torsdags morgon

Godmorgon
 
Idag har jag en dag som inte är så rolig, har värk i kroppen och fick börja dagen med två alvedon.
Vet inte riktigt varför jag får ont men misstänker att jag ligger i för mycket och gör för mycket.
 
Vet inte riktigt när jag ska lära mig men jag gillar ju verkligen att vara igång och trivs med det. Det är alltid så svårt att lära sig hantera gränsen för att göra "lagom"

Älskar ju att fixa och dona med saker och ting men vill ju inte ha efterdyningar i form av värk och smärta.
Denna dag känns det som jag har ont i varenda muskelfäste i kroppen allt ifrån armbågar, rygg och ben. Det är ingen hit men om jag gör saker trots jag har ont så tänker jag inte så mycket på det och hjärnan distraheras från att bara ta emot smärtimpulser.
 
Det får visa sig under dagen vad jag orkar med idag, men överaktivitet och att inte känna begränsningarna har ju ett pris och det  får man betala vare sig man vill eller inte.
 
Har funderat på att sätta upp mål för dagen och hålla mig strikt till dessa och det kanske kan funka, får helt enkelt prova mig fram.
 
En sak som komplicerar det är ju att man vill ställa upp för sin familj så mycket man kan för att vara en del av den, samtidigt vill man ju underlätta för resten av familjen genom att göra saker i hushållet så att de andra familjemedlemmarna kan ägna sig åt sina syssslor.
Man vill ju försöka underlätta så mycket som möjligt för ens fru också som har forskarstudier att göra, har ju varit tufft för henne sen jag blev sjuk. Hon har fått dragit hela lasset själv i princip och nu vill man ju försöka återgälda det lite.
Detta innebär ibland att man i sin iver att underlätta gör för mycket fast man egentligen i stunden inte tänker att det är för mycket så blir det ett baksalg med värk och smärta.
Ni ska veta att det är jäklar inte en lätt balansgång man har att göra med.
 
Idag har jag som målsättning att gå ut i graget och tvätta en av kåporna till motorcukeln vilket jag skulle må mentalt bra av. Att sitta där utan press och med go musik på spotify.
 
Under denna vecka har barnen höstlov vilket innebär att det är ju lite extra liv i luckan här hemma, det ska ju ordnas lunch, aktiviteter ska ordnas, kompisar ska sova över etc. detta är ju jätteskoj men tar ju samtidigt energi så det gäller verkligen att vila när huvudet säger det, för att inte bägaren ska rinna över.
Så fort jag känner att nu är jag trött så måste jag gå och lägga mig oavsett hur "uppe" jag är i saker och ting. VILA är veckans och mitt nya livs honörsord som jag måste lyda.
 
Det vardagliga bestyren så som tömma diskmaskin, tvätt, bäddning etc tar ju på krafterna det också. Från början av min sjukdom kunde jag ju ingenting i princip och nu fixar jag ju en hel del och reflekterar inte över att bädda sängen eller slänga in en maskin tvätt vilket egentligen är stora saker som jag  från början av sjukdomen bara kunde drömma om.
 
Jag har ju gjort väldigt stora framsteg sen jag blev sjuk i februari då jag i princip bara låg i sängen och blev omhändertagen. Kunde ju inte ens gå på toa utan att någon hjälpte mig, detta får jag inte glömma i min framåtsträvan.
 
Må så gott  så lovar jag att filma lite framsteg till nästa blogg
kram

torsdags morgon

 

Baksmällan ;-)

Ja godmorgon
 
I vanlig ordning sitter jag vid köksbordet tidiga morgonstund och dricker mitt morgonkaffe.
 
Gårdagen var en dag då jag började med att försöka puts upp min lilla bebis i garaget, eftersom underhållet varit riktigt dåligt beslutade jag mig för att ta bort alla kåpor på mc´n och rengöra i alla skrymslen som var fulla av olja och grus blandat.

 
Så på med avfettning och sprutade in det överallt för att sedan rulla ut motorcykelen på uppfarten för att spola av den.
Gick in i huset och kopplade på vattenslangen på kranen i tvättstugan så att jag kunde få varmvatten att lösa upp smutsen med. Var dock ingen bra lösning eftersom jag saknade en ordentlig koppling mellan kran och slang så det fick bli nödlösningen silvertejpen vilket höll så där.
Det blev ju lite översvämmning i tvättstugan men vad gör man inte för att få sin hoj ren.:-)
 
När jag höll på med detta så kom en av mina närmsta kompisar ner för att hjälpa mig att få upp våran båt, kanske är dags nu innan isen lägger sig..
Så han kopplade trailern och jag rullade ner i den kuperade terrängen för att komma till båten, sedan krånglade jag ner mig i båten och lyfte i rullstolen i båten.


Sedan var det dags att starta och den var inte helt lättstartad eftersom den inte varit igång på ett tag men skam den som ger sig och till sist startade den och jag körde iväg till platsen där vi lägger i och tar uppbåten.
 
Väl framme stod kompisen och väntade så båten vinchades upp och transporterades hem.
Den var rejält skitig så det blev till att rulla in i garaget och fram med högtryckstvätten för att få den ren och i någerlunda skick.
Avbröt dock efter en stund då jag kände mig riktigt trött och frusen så jag rullade en runda med hunden och sen ihop med grejorna, för att sedan ta mig lite rester till mat som satt pefekt.
 
Nu kände jag hur tröttheten bara sköljde över mig och det fanns inget alternativ än att rulla in i sängen och en timmes vila med den goa värmefilten på mig,Lovely
Detta var som balsam för kropp och själ, verkligen välbehövligt.

Nu när jag vaknat så steg jag upp och lade mig i massagebadet med riktigt hett vatten, värme för min värkande kropp är en perfekt medicin. jag låg och gottade mig en stund innan det var dags att kliva upp och ta tag i saker som skulle göras innan våra gäster skulle komma vid 18 tiden.
 
Så dammsugaren åkte fram och försöka skingra lite ordning i huset, sen var det dags för att fixa med köttet som skulle vara till kvällens fondue.
 
Under dagen hade ju både pågen och tösen varit iväg på aktiviteter och när frun och tösen kom hem efter att varit på Tobbe Larssons gård ochkollat hur han dresserar hästar var tösen lyrisk.
Hade köpt affisher och fått auutografer etc, hon var så nöjd
 
Under kvällen var våra vänner här och vi käkade gott och hade en väldigt trevlig kväll ihop vilket alltid är uppskattat.
 
Idag på agendan står det att fortsätta med båten och få den klar för vinterförvaring sen ska vi väl försöka umgås lite hela familjen eftersom gårdagen så var ju alla på olika håll.
Kanske kan se om man kan lyxa till det med en god söndagsstek med massor av goda tillbehör, sen får jag inte glömma vila mig under eftermiddagen för att överhuvudtaget orka med resten av dagen
 
Kramar

ja vilken vecka

godmorgon vänner
Sitter här hemma vid köksbordet och skrver di och funderar på hur mitt liv i framtiden ska te sig, har ju en massa olika funderingar.
Jag ska tillsammans  med kuratorn i nästa vecka ta koagens blogg i det mysiga skenet ifrån fyra stycken värmeljus.
Jag har ju väldigt svårt att sova om morgnarna men det har sina fördelar att vara uppe tidigt. Det är skönt att ha egen tid och fundera på saker och ting i sin ensamhet.
 
Sitter och funderar på hur ens framtid ska bli, det är ju så att samhället utanför knackar ju så sakteliga på utanför och jag behöver ha en form av beredskap att tackla den tuffa verklighet vi lever i, men jag tänker inte komma tillbaka till mitt gamla liv för det vet vi ju alla hur det slutade.....
 
Nä istället ska jag se återtåget mot samhället och mitt nya liv som avstampen mot något nytt där jag känner efter och lyssnar in vad min kropp och knopp behöver, samtidigt som jag kommer värna om min familj för det är de som är viktigast.
 
De senaste dagarna har jag varit oerhört lättirreterad vilket inte är roligt vare sig för mig eller min familj. Det är trist när man inte kan styra sig i den utsträckning man känner att man skulle vilja. Men samtidigt känner jag att jag vet var denna lättirretation kommer ifrån för jag känner igen beteendetifrån den tid då jag slutade snusa.
Så det är helt enkelt så att abstinensen efter mina smärtstillande tabletter gör ytterliggare ett försök att få mig att ändra kurs på min inställning, men där har  den inte en chans. Vet ju att det har en övergång och skulle  aldrig ändra mig.
 
Har under de senaste dagarna också upplevt hur frisk man måste vara för att vara sjuk. Det är mängder av saker man ska behöva ha koll på så att alla instanser och myndigheter gör som de ska.
Exempelvis så när jag var  i Helsingborg för att handla mc hjälm så var färdtjänsten 40 minuter sen och när jag fick hem mitt förnyade färdtjänst tillstånd så fick man med en info folder där det stod att  om färdtjänsten är mer  än 30 minuter sen så ska kunden inte debitteras.
Så jag ringde upp skånetrafiken och de markullerade de 172 kr  för min resa, hade det inte varit lättare att detta skett med automatik direkt i deras datasystem istället för den enskilde ska behöva ha koll??
 
Vidare har  jag behövt ha koll på min återanställningstrygghet till kommunen dvs. LAS så att den rättigheten tas tillvara på och att jag får den rättigheten jag är  berättigad till. Det verkar som att jag själv behöver bevaka om det dyker upp några jobb som jag skulle kunna anses ha behörighet att söka istället för det i systemet skulle  se att här har vi en lasad person som skulle kunna få denna tjänst och meddelat mig detta.
Tur man har vänner ochbekanta som viskar i ens öra om olika tjänster kommunen har och som skulle passa mig.
Vidare så har frun haft koll på mina utbetalningar från FK och den senaste utbetalningen så skiljde det 3000 kr i rena pengar utan att någon informerat mig, få naturligtvis kolla upp detta.
 
Blir så jäkla trött  på att man som individ hela tiden måste vara på vakt och dubbelkolla allt som myndigheter och instanser gör för en och att man inte kan lita på att saker och ting blir rätt gjorda.
Känns som man nästan måste vara jurist för att se till de rättigheter man har som medborgare.
 
Idag är det lördag och jag käner mig väldigt bra till mods. Gårdagen var väl bra trots jag var vaken redan 04. Det är ett  gissel att få sova om morgnarna.
Men på vägen hem igår så sov jag en timme i taxin så jag kände  mig rätt så pigg under eftermiddagen så jag bestämde mig för att klippa gräset en sista gång innan den får sin efterlängad vintervila.
 
Efter detta gickjag in och lagade en kanongod pasta carbonara vilket är familjens pastarätt  nummer 1 så när resten av familjen kom hem så åt vi gemensamt och satt och snackade runt köksbordet hur den kommande lovveckan skulle se ut.
 
Efter detta hoppade jag in i sängen igen och sov en timme för jag kände att skulle jag orka kvällen och inte vara så lättirreterad så var det bra att förebygga det med sömn.
Slocknade direkt och sov en timmes tid cirka förr att  sedan stiga upp och lägga mig i ett skollhett bad.
 
Sen avnjöts kvällen med fredagsmys och idoltävlingen på tv, det var jättemysigt att sitta allihop tillsammans och kolla tv. Riktigt  nice
 
Idag så åker fru och dotter till en känd hästgård och dess ägare Tobbe Larsson för att kolla, han är tydligen känd från tv och gör programm om hästar och dess ryttare.
Pågen åker iväg med sin konformations grupp på kuligheter så jag kommer bli själv hemma under hela dagen.
 
Har planerat in att ta upp båten från sjön idagoch försöka få den avtvättad vilket jag alltid gör innan den sätts in inför vintern, har ju den inomhus i en lada för vinterförvaring.
Vidare så blir det nog lite putsande på juvelen i garaget nämligen motorcykeln. Jag ska dock inte glömma att vila mig och ta mina sovpauser vilka gör att jag mår toppen och kan vara med utan att känna mig lättirreterad och sliten.
 
Sen ikväll kommer goda vänner till oss och deras barn för att käka lite gott och umgås. Alltid trevligt med lite folk på kvällskvisten om jag har vilat mig under dagen och prioriterat min mentala avslappning, vilket jag ska göra idag
 
Må så gott alla

godmorgon och underbara liv

Jaa godmorgon vänner
 
Denna morgon har varit helt fantastisk trots jag varit uppe sen 04.20 och att det är grått och trist.
Efter att jag varit ute med hunden så tände jag ljus och dukade fram frukost. När barnen sen gått till skolan så lade jag mig i avslappningsfåtöljen med vetekudden under nacken och med spotify på hög volym, somnade på två röda sekunder och vaknade efter 15 minuters massage. Hoppade upp och ner i det heta badvattnet som jag tappat upp. Vilken underbar morgon!!!
Sitter just nu i taxin på väg till min rehab i Hässleholm och dagens träning. Har ju inte skrivit på ett par dagar nu för jag har helt enkelt sak at lite inspiration och ägnat mig åt saker så som puts av motorcykel och vila samt umgåtts med familjen..
 

Under dagarna som har gått tycker jag att jag har fått betydligt mer flyt i min gång samtidigt som det gäller att skynda långsamt. Men det är så glädjande att jag kan gåmer och mer och att jag försöker prioritera kryckor framför rullatorn vilket gör att jag får mindre sppänningar i axlar och nacke.
Att jag fortfarande klarar mig utan starkare värktabletter än alvedon är jag glad och stolt över.
Dagarna som gått sen vi hördes av har jag ägnat åt saker som jag gillar och mår bra av. I lördags så hadee vi goda vänner och deras barn hemma på middag, vi käkade founde som är så fantastiskt gott.
Det var en jättetrevlig kväll där vi umgicks och tiden bara flöt iväg, blev ju dock riktigt trött på kvällen då jag hade varit vaken sen innan 05.
 
Eftersom jag lagt mycket tid i garaget så har ju frun tagit det vardagliga inne vilket jag är oerhört tacksam för. Det är så skönt att få den förståelsen att jag behöver återhämta mig i garaget med putsningen.
 
Igår måndag så var jag och handlade matvaror på kvantum och efter detta kom två kamrater och hämtade upp mig och sen gick vi och lunchade på en grekisk restaurang, vilket var riktigt utsökt. Efter detta så körde vi hem till mig och drack kaffe och satt och snackade.
Riktigt roligt att ha vänner som man har behållt i många många år och fortfarande umgås med det kan man kalla sanna vänner.

Ytterliggare steg i rätt riktning???

Ja Godmorgon underbara läsare
 
Idag när jag slog upp min blogg blev jag så super glad. En kommentar kan göra undervärk och frälsa ens morgon. Att få peppning från er läsare tror man kanske inte betyder så mycket men det gör det faktiskt  och kommentaren nu på morgonen gjorde verkligen gott
.
Under dagarna som gått sen vi hördes av så har det varit ganska okej. Under Söndagen så grjade jag mest med mitt nyinförskaffade projekt nämligen motorcykeln.
Var i garaget nästan hela söndagen och rengjorde och putsade, skruvade av kåpor och läste manualer för att lära mig om service och skötsel.
Skoj att få till sig nya kunskaper som oljebyte olika vätskenivåer etc. När kåporna var av så såg jag hur skitigt det var innanför dem så då får man väl passa på att tvätta den där också.
 
Gick sedan in för att fixa lite snabblunch till mig och familjen 

eftersom de andra hade fullt upp med läxläsning. Pågen har 4 olika prov kommande vecka så det var ingen rast och ingen ro tyvärr, sen kan jag tycka det är fullständig idioti med att pressa in så mycket prov på en gång inte konstigt att elever i grundskolan tröttnar på sin studiegång.
 
Efter detta gick jag och lade mig för att sova middag för att orka med eftermiddagen och kvällen. Tycker faktikt att jag varit på sannerligen gott humör hela dagen även om jag har en tendens att bli lite för lätt förbannad och irreterad, så startsträckan behöver tänjas ut lite men det blir inget bekymmer om man vårdar sina sinnen ordentligt.
 
Efter vilan tog jag och hunden en rejäl promenad för att få lite härlig höstluft och komma ut och motionera ens kropp.
Sen var jag ute i garaget igen för att sköta om den nya bebisen i huset, motorcykeln förstås innan det var dags att få lite kvällsmat och hålla för dagen.
 
Måndagen så skulle frun iväg på konferens på universitetet och vara iväg fyra dagar så det blev till att ha en ordentlig planering med träningar, matinköp och planering av middagar etc.
Viktigt med planering och struktur när man är själv hemma och ska dra runt skutan.
Kände mig faktiskt trött och sliten i kropp och själ. Var lite illa till mods, varför vet jag egentligen inte. Kunde bero på att jag har en del ärenden som jag skulle behöva få uträttat inget livsavgörande men ändå saker jag skulle vilja göra.
Är ju begränsad för att jag inte kan köra bil själv och inte kan trycka ner kopplingen, vilket är så surt.
Så jag kunde inte komma iväg på de ärendena som jag hade tänkt mig.
Så jäkla trött på att vara beroende var man än ska ta sig, riktigt hatar det och det skapar en frustration hos mig som är svår att tygla.
 
Under i princip hela förmiddagen låg jag i badet och gottade mig med telefonen i högsta hugg för att klara av en del administrativa göromål som legat och väntat.
Bland annat ringde jag skånetrafiken om en faktura på 64 kr vilket inte är någon stor summa men ville ändå veta vad denna summa handlade om.
Det visade sig att det var en färdtjänstresa från rehab. Tar ju inte färdtjänst från rehab utan därifrån är det sjukresor vilka inte kostar mig något eftersom jag uppnått maxbeloppet.
Fick reda på att sjukresor endast sker mellan hemmet och bostadsadressen så för att jag hoppade av tidigare då vi passerade kvantum innebar att jag fick bekosta resan själv. vilket slöseri med arbetstid, bränsle, miljöpåverkan.
Så hädan efter kommer mina sjukresor att gå till min bostadsadress men kommer säga till chauffören att stanna vid kvantum och få en kvart extra rast;-)
 
Vidare fixade jag med en massa saker tillförsäkringsbolag papper som bara blivit liggandes. Under dagen var jag väldigt trött och sliten.
Jag tyckte jag sov och sov först i sängen under eftermiddagen sen i massagefåtöljen under ett pass på kvällen och sen somnade jag i badet också. För att till sist pallra mig in i säng vid nio tiden för att slockna för natten.
 
Vaknade sedan vid fem tiden och kände mig väldigt pigg och riktigt bra till mods. Satt och skrev här på bloggen drack mitt morgonkaffe för att sedan ge sig ut med jycken. Och eftersom frun är på konferens fyra daga så gäller det att planera och göra saker som vi annars delar på.
Idag var det ju också rehab träning så vid halv nio kom taxin för att köra mot hässleholm.
 
Väl framme så började jag med sjukgymnastiken och jag fick lite läxa med mig hem därifrån, att jag skulle gå mer med kryckor inomhus utan min skena för vänsterbenet.
Vidare när jag satt med datorn eller tittade på tv så skulle jag röra fotleden så mycket som jag orkade.
Sen var det dags för arbetsterapeuten och spela lite wii på en blansplatta.
Vidare pratade vi om att jag justerat rullstolen vilket de inte var helt förtjusta i, men jag förklarade för dem hur jag tänkt.
 
Under kurators pratet idag så snackade vi om olika saker och jag fick en reflektion av henne ang andningen som låser sig emellanåt.
Täker återkomma till den lite längre fram i bloggen idag.
 
Under hemresan så somnade jag till emellanåt men fick del mess som jag svarade på så det blev inte så mycket sömn under resans gång.
Har märkt under den senaste tiden eller rättare sagt de senaste dagarna att jag är väldigt trött och inte kan hantera min sömn ordentligt vilket i sin tur går ut över mitt humör.
 
Så under eftermiddagen sov jag som en stock i två timmar och var på toppenhumör fram till kvällen då jag kände åter att energin och uthålligheten sinade
Har ju på senaste tiden drabbats av det här med att inte få luft och jag märker det väldigt tydligt så klart. Det är knutet till situationer då jag stressar upp mig.
Kanske är det så att jag kör på förhårt igen och att jag varit så duktig, slutat med mediciner, tittat på framtiden med studier, kollat med olika arbetsgivare, tränat på rehab, skaffat sysselsättningar för att distrhera mitt fokus på smärta.Tagit tag i papper som blivit liggandes, föreläst, etc etc.
Och nu till kuratorns tanke: Att kroppen straffar mig ännu hårdare ju mer jag håller på att göra saker eftersom det inte räckt med att sätta mig i rullstol så slår den till på andningen också allt för att jag ska ta det lugnare.
En tanke som är orhört viktig att fundera över och ta till sig.
Att slå på bromsen fullständig nu och backa bandet, att inte ligga på så hårt, att inte hela tiden ha saker att göra utan bara kunna njuta coh inte ha en massa måsten.
Att få känslan över att inte få tillräckligt med luft är fruktansvärd, får gå ut och sätta mig på farstukvisten för att djupandas.
Så nu får jag nog revidera min djävulska vilja att göra så mycket för att distrahera min smärta coh hitta andra saker som lugnar min smärta och min iver.
Får nog bli alvedon och vetekudde och sen göra saker när man väl har energi till detta. Att få min bebis (motorcykeln)som ett måste den tiden är över och ska endast göras då jag har ork och lust, bort med måstet.
 
Har ju många gånger sagt att jag ska skala bort mina måsten vilket inte är helt lätt.
 
Kramar från eran bloggvän
 
 
 
 
 
 

Glöm inte handbromsen!!! 2013-10-12

Godmorgon vänner
 
Sitter och grubblar och filosoferar ensam i vårat kök och  försöker gnugga tröttheten ur kroppen med en kopp nybryggt kaffe med mjölk och en varm vetekudde på ryggslutet.
 
Känner mig lite sliten och har värk i kroppen men det är säkert för att veckan varit lite körig. Det har varit en vecka då jag kanske inte prioriterat min vila som jag kanske borde gjort.
 
Tänkte i stora drag redogöra för veckan och dess aktiviteter jag ägnat mig åt.
Som jag skrev i förra inlägget så hade jag ju ett möte med omsorgen och dess handläggare här hemma. Alla möten tar ju energi så detta möte var ju inget undantag.
Under måndagen så var jag ju också ute och gjorde bilens välbehövliga vinterkonservering eller vaxning som man kallar  det  helt klar


Passade ju även på att avfetta motorcykeln så den kunde ställas in i garaget.för att torka till sig över natten.
 
Sen på kvällen så var det ju läxornas tid, tack och lov så drar frun det stora lasset när det gäller den biten, men när båda kidsen har mycket läxor så får man ju hjälpa till och stötta upp. Så under kvällen hade jag spanska glosor påmin meny ;-) blir nog snart en hejjare på det språket.
 
Under tisdagen så var det ju rehab så jag tränade både hos arbetsterapeuten och sjukgymnasten och som avslutning på rehab hade jag ett välbehövligt snack med kuratorn.
Skönt att f lasta av sig lite skit;-)
 
Under taxiresans hegång hade jag turen att taxichaffören var så tjyst att han stannade till vid en korvalåda så jag fick köpt mig en supergod hamburgare som jag tog med mig hem.
Väl hemma slank den ner på två röda sekunder, för att sedan ut och rasta jycken.
 
Nu var det vilodags och jag lade mig tillrätta i sängen men vaknade ganska snart igen av att tösen kom hem från skolan, fick iallafall mig en liten powernapp.:-)
Tog lite gott mellanmål och piggnade till lite för att sedan bege mig ut mot garaget och mitt nya förvärv nämligen motorcykeln.
Tog ut den och fick avfetta den ytterliggare en gång eftersom den varit fullständigt nergången och smutsig. Så ut med högtrycktvätt och avtettnings sprutan.


Så nu va den iallafall ren, passade på att beställa lite polishprodukter på nätet för att få den i perfekt skick. Hade en fb kompis som lagt ut bilder på sin hoj då han beställt dessa grejor från Bollnäs bilvård.
 
Nu var det dags för att få lite kvällsmat i magen. Frun hade gjort en köttgryta som var fantastiskt god och till detta få en riktigt hemmagjord potatismos var inte alls fel.
 
Nu var det träningarnas tid för barnen så jag plockade undan för att sen vila mig lite och ta ett välbehövligt hett bad.
 
Under Onsdagen så var det dags för att bege mig in till stan för att ha ett möte med mitt fackförbund och diskutera lite olika saker som jag behövde få koll på.
Eftersom jag under morgonen inte hittade min telefon och det blev stressigt innan taxin kom så kunde jag ju inte kommunicera med omvärlden, man får ju sig en tankeställare vilken central roll ens telefon tagit. Man gör ju i princip allt med den i dag, navigerar, tar emot mail etc.
När jag sedan skulle hem så kom inte färdtjänsten som dn skulle så jag rullade ner till biblioteket  eftersom frun sagt att hon skulle sitta där och studera.
Men det dök inte upp någon fru så jag bestämde mig helt sonika att rulla hem de ca 8 km. Sagt och gjort och väl hemma så var t-shirten som en blöt handduk där man kunde vrida av svetten.Jag hade iallafall ghjort det och var stolt över min bedrift även om det var lite dumt. Utmaningar  får ju en som människa att växa.
 
Kände mig faktiskt riktigt pigg efteråt trots denna kraftansträngning var på gott och piggt humör.
Nu hörde jag en bil tuta till utanför och det var lantbrevbäraren som kom med ett paket från Bollnäs bilvård. blev ju som ett barn på Julafton.
Men jag gick faktiskt först och vilade mig en stund för att inte helt glömma dn viktigaste biten, återhämtningen.
Lade mig i avslappningsfåtöljen och sedan vidare transport in i sängen.
 
När jag sedan kom till vaket tillstånd begav jag mig ut i garaget  för att få testa de nya produkterna med spännande intresse. Provade på en liten yta och wow vilket resultat helt otroligt. Det är värt varenda krona trots
det inte är det billigaste.
Fortsatte dock inte att putsa utan avbröt och gick in för att laga middag gjorde det enkelt med bruna bönor och falukorv, så enkelt men så gott.
Under kvällen var det åter läxor och jag själv hade en massa att göra med min power point inför föreläsningen under morgondagen.
Det blev ganska sent denna kväll men på något mystiskt sätt så piggnar man till är det är något spännande man ska göra, något man verkligen går inför.
 
Vakande ganska tidigt och fortsatte finslipa på min kommande föreläsning som skulle ske senare idag. Så vid 8 kom taxin och tog mig vidare ner till Malmö där dagens föreläsning skulle ske. Det var en nervös och spänd Jörgen som satt i taxin och fortsatte med sin power point.
Väl framme så fick jag ett gott mottagande och en välbehövlig frukost.
Var i väldigt god tid så jag hade nästan två timmar på mig att skriva ner lite saker ochpassade även på att uträtta lite telefonsamtal etc.
 
När klockan blev elva så var det dags, hade ju lite fjärilar i magen men efter en stund så flög de iväg och jag började känna mig trygg och bekväm i rollen. Det bara flöt på liksom och jag kände mig säker på mitt framträdande, så när timmen gott  och det var dags för lunch så kändes det som jag ståttdär framme max en halvtimme.


Under den efterföljande lunchen på arenan i Malmö var det många frågor och många som kom fram och berömde mig för mitt engagemang  och min glöd i föreläsningen. Hur jag på ett utelämnade och naket sätt beskrev vad som hänt mig och vad det fått för konsekvenser.för mitt liv.
 
På väg ifrån min föreläsning som gick så sjukt bra och fick en så god respons på mitt framförande. Att för att vara första gången föreläsa proffisionellt och samtidigt få sådana komplimanger fyller en med välbehag. Det gör att allt slit och förarbete som man tyckte var så besvärligt känns som bortblåst. 
Fick dock ett telefonsamtal under tiden jag åkte in mot sitta som i princip tog bort all glädje från mig. Det var som att slå en spann kallt vatten över mig, där  jag fick höra hur dum jag var som skaffat motorcykel och om jag blivit helt knäpp, om det slagit slint helt i hjärnan.
Observera att det är mina val som jag är vuxen nog att ta och inte behöver en massa ifrågasättande om. Glädjs istället åt min återgång mot min friskhet!!!
Undrande samtidigt vad jag fick ut av att föreläsa eftersom jag är så gniden. Vet ju att det pratas en hel del om mig istället för med mig, men snälla människor ni får gärna prata om mig men låt mig glädjas!!! Låt mig glädjas åt saker som jag gör bra, slå inte undan mina ben som så smått börjar fiunka igen.
Samtidigt måste jag träna mig ännu hårdare att inte låta dessa energitjuvar ta min glädje ifrån mig och låta de drenera mig på mina endoforiska känslor.
Att låta negativa yttringar få chans att befästa sig i min kropp och knopp är ett viktigt instrument som jag ska lära mig hantera på ett bättre sätt.
Det är kanske också så att de yttringarna och snacket bakom min rygg säger mer om de personerna än om mig.
 
Men nog om detta eftersom jag ändå var nere i Malmö passade jag på att beställa ett par nya glasögon eftersom det varit ett behov under längre tid. Blev tipsad av en kompis om favoptik som säljer glasögon på nätet men även har tre fysiska butiker i Sverige var av en är i Malmö.
Så nu är det bara att vänta 10 dagar innan de dimper ner i brevlådan med full ångerrätt:-)
 
Under resan hem så sov jag i princip hela vägen var helt mentalt slut och det är ju inte så konstigt  så sömnen i bilen var som en riktig näringsinjektion.
Väl hemma så var middagen serverad så jag  käkade. Efter maten kände jag mig fortfarande  trött och sliten och mitt humör var kanske inte det bästa på planeten just nu.
Men tog mig iallafall för mig att göra något för att inte låta humöret och tröttheten slå igenom för mycket. Så jag startade dammsugaren och dammsög hela undervåingen förr att därefter vika 6 maskiner tvätt tillsammmans med frun, vilket torsdagsnöje:-)
Båda barnen var ju iväg på träning så det gick rätt så fort att få ordning på torpet igen.
Lade mig ganska tidigt för att återhämta mig och få kroppens egna medecin att verka nämligen sömnen.
 
Under fredagen så var det ju åter dags för att ta sig till rehab och dess träning


 och ävn om man är trött när man kommer dit så har de en förmåga att man blir lite piggare, känner mig gladatt fått denna chans till rehabilitering och omge sig av glada människor.
Idag tränade vi finmotoriken genom att spela ett spel som gick ut på att stapla träklossar ovanpå varandra vilken jag gick segrande ur. För när det gäller tävling så vässas min stridsvilja till max och ska prestera max av min förmåga.
Vidare till sjukgymnastiken och lite gångträning.samt tänjning av muskler och senor vilket är så skönt.
Skulle egentligen varit med på vattengymnastik under eftermiddagen men kände migför trött så jag avbokade det och tog taxin hem istället.
Slocknade direkt i taxin och vaknade inte förän jag var hemma.
Värmde lite rester och sedan jyckepromenad innan jag slängde mig i sängen och försökte somna igen men dt var som förgjort ficj iallafall lite vila.
 
Efter en timme steg jag upp och gick ut i garaget för att fixa lite inställningar på rullstolen. Flyttade hjulaxeln 25 mm framåt för att den skall bli lite mer lättrullad och oj vilken skillnad det blev:-) rena rama racern.
 
Efter detta passade jag på att putsa lite till på motorcykeln vilket är ganska rogivande för mig.Att sitta själv i garaget ha lite musik på på och bara låta polertrasan glida över lacken, detta är återhämtning för mig.
 
När sedan frun kom hem med köpmat och en påse lösgodis var ju fredagskvällen komplett men tyvärr så var jag så trött så jag rullade in i sängen och slocknade väl vid 8 snåret. Ja man var väl inte mycket till sällskap denna fredagskväll men denna vecka tar väl ut sin rätt, att tillåta sig vara trött och sova utan att få dåligt samvete.
 
Hörs och ses och ha nu en riktigt trevlig helg
Kramar
 
 
 

Bra dagar 2013-10-08

Godmorgon vänner
 
Vilket fatastiskt höstväder vi har, alla dessa underbara färger som speglar sig i solen, just love it. I normala fall så brukar jag uppleva hösten som trist och tråkig, men denna höst har ju varit helt suverän.
 
Sen jag skrev sist då mitt humör var uruselt, så har jag haft två dagar som varit  toppen. Både fysiskt och känslomässigt, så gott att få vara lite normal två dagar;-)
 
I Söndags så började jag ju dagen tidigt som vanligt och  efter kaffe och hundpromenad så begav jag mig ut i det fina vädret för att tvätta bilen vilket var behövligt. Fortsatte av rena farten att vaxa den men hann bara med halva bilen innan det var tid för att åka och heja fram pågen i hans sista fotbollsmatch för säsongen.
 
Så familjen styrde kosan norrut och kom fram några minuter efter att matchen börjat eftersom jag gnuggade bilen in i det sista:-)
 
När vi sedan sett pågen föelora mot serieledarna med 2 bollar så packade vi alla oss in i bilen och for vidare mot svärfar och fruns släkt.
Svärfar hade ju fyllt år så vi skulle ses och käka lite ihop. et var en riktigt trevlig stund att sitta ner och tjabba lite. Kände mig oerhört  trött efter det att vi ätit så jag gick in och lade mig på en säng för att vila lite och vaknade inte förän tösen kom och sade: hemskt vad du snarkar pappa:-) så skönt att kunna vara sig själv och gå ifrån när man känner att man inte orkar längre och vila sig en halvtimme.
 
Vid femtiden bröt vi upp för att åka hem igen och börja förberedelserna inför veckan som komma skall. När vi satt oss och börjat köra så slocknade jag igen och vaknade när vi svängde in på vägen här hemma. Behövde nog sömnen misstänker jag.
 
Väl hemma så slog vi oss ner framför tvn men det  tog inte många sekunder innan fabrorn som skriver här somnade och var  i djup koma;-)
 
Kan väl summera dagen som en väldigt bra dag där kropp och knopp varit med hela dagen och där jag även lagt in mina välbehövliga pauser.
 
När sen måndagen började gry så satt jag vid datorn och tänkte(det är min stund på dagen att grubbla, vända och vrida på saker)
Tänkte mycket på hur framtiden ska te sig och hur livet kommer se ut framöver, men jag kan inte göra så mycket åt det just nu utan fokusera på att göra min rehab så bra som möjligt.
Samtidigt göra saker som gör att jag mår bra.
 
Eftersom det var måndag och kidsen ska iväg till skolan  så var det ju dags att få fram frukost. Kände att jag var sprudlande glad idag. På ett så kolosalt bra humör, glad och lycklig över att vara pigg och inte ha så ont.
 
Så efter det attbarnen gett sig iväg så stegade jag ut till bilen för att fortsättavaxa det jag inte hann färdigt under gårdagen, är ju oerhört noggrann när jag gör saker så det tar lite tid att vaxa över bilen.
Fick dock göra ett litet avbrott för jag hade ett möte här hemma med omsorgsförvaltningen där vi skulle diskutera igenom vad jag hade för hjälpbehov.
Jag har ju velat ha en hjälp av http://www.bosse-kunskapscenter.se/ där jag får vägledning om vilka rättigheter jag har samtidigt som de kan hjälpa mig i den djungel som man måste snirkla sig igenom när man blivit sjuk.
 
Har fått ett väldigt gott intryck av Bosses som via videolänk kan hjälpa mig, praktiskt som tusan då man har dåliga dagar och kan genomföra mötet.
Handläggaren från kommunen var dock inte så hoppfull till dettta och trodde jag skulle få avslag på detta eftersom det i grund och botten skulle vara fråga om en ekonomisk ersättning och det handlägger inte omsorgsförvaltningen.
Så jäkla märkligt att alla aktörer i ens sjukdomsproblematik så som omsorgsförvaltning, landstinget, försäkringskassan, af etc inte samverkar och har några kopplingar mellan sig utan att det ligger på den enskilde att upprätthålla kontakten med alla inblandade parter.
För en då som jag som fått sig en rejäl smäll av livet och inte orkar ha alla dessa möten och kontakter hur ska jag göra??
Bara en sån sak som färdtjänst, trots jag har det nu så måste jag fylla i en ny ansökan likadant med parkeringstillståndet.
För mig verkar det helt obegripligt hade väl räckt med att skicka in mitt läkarintyg som styrker min sjukdom istället för att behöva göra en helt ny ansökan. Jag är säkert arbetsgivare till flera olika kommunala tjänstemän som enbart sitter och hanterar ansökningar.
Mötet slutade iallafallmed att jag sa att jag upplevde det som fullständigt meningslöst eftersom de inte kunde hjälpa mig med det jag behöver.
 
Ut igen och fortsatte vaxa bilen och precis innan kvällsmaten var färdig så hade jag lyckats polera upp hela bilen en sjukt nöjd känsla i min kropp.


 
När  sedan vi ätit och frun och dottern skull ge sig av på fotbollsmatch så begav jag mig ut för att tvätta av det nyaste tillskottet i fordonsparken nämligen min Honda VFR 800 fi och tvättade av dennes avfattning eftersom underhållet var betydligt eftersatt för min smak.
Så nu väntar den på att putsas😃

Efter detta så blev det en välbehövlig avkoppling i Promas avslappningsfotölj för att sedan kasta mig in i ett skollhett bad.
Allt för att lindra den kommande smärtan. 
Har ju börjat ta alvedon kombinerat med vetekudde och massagefotöljen samt så tänjer och sträcker kroppen ofta.
Att ta alvedon kontinuerligt för att inte ha så ont är kanske inte det bästa men betydligt mildare än de piller jag proppat kroppen med tidigare.😃 har ju inte tagit något annan tablett på två veckor och två dagar så jag är faktiskt riktigt stolt.

Må väl alla godingar

Den nya pärlan 2013-10-06

 
Hej och välkommna till en ny och oföstörd dag.
o
Idag så ska jag i lite stora ordalag redogöra för gårddagen och hur den flöt på. Steg ju upp redan vid tjugo övrfyra och lade en vetekude i micron samtidigt som jag lät kaffet rinna ner, kommer förmodligen bli en morgonrutin av detta för det passar mig perfekt.
Att både få varmt kaffe i sig och en varm vetekudde över ryggslutet en oslagbar kombo.
När kaffet var uppdrucket så ställde jag mig och bredde lite mackor till mig och min svåger på dagens utflyckt. Skulle ju köra till Varbergidag för att hämta en motorcykel. Har ju under flera år suktat efter en sån här cykel och hittade en nu som passade vår plånbok.
Fick den till ett riktigt bra pris egentligen var det ett riktigt skambud jag lade men jag fick den så det var bara att slå till.
Många undrar om man är helt galen som skaffar en hoj när man sitter  i rullstol, men jag har ju inte tänkt mig att sitta i den för all framtid så varför inte köpa??
Dessutom så var den rätt smutsig och dåligt vidgjord, hade nog inte varken vaxats eller tvättats på de senaste tiden. Så nu har jag att göra under höstens och vinterns många mörka timmar vilket är positivt.
Sen ska den ju servas och fixas till inför våren så när väl den dagen  kommer att jag kan köra så ska det vara en riktig pärla om rullas ut ur garaget det kan jag lova er
 
Bilder kommer senare vänner.
 
När vi sen kom hem igen efter vår roadtrip så samlade jag ihoip alla extra saker jag fick till och ställde in de i garaget.
Var sen sjukt sugen på att börja göra vid  den men valde att lägga energin på bilen istället eftersom det var viktigare om än mindre kul så jag avfettade bilen och tvättade den men hann inte färdigt så det får bli lite av dagens sysselsättning.
Frun hade gjort en jättegod paj som kvällsmat och jag ppskattar verkligen att hon möjligjort att jag kunnat vara ute och tvätta bilen och sen få sätta sig till färdigdukat bord. Uppskattas verkligen.
 
När jag sedan kom in så lade jag mig ett hett bad för att tina upp kroppen och det dröjde inte så länge förän jag somnade i badet, varju skittrött.
Tog mig dock upp och sedan upp på ovanvvåningen för att kolla en film med familjen men det dröjde inte så länge förän jag somnade där också.
Så mycket till sällskap var jag ju inte denna lördagskväll, tyvärr.
Pallrae mig ner till sängen för att få mig en lång härlig natts sömn vilket var en välbehövlig medicin för både kropp och själ.
 
Natten sömn kan man väl sammanfatta så här på morgonen som en medelgod som innebär att jag kan gå ut med jycken nu på morgonen och sen gå ut och vaxa någon del på bilen innan övriga i familjen vaknar.
 
Sonen har  sedan säsongens sista fotbollsmatch idag som vi ska åka och kolla på sen efter det så får jag se om det blir tid över för att få upp båten annars kommer det ju en dag imorgon också;-)
 
Ha en skön söndag och lyckas med det ni företar er under dagen
 
Kramar
 
 
 
Näe vi sedan ätit kvällsmat gick jag ut och sköljde av bilen

Den nya familje medlemmen Honda

 

Tidig otta innan avfärd och ett jävla humör 2013-10-05

 
Godmorgon vänner
 
Ja det är tidigt och klockan är bara kvart ifem  en lördagsmorgon. Jag ska försöka mig på att redogöra vad som hänt de två sista dagarna.
 
Den stora förändringen från tidigare är ju att min smärta tilltagit  och det är ju inte så konstigt med tanke på att jag plockat bort pillrena från min kropp.
Har dock reviderat  denna plan lite för natten mellan onsdagen och torsdagen hade jag ju så jäkla ont så min kropp och min sömn blev ju starkt lidande.
Även mitt humör har varit explosionsartat  på sistone, säkert en följd av att jag är lite abstinent. Samtidigt känner jag att tabletterna varit en sak som skurit av topparna i humöret. Inte blivit så förbannad och inte blivit så ledsen heller.
Smärtan tar enormt med kraft  från en kropp som jobbar med att få de kemiska gifterna ur kroppen vilket  innebär en astrött Jörgen som inte är riktigt i balans mentalt sett de sista dagarna.
Så fruktansvärt för mig och min familj tyvärr, men så glad att jag har dem när livet visar sig från den tuffa sidan.
För att dämpa smärtan och att den ska ta så mycket energi så har jag och min följeslagare  alvedonen slagit oss ihop igen.
Samtidigt känner  jag att jag måste komma till bukt med mitt humör. Det håller inte att bli så jäkla irreterad. Det är faktiskt en sak som jag sade från början och lade in brasklappar om på väg att bli fri från pillrena:att går det ut över min träning eller min familj så måste jag få hjälp.
Känner att detta är ganska akut för mig.
 
FAN !! att  det ska vara så tufft att bli frisk, just nu hatar jag sättet  jag gör mot  mig  och min familj. Pallar inte med mig själv i denna situation. och min familj ska inte behöva ta mer ansvar och belastning än vad de gjort redan därför måste jag hitta alternativa vägar som gör det bättre för oss alla.
 
Men lovar att jag ska ta hjälp av expertis så nu kan det bara bli bättre, får väl se om jag hinner under dagen. Eller så gör jag det under morgondagen men att  det ska göras är helt säkert för så här kan det inte fortsätta för då blir jag tokig
 
Nu tänkte jag bara lite snabbt berätta vad  som hänt sen sist rent aktivitetsmässigt, under torsdagen så höll jag på att  geja med fruns cykellyse som bara krånglade. Skulle dra om kablarna till ljuset som ligger inne i ramen nuförtiden och eftersom ursprungskabeln hade blivit  utdragen var det inte helt  enkelt.
Tog mig väl en så där tre timmar att få in en ny kabel i ramen och ändå funkade det inte när jag väl fått igenom den.
Blev så klart irreterad och besviken över detta, och inte alls på något lysande humör.
 
Under kvällen så fick jag ju kontakt  med en kille som lagt ut en motorcykel till salu, vad jag nu ska med den till men vill ha den och putsa och fejja med under vintern och förhoppningsvis kunna köra med den till våren, det är en stark morot.
Så jag gav han ett  riktigt skambud och fick minssann den till det  priset. Så nu får vi väl se vad som händer med den aspekten, blev ju temporärt glad över detta såklart men besvikelsen över hur jag hanterar min situation överskuggar denna glädje vilket är oerhört trist..
 
Under fredagen så var jag ju på rehab hela dagen för att träna så jag var inte hemma föränn halv fem och åkte ju hemmifrån vid nio på morgonen så man var ju allt annat  än pigg och till det lägg mitt dåliga humör just nu så får ni en produkt om inte är speciellt attraktiv just nu.
Under kvällen skulle vi på grannfest dessutom, kan ju säga att jag var allt annat än laddad för den uppgift , men av ren artighet och god ton så begav jag och familjen dit.
Det var trevligt och godmat som de fixat men kände att min kropp värkte och jag inte alls var något trevligt sällskap även om jag försökte hålla skenet  uppe.
Så vid halv tio tackade jag för mig och gick hem och lade  mig,var ju helt jäkla slut. Resten av familjen stannade  ju och jag hade ju inga aspekter på detta.
 
Så idag ska jag och min svåger köra för att inhämta min nya och förhoppningsvis glädjande familjemedlem Honda.
Tills nästa gång vi hörs så må så gott
 
 
 
 

den oändliga berg och dahlbanan 2013-10-03

 Godmorgon vänner
 
Tänkte att jag skulle försöka ge mig på att redogöra för  gårdagen som var en av de bättre dagarna sen jag blev sjuk i februari
 
Att få en sån dag emmellanåt är då fantastiskt så man blir tårögd. Att kunna få fungera som den gamla Jörgen ett tag, att få snusa på det  gamla livet för en stund är obetalbart för mig.
 
Ja dagen började ju som alla andra dagar med kaffe, frukost  till kidsen och sen undan med det och få iväg dem till skolan.
Det som skiljer denna dagen från andra är så klart massor, men idag skulle svärfar komma och hjälpa mig med en del grejor så vi hade bestämt att han skulle komma vid halv tio.
Men redan när jag låg i badet och klockan var nio så dök han upp och jag fick snabbt kravla mig upp från dagens medicinbehandling.
Vi hade ju en del på agendan under dagen så nu gällde det att rappa på lite så när kaffet var uppdruckit så begav vi oss ut för att plocka in bevattningspumpen som vi har nere vid sjön så att den inte fryser sönder. Det vill till ett antal minusgrader innan det händer något med den eftersom den står i ett isolerat litet pumphus.
När vi plockat upp pumpen tömde vi alla slangar och plockade in dem också.
 
När vi gjort detta var det meningen att han skulle hjälpa mig att få in bordet vi haft på trädecket i garaget, men då var det först tvunget att göra plats i garaget.
Då innefattade det att laga en trasig träskrinda från i sommras så fram med trälim fogsvans och sruv så fixades detta till och jag kunde slänga ut den från garaget.
 
Sen så skulle vi köra över kanterna på gräset och lite sly med grästrimmern. Skulle dra igång den men den tvärvägrade starta, jag drog och drog utan att den gick igång blev vansinnig på skiten och höll på att slå sönder den i molekyler på uppfarten, men sansade mig dock och tog den med oss på shoppingrundan.
 


Svärfar  var ju tvungen att köra hem vid 13.30 så tiden var dyrbar. Skulle ju köra en del ärende också så nu fattade vi beslutet att köra ärendena så de blev avklarade.
Inte så lätt med färdtjänsten att ta sig runt till en massa olika affärer där det ska hämtas, bytas, eller lämnas tillbaka saker därför gäller det ju att passa på.
 
Först ut på shoppingturen var en byggmarknad där vi skulle lämna tillbaka ett grillgaller till grillen eftersom de beställt fel, så in med det som blivit fel och hämta ett nybeställt som ska vara rätt, så ut med rullstolen och in i affären för att lika snabbt ut igen och packa in rullstolen igen, börjar ju få lite rutin på detta moment ;-)
 
Sedan bar det av till biltema där det skulle införskaffas en del grejor som kan vara bra att ha, sen fick ju det följa med lite andra grejor också som 10 liter koncentrerad spolarvätska den obligatoriska rullen silvertejp och lite annat smått och gott. På utgången fick vi passa på att slänga i oss lite lunch så några korvar i bröd slank det ner:-)
 
Vidare nu till Jula för att byta ett luftgevär som varit sönder sen första dagen vi köpte det och har sedan dess bara blivit stående. Det var inga problem att få ett tillgodokvitto på varan trots jag glömt kvittot sjyst service. Tänkte att det är väl lika bra att köpa ett nytt gevär som är lite dyrare och då förhoppningsvis lite bättre kvalité. Sagt och gjort till kassan och ett nytt gevär i bagaget.
Folk tittade lite konstigt på en när man rullade in på Jula i rullstolen med geväret under armen hahahaha.
 
Ut från Jula för att sedan köra bort till cykelaffären för att köpa ett kedjelås till fruns cykel eftersom biltema inte hade det.
Tydligen så köper man sällan kedjelås utan man byter hela kedjan vilket jag kan tycka vara mycket märkligt men på cykelaffären så hade dom:-)
 
Kände att det tar minsann på krafterna att hoppa in och ur bilen och sätta ihop rullstolen började ju känna av lite trötthet i benen.
 
Nu stack vi vidare till en riktigt häftigt ställe nämligen Manges motorsågs affär. En kille som har pasion och samlar på motorsågar.


Affären innehöll allt man kan tänka sig i motorsågsväg. Ett riktigt orginal som kunde allt och då menar jag allt om motorsågar. Lokalen fullkommlig översvämmades av motorsågar i olika dimensioner och doften av olja bensin och avgaser svallade över en när man kom in.
Berättade att jag inte fick röjsågen att starta och att motorsågen inte heller startade.
Han gjorde ett par smärre justeringar på röjsågen sedan gick den igång på tre drag :-) inte ens ett nytt stift behövdes.
Sedan servade han motorsågen med ett nytt svärd, ny kedja och ett nytt drev vilket han gjorde under tiden vi var där. Han viste verkligen vad han gjorde den mannen.

 
Så in med grejorna i bagaget och sedan styrde vi kosan hemmåt och eftersom tiden var knapp så bara slängde vi ut grejorna från bilen sedan körde svärfar hem för dagen. Ovärderligt att få sån hjälp med saker som legat och väntat så länge.
Jag är så sjukt nöjd med dagen och på ett överlyckligt humör.
Så jag röjde lite i verkstaden och satte på kedjelåset på fruns cykel och grejjade lite med hennes belysning etc. den har ju inte sett dagens ljus på flera  år men så roligt att fixa och dona lite.
 
Gick ut på uppfarten för att dra igång röjsåget och se om den startade och döm om min förvåning, den jäkla sågen startar inte, jag drog och drog.
Blev ju helt vannsinnig men sansade mig och grannen kom över och vi sade att vi får väl skruva i sönder skiten och rengöra den på riktigt. Sagt och gjort av med kåporna och isär med förgasaren och rengjorde och smorde upp det ordentligt samt rengjorde tändstift och luftfilter.
När jag sedan sätter ihop allt igen så går maskinen som en klocka. Är man stolt och nöjd då eller;-)
 
I ren glädje så startar man ju motorsåget också och rullar bort och testar på en grov gren, sågar så flisorna ryker. Måste ju testa grejorna.
 
Sedan kom sonen hem och vi fick naturligtvis prova hans och mitt nya gevär också. Satte upp lite saker att skjuta prick på, så skoj att göra gejor ihop:-)
 
Har ju sen jag blev sjuk försökt inrätta mitt liv lite annorlunda och inte fara på en massa annat utan vara här och nu och ha fokus på det som är viktigt och det är ju jag själv men strax därefter kommer ju familjen därför känns det ju roligt att pågen vill göra saker ihop vilket jag inte haft så mycket tid för innan, tyvärr.
 
Sen gick vi in käkade lite kvällsmat innan vi alla slog oss till ro framför arga snickaren och efter det ett inredningsprogram som jag glömt namnet på.


Så jäkla mysigt att sitta ihop och kolla tv tillsammans hela familjen, har ju inte hänt överdrivet många gånger på de senaste månaderna eftersom jag inte kunnat ta mig upp för trappan.
 
Nu var det dags att hoppa ner i bingen och njuta av nattens sömn.
 
Men detta blev rena rama katastrofen med nattens sömn säkert varit uppe 10 gånger för att jag haft sådan värk. Första delen av natten upplevde jag samma symtom som härom kvällen då jag inte fick luft och andra hälften av natten så har jag haft sådan värk.
Var uppe och tog två alvedon och sen har jag stretchat flera gånger under natten. Vid tio över fyra så gick jag upp och värmde en vetekudde som jag lade över ryggslutet och ner mott låret vilket lindrade men sen steg jag upp vid halv fem för då pallade jag inte med den förbannade värken.
Så på med en panna kaffe och igång med datorn.
 
Vad som hänt under dagen återkommer jag med men en sak är säker just nu är jag så förbannat lycklig

vilken lycka!!!

Ja godmorgon vänner. Gårddagen var verkligen en berg och dahlbana.. Som jag skrev i förra bloggen så fick jag jag akut besöka sjukhuset.
Fick ju inte luft ordentligt och det i sin tur skapar ju panik, tänk er själva att andas genom ett sugrör eller något i den stilenning
Ens kropps överlevnads instinkter går ju på högvarv och med det högt blodtryck etc. men som tur var så blev det inget allvarligt utan man tog diverse provor, ekg, syresättning allt för att säkerställa att maskinen jörgen är ok och att resan mot friskhet kan bara fortsätta utan att det finns tendens till att något är fel.
 
Nu en fundering när man blir sjuk som slog mig när jag var på csk var att så fort det vänder från något kanon och på några fjuttiga sekunder så får man inte luft och det kunde ju faktiskt varit något allvarligt!!! Nära vänner undrade ju vad som hänt mig och detta uppskattas oerhört, även ni läsare som kommenterade vilket man blir så förtjust över.
 
Men nu tänkte  jag beskriva gårdags  och nattens händelser. Eftersom jag inte sovit en blund på akuten under de sex timmar jag var där. Kom ju hem tjugo över fem så jag gick direkt in och lade mig i sängen och sov en halvtimme innan det åter var dags för morgonrutinen kaffe.
 
Sen fixa frukost och få iväg kidsen till skolan. Hade jag inte haft en tid att passa hos naprapaten så hade jag säkert lagt mig nu, men det går inte för sig.
 
Så vi 9 tiden kom taxin för att köra mig till massören och napprapaten mats.


Han gick igenom min kropp och kollade alla reflexer och hur mycket jag kunde böjja mig i olika ställningar.
Sen satte han igång och knådade och tänjde och tänjde vilket var helt enormt, vilken befrielse att slippa ha ont.
Han frågade mig om sjukvården datorröntgat min ländrgg eftersom han nästan till 100% kunde säga att jag har en kota i ländryggen som är trasig och trycker på mina nerver som går ner i benen vilket i sin tur gör att jag inte får den kraft jag behöver i mitt vänstra ben.
Så när jag väl kom hem nästan smärtfri så ringde jag min läkare för att få en remiss till datortormografi av ländryggen.
Tänk er känslan om det skulle vara detta som gör min smärta och att det går att operera med ett enkelt ingrepp, hoppas hoppas.
Känslan över att vara smärtfri är så obeskrivlig så man inte tror det är sant ens. Så lycklig över denna stund att vara smärtfri om än  i några timmar.
 
Nu var man hemma och jag fick tips av frun till en snabblunch så det blev en fransk omelett med chilikorv lök och tomat😃fantastiskt gott


Sen lade jag mig i fotöljen från promas och sov som en gris i en och en halv timme. vilket var fantastiskt..
 
Under hela dagen gjorde jag inte ett handtag mer än vilade mig, trots jag ville gå ut och grejja lite så sade frun att jag skulle stanna inne och bara vila mig.
Så från och till under dagen så sov jag, surfade och snackade i telefon.

När tösen kom hem från skolan så var hon lte sugen på att äta något så hon gjorde en fantastiskt god smoothie med frysta hallon.

Fram på kvällen så var det läxor för hela slanten eftersom tösen har prov i engelska och pågen spansk läxa. De är så duktiga och flitiga med sina läxor med stötta och tjat från oss föräldrar. 

Sen var det dags för att krypa ner mellan lakanen och sova en välbehövlig sömn.

Tänk Så fantastiskt livet kan vara när man för första gången sen jag slutade med pillerna, vilken lycka att få sova utan att varken smärta eller att mardrömmarna väcker en.
Den känslan tänker jag bära med mig hela dagen

Må så gott och tack för all peppning