov men det är inte alltid så lätt.
 
Efter detta så fortsatte jag med lite uppvärmning med dammsugaren och röjde av undervåningen innan jag tog tag i mitt träningsprogram,jag blir totalt genomsvett när jag kört igenom det. Så efter detta kröp jag ner i ett bad för att mjuka upp kroppen ännu mer.
 
 
Nu var det dags för att ta en avkopplingsstund i avslappningsfotöljen för att samla lite energi, det är verkligen en förmån att få låna denna från företaget promas utan avgift.
 
Nu skulle jag åka till psykiatrin för att påbörja min inre mentala resa. Skulle ju börja på min psykoanalytiska terapi idag för att få hjälp att bearbeta händelser och besvikelser som ligger långt tillbaka i min uppväxt, tror detta kan vara en stor hjälp för mig att få sätta punkt för många olika saker.
Skäms inte alls för att visa att jag gör detta, jag tycker det känns väldigt sunt och naturligt för mig att göra detta och samtidigt prata öppet om det.
Tror nog det är det ända sättet att få bort"ful" stämpeln kring psykisk ohälsa är att våga diskutera den på ett öppet och seriöst sätt.
När jag väl var framme med taxin och kom fram till luckan där man anmäler sig så tittade damen i kassan oförstående på mig, nu visar det sig att jag skrivit fel dag i min kalender och att det inte är förrän imorgon samma tid, så nu blev det till att vänta i en och en halv timme
Under tiden uträttade jag lite samtal och lyssnade på musik, så tiden gick hyfsat fort iallafall.
 
Så imorgon börjar den stora mentala resan vet att det kommer ta enorm kraft från mig men känner samtidigt att detta kommer ge mig mycket tillbaka.
 
Nu kom jag hem och rullade ut en runda med hunden och efter detta så blev det till att värma lite rester och sen sängen. Blev minsann två timmars kvalitets sömn vilket gjorde supergott för mig.
Nu gjorde tösen lite rabarberpaj av årets första rabarber som vi skulle fika på under kvällen.
Frun gjorde nu också kvällsmat, det blev pasta så tösen fick ordentligt med energi innan hon skulle spela fotbollsmatch.
Så efter maten plockade pågen och jag i ordning köket och frun och tösen stack på fotboll.
Efter att vi fixat i ordning köket så satte vi igång med läxorna som var matte och spanska idag, matten hänger man ju med i men spanskan är det värre med.
Så vi gjorde ett par sidor matte och sen övade han själv på spanskan.
 
Nu kom frun och dottern hem med en oavgjord match i bagaget 1-1 hade det blivit. Nu serverades det kvällsfika med rabarberpaj och kaffe inget dumt sätt att avsluta dagen på:-)
 
Nu blev det sängen och bloggen innan man slår ihop ögonen för att möta morgondagen
 
Må så gott alla läsare
Kram

2013-05-20

 
 
Hej alla godingar
 
Idag har jag varit lite bakis av segerruset igår trots jag endast drack vattnet som jag skjölde ner medicinerna med
;-)
 
Idag började dagen vid tio i sex och jag steg som vanligt upp och bryggde kaffe. Kände mig lite trött och sliten faktiskt, brukar inte känna mig sån faktiskt.
 
Tog ett tag innan jag vaknade till sen var det bara att fixa fram frukosten och se till att ungarna kom iväg till sin skolgång.
 
När de lämnat huset och vi hunnit få undan det värsta efter morgonens frukost så rullade jag in i sängen för att vila mig innan min syster Josefin skulle komma och fika vid 10-tiden. Jag somnade ju direkt och vaknade strax innan hon skulle komma.
Innan detta  detta gjorde jag min dagliga läxa som jag ser mitt träningsprogramm som.
 
Vid kvart över tio dök hon upp och vi satte oss på uteplatsen för att fika med frallor och kaffe. Det var ett tag sen vi sågs så vi satt och pratade om allt möjligt samtidigt som v Josefin vi lät solens värme stråla mot oss.
Efter ett tag så började jag känna mig rastlös över att inte ha något att göra, kröp liksom i kroppen.
 
När sedan Josefin skulle åka hem så fick hon låna en slip av mig för hon skulle hem och slipa ett bord hon köpt, jag passade på att se om det skulle funka för mig att köra gräsklipparen med en rullstol efter allt för att få bort min rastlöshet.
Det gick dock inget vidare så den idén fick jag lägga på hyllan svårt att hålla med bara en arm och dessutom håll rullstolen på att tippa. Ingen hit alltså. :-(
Kände mig fortfarande lite småirreterad och rastlös, men beslöt mig för att rulla in sängen och lägga mig och vila. Jag somnade på ett kick och hör och häpna jag sov i 2 1/2 timme nästan helt fantastiskt och detta trots tösen och hennes kompisar spelade musik för att öva i en ny dans.
 
Väcktes av att telefonen ringde och det var min vän Janne som ville komma förbi och ta en kopp kaffe samtidigt som han skulle mäta plåtarna till dörren.
Under tiden bakade tösen och hennes kompisar en rulltårta så vi fick minsann nybakat till kaffet som vi avnjöt på altanen.
 
Janne passade även på att ta lite mått till den kommande trappen ner från trädecket, han är så reko denna karl :-)
Under tiden vi fikade så klippte pågen gräset vilket var behövligt, det är så bra att han ställer upp samtidigt får han ju en flitpeng för besväret.
 
 
När Janne åkte hem hjälpte jag frun med att göra pannkakor till kvällsmaten och när vi sedan ätit så drog frun och tösen till stallet.
När pågen klippte så stannade naturligtvis klipparen och vi var inte kapabla till att få igång den igen trots vi mekade lite med den så stratade den inte, vilken irretation.
Grannen dök också upp för att assistera men den förblev stillastående.
 
Men det finns ju firmor som inte gör något annat än att lagar gräsklippare så det får bli verkstadsbesök för min fina klippo lawnmaster.
 
Nu passade sonen på att gå med hunden samtidigt som jag röjde av golvet med dammsugaren som är ens träningsredskap nuförtiden:-)
 
Efter detta blev det liggläge i sängen för resten av kvällen, med ett kortare break för att göra min läxa med töjningar och streckningar av överkroppen.
 
Ha ett gott liv där ute så hoppas jag vi syns igen mina kära läsare.
 
Stora kramar till er
Jörgen
 

2013-05-19

Tjenare alla läsare
 
Ikväll har jag fått en så god nytändning för mitt bloggskrivande ska ni tro. :-) Idag är det så många nya läsare som valt  att kommentera min blogg och så många goda kommentarer jag fått.
Ni som lämnat era spår i form av kommentarer skulle haft varsin kram av mig för ni har fått mig att återigen hitta inspiration för min blogg och mitt skrivande.
 
Är så jäkla glad att mitt skrivande kan resultera i att  människor mår bättre och att detta i sin tur generar mig kraft, ork och mod att skriva på mitt nakna och oblyga sätt. Gillar ju attt skriva med mig själv som redskap vilket inte alltid är så lätt, så ibland och speciellt nu den gågna veckan har jag känt en viss skrivar torka.
 
Har ibland undrat om jag ska fortsätta skriva av mig på det sätt som jag gör, men idag har jag verkligen fått ett kvitto av många nya kommentatorer att mitt sätt att skriva går hem hos er läsare.
 
TACK
 
att jag sen inte blir sedd av blogg.se trots att jag vet att många läsare mailat mig och sagt att de tipsat redaktören om min blogg det får jag skita i huvudsaken är att ni läsare och jag själv gillar det som skrivs.
 
Nu över till dagens aktiviteter som bestod av uppstigning redan klockan sex:-( har ju så svårt att sova om morgnarna.
Idag när jag väl kommit upp och fått på mig brillorna och öppnat fb såg jag att en mycket god vän hade mailat mig och att hennes pappa blivit väldigt akut sjuk och låg på sjukhus.
Svarade givetvis henne direkt genom att skicka tillbaka lite värmande och deltagande meddelande till henne. Vi människor ska försöka stötta varandra när verkligen vi behöver det.
Satt en god stund själv i köket innan resten av familjen av familjen vaknade och de sov riktigt länge.
Så tiden blev faktiskt lite dryg trots jag brukar gilla egentid.
 
När väl frukosten skulle fram så blev det ju till att äta inne idag eftersom vädergudarna hittat lite regn för oss.
Så vi kokte ägg och jag åt lite av Branteviks löksill, inte illa att starta dagen med en sådan frukost.
 
 
Nu blev det dags för att plocka undan i huset och jag fick äntligen chans att få ha min älskade dammsugare;-)
Är ju bra träning för min arm och min överkroppsrörelser.
 
Nu när jag ändå var igång med rörelser så passade jag på att göra min läxa som jag fått av arbetsterapeuten, vilket innebär att jag ska stretcha ut överkroppens muskler, vilket verkligen behövs. Det är inte klokt hur fort musklerna försvinner/tynar bort. Det går oerhört fort hade det gått lika fort att bygga upp dem hade varit underbart.:-)
 
Efter detta så fortsatte jag och frun av bara farten och flyttade ut köksmöblerna, har ju en arm att använda så det gick som smort.
Sen vaskades golvet av, så go känsla att få nytvättade golv. Kunde ju behövas efter all skit som barfota barn drar in samt min rullstol som smutsar ner. Men nu var det skinande blankt, härligt.
 
Nu åkte frun och pågen till Kivik för att lira fotboll så då blev jag och tösen själva för en stund innan hennes kompis dök upp.
Passade på att steka upp lite grillkorv med ost och bacon smak. Inte så dumt faktiskt.
 
Nu dök en gammal vän till mig upp det var en kille som jag umgicks med som en broder då vi var unga, så roligt att han kom vi satt flera timmar och snackade gammla minnen och allt annat som hörde det förflutna till.
 
 
Under tiden bakade tösen och hennes kompis en tiger kaka som vi kunde ha att fika med. Tösen är en riktig hejare på att baka trots hennes ålder som är 11.
 
 
Nu när Ola som min kompis heter skulle hem kom vi överens att ses betydligt oftare framöver vilket är riktigt skoj.
 
Nu kom frun och pågen hem från fotbollen med en förlust i bagaget men det gör inte så mycket, bara man gjort sitt bästa för att vinna så är det inget fel att förlora.
 
Dags för kvällsmat som blev hamburgare med strips. Senare rullade jag in mig i sängen för att skriva här på bloggen och senare kunna avnjuta hockeyn och det förhoppningsvis åtråvärda guldet
 
Tack alla underbara läsare
Kram
Ps. glöm inte kommentera och lämna ert avtryck:-)
Er skrivande vän
 
 
 
 
 

2013-05-17

Hej alla mina läsare
 Skulle idag vilja börja min blogg med en vädjan till Er som läser den. Skriv gärna en kommentar i kommentarsfältet när ni läst, det är ett kvitto på vad ni tycker och samtidigt gör ni mig väldigt glad. Ser man inte att någon uppskattar den tid man lägger ner känns det ganska tråkigt att skriva även om jag gör det mycket för min egen skull är det ju alltid roligt med uppskattning i form av en kommentar
 
Gårdagen var en dag som innehållen hel del höjdpunkter ska ni veta.
 
Jag började dagen med att som vanligt vakna väldigt tidigt och igår så stod inte klockan mer än på 04.23 när jag vaknade första gången och det är ju lite väl tidigt. Lyckades dock somna om och sov till kvart över fem vilket också är tidigt men mer normalt med mina ögon mätt.
 
Efter detta så var det dags för det dagliga koffein intaget som idag blev två koppar innan det var dags för frukost och låta kidsen få i sig sitt viktigaste mål för dagen nämligen frukost.
 
När detta var gjort så fortsatte jag att göra mig själv iordning för att bli klar för taxi avfärden mot Hässleholm och dess rehabilitering.
Under tiden i taxin passade jag på att maila Claes som varit här och presenterat sina plåster som skulle hjälpa mig att må bättre.'
Jag kände mig lite pressad just nu att använda dem och bad att få sluta med prövningen av plåsterna eftersom jag inte känt någon större skillnad men detta var inte huvudskälet för det kan säkert fungera, men just nu kan jag inte utsätta mig för saker och ting som läggs på mig och som jag upplever stressar mig, måste ju lyssna på mitt sinne och min kropp i första hand.
För mig innebär det även ett sätt mot friskhet att kunna säga nej till saker som jag upplever som stressigt och som inte riktigt har förankrats i min kropp eller mitt sinne, bra Jörgen
Plåsterna kan kanske komma ifråga längre fram om jag inte märker att något annat hjälper mig.
 
 
Skulle ju vara på rehab vid 9.30 tiden och idag så skulle jag först vara på arbetaterapin och där hade de gjort ett träningsschema för träning och tänjning för min överkropp.
Eftersom jag suttit stilla i rullstolen och dessutom felaktigt har detta resulterat i att musklerna i rygg, skuldror, nacke blivit kortare och behöver tänjas ut.
Detta känns ju lite bittert att detta ska behöva ha hänt, att jag inte innan blivit upplyst om att jag suttit fel i rullstolen och att jag hängt för mycket i stolen.
Hade jag kommit till rehab i Hässleholm direkt så hade jag förmodligen sluppit denna extra träning, men men bättre sent än aldrig.
Så vi gick igenom programmet som var ihopsatt för att tänja maximalt på de olika musklerna i rygg, nacke och skuldrer och även armarna.
Så nu blev det att få läxa som ska göras två gånger om dagen för att nå resultat, får verkligen skärpa mig och ha den diciplin som krävs med hemma gymnastik.
 
 
Nästa station var sjukgymnastiken där man skulle inrikta sig på min balans och min gångträning. Här var det till att börja ställa sig gåstolen och räta samt sträcka på hela min kropp. Sedan gick jag lite med hjälp av denna med foten lite asande efter mig., men det gick så pass bra tyckte de så nu var det dags för att prova en rullator. Att jag skulle prova rullatorn berodde på att jag skulle försöka stå mer självständigt, och inte hänga med ena sidan mot stolen.
Detta gick väl rätt så hyfsat med hjälp av två personal.
Nu var det dags för att träna förflyttningar mellan stol och rullstol att jag sreser mig kontrollerat och sträcker på mig samt att jag sätter mig ner kontrollerat och inte bara faller ner i stolen.
Efter ett antal försök så gick det bättre och bättre och till sist så funkade det klockrent nu är det bara att fortsätta praktisera detta hemma.
 
När jag var klar här så skulle jag ju åka hem med taxin, satt minsann och somnade i taxin med lurarna i öronen och vaknade inte förrän vi var hemma vid huset.
 
 
När jag kom hem så hade minsann gubbarna från markisfirman varit hos oss och monterat våra markiser dels den stora terassmarkisen sen de två små ovanför fönstrena på norrsidan av övervåningen.
Så jäkla bra det blev med terassmarkisen verkligen pricken över Iet, denna kommer användas flitigt kan jag garantera
 
Efter en liten stund så kom svärmors gubbe Olle för att hjälpa oss laga våran trädgårdsbevattning i trädgården eftersom det var ett brott på slangen och eftersom Olle varit rörmokare hela livet så var detta en baggis för han att fixa, de är så snälla som kommer och hjälper oss.
Efter att han fixat röret så fick vi igång bevattningen med världens tryck :-) hade en stor spridare igång och hade ändå 4 kilos tryck vilket är jättebra.
Så nu blir det till att vattna gräsmattan ordentligt så att gördningen kommer ner i grässmattans rötter. Så vi får en grön tät matta vilket jag gillar, är väl lite gräsmatte fantast ;-)
 
När detta var gjort och Olle skulle dra sig hemåt så rullade jag in i sängen för att sova en sväng, kände mig trött efter träningen. Somnade direkt och sov väl en timme ungefär och detta var välbehövligt eftersom vi skulle till goda vänner i Valje under kvällen för att käka och umgås lite.
 
Så vi åkte till Valje och spenderade resten av kvällen där. Det var lite problematiskt att ta sig upp för trappan men fixade detta genom att häva mig upp med mitt friska ben och min friska arm. Envishet kommer  man långt med.
 
Lördagen den 18/5
 
Idag har det ju varit rena rama sommaren här i mitt älskade Balsby, började redan på morgonen då jag satt ute på trädecket och drack mitt morgonkaffe.
 
 
Så överlycklig i morse för jag somnade minsann om och sov nästan ända till klockan 8 vilket jag inte gjort på evigheternas evigheter så gött.
Efter kaffet så kokte frun ägg och bredde mackor så vi kunde sitta ute i morgonsolen och äta frukost UNDERBART.
Denna underbara dag var jag bara tvungen att ta några kort
 
 
 
Efter detta så röjde vi lite här hemma för att få ordning på torpet. Dammsög och plockade undan eftersom vi redan vid lunchtid skulle åka till Olofström och barnens kusins konfirmation som skull börja vid 14-tiden.
Sen var det kyrkbesök och efter detta så åkte vi hem till kusinerna för att äta smörgåstårta och sen kaffe och tårta.
Trevligt att sitta allihop och prata om allt möjligt känns verkligen som man är en enda stor familj så gött.
 
Fick ju tvunget titta på hockeyn också så klart, det var så roligt att se Sverige besegra Findland med klara 3-0 ser ju med spänning fram emot finalen imorgon kväll.
 
Nu åkte vi hem mot Balsby i denna sommarkväll. Ac i bilen fick gå på högtryck för att få ett drägligt klimat för oss och hunden. Inte så ofta detta året att man fått ha full kylning på Acen.
 
När vi kom hem så kom våra kompisar Martin och Sara cyklande förbi och bjöd in dem på en kaffe och satt och småpratade en stund innan de skulle cykla hem och då tog jag tillfället i akt att rulla in i sängen och avsluta kvällen med lite bloggande.
 
Så nu vänner vet ni hur min helg sett ut och hoppas att ni också haft en underbar helg
Må så gott alla läsare.
 
 

2013-05-16 och fyra dagars resume

 
Hej alla bloggläsare
 
Ja som ni märkt har jag inte skrivit till er på några dagar, men faktum är att jag skrev ett långt inlägg igår kväll men av någon anledning så kom det inte med och fanns inte kvar, lite trist för er och mig, men man ska ju inte gråta över spilld mjölk.
 
Men jag har en sak som bekymmrat mig lite de sista dagarna och det är att jag inte känner mig riktigt nöjd eller till freds.
Jag uppskattar inte de små framstegen jag tar med min träning utan ser hela tiden vad jag inte kan göra, det är samma när det gäller de som kommer och hälsar på, att bli glad för att de kommer, nä istället kan jag reta mig på de som inte kommer och hör av sig, dumt va??
Så framöver får det bli skärpning Jörgen!!!
Glädjs åt de som bryr sig om dig och lägg inte energi på de som ej gör det och glädjs åt det lilla i livet, glädjs åt allt positivt som hänt i mitt liv sen jag blev sjuk.
Låt mig inte sjunka ner i en tyck synd om fälla för det är du för bra för. Låt inte bitterhet och hat grusa mina vägar till framgång och låt inte folk som inte är beredda att peppa mig på vägen stå ivägen för min friskhet.
 
Får helt enkelt låta min skalle fokusera på det som är värt att fokusera på istället för att fokusera på nergitjuvar som inte bidrar med något annat än att sno min energi som jag så väl behöver lägga på min resa mot friskhet
 
Detta var dagens grubbleri så nogom detta.
 
Eftersom det är ett tag sen jag skrev så får jag försöka återge dessa tre dagars tystnad i stora drag, vilket inte är det lättaste
 
Tisdagen den14/5
Ja vad inträffade då på Tisdagen ju den stora begivenheten den dagen var ju att jag skulle till rehab i Hässleholm och hade beställt taxi dit så den var här vid 8.30
Skulle ju vara hos sjukgymnasten vid 9.30 så det gällde att vara i tid. Ytterliggare en sak som gjorde mig riktigt riktigt glad denna morgon var ett meddelande på facebook från en kille som jag nog inte sett på 25 år och som jag hade som ungdom på fröknegårdens fritidsgård alldeles i början av min yrkeskarriär. han beskrev mig som han kom ihåg mig och kommenterade min blogg som att han nästan fått tårar i ögonen när han läste bloggen då han kunde känna igen sig lite i den. Underbart med sådana läsare och vilken feedback, TACK MOJJE kommer ihåg de flesta ungdomar både till förnamn och efternamn man haft genom åren trots det rör sig om hundratals.
 
Väl inne hos sjukgymnasten så ville hon se vad jag kunde i rörelseväg, nång är hon sett det så var det dags för att sätta igå ng med träningen. Här var det bara till att kavla upp ärmarna och spotta i nävarna och köra igång.
Jag fick gå i en gåstol där jag första rundan fick hjälp med att dra foten med mig av personal.
 
Nästa runda jag skulle gå fick jag dra foten med mig själv vilket gick. Kändes jättekonstigt att transportera sig framåt ståendes för egen maskin
Förhoppningsvis kommer bilder från detta framsteg senare eftersom när jag väl gått färdigt visade det sig att dom spelat in allt ihop på video för att jag själv skulle kunna se att det var jag själv som gick och att samtidigt kunna se vad jag behövde träna på.
 
När jag var färdig här så var det arbetsterapeutens tur att få besök av mig. Vi gick igenom hur rullstolen var inställd och rättade till det som behövdes rätta till.
Vidare gick vi igenom muskelaturen i överkroppen som behöver tänjas och stretchas eftersom mina muskler förslappats i ryggen eftersom jag vilat/lutat mig för mycket mot ryggstödet.
Så jag fick hemläxa att tänja musklerna flera gånger om dagen samt att sitta rakt upp och brösta upp mig allt för att musklerna ska få jobba aktivt. Hade även funderingar att i nästa vecka få en ny rullstol som är mer anpassad för en aktivare rullstolsgång.En rullstol som just heter aktiv ska åka ut till hjälpmedelscentrum för att prova ut den.
 
Nu var det kuratorns tur att få mitt besök.
Satt och pratade mycket om hur jag upplever min situation, över min frustration över min situation etc pratade även en del om gränslöshet. Jag är ju en människa som är ganska svart eller vit till min personlighet. Går oftast in med liv och lust för en sak och blir helt uppslukad av detta. Ska nog försöka hitta en balans mellan glädje engagemang och energipåfyllning.
Att bara göra saker bara för att tillfredställa andra får jag nog tänka både en och två gånger om jag ska göra det. Frågorna jag behöver ställa till mig själv är ger detta mig personligen någon energi eller suger det bara energi av mig, en bra tankeställning
 
Nu åkte jag hem och rullade in till den väntande sngen fåör jag var rätt så färdig faktiskt bara kastade i mig lite rester från kylen först sen sov jag som en klubbad oxe.
 
Vaknade sedan av barnen kom hem från skolan och ville ha mellanmål, lade mig själv i avslappningsfötöljen för att vakna till lite efter tupplurens tunga sömn.
 
Under eftermiddagen hände inte så mycket mer spännande för än frun kom hem och det var dags för att få fram lite middag innan pågen skulle ge sig av för träning, så det fick bli något snabblagat eftersom han behövde få något i sig innan träningen.
 
Nu åkte frun och pågen iväg för att träna och jag och tösen hjälptes åt med hennes läxor för att senare lägga oss och kolla en film hon valt på netflix.
En typisk tonårstjej film men det var ju för hennes skull vi såg den så då fick hon ju välja så klart.
 
Nu var det läggdags och så var denna dag slut.
 
Onsdagen den 15/5
Idag så tänkte jag att vi skulle njuta av morgonen men det blev istället lite stressigt för att jag och frun lyckades somna om och vaknade typ kvart i sju istället för sex som annars brukligt är för frun och ännu tidigare för mig.
 
Så nu gällde det att se till att få upp barnen och få fram frukosten eftersom pågen redan cyklar vid halv åtta så kan ni förstå att det blev lite stressigt.
När alla äntligen lyckats komma iväg så plockade jag undan efter frukost och svepte över med dammsugaren en runda för att få något sånär ordning på torpet innan jag skulle få besök.
 
Det var en man som sökt upp mig på fb och senare ringt mig för att få hjälpa mig med en produkt som han lanserar, produkten innefattar en serie olika sorters plåster som fästes på hunden. Och som då gör att energiflödet i meridianerna ökar och att man har olika plåster för olika åkommer.
Jag är ju i grund och botten väldigt skeptisk till sådant som kallas alternativ medicin ser det som lite hokus pokus. Finns ett ordspråk som säger "med go tro och stora sko kan man gå på vann" och så känner jag med detta.
Men tänkte jag har ju inget att förlora och det kostar mig inget så varför inte prova.
Så vid 10 klev en mycket trevlig man från stan in genom dörren och vi satt en god stund och pratade om hans produkter och min situation.
Till slut beslutade jag mig att gå emot mina fördomar och prova plåsterna. Fick ett i nacken och ett på varje sida om brösten. Skulle under tiden jag hade dessa dricka mycket vatten. Får väl se om jag upplever någon skillnad. Utvärdering här i bloggen utlovas, man ska ju komma ihåg att stress och värk är mycket individuellt och det som funkar för någon kanske inte passar mig alls.
 
När Claes som mannen heter lämnade mig så gick jag och lade mig i avslappningsfotöljen för att få lite massage så jag somnade så klart, lyssnade ju på min kropp och lydde den.
Efter detta så käkade jag lite, var ju lite spänd på vad värkan av dessa plåster skulle resultera i, med en viss skepsis i bakhuvudet.
 
Nu hoppade jag in i duschen och gjorde mig iordning men kände mig fortfarande trött så efter duschen så blev det lite vila med spotify i öronen innan det stormade in fyra töser inklusive min egen och ville ha mellanmål.
Gick ut på uteplatsen och lade mig för att låta solens strålar värma mig och få lite pigment i huden.
Låg samtidigt och tjuvlyssnade på tösernas snack runt matbordet, så skoj att höra vem som är kär i vem och vad som de snackar sins emellan hahahahah.
 
Nu fortsatte jag lyssna på spotify och låg och njöt en god stund innan jag steg upp och in i huset för att göra hunden fin i pälsen, vilket tog sin tid kan jag lova. När man inte gjort detta på ett tag så blir det fullt med tovor och knutor i pälsen som behöver rätas ut.
Men efter detta så var han så fin våran lilla kille.
 
Nu blev det dags för att laga middag och frun var hemma så vi hjälptes åt att fixa detta. Det blev bacon och bruna bönor och makaroner till barnen eftersom bönor inte är deras favorit. Just en snygg bröllopsdagsmiddag;-) vi tar inte så hårt på traditioner men det är 14 år som kamperat ihop i äktenskapet.
 
Frun och sonen tillbringade kvällen med att sitta vid köksbordet och plugga matte, spanska och engelska medan tösen följde med en kompis till stallet.
Själv skulle jag egentligen deltagit i ett möte i byn där vi bor men jag tackade nej till detta eftersom jag kände mig trött och lite illa till mods, bra Jörgen att säga nej till saker fast du sagt ja från början, du är på rätt väg i din mentala process.
Istället rullade jag in för att skriva på bloggen och skrev ett ganska långt inlägg som när jag skulle publicera det så var det bara borta, så jäkla irreterande det var säker någon timmes jobb som bara gick upp i rök.
 
Så istället för att bli irreterad så lade jag ifrån mig datorn och tog det lugnt och somnade så småningom, en seger detta också att inte bli förbannad för missöden som man inte rår på.
 
Torsdag den16/5
 
Idag skulle svärfar komma och hjälpa oss att få ner bevattningspumpen till sjön för att kunna vattna i  trädgården framöver.
Han kom redan vid nio tiden och vi tog en kopp kaffe först innan vi begav oss ner till sjön för att installera pumpen. vilket inte är helt lätt eftersom polytenslangen är väldigt styv och svår att få på pumpen, men till sist  så lyckades han få på den och allting blev klart.
Eftersom han hade mycket tid över så sade han att han lika gärna kunde fortsätta arbeta så han erbjöd sig att rensa rabbatterna i trädgården, underbart att få en sådan hjälp, och så fint det blev.
 
Klockan närmade sig lunch och jag satte igång grillen och slängde några korv skönt att slippa det.ar på den, så gött att ha gasolgrill bara att tända den utan tändvätska kol och sen ska man låta det bli glöder.
Nu käkade vi lite korv för att jag sedan hoppade in i duschen för att  göra mig redo inför ett besök i staden där jag skulle hälsa på gamla bekanta nämligen brita och caroline på adaptus smärthanteringsprogram
Så svärfar skjutsade in mig till denna träff. Så roligt att återse gamla bekanta
var en god stund upp hos dem och såg deltagarna från deras pågående kurs Tänkte tillbaka då jag var i deras kläder  och gick kursen, om jag ändå tagit till mig deras råd redan då hade jag kanske inte suttit i rullstol idag, men sent ska syndaren vakna;-)
 
Nu kom taxin och hämtade mig och det var så klart min favoritchaufför som tidigare inte uppträtt riktigt trevligt men han sade inte många meningar till mig och inte jag till han heller lika bra det för har man inget vettigt att säga kan man lika gärna vara tyst
När jag kom hem så tog jag hunden ut på vårat mysiga utedeck och kammade igenom pälsen en gång till idag för att undvika att det bildas knutor och gör man det regelbundet så går det mycket fortare
Nu kom frun hem och såg den lille nykammad igen  vilket var till belåtenhet.
 
Nu var det dags för att slänga ihop en snabb middag igen för idag skulle pågen träna och tösen skulle med en kompis på hennes vårkonsert. Så idag blev det pasta carbonara som är så gott.
 
Det blev en snabb middag innan huset var tomt och jag lade mig att blogga lite då telefonen ringde och det var våran kompis Jessica som undrade om vi var hemma berättade att alla var iväg men att jag skulle vara hemma så jag sa hon kunde komma upp på en kopp under tiden deras grabb tränade fotboll, trevligt med lite spontanbesök faktiskt.
Så vi satt och snackade en god stund och tog en kopp kaffe, innan det var dags för henne att köra och hämta grabben.
Nu rullade jag in i sängen och ligger just nu och skriver detta och ska nu hålla kväll efter ett par händelserika dagar.
 
Kramar på er alla
.
 
 
 
Måndagen den 13/5
 
 

2013-05-14,15

2013-05-12,13

Godkväll alla läsare
 
Igår söndag var en helt fantastisk söndag som bestod av mängd goda ting. Idag måndagskväll har jag lite svårt att komma ihåg grejorna som hände mer än att de var goda, men tar bilderna till hjälp för att stimulera tillbaka gårdagen :-)
 
Jo nu när jag ser mina bilder så började dagen som vanligt med en stor kopp kaffe. Väntade på att rest en av familjen skulle vakna , men det drog ut på tiden så jag käkade själv för att komma ut så fort som möjligt i det fina vädret.
Tog dock ett snabb bad i massagebadkaret först för att vakna till ordentligt. Under tiden ringde det en man som snackade engelska och ville köpa min åkgräsklippare som jag hade ute till försäljning på blocket. Han skulle komma inom en timme så jag hoppade upp ur badet och klädde på mig.
 
Rullade ut i det strålande vädret för att invänta köparen passade på att snacka lite skit med grannen samtidigt som Ludde låg och vilade sig i skuggan. Tyckte nog det var för varmt idag och vem hade inte tyckt det med den pälsen och strålande sol.
 
Nu kom köparen, en man från Litauen som utan prut köpte den för en femhundring trots den inte gick att starta, skönt att bli av med skrotet.
 
 
En annan granne som inte kan så mycket om datorer och sådant tekniskt frågade om jag kunde hjälpa han att lägga in lite saker på blocket som han ville bli av med och vist gör jag gärna det.
 
Nu kom en annan grannes pojke och ville slutföra jobbet med staket pinnarna runt utedecket så då blev det till att handleda han samtidigt som jag grillade lite korv till oss som lunchmat.
 
 
 
När arbetet var slutfört så var det dags för att samla ihop sakerna och jag rullade in och lade mig en sväng i avslappningsfotöljen och körde två programm efter varandra oh somnade got en stund, var verkligen välbehövligt.
Skönt med lite energi påfyllning.
 
Nu var det dags att ta itu med kvällsmaten och det blev att grilla lite hamburgare till kvällsmaten vi satte ute och åt i kvällssolen så underbart gott att sitta ute och njuta.
 

 Och så gott det blev underbart med grillade hamburgare grillad becon och ost, mums mums:-)
 
 
 
Nu rullade jag åter in i huset efter att suttit och lapat i mig kvällens sista solstrålar och lade mig i e lång kvällsbad, underbar dag detta med att både fått gjort lite praktiskt, blivit av med skrotet och njutit av denna fantastiska söndag.
 
Måndagsmorgon och en ny dag av nya möjligheter. Idag skulle en kompis till mig komma och hälsa på för att hjälpa mig att sätta in nya ytterdörrar. Det är en kompis som är väldigt omtänksam och bryr sig om den lilla människan. Han och jag har samma värderingar och han har inte heller alltid haft det så lätt, men är den duktigaste snickare jag stött på. Han kan precis allt om snickeri, mureri,och allt annat som hör till byggverksamhet.
Det han inte kan inom det ämnet är inte värt att veta kan jag lova.
 
Han kom vid halv åtta så vi tog en kopp innan han tyckte det var dags att sätta igång.
 
 
Så jag rullade ut och håll han sällskap medan han arbetade. Han fick ut dörrarna och satte in ny samt var och handlade allt material, satte alla lister, gjorde alla utsadlingar och foder och var klar på eftermiddagen. Det kan man kalla effektiv. och ändå hade vi både hållit frukost och middag. :-) så roligt att se en riktig yrkesman.
 
Och resultatet blev strålande han bytte dessutom sidoljus insläppet från räfflat glas till klarglas och vilken skillnad. Det blev så ljust och fint i hallen WOW så gött .
 
 
Passar på att tacka världens bästa snickare och en väldigt bra vän TACK JANNE för all hjälp du gav oss, bugar och bockar för din vänlighet.
 
 
 
Har under dagen också haft hjälp av grannens pojke som ville lära sig hur man sätter i dörrar eftersom han ska bli snickare. Han hjälpte även till att städa garaget vilket var välbehövligt.
 
Nu var det dags för han att bege sig av hemåt och jag rullade in för att hjälpa till med kvällsmaten. Samtidigt som frun gick ut för att strö gödning på gräsmattan så den blir grön och fin.
 
Efter maten så åkte frun och dottern iväg till stallet och jag lade mig i avslappningsfotöljen och somnade efter bara någon minut, hade lurarna på mig och sov nog en halvtimme, fantastiskt skönt. Ju mer jag använder den ju skönare och lättare blir det att somna :-) får ju inte glömma berätta att den kommer från  företaget promas :-)
 
När de kom hem så ville jag visa dem vad jag lyckats med nämligen att ta mig uppför den ens stolen i groventrén in i nästa rullstol i tvättstugan om ligger ett trappsteg upp från groventren, så underbart att klara detta det innebär att jag kan ha en rullstol ute och en inne för att inte smutsa ner så hemskt. Det innebär också att jag inte behöver använda rampen alltid och anstränga mig för att komma uppför den utan kan i marknivå rulla in i groventren. UNDERBART
 

 
Sen fortsatte jag in i sängen och legat där hela kvällen och slappat så gött.
 men nu säger jag tack och hej för denna stund och hoppas på återseende
 
Kramar
Från er bloggskrivande vän
 
 
 

2013-05-11

Denna morgon skriver jag ett litet inlägg här istället för på bloggen. Känner mig lite bitter för att mina tidsplaner i synkar med min kropp. Har ju hela tiden sagt till mig själv att detta fixar sig snabbt. Men får nog inse fakta att det kommer ta lite längre tid än vad jag fantiserat ihop.
Har ju redan haft planer på utlandets resa, jobbet,träning på gym etc etc. Men tvingas nu kapitulera från detta eftersom det tar mycket längre tid och det gör mig så frustrerad och irriterad.
Att den stress jag utsatt mig för tidigare skulle få sådana långdragna och allvarliga konsekvenser skulle jag inte i min vildaste fantasi kunna föreställa mig.
Men men................
Jag har ju fått höra att jag ska bli frisk och det är ju positivt men en tröst som inte räcker just i detta nu.
 
Jag skrev detta i min status igår på facebook och fick en massa kommentarer om att vara rädd om mig och att ta det lugnt alla kommentarer ville mig så väl.
 
Men frågan är om jag vill ta det lugnt, jag vill kanske göra det på mitt sätt och det som känns bra för mig. Inte hela tiden ta det lugnt, stressa inte etc. etc.
Vet att det är av omtanke men ändå. Att acceptera sin funktionsnedsättning är kanske bra, men jag kommer aldrig acceptera detta och kämpa för att komma tillbaka till min gamla vardag utan att stressa dit.
 
Vet att jag behöver tid på mig för att bli frisk och återhämtad men blir bara ännu mer stressad av att inte ha något att göra, mår rent av dåligt att inte kunna göra de saker som jag brukar göra. Ta ex att klippa gräset det vill jag göra nu och vill inte att någon annan ska göra det.
 
Trött på att alltid be om hjälp med saker vill ju kunna göra något själv som jag tidigare gjort.att alltid vara beroende.
Att jag klarar mina vardagsbestyr så som att tvätta mig laga lite enkel mat, grilla på grillen etc. är inte tröst nog vill vidare i min resa tillbaka. Drivs av en synnerligen stark kraft framåt som vill så mycket mer.
 
Jag vet ju saker som jag måste bli bättre på så som att säga nej när jag inte kan eller vill själv, att göra saker för andra för att jag själv ska få bekräftelse måste upphöra, jag är bra som kille fast jag inte gör en massa saker till allt och alla.
Duger som jag är är en bra delvice.
 
Nog tjatat om detta denna morgon, nu har jag fått ur mig min frustration och mina tankar.
 
Igår så putsade jag pojkens gamla cykel och lade in den på blocket och fick den såld, så gööttt.När köparen stod på uppfarten kom nästa spekulant men fick ju säga att den såldes precis.
 
Annars fördrev jag tiden rätt mycket i sängen igår, pojken hade kompis här  och spelade tv spel och frun och tösen var på marknad.
 
Kände igår att jag var irriterad på morgonen frustrerad över min situation. Dammsög och det bara krånglade hela tiden så jag lade ner det projektet gick och satte mig i avslappningsfåtöljen och varvade ner och det fungerade perfekt.
Behövde coola ner mina känslor lite och slappna av och gå ner i varv, bra beslut Jörgen.
Efter massagen kändes det mycket bättre faktiskt och jag skriver inte detta för  att göra reklam eller överdriva utan det var den faktiska känslan.
 
Idag blir det  nog lite puts på gräsklipparen bra motion för min arm som får vägledning av min friska högerarm.
 
Må så gott alla goda vänner som peppar mig längs resans gång
 
Kramar
 
 
 
 

2013-05-10

Godmorgon läsare
 
Gårdagen var en dag som jag hade stor hjälp av den yngre generationen. Kompisars och grannars pojkar samt min egen grabb som bidragit med hjälp av både staket bygge och service av gräsklippare.
 
Igår å vaknade jag återigen tidigt redan 04.45 vilket är brualt tidigt men jag kan ju inte somna om vilket är en katastrof......
Men efter kaffe och frukost då gick jag in i sängen igen för att vila mig lite(lyssnade ju på kroppen) och somnade bums nästan med lurarna på mig.
Det är konstigt trots jag spelar rätt så högt så somnar jag, men har jag inte lurarna på mig och hör resten av familjen så kan jag inte somnadirekt. Måste betyda att jag slappnar av när jag lyssnar på musiken.
Det är ju bra att ha hittat ett sätt att koppla av och somna.
 
Efter det  jag vaknat så satte jag mig i avslappningsfötöljen från Promas för att få en lugn och skön stund samtidigt som jag på något vis vaknade upp ur min trötthet.
 
Efter detta var  jag ute en stund med hunden samtidigt som ungarna åkte longboard det är skoj att se att man är ute och aktiverar sig då det är fint väder
 
 
 
 
Frun sådde gräsfrön för att få den dåliga gräsmattan att bli bättre. Ska bli roligt att se hur grönt och fint det blir när det växer upp.
 
 
När detta var gjort kom grannens pojk och ville bygga klart staketet, kom då på att jag var ju tvungen att ha en ny klinga till sågen. Faaaaaaaann att jag glömt det  fick ringa ner till bygghandeln och de hade en hemma, så frun fick avbryta sin aktivitet och  köra ner och hämta den.
Hatar denna typen av stress och plötsliga saker gör  oss alla på dåligt humör och det är inte bra.
 
Nu var frun hemma och grannens pojk kom och fick sätta igång att arbeta, han är så noggrann så det är en fröjd att se. Sen är man ju förstås lite osäker i början som alla är men jag peppade och visade han hur man skulle göra. Duktig snickare kommer han att bli är jag övertygad om.
 
 
Tyvärr så blev det ytterliggare en impuls grej under eftermiddagen då jag glömt ett möte som jag skulle på som tur var så ringde personen till mig en halvtimme innan, men då var det återigen stress som inte är bra. Kunde ju avbokat detta men behövde det samtidigt.att jag var tvungen.
Fick återigen be frun att köra mig, men hem kunde jag ta taxin så det var skönt.
Mötet var jättebra och gav mig energi att gå vidare i min sjukdomsresa, var på så glatt homör när jag satt i taxin på väg hem, sooo lovely.
 
Väl hemma så kom vänners pågar och satte igång med staket bygget igen samt började med gräsklipparens vårrenovering.
 
 
Så härligt att se ungdomarnas iver att få sätta igång med sina arbeten. Efter någon timme så var det middag och vi valde att avsluta arbetspassen.
 
Så nu blev det middags med tacogratänng så gott.
Resten av kvällen spenderade jag i sängen och somnade väldigt tidigt efter dagens händelser.
 
Kan känna att jag behöver lära mig hantera min stress och när plötsliga saker dyker upp genom att vara noggrannare i min planering samt att lära mig säga nej till grejor som sätter igång mig. Dagen var ett bevis på detta, att jag är fortfarande väldigt känslig för stress och det resulterar i sämre mående även om jag blev glad över resultatet.
 
Må gott vänner

2013-05-09

 
 
Hej alla läsare
 
Idag har jag varit trött och lite tillbaka dragen. Jag började ju dagen redan halv sex och det är hopplöst trist, vill ju kunna sova när man väl kan. Känns ju lite onödigt att vakna så tidigt när resten av huset ligger och sussar till klockan är åtta.
 
Men det finns inget att göra åt det, bara att försöka se det positivt att man får ut maximalt av dagen ;-ade runt ) började med att rulla ut i köket för att sätta på kaffet.
Satt och surfade runt lite under tiden jag avnjöt kaffet i lugn och ro.
 
Satt och filsoferade lite under morgonen i min ensamhet. Tänkte att vad händer om jag inte kommer att bli frisk från detta även om läkarna sagt att jag ska bli 100 % återstäld så dök tanken upp i mitt huvud.
Vill ju inte tänka så utan bara ha fokuset att bli frisk, men tänk om detta skulle hända vilken missberäkning. Men känner någonstans att jag måste ha en beredskap för detta även om det inte kommer ske.
 
Sen tog mitt logiska tänkande över,  att varför ska jag sitta och fundera på något som alla säger inte kommer inträffa och som jag inte vet ett dugg om. Hur det kommer se ut i framtiden är ingen idé att sia om nu utan bara fokusera på att göra det bästa av min situation och delta i allt utifrån vad kroppen säger.
 
Satt även och tänkte på mitt jobb, som jag längtar av att känna mig behövd att få delta i en social gemenskap utanför hemmet.
Att få veta att man har en trygghet i ett jobb om man trivs med är ju en oerhörd lättnad att slippa fundera på det.
 
Alla saker som man kan sluta grubbla på och koppla bort för att inte deppa och fundera på hur allt ska te sig om jag inte blir bra inom en snar framtid utan tvingas inse att detta kommer ta tid, hur ska jag då reagera.
 
Har ju i sanningens namn trott att detta kommer jag fixa inom några månader men börjar bli skeptisk till det, faktiskt eller så är det så att jag nu börjar inse vidden av min sjukdom och att jag tvingas kapitulera temporärt inför detta faktum.
Står inte riktigt ut med den tanken, den är oerhört jobbig att konstatera, pallar inte det.
Har ju hela tiden  varit på gott humör för jag tror att det inte ska ta så lång tid, men det är nog ett luftslott som jag byggt upp för att inte kapitulera inför min sjukdom.
Men kapitulationen kryper äckligt nära mig denna morgon då jag på något vis får inse att det kommer ta tid, att jag kanske kommer att behöva sitta i rullstol ett bra tag till kanske, men jag ska göra altt som står i min makt för att denna profesia inte ska få falla in.
 
Kommer inte tillåta detta att hända....... kanske jag inte kommer att kunna klippa häcken till efter midsommar men att sitta i rullstol hela sommaren inte en chans.
 
Kommer träna stenhört men efter besöket i Hässleholm har jag på något vis fått upp ögonen att oavsett hur jag tränar så kommer det att ta tid och den tiden hade jag inte planerat för, därför känns det tungt att få insikt i detta denna morgon.
 
Mår så jäkla illa avdetta jävla faktum, sanningen är grym ibland, men kommer fortsätta kämpa som en jäkla igel för att detta inte ska bli min verklighet.
 
Sen även om jag nu fysiskt sätt ska fixa det inom en snar framtid så har vi ju den psykiska plattformen som innefattar tiden för att få ett nytt livsmönster befäst i min kropp vilket är lättare sagt än gjort.
 
Att inte hela tiden ha saker att göra utan faktiskt stanna upp och tänka efter , att njuta av livet och kunna lyssna på sin kropp utan att få dåligt samvete.
Är fullt medveten om att detta kommer ta tid och det är ju det jag behöver, men jag vill ju inte spilla mer tid på denna jäkla sjukdom.
Frustrationen kommer mer och mer krypandes över att det ska sådan tid bara för att jag stressat på så, trodde inte i min vildaste fantasi att detta skulle vara så svårt, men tydligen.
 
Har varit ute och stuckit lite maskrosor i det fina vädret men kände mig faktiskt trött runt lunch så jag och Ludde rullade in och lade oss att sova middag, blev faktiskt 1 1/2 timme och under tiden hade frun förberett all mat, hon är så duktig som drar ett sådant lass.
 
Sen kom svärmor och Olle  har varit här hela eftermiddagen och grillat och umgåts, de är så måna om en, vilket jag uppskattar väldigt mycket.
Det är så roligt när de kommer och kunna sitta ner och prata så naturligt och avspänt, ett privilegium att ha sådana svärföräldrar.
 
Senare under eftermiddagen kom även fruns syster och hennes gubbe och deras barn. Tony som gubben heter hjälpte mig med gräsklipparen att få in snöret eftersom fjädern som gör att snöret åker in hade gått av.
Efter lite trixande så fick han igång monstret och vi kunde köra några testrundor på gräsmattan, vilket monster det är kör över stock och sten.
 
Skulle även hjälpa mig att installera en knapp som man kan trycka in och stanna den omedelbart om något skulle hända under tiden man klipper och skulle man i värsta fall ramla av den så kommer den ta allt i sin väg.
 
Nu fikade vi med vanilj munkar och muffins satt väldigt fint:-)
 
När de körde hem så rullade jag in i sängen för att surfa och blogga lite fick ju även snaska i mig en påse lösgodis så det stod mig upp i halsen, hahahaha
 
 
Så nu kojar jag inför morgondagens utmaningar och tackar er läsare för ni följer mig
 
TACK
 
 

2013-05-08 flera dagars uppehåll

Hej Alla godingar
 
Har haft ett par dagars uppehåll från bloggskrivandet, dels för jag känt mig trött och sliten och det har väl inte heller hänt något direkt revolutionerande i mitt liv.
Tänker ändå försöka ge en liten resumé på vad som hänt i mitt liv under de dagar jag inte hört av här på bloggen.
 
Ikväll när jag ligger och skriver så är det onsdagskväll och känner mig hyfsat pigg trots klockan är halv elva detta beror ju på att jag sovit både förmiddagslur och eftermiddagslur så kroppen har väl behövt det tänker jag.
 
Har ju numer försökt inta en inställning till att det är kroppen som ska få bestämma vad jag ska företa mig utan de måsten man har så som mat, dryck, hundrastning etc.
 
Har idag på förmiddagen ringt lite samtal till personer som skulle kontaktas och fixat lite saker som hängt i luften, skönt att få saker och ting på plats.
Efter detta så lade jag mig och surfade och lyssnade på spotify och naturligtvis somnade jag och sov en och en halv timme, vilket var underbart men när jag vaknade kände jag mig fortfarande trött men var ju tvungen att ta mig upp.
Hunden skulle ju ut på sin middagspromenad, kan ju inte låta hunden springa och vara nödig för att jag är trött, vissa måsten måste ju göras...
 
Piggnade dock till när man kom ut, lät Ludde springa lös har ju rätt så bra kontakt med han men idag var det nog någon tik som gått på samma väg innan.
Så idag var han inte så disciplinerad eftersom dofterna från tiken var godare att sniffa på än att lyda husses kommando, vilket han fick höra också.
Märks så tydligt när han gjort fel han skäms som en hund;-)
 
Fast detta gjorde inte så mycket eftersom de senaste dagarna fått vår natur att i princip explodera, å fort det gått.
Länge sen jag såg våren på detta vis, att jag verkligen reflekterade hur maskrosor, träd och annat slår ut för fullt nu.
 
 
 
 
 
Under eftermiddagen blev det ytterligare en tupplur eftersom jag fortfarande kände mig trött, och trots dottern hade två kompisar hemma så satt e jag på mig lurarna med spotify så kanon det kändes.
Skönt att barnen är så pass stora att de klarar sig själva även om jag lägger mig en stund det känns så bra att kunna lägga sig när kroppen kallar.
 
Efter detta kände jag mig hyfsat pigg men tog ändå en kopp kaffe för att komma in i matchen ;-) så nu blev det lite MM´s och en kopp starkt kaffe med mjölk.
 
Under kvällen skulle fruns kusin och moster komma och klippa ungarna för det behövdes verkligen. Efter detta satt vi en stund och fikade med mackor och kaffe
Himla trevlig stund, passade även på att skicka med dom lite T-shirts med loggan på som jag skaffat.
Så fina ungarna blev i håren också skönt att få snagga sig lite.
 
 
Nu var det dagen slut och det var dags för att rulla in i sängen och skriva lite och sen kallar nog John Blund för att få mig att krama kudden.
 
Tisdagens bravader
 

Tisdagen var en dag som var väldigt intensiv, först på morgonen så var det ju frukost och de bestyren och se till att barnen fick frukost och kom iväg till skolan.
Efter detta försökte jag plocka undan lite här hemma, tömde diskmaskin och lade in en tvätt.
 
Jag skulle ju rehabiliteringen i Hässleholm idag kulle bli så spännande. Det var ju väldigt fint väder ute så jag rullade över gatan till grannen rakt över och undrade om dom hade lust att vara hundvakt under tiden jag var i Hässleholm, de brukar passa Ludde när det kniper annars. Jag tyckte det var så fint väder så det var synd han skulle behöva ligga inne om det nu fanns chans att vara ute.
Det gick bra att han var där eftersom de är pensionärer och inte skulle göra något speciellt, de är så snälla som ställer upp.
 
Taxin kom och vi körde mot rehab. Idag skulle jag ju träffa kuratorn och rehabs arbetsterapeut.
Kom lite tidigt dit men satt och lyssnade på spotify under tiden i väntrummet.
 
Sen kom Isabella som kuratorn heter och hämtade mig, har ju pratat ett antal gånger med henne på telefon innan jag fick möjligheten att komma hit. Har ju legat på rätt så bra för att få denna möjligheten.
Vi satt och pratade en god stund om sker som jag funderat på under min tid som sjuk.Gillar verkligen hennes sätt att vara och är en oerhört god lyssnare som ingjuter förtroende.
 
Efter detta var det dags för lite arbetsterapi kom in till en mycket pigg och rolig kvinna som var rak och öppen och rolig.
Vi kommer säkert ha många roliga stunder framöver.
Hon sa till mig att min rullstol var felinställd och att jag låg alldeles för mycket ned i den. Jag ska sitta upp ordentligt och in med svanken och ut med bröstet för att ryggen/skuldrorna inte ska förslappas vilket jag fick bevis för att de redan gjort eftersom jag får lätt ont i dem av att bara göra rörelser som att kamma hunden.
Så här kommer det bli hårda bandage med att sitta rätt och jobba aktivt med kroppen trots jag sitter i rullstol, jättebra att man kom på det nu och inte senare då min rygg kanske blivit ännu mer förslappad.
 
Nu var det dags för att åka hem och ha en träff med kommunens arbetsterapeut som skulle komma med en ny rullstol som jag skulle kunna ha utomhus samt en ny dyna som gör att man inte blir så svettig/blöt i ändan och på baksidan av låren. Eftersom vi går mot en varmare årstid så gör den sits jag har nu att det ser ut som man kissat på sig om man sitter för länge i den ingen skön känsla precis, så därför är den nya sitsen perforerad med en massa småhål som ska göra att luften cirkulerar i den..
 
Under eftermiddagen så kom pågen hem och hade ont i foten så jag tog en titt på den och såg att den var röd och svullen så det blev till att slå en signal till vår doktor och höra efter en tid, fick en tid nästan direkt så frun som skulle iväg med jobbet skjutsade oss in för att få foten kontrollerad.
Doktorn tyckte att det var lika bra att åka in till sjukhuset och få den röntgad, så det blev vidare transport och efter 3 timmar så kunde man konstatera att vi kunde åka hem igen och att det inte var någon skelett skada.
Ringde efter grannen Ola som kom och hämtade oss för att köra inom pizzerian och köpa en stor familjepizza med oss hem eftersom vi inte ätit  kvällsmat
Jäkligt sjyst att ställa upp när man behöver det som mest, ska tänka på alla goda vänner man har runt sig när man är lite deppig och nere.DE ÄR UNDERBARA
 
Efter vi ätit så var det dags att hoppa i säng och ungarna var så jäkla duktiga rent exemplariska, hjälpte till att duka, tömde diskmaskinen gjorde sina läxor et etc utan att jag behövde nämna det. Blir så stolt över dem att de hjälper till på detta fantastiska vis.
De gjorde detta under tiden jag var ute med Ludde för sin sista kvällsrunda.
När jag kom hem så borstade de tänderna och jag ropade godnatt sen var ju tisdagens äventyr slut
 
Kramar till ER alla
 
 
 
 

2013-05-06

Hej vänner och bekanta Idag tänkte jag reflektera lite av vad gårdagen gav mig, kände mig trött och sliten eftersom jag inte inte sovit ordentligt på natten. Så vaknade jag också tidigt, det var meningen att en kompis från jobbet skulle komma och hälsa på mig, men jag messade han att jag var trött och behövde vila mig. Faktiskt lite stolt över att jag gjorde det och prioriterade mig själv och min vila. Drabbades dock av lite dåligt samvete, men jag sade faktiskt nej till besöket och det hade jag kanske inte gjort innan jag blev sjuk, så se jag lär mig faktiskt även om det finn ett motstånd i mig till det. Tycker inte om att göra människor besvikna har alltid satt de framför mig själv, men det får bli ändring på det. Vissa människor som jag stött på under livet har jag dock inte satt före mig själv då de betett sig dumt mot mig och då får de stå sitt kast.
Eftersom jag kände mig trött så gick jag och vilade mig en stund på morgonen och eftersom jag vaknat riktigt tidigt så kändes det som naturligt att gå och lägga sig. Jag förstår inte riktigt mig på min kropp att min trötthet kan svänga så att ena dagen känna sig pigg för att nästa dag vara helt genomtrött.
Det är väl lite så också att de dagar man mår bra så vill man så mycket, på något vis att ta igen det man inte gjort de dagar man varit för trött.
Fick en god reflektion från en av mina läsare som skrev att hon tyckte jag hittade på massor av saker trots jag själv inte upplevde att jag gjorde något. Det är helt sant att jag hittar på en massa saker även om jag inte upplever det som jobb eller jobbigt, som tex ta några maskrosor eller prata med grannar men allt tar ju energi., och vist måste jag ta detta i beaktande.
Igår så hade en grannes grabb erbjudit sig att hjälpa mig att få upp ribborna till staketet runt vårat trädeck, han går gymnasieutbildning till träarbetare så det var en bra övning för han. Jätte snällt att hjälpa oss få det färdigt, blev så bra resultat.
Det var så skönt att äntligen få vara med och göra något praktiskt och få ha sina älskade jobbebyxor på sig. För mig känns det som ett steg närmre friskhet och återgången till ens vanliga liv även om det kommer se mycket annorlunda ut beträffande arbetsbelastningen.
 
 
Under eftermiddagen höll tösen min och hennes kompis på att snickra på sin trädkoja. Var så roligt att se hur de med liv och lust gav sig på hammare, fogsvans och skruvdragare. Härligt att se hur deras kreativitet flödade och hur man man med världens iver byggde upp sin trädkoja. Så härligt att se
 
Framåt eftermiddagen så kom min kompis Henric förbi för att se hur läget var, han hjälpte mig även med att bära fram gasolvärmaren som ska värma oss under kylslagna kvällar på vår uteplats
På denna uteplats ska många och länga sommarkvällar tillbringas. Att bara få njuta av denna underbara plats skall vara ett privilegium för mig och min familj.
Vi passade även på att grilla lite till kvällsmaten så den nya gasolgrillen fick till att bekänna färg då vi grillade karré och hade tsatsiki och klyftpotatis till det.
 
Passade på att krama ur de sista strålarna ur denna underbara kvällsol  så fantastiskt helg vi har haft, har njutit så av detta underbara väder. Verkligen den bästa tiden vi har nu
 
Underbara vårkväll I JUST LOVE IT
 
Kramar till er alla läsare och mer kärlek åt folket;-)
 

2013-05-05

Hej Alla goda vänner och läsare
 
Igår var en dag i stillhetens tecken, det var inte många knop jag gjorde under gårdagen. Jag var ute i det fina väderet vid hade ju nästan 20 grader varmt fantastiskt.
 
Det ända fysiska jag gjorde under dagen var att plocka upp lite maskroser sittandes i rullstolen.
Känner dock att ju finare och grönare det blir ute ju mer gör min begränsning sig påmind, vilket känns oerhört frustrerande, vill ju vara igång, finns massor som behöver göras rent praktiskt och det blir ju väldigt svårt i min sits just nu.
Har ev en bekants pojk som tycker det är roligt att fixa och trixa med det mesta som kan komma upp och hjälpa mig :-) det känns jobbigt att fråga kompisar hela tiden eftersom man vet att de har fullt upp själva med sina hus och liv.
 
Det var en rätt så rolig dag igår faktiskt börjadee ju som vanligt med kaffet som numera de flesta läsare känner till
 
.Vaknade redan tio i fem på morgonen och tiden känns jäkligt lång innan resten av huset vaknar. Efter att huset vaknat och fått i sig frukost utom sonen som vi lät sova länge efter äventyret i Stockholm.
Nu begav jag mig ut i det underbara vårvädret där solen strålande från en klarblå himmel och nästan vindstilla så gött.
 
Frun och dottern skulle åka och spela match, men jag bestämde mig för att vara hemma för att bara ta det lugnt.
 
En av grannarnas pojk kom och plingade på för att hjälpa mig medstaketet till uteplatsen, men jag hade inte virke hemma till det så vi mätte bara upp vad vi behövde
Rullade runt lite i trädgården och lullade, fick för mig att jag måste bara prova den nya vagnen till klipparen så klart:-)
Hasade mig över till sitsen på den nya vagnen och så fick jag igång maskinmonstret, hahaha så häftigt men lyckades strypa gasen för mycket så den stannade och problemet var bara att min rullstol stod i andra änden av trädgården och det var en ganska lång sträcka.
 
Tänkte efter ingen mobil och ingen granne så vad skulle jag göra, äntligen kom kvällspostenförsäljaren ill undsättning.TACKAR
 
Nu var jag ju tvungen att prova en gång till å klart allt för att utmana;-)
 
Fick igång den och tror ni inte då att snöret inte rullades in igen men skit i det jag körde en runda till och denna gång så lyckades jag med samma sak som innan, stanna en bra bit ifrån rullstolen. Denna gång kom ingen så jag fick helt enkelt kasa mig på rumpan över gräsmattan bort till stolen:-)) men det gick.
 
Nu var det färdig provat hahaha
 
Rullade bort  till grannen och snackade lite om väder och vind, så trevligt med bra grannar som man har :-))
 
Rullade hem igen och kände mig lite trött så jag tog mig in i huset och lade mig i avslappningsfotöljen från promas, satte igång återhämtningsprogrammet  och körde detta två gånger och sov under båda gångerna, så härligt med en power napp och samtidigt bli masserad
Tackar Promas företaget för detta underbara redskap:-)))
 
Nu kom tösen hem och det var lunch så frun rullade fram den nya grillen och grillade ett par korvar, själv rullade jag åter bort till grannen för att fråga om jag kunde få låna hans maskrosjärn ett sådant man sticker upp maskrosorna i gräsmattan med, och vist fick jag det:-)
 
Så hem och rullade runt på gräsmattan och stack lite maskrosor i stilla mak, riktigt  skön avkoppling.
 
Nu kom tösen och hennes kompis hem och frågade om de fick bygga en trädkoja och vist fick dom det, tidigare hade jag kanske sagt nej till det för att skona trädet men tänkte det  finns ju nya träd att köpa och tillfället att hon och kompisen vill bygga kanske inte kommer igen. Klokt tänkt mr Ericsson eller Ekeberg;-) Så de snickrade med liv och lust så roligt att se de in action. Saga har nog ärvt pappas snickartalanger, hahahah
 
Hade tidigare under dagen ringt min kompis Uffe för att höra om han skulle kunna hämta lite virke till mig som skulle användas till staketet på baksidans uteplats.Så han och hans fru kom nu och hade virket med sig, så super snällt av dem att fixa detta, vad skulle man gjort utan kompisar som ställer  upp???
Vi tog en glass och en kopp kaffe och satt och pratade en stund innan de var tvungna att bege sig hemåt igen.
 
Nu var det kvällsmat och jag var riktigt hungrig och när jag slarvat med maten och är sådär super hungrig blir jag riktigt grinig och pain in ......
Så nu fick Ekeberg ett litet bryt som betydde att bättre att åka in och lägga sig i sängen och på med lurarna istället för att förpesta tillvaron för de andra i huset.
Sagt och gjort så när frun ropade att det var middag så rullade jag ut med en gång och åt som en häst;-) Så gott med lövbiff och klyftpotatis och så sjyst att fixa detta när hon såg att jag inte var i slag.
 
Resten av kvällen spenderades i princip i sängen i viloläge låg och åg lite gamla avsnitt av 112 på liv och död på sjuans play.
 
Senare låg jag och kollade lite fb och såg att min gamla arbetsgivare framtidsgymnasiet gjorde reklam för sig och jag kunde inte låta bli att gå in och kommentera deras site, vet ju hur deras verksamhet fungerade, mest en snygg  fasad utåt, enligt mitt tycke
 
Sen somnade man gott
Ha en fortsatt skön helg alla
kram
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-05-03 hemresan

Hej bloggläsare
 
Sitter nu tidigt på morgonkvisten på lördagsmorgon och reflekterar över de dagar vi varit i Stockholm.
Känns helt underbart att fått så mycket tid ihop med sonen.
 
Det är ju faktiskt så att innan jag blev sjuk så for jag ju runt på alla möjliga uppdrag, och då var det ju med automatik att mina egna barn fick ju mindre tid med sin pappa och att frun fick ta mer.
 
Men detta ska ändras på framöver, för fy vilken energi kick jag fått av att bara han och jag åkte iväg, att som grabb och farsa bara ha skoj ihop är mäktigt.
Att ens barn är en sådan energi tillgång har jag faktiskt i ärlighetens namn känt tidigare och det kan man ju skämmas lite för.
Innan har jag mest känt det som att man tjatar och gnatar och blir lätt irreterad, men nu har jag upplevt det motsatta vilken kick.
Att få kickar ihop med dom man älskar mest är nog en av de häftigaste man kan uppleva. Så jäkla skoj alltså, vilken upplevelse.
Sen kan man ju säga att har du inte upplevt det innan och man kan väl säga så här att vist har jag haft skoj med barnen men absolut inte på detta viset. Det är första gången jag och han åker iväg själva och det lär nog inte bli sista heller.
 
Naturligtvis så ska jag åka iväg med tösen själv också för att testa på det, och hon vill ju detta. Så vi får väl se var det bär oss:-)
 
Resan hem igår gick jättebra och allting flöt på, vi började med att sova lite längre iallafall sonen för att sedan gå ner och äta världens frukostbuffé så smarrigt med denna frukost.
 
När vi gick därifrån var vi mätta och goa så upp på rummet och plocka ihop grejorna för att sedan ge oss ner och checka ut från hotellet.
Var bara tvungen att ta en bild på idyllen där vi bott nu med vattnet precis nedanför oss så härligt..
 
Nu stod taxin och väntade på oss denna soliga stockholmsmorgon
den skulle ju köra oss till Arlanda och flyget hem. Kände mig minsann trött så jag satt och somnade i taxin, då är man rejält trött :-) det var skönt med en power napp.
 
Nu blev det incheckning och transport ut till planet i ett specialfordon till rullstolar, så bra vi är i Sverige på att hjälpa personer med olika funktionshinder även om man ibland kan tycka det motsatta.
 
Väl hemma i Kristianstad igen stod taxin och väntade på at köra oss hem, och när vi närmade oss hemmet fick man en otrolig välbehags känsla av att vara hemma. Det är precis som ordspråket säger borta bra men hemma bäst.
Nu blev det en oerhört glad hund som sprang ut och mötte oss, svansen viftade mer än någonsin där gick det inte att ta miste på att man var saknad.
 
Rullade in genom dörren och möttes av fru och dottern som blev glada av att se oss igen.
Till dottern hade vi köpt en keps som hon gillade skarpt och en bikini som jag vet att hon velat ha en längre tid men som vi sagt nej till innan för att den varit för dyr. Hon fick även en högtalare till sin ipone som hon kan ha utomhus.Hon blev helt överlycklig och senare på kvällen hade vi en tös som sprang runt inomhus med bikini keps och lyssnade på musik skrålandes ur högtalaren, så lycklig.
 
Till frun hade vi köpt en tavla där det stod familu rules och en massa omtänksamma meningar på som avslutades med texten you always bee loved.
 
När vi sedan landat i hemmet visade mig frun vad min svåger åstadkommit under tiden vi varit borta, han hade gjort en vagn till gräsklipparen så att jag kan sitta och åka och klippa gräset så häftigt :-)
 

Video 2013-05-03 10 41 50 from Jörgen Ekeberg on Vimeo.

 

Så en riktigt bra dag med mycket glädje och sol, nu ägnas helgen till enbart återhämtning efter dessa intensiva dagar
 
Kramizar till er alla
 

2013-05-02 och tv4

Hej Alla nytillkomna läsare och äldre läsare vet ju redan att ni är så välkomna:-)
 
Ja gårdagen var ju en mycket sspecielll dag på många vis. Det var ju dagen med stort D å vi skulle till Tv4 för att medverka hos Steffo och Jenny i morgonsoffan.
Tänkte även beskriva lite vad som händer innan för kulisserna ;-)

Dagen börjadee ju ganska tidigt redan halv sex vaknade jag och gick upp för att göra mig iordning och fixa tilll mig
 
 
Det var inte utan motstånd som jag fick upp pågen. Han är ju tonåring och med andra ord morgontrött, men efter en stund å piggnade han till.
 
Så vi tog hissen ner från hotellrummet och ner för att få mig en kopp kaffe samt spana in frukosten, tyvärr så hade vi inte tid idag för denna dunderfrukost utan tog bara en slät kopp. 
 
Vi hade blivit lovade frukost på Tv4 så nu kom taxin och vi rullade ut till den.................
 
Väl framme vid Tv4
så mötte vi våran studiovärdinna som skulle ta hand om oss under tiden vi vat i tv4 huset, Amanda hette hon och var en mycket ung trevlig tjej som tog oss med vidare upp i huset.

 
Först så skulle jag ju sminkas inför sänningen men det gick ganska snabbbt bara lite puder i ansiktet sen var det klart
 
 
Nu kom Amanda ner för att ta oss vidare till rummet där man sitter innan sändning, där vi åt en god frukost träffade även Daniel, en stressforskare som också skulle medverka i programmet. Vi åt en god frukost så man fick lite ny energi.
 
 
 
Nu kom studiofolket och satte på oss mickrofoner inför sändningen och gjorde oss redo inför sändning det var ca 5 minuter kvar så rullade vi in i studion då det var reklam. Kändes så pirrigt att sitta här i direkt sändning var nervös.
 
 
Nu satte det igång och jag tyckte tiden bara flög iväg, hade viljat säga mer saker om min sjukdom och ens sätt att rehabilitera sig. men så är det väl med begränsad tid.
rullades det ut i rummet där vi tidigare ätit frukost och gissa vem vi fick där som bordsgäster ju riktiga megakändisar, så häftigt och coolt, vilka trevliga och ödmjuka människor det var :-)
 
Nu var det dags för att åka en taxi ner till city för att göra stan med mat och shopping. Vi blev avsläppta på drottninggatan och var ju nu mitt i handelsstråket.
 
Gick affär in och ut och rullade ända upp till regeringsbyggnaden.
 
Nu var Simon hungrig så vi drog oss ner till plattan och burger king och fylla på förråden av energi.
 
Pågen ville ju ha nya solbrillor och sen en ny outfit så visakortet gick varmt denna dag men det är ju meningen när man är i huvudstaden och roar sig.
Han ville dessutom ha en ny klocka men denna fick han minsann själv betala, och det går ju inte med vilken som helst nuförtiden ;-) Pågen börjar ju bli medveten om hur det ska se ut <3
 
 
När vi shoppat klart så rullade vi sakta ner till nybroplan för att ta båten hem till hotellet, coolt att ta båten ända fram till hotellet.:-)
 
Nu var vi sletna så direkt upp på rummet utan att passera gå;-) och upp i sängen för att sova en liten stund
 
Nu väckte sonen mig för att vi skulle ner i spa badet och relaxa lite så klart gjorde vi det
Kramr till alla er där ute
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stockholmsresan som tar mig till TV4 morgonsoffa


 
Hej Alla läsare
Idag påbörjar jag och sonen resan mot Stockholm och TV4s morgon soffa.
Jag kommer under resans gång uppdatera bloggen så att ni kan följa me på resan om ni så önskar.
 
Den började med detta
 
 
 
 
När detta var gjort och vi hade fått i oss frukost och frun packat  så var vi äntligen på väg mot Stockholm
 
 
 
 
 
 
 
 
Så nu sitter vi taxin på väg mot sturup och flyget mot stockholm, känns nästan lite overkligt att jag ska vara med i TV4 men riktigt skoj att sonen och jag får lite tid ihop, det behövs..
Bloggen kommer uppdateras kontunuerligt under resans gång
 
Nu är vi framme vid sturups flygplats, där vi fick hjälp att checka in och allt bara flöt på fram till gaten
 
 
När vi nu skulle ombord på planet fick jag hoppa över till en special stol som säkerhetspersonalen kom med och körde mig ombord först av alla och nu var vi äntligen ombord och satt fastspända i sätet.Så spännande detta skulle bli, det var inte utan det pirrade lite i magen där vi satt fastspända :-)
 
 
Nu var flygresan avklarad och vi möttes av en taxicaufför med en skylt med våra namn på som tog oss till hotellet och vilket hotell detta var. Sådan lyx och det ligger alldeles vid vid vattnet som tar båtarna in i stockholms hamn. Hotellet  har stor svimmingpool och spa avdelning i bottenplanet som man får utnyttja.
 
Men först installerade vi oss på rummet


 
För att sedan gå ut och titta på den fina utsikten över stockholms hamninlopp
 
 
Nu har vi varit och käkat på http://www.kohphangan.se/ en galen thailändsk resturang med miljoner kulörta lyktor och riktigt gott käk där jag käkade mixade skaldjur och simon tog nudlar. Min rätt var riktigt stark så det blev några alkoholfria carlsberg till det.
 
Lägg märke till de små bläckfiskarna i maten :-)
 
 
Efter denna kulinariska smaksensation åkte vi taxi hem till hotellet för att gå upp på rummet och chilla lite innan vi skulle bege oss ner till spa avdelningen på hotellet
, så fantastiskt det var att kravla sig upp och i bubbelpoolen låg nog i den en och en halv timme. Helt fantastiskt innan jag rullade bort till bastun (mycket värme blir mindre värk ......me like. för att sedan avsluta med ytterligare lite bubbelbad.
Kände mig helt genomsvettig efter denna kur så simon och jag rullade ut ur badet och bort till baren och beställde en cola och en carlsberg. Att en alkoholfri pils kan vara så jäkla god, tror nog jag drog den i två drag så gott.
 
 
Nu har vi slagit läger för idag och inväntar gryningen med en oerhörd spänning
 
Må bäst mina goa läsare
 
Kramar och vi ses väl 07.45 i kanalen Tv4???

2013-04-30 vallborg

 
Hej alla läsare
Tidig morgon och en liten till bakablick över gårdagen (nyttigt med reflektion)  började dagen med de vanliga morgonrutinerna, nämligen kaffe först och sen se till att barnen fick i sig frukosten.
 
När detta var avklarat och tystnaden lade sig i huset så stte jag mig för  att kolla vad som hänt på internet under natten.
Då såg jag att statistiken skjöt i höjden för min blogg, det var nämligen så att Expressen och Kvällsposten hade släppt artikeln som handlade om mig ochmitt bloggande.
 


 
 
 
 
 
Så roligt att min situation uppmärksammas och att det viktiga budskapet ommer fram, att inte stressa i vår vardag utan at det finns tid för återhämtning
Nu såg jag också kommentarer började ramla in på bloggen om folk som också varit i likartnade sitationer.
 
 
Jobbarkompisen Sara skullee komma på besök nu på förmiddagen och hade med sig lite frallor så vi satt och fikade en god stund, under tiden ringde det i luren och det var sjuksköterskornas branch tidning som ville veta lite om bakgrunden till bloggandet och vad den sjuksköterskan Malin haft för tankar när hon föreslog för mig att börja blogga. Jag hänvisade dem till avdelningen på sjukhuset där jag låg inlagd.
De frågade även hur jag upplevde det utifrån ett friskkhetsperspektiv om det hjälpt mig och isåfall hur, bad de återkomma och ska ju till stockholm nu så ville de veta mer så kunde de ju kontakta mig när vi är där uppe.
 
Tyvärr för min vän Sara så ringde det igen och denna gång var det TV4 som ville göra en lite längre intervju inför Torsdagens sändning och samtidigt be mig skicka lite bilder från min återhämtningsresa.
Ville även kolla så allt var klart med taxi, flyg och hotell
 
Nu var Sara tvungen att åka och jag återgick till att göra mig iordning inför sjukgymnastiken på psykiatrein där jag får vägledning och träning i basal kroppskännedom.
 
Under tiden så ringde jag några samtal och mailade lite för jag har nämligen beställt t-shirtar med lite logga och tryck på som man kan ha när man är i huvudstaden.
 
Åkte nu iväg med taxin för att klara av sjukgymnastens besök och så nyttigt det är att lära känna sin kropp och våga lita på den.. Märks verkligen en skillnad på hur man sitter och står. Fick en del hämuppgifter som ska genomföras bara små enkla trick för att lära sig att ha en medvetenhet över sin kroppställning.
 
Nuåkte jag åter hem till lugnets trygga vrå för att rulla mig in i sängen och ta en tupplur som var välbehövlig, det var min fru som sa att du SKA vila nu eftersom vi skulle ha gäster på kvällen. Jag somnade bums och sov gott och väl en timme och vaknade som en ny människa, att det gör sådana underverk att sova en stund.
 
Nu så var det dags att börja se till att det var framdukat inför grillningen och tillbehören framdukade.
 
Vi hade gjort det lätt och bestämt oss för att bara grilla en korv tillsammans innan vi gick upp till vår bys traditionella fackeltåg som vi går igenom byn för att slutligen tända majbålet.
 
 
Efter majbålet gick vi hem till oss igen för att avnjuta lite kaffe och bakverk i alla möjliga former så perfekt detta blev och vilken trevlig kväll vi hade tillsammans goda vänner och grannar
 
 
Nu kallade sängen och gästerna försvann hemåt och vi somnade som slagna hjältar efter en hellyckad dag.