Sån jäkla bra dag, men

Ja klockan är mitt i natten närmare bestämt kvart över två natten til måndag.

Dagen som passerat som varken du eller jag åter får uppleva har varit händelserik på många vis.

Vaknade redan halv sex på morgonen och gick upp och satte på något av det godaste jag vet nämligen morgonens första kopp kaffe.

Satt uppe i min ensamhet och söp in alla intryck som den stunden ger, underbart.
Satt uppe en god stund innan den fyrbenta pockade på uppmärksamhet. så jag smög ut och hade en riktigt lång runda med jycken i bra fart så när hemmet nåddes så var kläderna allt annat än torra.


Nu var det dags för frukost och jag har lagt märke till att jag äter mycket mer nu än jag gjorde tidigare då jag åt tabletterna får nog ha detta i åtanke.


Efter frukost så kände jag mig trött och sliten så jag försökte lägga mig men fick inte till sömnen.
Lade mig istället i ett bad för att koppla av och njuta, vilket var förträffligt

När jag gott fet en stund gick jag upp och lade mig i avslappningsfotöljen som jag har förmånen att få låna från Promas.
Och självklart somnade jag i den och sov väl en halvtimme innan jag vaknade. Beslöt då mig för att rulla ut och möta det fenomenalt vackra höstvädret. Passade på att kolla över bilen till frun nu innan vintern slår till. Kollade olja, glykol, spolarvätska och fyllde på där det behövdes. Tyckte motorrummet var skitigt så jag passade på att tvätta det och putsa det.

Sen gick det av bara farten och tösen hjälpte mig att få resten av bilen i skick vilket innefattade avfattning tvätt och puts av rutorna. Viktigt med bra sikt nu när vi går mot mörkare tider.

Vi hann dock inte färdigt för frun skulle köra tösen till en allsvensk match. Nämligen kdff vs Malmö 

Så under tiden så slog jag ut lite gödning på gräsmattan med lite ogräsmedel i så man slipper ogräset till våren😃
Passade även på att räfsa upp lite dött gräs.
Nu kom frun hem igen och jag kunde fortsätta med bilens tvätt vilket verkligen behövdes har ju inte kunnat fetta innan men jäklar går det😃som smort😃

Nu åkte hon åter iväg med bilen så då passade jag på att plocka ihop grejorna och hålla kväll.

Gick in och lade mig i ett bad igen för att hålla smärtorna i schack och samtidigt göra kroppen lite smidig. Att det går åt mycket varm vatten struntar jag fullständigt i bara det hjälper mig.

Gick upp ur badet och kände mig lite vimmelkantig men gick ut på trädecket för att få lite friskluft, passade ju bra eftersom jag ändå skulle grilla kvällsmatenHärligt gott blev det nu tog frun över och jag gick ut för att naturligtvis prova det nyinförskaffade bilvaxet

Efter en stund rullade jag in och hela familjen samlades för att avsluta dagen med äppelkaka och vaniljsås, underbart.

När man sen kröp ner blev inte allt som det var tänkt så nu ligger jag på akuten och väntar och väntar och väntar och fuller tiden med att skriva till er
Må väl så hörs vi senare
Kärlek och glädje till er alla

egenhjälp mot smärta?? 2013-09-39

Godmorgon friends
 
Idag är ingen bra dagar om man ska se till smärtorna vaknade redan halv fem av att jag hade ont men lyckades somna om till halv sex, vilket var riktigt gött.
 
Vid halv fem låg jag och funderade över hur jag kunde lindra min smärta genom eger förhållningssätt till den. Bara genom att slappna av och verkligen gå ner i varv och andas långa djupa andetag är en undeskattad metod på mig och den är högst personlig reflektion.
Vill på inte på något vis framstå som en besserwisser men just då imorse funkade detatt lindra smärtan. Att på något vis gå in i sig  själv och sänka sin medvetande grad över hr ont det egentligen gör.
Men jag kan inte ännu koppla bort tanken över att gå ner  i varv utan än så länge kräver det att jag aktivt  tänker på att gå in i sig själv.
Det låter djupt det vet jag men så länge det lindrar mina plågor så skiter jag jag i hur det låter.
När jag sen steg upp kände jag hur ont i kroppen jag hade så jag gick faktiskt och tog två alvedon för att på kemisk väg lindra smärtan så det ena utesluter inte det andra så länge det  inte är beroendefrramkallande för mig.
 
Nattens sömn och drömmar har varit bra mycket bättre inatt. Jag har endast varit vaken för  att gå på toa eller upp och dricka och det är ju högst naturliga och fysiska behov vi har allesammans.
 
Att jag har lite mer ont idag kan bero på att jag var rätt så aktiv igår och var igång rätt så intensivt.
 
Dagen började med att vi stack och kollade på pågens fotbollsmatch vilken var så glädjande mötte en annan lokal förening som heter Nosaby och de ligger  ett par snäpp över sonens lag i tabellen så de var väl ganska säkra på att  ro hem det, men se där fick de tji.
Pågens lag krigade till sig  en 0-0 seger får jag uttrycka det som eftersom de slog från underläge.
 
När vi sedan körde hem så körde vi inom och handlade lite och jag hämtade ut ettpaket som kommit med posten.
Väl hemma så satte frun igång med att gräva upp daalier en blomma som inte tål frosten så det var dax Under tiden grillade jag lite korvar på utegrillen så när  de var färdiga så hojtade jag till på grannen också.
 
Så vi satt på uteplatsen och käkade korv och drack en pilsner i den strålande solen, det är livskvalité att umgås med goa grannar och ens familj i höstens värmande solsken.
 
När sen de  drog sig hemåt så tänkte jag gå in och lägga mig en stund men då dök svärfar och dennes särbo upp och det var trevligt med ett spontanbesök. Fikade lite snabbt eftersom vi skulle hämta sonen som var bollkalle på A-lagets hemma match, vilket han tycker är spännande.
 
När vi hämtat körde mot Arkelstorp för att hämta sonen ringde han och sa att morfar redan plockat  upp honom, och eftersom vi skulle köra till svärmor och hennes man på kvällen så var det ju perfekt.
Så under  hela gårdagskvällen var vi hos svärmor och käkade hämtmat i form av kebabrullar. Fruns syster  dök också upp så vi satt  och pratade mycket, jag lade mig dock på soffan och somnade en stund vilket var helt ok för tröttheten måste jag ju ha i beaktande hela tiden.
 
Framåt senkvällen rullade bilen åter hem till vårt härliga Balsby och det var dags att kryppa ner mellan lakanen.
 

bättre eller sämre det var första frågan 201-09-28

Ja godmorgon vänner
 
Återigen en ny dag som blomstarar och får se vad som växer fram ur den. Men det är ju alltid en själv som avgör hur dagen blir. Sen kan man ju ha sämre och bättre dagar såkntlart.
 
Frågan är vilka förutsättningar dagen ger mig och hur jag förvaltar dem.
Eftersom gårddagen inte var någon bra dag under eftermiddagen så var det naturliga att känna efter direkt när man vaknade 5.30 hur ens sinnesstämmning var idag.
Jag kan meddela att idag känns det såååå mycket bättre trots tidiga timmen, vilket glädjer mig oerhört. Ska försöka förvalta den känslan under hela dagen för allas trevnad.
 
Ja dagen idag innehåller absolut inga måsten utan ska försöka ägna mig åt min familj och göra det som känns bra för min kropp och min själ.
 
Ska försöka gå ute och höststäda trädgården med att bära in trädgårdsmöbler etc att alla i familjen kunde hjälpas åt med det och sen grillat en korv ute hade varit mysigt men vi får väl se vad de andra tycker om förslaget.
 
Inatt har jag drömt så mycket alls så mycket vaknat typ 2-3 gånger men somnat om efter en kort  stund vilket glädjer mig oerhört och bidrar säkert till mitt goa humör.
 
Ja jag har inte så mycket mer att redogöra för just nu och några filosofiska utsvävningar tänker jag mig inte ge mig ut på utan sitter och njuter av den goa morgonkoppen kaffe vilket känns så bra

Kommer nog bli en riktigt fin höstdag igen för man ser nu hur solen tinar upp nattens frost på gräsmattan vilket är ett gott tecken.
Så lycklig över att jag är på gott humör och får uppleva denna fina dag med att alla sinnen närvarar och inte bedövade av några kemikalier i kroppen. 
Är glad stolt och nöjd över min nitiskhet och vilja att hålla stånd mot smärta och allt annat jäkelskap.
Idag är det sjätte dagen så nu njuter vi av det och har en go helg
 
Kramar och kärlek åt världen 
 
 

Dagen då man kämpar 2013-09-28

 
Dagen började med att jag låg i massagefotöljen och sedan ett varmt bad.
Sen var det dags för rehab i Hässleholm och träna hela förmiddagen det gick super bra. Det var egentligen också meningen att jag skulle träna vattengymnastik på eftermiddagen men valde att skippa det för att åka hem och vila mig och sova
 
Jag gjorde detta valet för att jag skulle kunna umgås med familjen med lite fredagsmys under kvällen.
 
Jag började annars min rehab med att vara hos arbetsterapeuten och jobba med ett dataprogram som heter Congmed där man tränar upp ens arbetsminne uthållighet och koncentration vilket jag behöver
 
Sen var det dags för sjukgymnastik och där vart det gå träning som stod på programmet. Började dock först med att    sträcka ut och stretcha benen.  

Fortsatte sen med gång där jag höll sjukgymnasten i ena handen och gick tvärs över gymphallen, vilket lyft.
 
Sedan var det dags för hemfärd med taxin och väl hemma slängde jag i mig lite reSter för jag var superhungrig märker tydlig skillnad på aptiten nu jämfört med då jag åt tabletter så man får tänka på kilona.
 
Rullade in och sov en pytteliten stund innan luren ringde och väckte mig, så typiskt
 
Var inte direkt på bästa humöret så jag gick ut och vattnade gräsfröna. Hade hunden med mig som vanligt men ett tu tre så smet han och jag fick kalla ut husets medlemmar för att leta, han kom dock tillbaka själv för sonen såg han.
Detta var första gången jag tappade humöret fullständigt sen jag la pillerna. Inget bra varken för mig eller familjen så drygt.
Får inte göra så gapade och skrek och var helt färdig, känner mig oerhört lätt störd och lätt att få ur balans när omständigheterna är som de är. Men detta är absolut inget försvar.
 
Gick in och lade mig irreterad och trött resten av familjen skulle köra och handla lite så detta passade utmärkt så på med lurarna då jag precis somnat så ringer telefonen och jag vaknar upp ur denna så välbehövliga vila, nästa gång ska jag dra ur husets alla telefoner och sätta min mobil på ljudlöst nackdelen är ju att man inte kan lyssna på spotify men det får man ta. Nu var det ju kört med sömnen så jag gick in badet och lade mig mint en timme sen kom familjen hem och det blev pizza och efter detta tog jag två alvedon och lade mig för att vila min smärtande kropp.
 
Efter en stund gick jag upp och kollade idol med övriga familjen och tröstade mig med lite lösgodis
 
Nu har jag krupit ner och hoppas nattens sömn blir bra och att man vaknar på en bättre sida imorgon

kanske kanske håller tummar och tår 2013-09-27

Godmorgon
 
Sitter som vanligt i denna tidiga morgonstund och känner efter hur dagen känns. Har ju varit extremt dålig i .veckan av värk och sömnlöshet.
 
Inatt har jag bara varit vaken fyra gånger så det är på rätt håll hoppas jag. Inatt har jag bara drömmt arga drömmar hela tiden skällt ut folk både till höger och vänster. Vaknat av min egen röst att jag skriket i sömne. Har förhoppningsvis bearbetat en del ilska inattens turbulenta sömn.
 
Min värk är också överkommlig trots det gör jäkligt  ont men har tänjt och tänjt nu på tidiga morgonkvisten. Så då ger den med sig lite lite och alla steg i den riktningen är positiva.
 
Gårddagen var en absout värsta hittills och jag var helt slut på morgonen så efter familjen gått till sina respektive sysslor så lade jag mig i ett rykande varmt bad för att mjuka upp kroppen och somnade i badet:-)
 
Gick sedan upp och lade mig i avslappningsfottöljen och somnade där igen naturligtvis sov där som en stock.
 
Sen gick jag över till sängen och låg och slösurfade en sund innan jag tog tag i dagen för sömnen hade återgett mig krafter så nu slängde jag in en maskin tvätt och dammsög undervåningen under tiden den var i maskinen sen hängdes den upp och på med tprkskåpet så den var torr inför kvällens träningar. Gäller ju att träningskläderna tvättas då det är träningar alla dagar i veckan nästan.
 
Slängde i ytterliggare en maskin ochunder den tiden gav mig på att byta batteri i min laptop 


innan det var dags att ge sig ut på middagspromenad med jycken.
Vädret visar ju sig från sin absolut bäästa sida och jag kan inte mer än njuta fullständigt i den strålande solen. Jag låter den värma mig från topp till tå och hunden verkar också trivas och visar upp den briljanta sidan av lydnad
.
 
Efter lunchen som för övrigt bestod av ris och thaikyckling så gick jag och satte på torktumlaren och sen gick jag in i sängen och sov med spotify i öronen.
Nu när jag vaknade blev det lite stressigt för jag skulle påbörja middagen eftersom tösen skulle ha fotbollsmatch och pågen träning i fotboll och innan dess hade han konfirmations undervisning så det fick gå undan att färdigställa maten.
 
Som tur är  så hade jag ringt in min svärmor och hennes gubbe för att lösa skjutningen till tösens fotbollsmatch så de kom lite tidigare och stöttade upp med middagsmaten och hundpromenaden innan vi käkade.


Ungarna fick tacos och jag hade gjort en helsida unngsbakad lax med kokt potatis och romsås.
 
Snabbr iväg efter maten till matchen och tösens uppvärmning. Kunde ju bara få med mig rullatorn så det var en bit att gå men det gick ddet också. Klarar jag avgifta mig själv så går allt annat också;-)
 
Att jag fick ordna och fixa med det mesta idag var för frun var på universitet och höll i någon form av seminarium och kom inte hem från senare.
 
Nu spelade tösen match det är så förbnnat skoj se henne spela. Hon springer som en gasell och hon är så duktig. Riktigt stolt pappa är jag när jag ser henne spela.
Det var dock snorkallt men men jag värmdes av mitt eget engagemang och skrikande, jag vet att ma inte ska skrika men det går lisom inte att låta bli. Tyvärr förlorade de med 1-0 men en kanon insats av tjejerna trots dennna bittre förlust.
 
Hem igen och få på lite kvällsfika att värma oss med innan svärmor och gubben hennes skulle hem.
 
Efter denna dag hoppades jag vara helt fysiskt slut och sova som en stock.
 
 

Helt slut 2013-09-2

Godmorgon vänner

Ja även om mitt val att bli fri från piller är självvalt så är det ett helvete. 
Och framför allt är det sömnen och värken som påverkas.

När det gäller sömnen så drömmer ja mardrömmar så jag vaknar otaliga gånger på natten sen vaknar jag ju av att ha så ont. Inatt fick jag upp och stretcha benen vid två tillfälle för att lindra värken.

Jag är fullständigt utmattad och igår eftermiddag blev det heller ingen sömn för värken var så påträngande.

Just nu orkar jag inte skriva mer får hoppas jag får mer kraft under dagen.Gordagen var väl ingen hit 2013-09-25

Ja godmorgon vänner
 
Ja idag vaknade jag ju redan klockan fem för jag hade så fruktansvärt ont så jag steg upp och stretchade tog mitt morgon kaffe och sen rullade det på med frukost till kidsen och mig själv.
 
Efter att de dragit till skolan och frun till jobbet lade jag mig i massagefotöljen och tog en halvtimmes massage kände att kroppem verkligen behövde det
 
Efter detta så gick jag direkt in och lade mig i ett skollhett bad allt för att underlätta den oerhörda värken som jag känner. Det var nästan så jag brände mig när jag lade mig men så gott glömde nästan bort smärtan av värken eftersom det var så otroligt varmt men trivdes som fisken.
Låg nog i lite för länge eftersom att det blev ganska stressigt till taxin skulle komma halv nio, men jag hann i tid, till och mednågon minut till godo så jag hann ta ett foto
 
 
 
Under taxifärden till Hässleholm satt jag och svarade på era läsares kommentarer vilket jag blir så varm i hjärtat av, sån överväldigande respons på mitt bloggskrivande det blivit igen så roligt att många peppar en det värmer långt ut i själen.
Fortsätt gärna kommentera och följa min resa för det är en oehört god medicin för mig.
 
Vä framme på rehab var det ju dags för ett större möte där jag skullee möta hela teamet bestående av sjukgymnast, kurator, arbetsterapheut, och neropsykolog.
Första intrycket var att skit jag är själv och i underläge direkt trots jag vet att de är där för min skull. Under mötets gång så satt vi och diskuterade och jag fick en känsla att de höll på att försöka avveckla min rehab plats att jag skulle börja planera för ett avslut vilket gjorde mig alldeles förskräckt. Sa till dom att jag var långt ifrån att känna mig redo för att avslut på denna rehabilitering.
Upplever att jag har mycket kvar att arbeta med för att bli så återställd som möjligt så att avsluta här satte jag mig tvärt emot och sade det också.
Under mötet så upplevde jag att jag blev arrogant och nonchalant bemött av en av deltagarna men det är högst min personliga känsla, men den känslan är ju min sanning.
Mötet avslutades och jag gick ifrån mötet och in till kuratorn för att  fortsätta sitta och prata. Jag hade en mycket dålig magkänsla från rehab mötet som om det inte vore nog med allt det andra just nu så kommer detta som grädde på moset.
 
Pratade en timme med kuratorn och hon sade att det inte var aktuellt för mig just nu att skrivas ut och där var ingen datum satt för det heller vilket naturligtvis lättade min ångest över utskrivning.
 Känner att jag har  mycket till att  träna upp inan jag känner mig färdig ska ni veta.
Kändes oerhört gott att få prata av sig hos kuratorn och få lätta på trycket som mötet faktiskt hade gett mig.
 
I taxin hem funderade jag i princip inte på något utan satt och småpratade med chauffören och försökte tränga undan tanken på smärta.
 
När jag kom hem så var det första jag gjorde att gå en runda med hunden så han fick uträtta sina behov.
Sen hem och stretcha igen för att sedan fixa lite sen lunch och sen var det godnatt  för mig.
Jag var helt färdig och trodde först inte att jag skulle somna men somnade som en stock och sov två timmar.
 
Appropå sömn så drömmer jag något alldeles förskräckligt vilket jag vet tillhör pillrena och abstinensen men igår natt hade jag maskar som kröp i hjärnan samtidigt som hjärnan låg och kvalapade på något vis vaknade flera gånger, och inatt har inte precis sömnen varit bättre men får väl ta igen det under dagen men det är jäkligt tufft av vakna typ 10 gånger under natten för man drömmer.
 
Efter denna lilla parentes så efter eftermiddagsluren så var det dags att börja med kvällsmaten så sonen fik mat innan träningen. Han erbjöd sig att göra pannkakor till hela familjen vilken kille alltså man blir så stolt.
 
Jag stack ut en runda med hunden och för första gången kännde jag riktigt hur en kall höstvind känns när en blöser lite försiktigt i ansiktet samtidigt kände jag verkligen hur solens strålar värmde mitt ansikte underbar känsla.
Det är precis som jag inte kännt ordentligt innan när jag har haft medicin i kroppen att allting blivit dämpat. Allt ifrån smakupplevelser till känslor för vind och naturligtvis smärtor.
Ja mitt beroende av tabletter ska inte besergra mig iallafall det är en sak som är säkert som amen i kyrkan.
 
Vidare efter kvällsmaten kände jag hur ont och dåligt jag mådde och hur irretationen över saker blev lite för stor så jag begav mig ut och räfsade ut 3 säckar jord och satt och njöt av detta sen sådde jag lite nya gräsfrön på detta, var så sjukt nöjd över dtta tilltag. Hade ju naturligtvis Ludde som vår fyrbente heter med mig ut.
 
 
 
 
 
När jag kom in igen så gick jag och lade mig i ett skollhett bad för att mjuka upp kroppen igen och lindra smärtan. Det gick faktiskt över förväntan och låg i badet nästan en hel timme innan vi steg upp och firade med lite tårta som frun hade över sen hon bjudit kollegorna under dagen.
 
 
Sen var det dags att krypa ner med lite svettningar mellan lakanen och önska sig en god natt sömn men jag hade så fruktansvärt ont så jag gick upp och tog två alvedon vilket jag ser som en positivt och inte att jag ser mitt pillerintag att jag misslyckats utan snarare att jag lyssnat på mig själv och min kropp och eftersom de inte på något vis är vanebildande så är det ju inget bekymmer.
 

godmorgon vänner och fy fan 2013-09-24

Godmorgon världen
 
Jag sitter i tidig morgonstund och försöker plita ner upplevelserna av snart andra dygnets frihet  från  pillrena och jag kan säga att det är ett mindre helvete.Jag har ont i ryggen och i mina ben, framför allt i ryggslutet där det brinner som eld
Jag har under gårdagen försökt hitta alternativa behandlingar till min smärta. och då har jag stretchat väldigt mycket framför allt benen..
Jag har legat i ett oerhört varmt bad som för övrigt var djävulskt välgörande för min värk. Tappade upp det och sedan på med värmen som håller karet varmt under hela tiden sen satte jag på massagen så strålarna masserade ryggen och benen.
 
Sen har jag använt min avslappningsfotölj flera gånger och i den finns ett avslappningsprogram som heter från märta till välbefinnande och försöker ta till mig dennes övningar. Samtidigt som man får en rejäl massagebehandling vilket är oerhört skönt.
 
 
Det som ställer till det lite är ju att jag har ju mer ont och vaknade nu vid fem av att jag hade så ont men smärta är ju en vanesak också så det gäller bara att lära sig hantera den på ett annorlunda vis och inte låta den   få en sån framträdande roll utan ha ett annat fokus. Att låta sitt huvud få annat att tänka på helt enkelt.
 
Sen är det ju en hel del vatten som tränger igenom skinnet och som gör en fuktig på hela kroppen men det går över och dessutom så är det ju skönt att bada ofta så då förenar jag nytta med nöje;-)
 
Det positiva för det är ju det jag måste titta på, vad är det som blivit bättre. Ja egentligen är det inte så mycket som blivit positivt men den största förändringen är att jag är med på banan. Jag uthärdar för jag vill uppleva saker med alla mina sinnen och inte gå runt i en bubbla där man inte får alla känslor med sig.
Det känns som en av kommentatorerna skrev att man fått av sig pappkartongen som man haft på huvudet.
En andra sak som har blivit bättre är att jag inte ständigt fryser om mina fötter vilket jag gjort hela tiden innan. Dock inte när det var högsommar och riktigt varmt.
 
Nunär jag sitter och skriver detta inlägg så rinner svetten av  mig och jag har ont i nacke, ben,rygg etc. Jag ska strax lägga in vetekudden i micron för att lägga den över nacken samtidigt som jag ska ta en stund i den välbehövliga avslappningsfotöljen från promas så man får igång blodcirkulationen.
 
Jag vill samtidigt här och nu påvisa för er läsare att detta gör jag inte på något vis i världen för att få uppmärksamhet om nu någon trodde detta utan jag gör det helt och hållet för att se vad det egentligen är, vilken medicin som funkar och var det egentligen gör mest ont och till sist för att inte hela tiden bedöva mina sinnen.
 
Jag fick många kommentaarer igår om folk som håller tummarna för mig och min resa och det stärker mig oerhört även om de mest betydelsefulla människorna dvs min familj stöttar mig till fullö.
Jag ska inte vara övermodig och dumdristig i mina försök och låta familjen höra en ständigt klagande Jörgen över hur ont jag har för då får jag ju börja igen med pillrena. Att alltid få höra ett klagande gör nog att folk runt om en tröttnar på en och till sist står man kvar själv, vilket inte det är värt.
 
Men skriv gärna några rader till mig i kommentarsfältet vilket är en god medicin mot mitt pillerfrialiv, vilket jag hoppas reda av.
 
Idag ska jag jag ha ett stort möte med samtliga inblandade på rehabteamet för att staka ut färdriktningen för den kommande framtiden vilken jag ska möta med en starkare och mer homogen människa än tidigare. Jag kommer att ha så oerhört många nyförvårvade kunskaper om mig själv och min situation som jag kommer försöka sprida och delge  min omgivning och samhället i stort. Denna resa kommer kanske öppna nya dörrar som varit stängda tidigare. Det gäller  att se möjligheterna i den situation man befinner sig och inte låta sig begränsas av vad andra tycker. Nä Jörgen lev det livet som du själv vill och där du är den som håller i taktpinnen och använd kropp och knopp i det livet så kommer allt att gå bra.
Stora kramar till er alla

Hej och hå 2013-09-23 nu gäller det.

Godmorgon alla goa läsare
 
Har återfått lusten att skriva igen och det känns alldeles underbart. Om den känslan håller i sig eller bara är temporär det återstår att se och det kan bara tiden utvisa.
 
Idag så har jag en av mina bättre dagar sen jag blev sjuk varför veta jag egentligen inte men lättade väl lite på trycket inombords igår som ni kanske läste.
 
Idag kommer jag ta tjuren vi hornen och försöka avgifta mig själv helt och hållet, den senaste tiden har jag ju plågats av svår värk och varit mycket sängliggande.
Har ju upplevt att jag haft ont även om jag tagit starka smärtstillande av olika sorter men inget har riktigt hjålpt fullt utså nu lägger jag ner allt vad tabletter heter tills jag får så ont så jag inte kan uthärda smärtan eller att et går ut över mitt humör och då i sin tur familjen.
 
Men eftersom jag upplever att jag ändå har ont med smärtstillande i kroppen kan jag ju lika bra lägga ner skiten och köra mitt eget avgiftningsrace.
Har ju fått varningar från sjukvården att inte sluta tvärt för att man kan bli sjuk men detta trotsar jag och försöker iallafall. Kommer ju att känna om uppgiften blir mig övermäktig och då får jag väl lyssna på vad de säger men jag tänker inte ge mig utan kamp.
 
Jag började redan i helgen med att inte ta några tramadol alls och det tyckte jag funkade hyfsat förutom att jag svettades en del men det är ju inte hela världen det finns ju dusch;-)
 
Sobrilen som jag också tagit varför vet jag egentligen inte men läkaren tyckte det och då fortsatte jag, de är också på väg ut ur kroppen och lördagen var sista dagen för dem.
Gårdagen var jag väl heller inte på topp var irreterad och hade lätt för att tända till men en dusch släcker de värsta eldsflammorna.
 
Nu är det alvedonens tur att sluta inta min kropp har ju käkat en del sådana under varje dag i snart sjumånader så vi får väl se hur kroppen och smärtan ställer sig till det.
Nu när jag slutar med alvedonen tnkte jag att det också är lika bra att försöka lägga bort cymbaltan som jag haft längre tillbaka och som också är en smärtmedicin, så nu får värken fritt spelrum ska bli intressant att se hur ens kropp reagerar över denna plötsliga förändring.
 
Jag kommer ju bli rena rama hälsokostprodukten efter detta om jag nu orkar stå emot smärtan och ev den abstinens som tabletterna kommer orsaka men det ska gå och jag ska plocka fram den största och mest envisa sida jag har för att ro detta projekt i land.
 
Så istället för att börja dagen med en kopp kaffe och en bunke piller tänker jag inta en högst normal frukost med knäckebröd yoggi och kaffe.
 
Idag känns det som jag tar ett stort kliv i min resa mot friskhet genom att utmana mig och min kropp med detta försök. Ska bli så spännande att utvärdera detta under följande dagar och jag hoppas på att många väljer att kommentera och heja på mig i detta försök.
 
Efter detta skriver jag här på bloggen och ligger och vilar min kropp i sängen, ska även leta upp nya glasögon på favooptik och beställa dom där.
Känns som jag behöver en nystart och ett par nya glasögon kan ju vara en quick fix för sitt mentala och sitt utseende.
 
Just nu känner jag mig laddad som bra den och när eftermiddagen kommer så ska jag beroende på hur kroppen mår gå ut och ta ett tag men toppdressingen till gräsmattan och så lite nya gräsfrön.
 
Ha en bra dag alla och idag hoppas jag ni håller tummarna för att min resa ska bli så bra som jag tänkt den ska bli:-)
 
 
 

funderingar kring köksbordet en tidig morgon som inte har med min rehab att göra

Jag sitter åter här med morgonkaffet och filosoferar i min egen lilla värld.
Och då har jag mest tänkt på mitt liv och hur det gestaltat sig genom åren. Jag har ju nu sen nyår valt att avstå ifrån alkohol mest i ett test att utmana mig själv. Jag var lite trött på mig själv och den inställning jag hade till alkohol, att så fort det skulle grillas så skulle det vara en pilsner till det och eftersom man mass handlar i Tyskland så blev det ju alltid en öl med högre alkohol än vad man kan köpa i en vanlig affär här i sverige. Varje gång någon granne tittade över så skulle man ta en pilsner eller en liten stänkare, blev helt enkelt trött på min egen tolerans av alkohol.
Vid tillfällen då man varit iväg för att plugga på universitetet i Karlstad så har man ju gått ut och ätit gott och druckit gott och man har nästan altid tagit ett foto och lagt ut då givetvis med en pilsner på bordet.
För att detta inte ska misstolkas som man är beroende och alkolist så vill jag på det skarpaste påpeka detta
Vid ett tillfälle på jobbet innan var det en annan person som kommenterade mina bilder"du lägger ju bara ut bilder med pilsner på" jag reagerade inte vid tillfället men senare har jag reflekterat över detta och jag vill inte förknippas med en människa som alltid dricker vilket är lätt att få uppfattningen som.
Vidare har jag växt upp i en miljö där det inte spottades i glasen när det var fest, jag ska absolut inte säga att jag är uppväxt i en miljö där det missbrukats men att det har alltid varit en självklarhet att dricka en mängd när det var fest var absolut en nödvändighet.
Jag har också alkolism på ett väldigt nära håll och det har faktiskt förstört oerhört mycket för mig personligen i våran relation.
Sen har jag under alla år haft alkoholen tätt in på knuten och i min ungdom hade jag verkligen ett osunt förhållande till alkoholen och det var heller ingen som stoppade det eller tyckte det var ett osunt handlande.
 
Att festa och röjja loss kanske tillhör ungdomen men att brygga vin på sitt rum när man är 16 år och ha 25 litersdunkar på rummet anser jag inte sunt. Att sen skaffa sig en egen hembränningsapparat när man är 18 är heller inget jag är stolt över men det var så det funkade.
Att skaffa en sådan var naturligt steg eftersom jag sett en sådan många gånger på nära håll.
Vid varje helg så var det ju fest och allt som oftast så stod det ju en dunk på bordet som vi alla hjälptes åt att dricka ur.
Kommer ihåg min 20 års fest där det stod uppradat på disskbänken i min enkla 2:a en oändlig mängd flaskor med renat i tror det rörde sig om en 20 liter.
Vin bryggde vi också och det hela gällde att få så hög procentsats i det sen hur det smakade kvittade.
 
Att jag nu under ett år håller uppe med mitt måttliga intag är något jag faktiskt är oerhört stolt över, så lång tid har jag nog inte hållt sen jag var 13 år och provade första gången. Så detta är jag stolt över även om jag inte har ett beroende så har jag iallafall bevisat för mig själv att det går att leva utan alkohol.
Det som glädjer mig är att ibland de närmsta vännerna serveras det alltid ett alkoholfritt alternativ vilket jag uppskattar så mycket, istället för att tragga på mig att jag ska ta en pilsner med alkohol så kan jag faktiskt dricka en öl utan alkohol.
Att sen det finns människor som kanske tycker jag bara vill vara präktig och få uppmärksamhet etc. ni har så fel, ni har så fel. Detta gör jag enbart för min egen skull och för att utmana mig själv i ingrodda livsmönster som man faktiskt kan fundera över och även bryta.
Sen så passar denna tidden mig ganska bra att göra det på för jag har så mycket annat runt mig nu som behöver min energi så jag har inte ork att ligga dagen efter och vara trött bara för man tagit några pilsner och kanske någon whiskey.
Det är ju så att jag är med i ett whiskeysällskap och vi har provningar en gång i kvartalet och då har jag druckit enbart vatten vilket respekterats av alla andra, riktigt go känsla faktiskt.
Sen vill jag också påpeka att jag bryr mig inte om vad andra dricker och vad andra har för vanor. Man blir ju inte alkolist för att man tar någon alkohol till maten eller en pilsner när man kommer hem på fredagen efter jobbet.
Här hemma är det ytterst sällan frun och jag dricker någon alkohol tillsammans själva men när vi har gäster så bjuds det på vad som önskas antingen med eller utan alkohol.
 
Sen har det ju varit så att folk alltid skrattat och haft roligt åt saker som man gjort under bersusat tillstånd och att det blivit något man lagt till minnet för att kunna skratta åt det dagen efter eller senare, tycker mest det är tragiskt att man beter sig galet eller dumt åt när man dricker och att man för den delen dricker så mycket så man beter sig dumt åt, men förr skrattade man bara åt det och tyckte det var väl inget med det.
Tycker faktiskt det är sunt och vågligt att grubbla och våga ifrågasätta sitt eget beteende.Sen är det inte huggit i sten att jag ska bli nykterist men jag ska noga beakta de tillfällen framöver då jag ska dricka alkohol!!
Detta var dagens fundering kanske inte en fundering utan mer en förklaring av mitt ställningstagande under året så en vänner kan förstå
 
Må väl alla antingen med eller utan alkohol:-)
 

godmorgon 2013-09-21

Godmorgon godingar
 
Sitter här i tidiga morgonstund och funderar på saker och ting som händer runt mig och min vardag......
 
Tänkte redogöra för dagarna som gått och sen lite spontana funderingar om livet, vilka jag väljer att börja min blogg med.
 
Jag tänker och funderar ofta på saker och ting som påverkar mig och en sak som påverkarat mig starkt och mycket är varför jag har levt mitt liv i mångt och mycket för att tillfredställa andras problem och bekymmer. Istället för att lägga den energin på mig själv och min familj.
Vist är det så att man vill ha en uppskattning för man gör ett bra jobb eftersom jag jobbar med människor, men ändå jag behöver ju inte leva mitt liv genom andras ögon. Hur folk ser på mig och mitt liv behöver jag faktiskt inte lägga så stor vikt vid.
Samtidigt har jag ett behov av att folk hör av sig när man är dålig men jag kan ju inte styra deras val och inte heller lägga energi på det, för energin behövs ju till annat, det skapar dock en tagg i ens hjärta men det är väl så som devicen säger: det är när man möter livets svårigheter som det kommer det fram vem som är ens riktiga vänner.
Jag har ju en förklaring till varför jag levt som jag gjort under många år men det är en frukt som inte riktigt är mogen för att komma i skrft ännu.
Med bloggen har det iaf vuxit fram nya vänner som bryr sig och engagera sig, peppar med uppmuntrande tillrop etc. det gör ju en väldigt glad.

Sen har jag ju en familj som verkligen ställer upp till 100% och är ju oerhört glad för utan dem hade ju inte min resa mot tillfrisknade gått så fort som det gått. Jag får en förståelse för min sjukdom och vad den kräver, jag får en uppmuntran de dagar man har ont och är trött när allt känns fördjävligt så får man en påminnelse om hur fantastiskt saker och ting ändå är i livet.
 
Nog om mina grubblerier och mina tankar.....
Jag berättade ju för er läsare att jag hade fått en chans på ett jobb, att jag gick igenom 2 anställningsinterjuver och gjorde ett profiltest med 320 frågor vilket inte var helt lätt.
Tyvärr så snubblade jag på målsnöret på denna tjänst, men det fler tåg och livet hänger ju inte på det, utan det viktiga är ju att bli frisk så snart som möjligt.
 
Sen har jag tag i en massa papper som blivit liggandes som ska skickas till försäkringsbolag och försäkringskassa. och lite andra papper som behöver fyllas i så som förnyat färdtjänst intyg, förnyat parkeringstillstånd, och andra saker som min sjukdom medför.
 
Hade en riktig aha upplevelse härom dagen då jag hade mitt andra möte med ett företag som heter Bosses råd och stöd.
De är anlitade för konsultation i frågor som rör funktionshinrade och vad de har för rättigheter. Mötena kan jag ha hemma i min egen säng via webben och vi kan i samma stund vi har mötet skriva och författa dokument som vi båda kan skriva i. Detta är en ypperlig mötesform de dagar man mår sämre och kanske inte har orken att ta sig till ett möte eller en orkar ta sig upp ur sängen för värken är så påträngande.
Jag ser ett stort användningsområde för denna typen av mötesform och ska nu skicka in en ansökan till omsorgsnämden att få hjälp occh stöd av Bosses vilka jag känner ett oerhört stort förtroebarande till även om jag bara mött dem på webben.
 
Vidare har jag varit i Hässleholm på rehab och haft sjukgymnastik och arbetsterapheut. På sjukgymnastiken fortsatte vi att öva gången om ej i samma ofattning som förra gången eftersom jag hade så ont i benen. Men jag cyklade på motionscykeln och gick med rullatorn samt stod utan hjälpmedel och tog faktiskt något steg i dag också.
På arbetsterapin spelade vi ett balansspel på wii tvspelet amn står på en platta som i sin tur styr figurerna på tv beroende på hur jag rör mig på plattan, vansinnigt roligt funderar på att skicka efter en sån platta till tösens wii tvspel. Det hade varit en riktig höjdare att kunna spela och ha roligt samtidigt som man tränar sin kordination och balans:-)
 
Efter dessa passen så gick jag upp och åt en dagens i sjukhusets matsal för att sedan rulla ner igen och sova en stund på en av brisarna i träningslokalen för att orka med passet med vattengymnastiken under eftermiddagen.
När jag vaknade var det hög tid att hoppa i duschen och sen in i varmvattenbassängen vilket är så välgjörande för kroppen. Att få röra sig i detta 35 gradiga vatten med bråkdelen av den vikt man brukar röra sig med är helt fantastiskt.
Det konstiga är att i denna situation så har jag mycket bättre funktion i min vänsterdel av kroppen vilket känns främmmande på något vis. Men det bevisar ju att funktionen finns där än om något ur kurs just nu så finns den iallafall där.
 
Efter att kommit upp så kändes kroppen som den var gjord av bly och alla rörelser kändes som de var komplicerade, tyvärr var funktionen i vänster sidan mindre rörlig igen nu när man var på landbacken, mycket märkligt hur människokroppen fungerar.
 
Hade ett möte i tisdags med neropsykologen om gett mig lite tankar om mitt tillfrisknande. Han frågade om jag såg rullstolen som ett hinder eller en möjlighet. Den frågan är komplex och svår i många olika avseenden men den spontana svaret var ju att se den som ett hinder.
Då sa han men du kan ju faktiskt göra en hel del grejor med rullstolen så som klippa gräs transportera dig, kanske folk gerdig uppmärksamhet, tar större hänsyn etc. Funderade om det första och största målet var att bli av med rullstolen eller kanske göra saker så som deltidsjobb eller något liknande med rullstolen och på sikt bli bättre och så småningom bli av med stolen??
Ja det är en svår nöt att knäcka men den måste knäckas och även andra frågor som kommer på resans väg. Tex. kommer fkassan och AF tro att jag är sjuk när jag lämnat min rullstol då ser man ju inte så klart att jag är sjuk. Ska jag då behöva fightas för att folk ska tro att jag är sjuk trots jag inte sitter i rullstol.
Kommer folk bemöta mig annorlunda trots jag har en lång resa kvar mot friskhet bara för jag reser mig upp och börjar gå??
Det är också en fråga man får fundera på men det är ju inte egentligen mitt bord utan det är ju faktiskt betraktarens ögon som får träna sig att faktiskt lyssna och bedömma mig utifrån det jag säger och jag ska inte behöva bevisa ett skit egentligen och det var tröstande ord som neropsykologen sa: att så länge du går hos oss är det ingen som tvivlar och är det någon myndighet som gör det så är vi dina försvarsadvokater vilket gjorde mig så glad och lättad.
 
Idag är det lördag och en alldeles förträfflig lördag då solen skiner ifrån en klarblå himmel och det ser ut att bli en underbar höstdag där alla höstens färger avspeglar sig på ett fantastiskt sätt
 
Må väl och var rädda om er
Kram

Nu får jag äntligen tummen loss 2013-09-17

Hej
Ja nu är det åter ett tag sen jag skrev men ska försöka göra er läsning till ett nöje.
Det blir nog svårt att redogöra för alla saker man hittat på under tiden.
 
Under tiden jag inte skrivit har min fru varit på ett forskar seminarium på Cypern 10 dagar. Hon var på universitetet för att visa sin forskning och ta del av andra forskares verk.
Sedan tog hon några extra dagar på ett hotell vid kusten så hon fick lite semester iallafall.
 
Jag var själv hemma under denna perioden och det gick förvånansvärt bra under denna tiden allt ifrån aktiviteter och träningar till middagar som skulle lagas. Det var ju ganska intensivt men planerade man bara väl så gick det bra.
Hade även stor hjälp av våra grannar som hjälpte till vid hämtningar på fotbollsträningarna och vid ett tillfälle så storhandlade en annan granne till mig. Vilken service och rent av lyxigt.
 
En annan stor grej som hänt under är att jag sökt ett jobb. Jag har genomgått två intervjuer och gjort ett test för att få fram en profil för mig så nu återstår bara enhetschefens telefonsamtal om jag får jobbet eller inte.
Är ju inte redo ännu för ett heltidsjobb, men målet är ju att på sikt att vara redo för det. Var hos läkaren igår och blev sjukskriven ytterligare 3 månader. Vilket känns bra att inte bli ytterligare stressad av att inte bli sjukskriven.
 
Min rehab går hela tiden framåt och idag så gick jag mina första steg utan någon form av hjälpmedel, kändes otroligt befriande.
Att sen foten fortfarande släpar är inte hela världen, mer än att man sliter liter mer på skorna;-)
 
Det som sätter mest stopp för min vardag är ju min värk och min trötthet. Förra veckan och fram tills igår så har jag haft det riktigt tufft med mycket värk och enorm trötthet. Men det är inte så mycket att göra åt mer än att lyssna på kroppen och ta de tabletter som hjälper mig med värken.
 
Jag fick ju även en värmefilt av familjen då jag fyllde år och den kommer ju väl till pass när man har ont. Även massagestolen som jag lånat av företaget Promas används flitigt för att få massage och avslappning.
 
Har varit slarvig på sistone att ta bilder men jag har varit väldigt upptagen då frun var iväg så jag prioriterade helt enkelt bort bloggen och förra veckan hade jag ju kraftig värk och mycket trötthet så då blev det heller inte av. Tror nog att värken och tröttheten kan vara en konsekvens av att man kört på alldeles för hårt de 10 dagarna och inte tillåtit sig att känna efter alls. Nu när frun är hemma kan man koppla av och tillåta sig att känna efter och då kommer den verkliga Jörgen fram.
 
Vidare framöver så är det ju trädgården som ska höststädas och känner att jag inte har så mycket ork till det just nu men en sak i taget så kommer det säkert att gå det också:-)
Får förhoppningsvis lite hjälp från svärfar som brukar ställa upp och ta ett tag när det behövs.
Annat som hänt under tiden jag inte skrivit är att jag köpt ett släp som jag tänkte mig kunna utnyttja den dagen jag blir frisk:-)
 
Ska försöka uppdatera min blogg lite oftare och framför allt ha lite bilder med i den.
 
Må så gott tills vi hörs nästa gång

203-08-28,29,30,31,01

Godmorgon
 
godmorgon alla godingar.....
 
Idag har jag lite funderingar på sjukdomar som inte syns, även om delar av min sjukdom syns  så har jag ju delar av min sjukdom som inte syns dvs hjärntrötthet och behov av sömn.
 
Jag kan ju se ganska pigg ut en dag och de mäniskor man stöter på säger oh vad du ser glad och pigg ut trots man inombords känner sig helt färdig.
Att ha ett handikapp som inte syns rent fysiskt kan ju vara ganska kompicerat. Folk kanske tycker man avskärmar sig och inte är lika social som man var förut och då kan ens omgivning uppfatta en som lite sur och trist som inte orkar umgås.
Därför är det viktigt för ens omgivning att inte se det på det viset, utan man orkar helt enkelt inte som man gjort tidigare. Att man som person i ens nätverk så som kompis, närstående, arbetskamrat, etc. kan ha en förståelse och en acceptans för ens sjukdom.
Ofta går allt bra om jag vårdar mig själv och lyssnar på min kropp och sover det antal timmar jag behöver på eftermiddagen, helt enkelt att kroppen styr dagens rythm.
 
Nu nog om funderingen och vidare i min blogg där jag tänker återge vad som hänt under dessa dagar som förflutit sen jag skrev sen sist här på bloggen.
 
På onsdagen så passade jag på att ge hunden sin skönhetsvård. Först så kammade jag igenom hela hans päls och redde ut alla tovor och efter det så blev det tvättning och schamponering av hans päls. När det var gjort var det dags för lite balsam och sedan så fönades han riktigt fin.
 
 
 
Imponerande att se att han kan vara still så länge och låta mig hålla på med han för det tog nästan 2 1/2 timme att göra allt detta.
När han väl var färdig så fick han naturligtvis en rejäl belöning i form av ett gnag ben. Han vet precis vad som vankas när han är klar för han springer direkt ut till skåpet där godsakerna förvaras.
 
När jag sedan slängt i mig lite rester från gårdagen så gick jag en rejäl promenad med ludde så han fick sin rastning. Han har blivit så duktig så jag har han sällan kopplad inte mer än vid de tillfällen då jag möter någon annan hund.
 
När vi kom hem så var det dags för att lägga sig och ta sin eftermiddagslur som blev nästan 2 timmar lång, vilket var riktigt skönt.
När jag sedan vaknade så tyckte jag det kändes bra att ge sig ut och klippa gräset vilket jag gjorde. Efter en stund så kom en bekant till mig med en hel kasse gula plommon, vilka var helt fantastisk goda. Vi satt ner en stund och tog en kopp kaffe och satt och snackade beundrar så hennes humanistiska människosyn och vi delar den på många olika plan.
 
När hon åkt iväg så började jag att laga middag skulle ha hemma grillade kycklingklubbor och pastasallad. Så på med gasolgrillen och sen på med pastan och göra sallad. Det blev kanongott
.
 
Sen så stack frun och tösen iväg för ridning och jag fortsatte klippa gräset nästan klart för jag sparade en bit eftersom jag kände mig trött och sliten, och gräset finns ju kvar tills imorgon.
 
På kvällen slappade jag mest och gick och lade mig ganska tidigt.
 
Torsdag och jag tänkte att idag ska jag inte göra ett jota utan bara slappa så jag gick och lade mig efter det att ungarna gått till skolan. Låg och slappade tills mobilen ringde och en påminnelse som jag lagt in om att jag skulle ha en synundersökning idag klockan 11 så nu blev det bråttom eftersom jag glömt ringa om färdtjänsten dit. Så snabbt upp och på med kläder och iväg.
 
 
Sen när jag kom hem igen så gick jag och lade mig och sov ett par timmar för att känna sig piggare och orka med resten av dagen.
Sen kom svärfar för att hälsa på och ta en kopp kaffe. så vi satt ner en stund innan jag stack ut och klippte gräset som var kvar, men innan jag stack ut så hängde jag upp tvätten i maskinen och laddade den med en tvätt till.
 
Under tiden jag klippte kom en kompis ut och när jag var färdig med gräset gick jag in och gjorde lite mackor till tösen som skulle iväg på fotbolls träning.
Det var väldigt hektisk stund med att göra allt detta så när väl frun kom hem så var det en skön avlastning. Vi hjälptes åt att duka fram lite kvällsmat och eftersom både kompis och svärfar var kvar så var det en självklarhet att bli många till kvällsmaten.
 
Nu skulle pågen iväg på fotbollsträning så frun körde han och jag diskade upp efter maten så det skulle vara rent och snyggt.
Nu var tvätten färdig så jag hängde upp den och började sen tillsammans med frun vika undan all torr tvätt som blivit liggandes, men frun ville jag hellre skulle vila mig så hon tog det mesta av tvätten och min vila var väldigt välbehövlig efter den hektiska sen eftermiddagen.
 
När detta var klart så slöt jag ögonen och somnade så fort så jag knappt hann reagera själv.
 
Fredags morgon och jag ska iväg på träning på rehab och idag så har jag en heldag där så jag kommer inte vara hemma förrän vid halv fyra i em.
Först på dagens övningprogramm var ett besök hos arbetsterapeuten där vi testade av olika vardagsbestyr åsom knäppa knappar, skruva av burklock etc det gick faktiskt jättebra. Jag fick också med mig en lera hem för att öva upp fingrarnas motorik och styrka och till denna en hop övningar som jag kunde göra hemma.
 
Jag började dagens sjukgymnast övningar med att cykla som uppvärmning och sedan tränade jag väldigt mycket gång med hinder där jag var tvungen att lyfta foten över. Det gick väl sådär men skam den som ger sig och till sist så lyckades jag ta mig över 3 av 4 hinder vilket är en klar framgång.
 
När jag sedan var klar så gick jag och en annan patient upp i sjukhusets matsal och tog en dagens vilket satt som en smäck efter förmiddagens träning.
Mätta och trätta så gick vi ner i gympasalen och lade oss på varsin brits och sov en halvtimme, helt underbart.
 
Nu var det dags för lite varmvatten gympa så in i duschen och sedan ner i det 35 gradiga vattnet. Så gött att kunna känna att det inte är så besvärligt att röra sig och framförallt den goa värmen. Nu körde en av sjukgymnasterna ett träningspass typ som ett gympingpass med rörelser. Det var väldigt jobbigt och påfrestande trots vi var i vattnet men det gick.
 
Så nu var det  upp ur badet och vidare till taxin som har en sån där somnande effekt på mig så vi hann nog inte ut ur Hässleholm förrän jag sov och vaknade inte förrän jag var hemma.
Rullade in i huset och sa hej till alla och sen gick jag in i sängen och vaknade 2 timmar senare totalt vimmelkantig och omtöcknad.
 
Frun och barnen som varit i stan hade köpt färdigmat med sig hem så det var bara att sätta sig vid dukat bord:-)
Sen blev det fredagsmys i soffan där uppe, vilket var riktigt mysigt. Men john blund kom tidigt till mig i fotöljen så jag somnade och pallrade mig ner sen till sängen
 
Vaknade ganska tidigt denna lördagsmorgon, satt som vanligt med datorn och en kopp nybryggt kaffe och surfade runt innan huset vaknade. Var ute en morgonrunda med hunden också såklart.
När jag kom hem så blev det lite frukost innan ungarna vaknade och ville gratta mig på min födelsedag.
De ville jag skulle gå in och lägga mig i sängen sen kom de sjungandes hela familjen och gav mig presenter.
Jag fick en värmefilt och ett par nya hörlurar.
 
Sen fick jag också något jag suktat efter länge nämligen en motorcykel om än i miniatyr. Sonen hade hittat den i en affär och precis en sån som jag vill ha, den pojken han har humor.
 
Sen fortsatte dagen med lite grattis hälsningar via facebook och sms kan faktiskt sakna den mellan mänskliga kommunikationen en sån här dag, men en hälsning är bättre än inget alls.
 
Sen på eftermiddagen så undrade sonen och hans kompisar om vi inte kunde åka ut båt för de var sugna på att åka ring efter den. Självklart ställde jag upp på det och vi var ute och åkte en rejäl runda.
 
 
Sen på kvällen så lagade vi lite thailändskt käk som jag önskat. Frun höll på med en uppgift till universitetet hela dagen eftersom den måste vara färdig innan hon flyger till cypern på konferens natten till söndagen.
 
Så jag kommer att vara själv hemma under 10 dagar vilket innebär att allt ska planeras så noggrant som möjligt för att undvika att man blir stressad och blir sämre i sin sjukdom.
Grannar har också erbjudit  sig att hjälpa till om det skulle vara något man behöver hjälp med.
 
Under söndagen hände inte så mycket mer än att tösen och jag tog färdtjänst till hennes fotbollsmatch som de vann med 6-0 riktigt skoj sen när vi kom hem igen gick jag och lade mig lyssnandes i de nya lurarna som jag fick i present.
På kvällen lagade vi något av barnens favorit mat nämligen pasta carbonara som de är stormförtjusta i.
 
Sen var det dags att förbereda måndagens sysslor så som skolböcker etc. de får dock ta det egna ansvaret för att allt är med. Jag tror man växer av att få förtroende som människa.
 
Kramar till folket
 
Godnatt