godmorgon 2013-11-21

Hej alla
 
Hoppas allt är väl med er läsare......
Själv har jag inte varit så aktiv här på bloggen på ett ta g, har helt enkelt valt att vara mer aktiv i det  verkliga livet.
 
Det glädjande är att jag märker mer och mer att jag återhämtar mig och att det finns en kapacitet i mig och att jag kan hitta tillbaka till formen från förr
 
Baksidan av myntet är ju att jag blir så fruktansvärt trött efter det att jag gjort något utöver det vanliga,helt enkelt tänjt på mina gränser.
 
Vi kan ta ett par exempel för att försöka förklara för er läsare hur det funkar. I helgen hade vi kalas för sonen som fyllde 14 år, vilket var jättetrevligt men innan kalaset ska det ju fejas en del med mat dukning etc, visserligen tog frun hand om det mesta, men alla intryck och kontakter med människorna under kalaset tar energi, vi var ju 17 personer.
Efter kalaset var jag jättetrött trots jag vilat mig en stund innan.
Likadant var det i Tisdags då jag var  på rehab i Hässleholm då jag kände mig riktigt taggad och verkligen på topp, gick 2 km på löpbandet, gjorde situps ryggövningar, plankan(en av övningarna) tog ut mig riktigt ordentligt.
Det var en helt fantastisk känsla att få ha lurarna på sig och kunna gå för egen maskin 2 km kändes som man verkligen kom in i en euroforiskt lyckorus. 


Det är så svårt att förmedla känslan för er läsare, men det var något slags rus som uppstod i träningen på löpbandet, helt överlycklig.
Men sen sov jag i princip hela eftermiddagen och även onsdagen tog ut sin rätt att vila,sov först på förmiddagen en timme och sen på eftermiddagen 2 timmar och det är nog det enorma träningspassets bieffekt.
 
Så man kan se att det finns en potentional inom mig att komma tillbaka, det gäller bara att hitta mer ork och energi. På rehabska vi försöka få uthålligheten i träningen att  bli längre. Att jag helt enkelt ska orka träna mer under längre tid och detta glädjer mig oerhört.
Nu gäller det att ha huvudet med sig och samtidigt vila i sin iver att träna hårdare.
 
Jag försöker vara så aktiv som möjligt och stå och gå så mycket jag orkar, har varit ute och räfsat lite löv med rullstolen tätt bakom mig för att kunna sätta mig när jag känner att orken tryter, har även sågt av en stor gren från vårt japanska körsbärsträd med motorsågen.
Känns så bra att kunna göra detta, att få känna på hur ens tidigare begränsningar inte ställer till det lika mycket längre.
 
I livet utanför huset och familjen har det också hänt en del saker sen vi sist hördes av. Har ju varit  ute på min praktikplats där jag genomförde mina universitetstudier och tanken är att jag ska återuppta dessa studier från årsskiftet så att jag får min examen.
Har ju två terminer på 50 % kvar sen är jag färdig, men kommer bara läsa på 25% för att inte överbelasta mig.
När jag var där ute undrade personalen när jag kunde börja jobba hos dem eftersom de ville ha mig där. Det  känns ju oerhört smickrande att de vill ha mig som anställd redan nu trots jag inte är färdig med min examen.
 
Vidare så har ju Promas företaget jag fått låna avslappningsfåtöljen av hört av sig och är intresserade av ytterliggare sammarbete. De har på sin hemsida lagt ut en text som handlar om då jag var och föreläste för deras säljare.
Trevligt att de uppmärksammat detta och att de lagt ut det på deras hemsida:-)
 
Vidare så har faktiskt lokalradion P4 hört av sig igen och vill att jag kommer och gästar dem igen:-) de vill gärna höra hur det gått sen sist jag var med i deras program, ska bli himla kul att få berättavadsom hänt sen sist jag var med
 
Idag ska jag till försäkringskassan för de vill ha ett möte där de lär känna mig som de säger. Det är bra att man får ett möte till stånd där vi kan diskutera hur den vidare resan mot min friskhet kan komma att se ut. Försäkringskassan är ju en del av min återgång till samhället och en väl så viktig bit.
I de flesta fall har man ju hört så mycket negativt om denna myndighet men ska gå dit med öppna ögon och ha huvudet på skaft.
Gäller ju att se dem som en partner som ska bidra till att min rehabiltering blir så bra som möjligt.
 
Må väl så länge så återkommer jag med en rapport om hur dagens" lära känna möte" utföll

dålig dag 2013-11-04

Godmorgonadet
Just nu sitter jag i cenralhallen på centralsjukhuset och för söker beskriva gårdagen för er..
 
Gårdagen var ingen bra dag alls, kände direkt när jag klev upp att jag var ovanligt trött och orkeslös. Jag hade ont i kroppen och då framförallt  i mina ben som får dra ett tungt lass nu när jag försöker använda dem mer och mer.
 
Jag rullade dock ut med hunden på sin morgonpromenad, helt enkelt tvingade min kropp att lyda mig. Väl hemma kände jag att det kommer inte bli många knop gjorda under dagen.
 
När familjen lämnat huset så lade jag mig i avslappningsfåtöljen från promas för att få lite välbehövlig massage. När det var gjort så hoppade jag direkt in i badet för att få värme till min värkande kropp. Låg i badet en lång stund med vattenstrålarna masserandes på min kropp.
 
 
Efter ett tag och några alvedon kände jag mig något piggare och beslutade mig för att tvinga ut mig, så jag beställde färdtjänst ner till mataffären för att göra veckans inköp och kombinera ihop veckans matsedel. Så vid 11 tiden kom rtaxin och sen var jag på kvantum en timme ca för att sedan åka hem igen och gå ut en runda med hunden.
 
Efter detta värmde jag lite mat för att sedan rulla in i sängen för att sova. Underbart att koppla in värmefilten och lägga sig till ro med spotify i öronen. Sov en och en halv timme innan jag steg upp rätt så omtöcknad, slog igång kaffebryggaren för att få lite startgas(kaffe).
 
Sen till kvällsmaten fixade vi lite hamburgare som var till belåtenhet för hela familjen.
 
Gårdagen innebar också att jag ringde försäkringskassan för att fråga hur det kunde vara att jag fått ut mycket mindre pengar nu gemfört med vad jag fick för samma antal dagar innan. Då visar det sig att eftersom jag inte fick någon förlägning på mitt vikariat som behandlingspedagog så betraktas jag ju som arbetslös och då är det ju ett tak på hur mycket man ska ha i ersättning.
Detta innebär att jag får 80% av arbetslösersättningen vilket alla förstår att man inte blir fet på. De kunde ju faktiskt upplyst mig om detta då vi hade möte i juni månad.
Fick dock till ett möte med min personliga handläggare i slutet av månaden.
 
Ovanpå detta så servade vi bilen med en storservice vilket innebar att en dryg kostnad var att vänta men inte bara detta för att då den servades så upptäckte de att kopplingen behövde också bytas eftersom den kan gå sönder när som.
Alltså inga glädjebesked någonstans.
 
Kvällen fortlöpte med tv tittande tillsammans med dottern då frun och sonen pluggade för fullt.
 
Idag har jag en fullspäckad dag då jag redan halv sju åker till sjukhuset för en mr röntgen sedan vidare till rehab i hässleholm och därifrån till min vårdcentral för att läkaren där ska komplettera mitt sjukskrivningsintyg, vilket försäkringskassan kräver.
 
Hoppas att läsningen idag inte varit allt för dyster för er läsare, men jag har ju enormt dåliga dagar också som måste avspeglas här i bloggen också.
 
Kramar
 

Nya framsteg 203-11-02

Godmorgon
 
Idag är jag på ett glatt humör trots jag varit vaken sen strax efter klockan 5. Gårdagen som jag tänkte beskriva lite om i dagens blogg var helt fantastisk, känner hur endorfinerna flödar över mig vilket är helt enormt.
 
Gårdagen började ju som alla andra morgnar med morgonrunda med hunden sen frukost. Jag skulle ju till rehab igår så jag hoppade i ett hett bad efter frukosten för att få bort den värsta smärtan i kroppen. Brukar ju även slänga i mig 2 alvedon för att lindra smärtan men idag så hoppade jag över det eftersom jag tyckte mig kunna hantera den efter det varma badet.
 
Så vid halv nio så kom taxin och jag hoppade in och blev körd till rehab. Har ju gjort en överenskommelse med att jag ska försöka ställa rullstolen i foajen och sen andvända mig av kryckorna när jag väl är där.
Det funkar faktiskt rätt så hyfsat även om det tar lite längre tid så klart.
 
Idag så skulle jag först börja med arbetsterapin där de fått  ett  xbox 360 kinect vilket är ett tvspel man styr med kroppens egna rörelser.
Riktigt roligt och en oerhört bra träning för mig då man lever sig in i spelet och inte fokuserar på hur svårt det är att röra sig och då går det mycket lättare för mig.
Här nedan kan ni se när jag tränar, riktigt skoj att se sig själv klara så mycket, det är ända sen februari jag klarade av att röra mig så här mycket.
 
 
Trots jag gjort överenskommelsen så tog jag rullstolen ned till sjukgymnastiken då jag kände mig oerhört trött efter arbetsterapins arbetsinsats:-)
Jag tränade lite gång utan hjälpemedel sen spelade jag och sjukgymnasten lite badminton:-) även om jag stod stilla på samma plats så innebar dt ju att jag skulle kunna kordinera rörelserna för att träffa bollen vilket gick helt suveränt.


Egentligen skulle jag badat i varmvatten bassängen under eftermiddagen men kände mig helt slut så jag bestämde mig för att hoppa över det och åka hem och sovaistället.
 
Tycker jag faktiskt tänker mer och mer på att prioritera min vila eftersom jag vet att jag måste ha den. Tycker det var en stor framgång för mig att hoppa över badet istället för att plåga mig ända in i kaklet. Bara för att jag bestämt mig för att bada på fredagar är jag ju inte sämre än att man kan ändra planen vilket är en stor förändring för mig.
 
Så nu satt jag i taxin på väg hem för att få i mig lite mat, eftersom sonen var hemma så hade han redan varit ute med hunden på lunch promenad.
Så jag rörde ihop lite champinjonsoppa och mackor till det som vi åt ihop innan jag pallrade in mig i sängen för att få lite vila.
På med lurarna och ställde in telefonen i stör ej läge så jag skulle få sova ifred.
 
Ja jag sov nog en och en halv timme och vaknade som en nyutslagen ros så pigg och glad. Gick upp till sonen och såg till att han satte igång och pluggade lite för att sedan bege mig ut i garaget och putsa på hojen.
Just  putsandet ger mig lugn och ro, och även om det är jobbigt så blir jag så glad att se att bit efter bit av hojen når ett glänsande resultat.
Lyckades också hoppa på hojjen och köra en liten runda på gatan så befriande!!!. Har ju fått både ny hjälm och skinnställAtt få sitta på hojjen och själv kunna köra är en fantastisk känsla.Även om jag har stora svårigheter med vänster foten så klarade jag växla upp till tvåans växel vilket är helt kanon.
 
Efter detta lyckorus gick jag in i huset för att hjälpa sonen plugga spanskavilket gick som en dans;-) Under tiden fixade jag kvällsmaten, som blev marinerade kycklinglår med klyftpotatis och bearniesås och broccoli.
 
Under tiden detta stod i ugnen så rullade jag ut en runda med jycken så också han fick sina behov uträttade.
 Det är ju en underbar livskamrat man har i denna lilla varelse
 
Hemma igen så käkade pågen och jag eftersom frun och dottern var på ett stort köpcentra i Malmö och inte skulle komma hem förrän senare.
Var faktiskt riktigt pigg och passade på i farten att dammsuga undervåningen så att vi skulle slippa det till helgen och kunna umgås då istället.
 
Nu kom frun och dottern också hem och efter detta så slog vi oss till ro framför tv och höll fredag, det dröjde inte länge förrän jag snarkade så högt att dottern sa till mig att hon inte hörde tv´n där det var idol. Så efter en timme i fåtöljen så gick jag in i bingen och sa godnatt