Träning och åter träning

Godmorgon
 
Har ju inte skrivit påt  hela jul helgen eftersom man haft så trevlig under dessa dagar. Det är familjens tid och då har vi umgåtts spelat spel lyssnat på musik och allmänt bara slappat.
 Under lillejulafton var vi bjudna till min syster och hennes lägenhet där vi åt gott och satt och pratade, passade ju även på att ge varandra julkllappar eftersom vi inte firarjulafton ihop.
Vi käkade en riktigt god middag där som systern hade ägnat  stor möda åt, riktigt riktigt gott.
 
Under Julafton var fruns släkt här och vi hade en fantastisk jul med skratt glada miner och en otroligt god atmosfär. Så jälka roligt och avslappnat.
Dagen efter så vardet ju bara jag och frun och barnen som bara umgicks med barnen, spelade det nya monopolspelet som är så olikt det man själv växte upp med, men tiderna förändras och så också spelen tydligen. Det var dock klart skoj att spela tillsammans utom då man förlorar. Har ju svårt med att ta förluster, en vinnarskalle tar över emellanåt;-)
Vidare kollade vi på film tillsammans både askungen som är ett måste men också en film som pojken valde att avsluta kvällen med, tror den hette ocean eleven riktigt bra faktiskt tom. jag kunde hålla migvaken genom hela filmen ;-)
 
Dagen efter det dvs den 26 så var jag ute under hela förmiddagen började dagen med att gå en runda på 3 km med hunde: Känns så gott att kunna ta mig så långt  utan en massa hjälpmedel. Känns som man är pånyttfödd och inte behöver vara så isolerad och begränsad som man varit tidigare. Kunde tex gå över en äng som hunden uppskattade starkt då han kunde skutta runt i det höga gräset.
När jag välkom hem igen så fortsatte jag med att avfetta och sedan tvätta bilen då den var genomskitig. Det var verkligen på sin plats med en riktig tvätt. Till min fasa upptäckte jag att någon kört  emot hela vår högra sida och repat den från framänden ända bak till bakskärmen, så trist. Så det blev till att ringa försäkringsbolaget och anmäla min skada.
På eftermiddagen åkte vi hem till fruns mormor för att hälsa på och fika och där var det minsann fullt hus och det bjöds på sju sorters kakor, så man var välgöd när vi åkte därifrån:-)
 
Igår på morgonen så tänkte jag at jag måste ju träna lite på egen hand nu när rehab i Hässleholm är stänkt. Så jag och frun beslöt oss för att ta oss till friskis och svettis och var där redan klockan åtta på morgonen.:-)
Så roligt detta skulle bli att träna ihop.
Jag började med att som uppvärmning springa 3,5  km med en tid som inte var personbästa men ändå klart hyfsad (26,13) för att sedan köra ett hårt styrketräningspass för hela kroppen.
Roligt att vi kune träna ihop och göra detta tillsammans medan barnen fortfarande låg och sov.
Som avslutning på träningspasset kände jag att jag had mer och ge och ville bli ordentligt svett  innan jag gick och duschade så jag avslutade med en kilometers löpning i snabbtakt så klockan stannade på 6 min vilket är suveränt för mig.
 
Nu var det en välbehövlig dusch som väntade för att sedan åka hem och äta frukost tillsammans:-) Sedan åkte jag och visade upp bilen på bilfirman för att få en skadebesiktning ang reporna på sidan, för att sedan fortsätta till mataffären och fylla på förråden.
Sedan hämtade jag upp frun ooch dottern i stan som hade shoppat lite. Efter det åkte vi hem och jag kände att min kropp och knopp behövde den där välförtjänta middagsluren så det blev nästan två timmars sömn och man vaknade pigg och utvilad.
Passade ju bra att vara utvilad innan middagen skulle lagas inför kvällens besök av min moster och hennes sambo.
Vi käkade gott och hade en lång och härlig kväll med skratt och en riktigt riktigt  avslappnad atmosfär.
 
Idag blir det nog en lång och härlig promenad med hunden även om kroppen är lite sliten idag så behövs ju träningen och hunden behöver ju komma ut oavsett så då kan man ju förena nytta med nöje.
 
Ha en riktigt god lördag alla och ta väl hand om er och era närmsta.
Kram

Kommentarer :

#1: Sara

Har bara en sak att skriva , fantastisk läsning Jörgen !!!! Kram

Svar: Tack Sara trodde själv inte att det skulle gå så här bra men är ju överlycklig över de snabba framstegen
Jörgen Ekeberg

skriven
#2: Harriet

Låter som en perfekt jul med nära och kära. Härligt att kunna fara iväg å gymma lite åxå. Jag tror att 2014 blir ditt nya friska år! Grattis till dina framsteg!
Själv är jag åxå återgången till det "normala" började julveckan med att äntligen vara uppe i att arbeta 100 % igen :D Och det verkar funka. Kram

skriven
#3: Kim

Oj Oj Oj vad det går framåt på alla plan! 1 Km på 6 minuter!!!! Bra! riktigt bra!!!! :-) :-)

Svar: Tackar KimDet går riktigt bra just nu:-) Ja det får bli en rikttid för den kommande milen:-)
Jörgen Ekeberg

skriven
#4: Anonym

skitbra jobbat!!!!

Svar: Tackar för de värmande orden
Jörgen Ekeberg

skriven
#5: Anders

Fy för satan PJ du är snabbare än mig nu! ;-)

Jag får nog ta tag i min motionsträning när det nya året kommer :-D

Låter som en bra helg :-)

Svar: Ja AndersDu kan inte ligga på latsidan för då kommer jag förbi dig
Jörgen Ekeberg

skriven

Kommentera inlägget här :