2013-04-17 och radion och tidningar

 halloj alla läsare
 
Idag har varit en riktigt hektisk dag med många olika möten och åtaganden, men en fruktansvärt rolig dag samtidigt jag har verkligen gillat denna dag som blir en slags milstolpe i livet då jag för första gången gjort en timme i radion med direktsändning, phuuu
 
Jag tänker som vanligt försöka beskriva min vardag utifrån mitt perspektiv och göra det på ett sätt utan omskrivningar och rakt på sak. Tycker inte det är någon idé att linda in saker och ting för att det ska verka bättre än det är dessutom tror jag läsarna förstår budskapet lättare om man inte skriver så  krystat.
 
Idag började dagen redan kvart över fem med lite funderingar över hur dagen skulle te sig med allt som skulle göras idag. Låg väl tio minuter och funderade innan jag steg upp och ut och satte på kaffebryggaren som är dagens första insats för mig, under tiden kaffet rann ner så passade jag på att rulla in mig i duschen för att känna sig pigg och fräsh.
Jag kände mig lite kass direkt med värk och inte så på "G" men tänkte att en riktigt varm dusch skulle nog göra susen både för min värk och mitt uppvaknande :-) och vist var det så, tänk vad en varm dusch kan åstadskomma med en värkande kropp. När jag sedan lyckats trockla mig upp ur badet igen så kändes det mycket bättre, kände mig piggare, en rejäl kopp kaffe på detta så skulle man nog komma iordning.
 
 
Nu rullade jag ut i köket och hällde upp en stor kopp kaffe och satt och kollade vad dagens webb hade att erbjuda satt och slösurfade tills det var dags för att få fram frukosten och sedan få ner barnen till den. Morgonpromenaden gjorde frun som brukligt är för att lagom komma tillbaka då frukosten var framdukad. Frun hade också mycket på agendan idag så hon hasta snabbt iväg och pågen som numera cyklar till skolan åkte ju också iväg lite tidigare för att komma i tid.
Tösen stack också iväg till skolan nu och jag hade nu också gjort mig i ordning för att ta taxin in till stan för att gå på en timmes sjukgymnastik och få lite tänjning på senor och muskler och samtidigt öva på att stimulera lårmuskeln att lyfta benet
 
Nu kom taxin och chauffören var sjyst nog att köra mig direkt in till sjukgymnasten eftersom den var lite sen trots de egentligen skulle hämtat en person till. Kanon
 
Nu rullade jag upp till sjukgymnastiken och dagens övningar om åter blev benpress, cykling, och lite stretch övningar eftersom musklerna förkortas i låret då man sitter mycket tid i rullstolen.
 
 
Nu var det dags för att ta txin vidare mot dagens stroa begivenhet Radio Kristianstad och vara dagens förmiddags gäst med Helen Persson skulle bli sjukt spännande.
 
 
Var nu nere på radion och rullade in i byggnaden för att där bli mottagen och omfamnad av Helen Persson som hälsade en välkommen till radion.
Blev bjuden på lite kaffe först för att sedan prata lite om upplägget idag. Vi körde ju inte efter något manus utan det spontana samtalet skulle få härja fritt i studion;-) nej skämt och sido programet skulle ju handla om min sjukdom, min blogg, och resan som  jag gör i min sjukdom.
 
 
Klockan 10 så började Helen att sända och klockan halv elva var det meningen att jag skulle komma in i studion men innan dess så skulle det fotograferas och göra bilder för webben :-)
Nu närmade sig klockan halv elva och det var dags att  ta klivet ut i etern och samtala med Helen, det kändes tryggt och ett naturligt samtal, upplevde mig inte direkt nervös men vist pirrade det lite i magen ska erkännas.
 
Tyckte timmen i etern bara flög iväg och det kändes som jag bara varit där en kort stund.
Nu var det snart slut för min medverkan och det var dags att rulla ut ur studion, på vägen ut så utmanade jag Helen att genom att om dom gör en uppföljning av min resa så sade jag att den 29 maj så ska jag gå in i hennes studio för då är det åter dags för en medverkan i hennes program:-)
 
Nu har jag säkert tagit mig vatten över huvudet men det får man ta isåfall, har ju även skrivit ett mail till helen att lyckas jag inte gå ifrån deras enrtré in till studion ca 20 meter så ska jag rulla malmömilen i rullstol och lyckas jag så ska hon springa den, får se om hon vågar anta utmaningen.:-)
 
Nu kom min kompis Uffe och hämtade mig för att köra mig hem till Balsby, jäkligt sjyst.
Nu så var det dags för en lunchrunda med den fyrbente vännen så att han fick komma ut och göra sina behov. Det blev en lagom runda så att vi kom hem lagom tills en kille som skulle ge mig offert på en terassmarkis och två fönstermarkiser skulle komma.
Han mätte och gjorde en snabb överblick och han skulle återkomma med pris på fredag.
 
Han hann knappt köra förrän Aftonbladets fotograf dök upp eftersom han skulle göra ett jobb i växsjö så tänkte han att han lika bra kunde ta mig på vägen.
Han tog mängder med olika bilder på mig och Ludde ska bli spännande att se vilka som kommer att publiceras imorgon dagens Aftonblad :-)
 
Nu kände jag mig ganska slut och sade adjö till fotografen och rullade in i huset och den väntade sängen, så skönt.
Slummrade nog in en liten stund innan jag vaknade till igen, då barnen kom in hem från skolan.
Steg upp igen  för att rulla ut på tralledecket och borsta hunden.
 
Barnen är så hjälpsamma här hemma och idag så ville tösen göra kvällsmaten bestående av pannkakor. Hon kom ut på decket för att få råd om hur smeten skulle vara, och se på tusan på vägen in i huset snubblar hon och vi har pannkakssmet över hela golvet.
 
 
SHIT men huvudsaken var att ingen skadade sig, men det blev ju lite senare middag än vad vi är vana vid men vad gör det. Hon gjorde en ny smet och gräddade de godaste pannkakorna som jag ätit på länge.
 
Älskade tös och påg också för den skull<3
 
Nu var det dags att få undan lite innan det var dags för att ta itu med läxläsningen för barnen vilket oftast  frun sköter,  idag å kröp tösen upp till mig i sängen och ville läsa högt  för mig :-) kände mg rejält trött efter dagens strapatser, men det har det definitivt varit värt.
 
Ps glöm nu inte köpa aftonbladet imorgon Ds
 
Så nu säger jag godnatt och sov gott vänner efter en mycket händelserik dag
 

Kommentarer :

#1: Sara

Ja det kan man väl kalla en händelserik dag :-)
Och vilka bra bilder ! Kram

Svar: Ja bilderna blev riktigt lyckade idag tacka r för berömmet och att du alltid ställer upp
Jörgen Ekeberg

skriven
#2: Anonym

Intervjun på radion lät jättebra :)

Svar: Tackar för detta beröm stärker en jätte mycket
Jörgen Ekeberg

skriven
#3: Anders

Att du har munläder, det visste vi sedan tidigare. Så snacka en timme ska ju inte vara några problem för dig! ;-)
Tuff utmaning du la, hoppas verkligen att du slipper en mil i rullstol... Men jag förutsätter att du anser att utmaning var rimlig från din sida, spännande. :-D

Återigen den där klippan Ulf ställer upp, härligt! ;-)

Anlitade Hasses Markiser för två år sedan, fanns ingen annan som kunna matcha hans offert och datum för montering. :-D

Skönt att du även träffar bara chaufförer. :-)

"Man kan inte göra en omelett utan att knäcka några ägg" ....gråta över spilld mjölk... Inga skada skedd och goda pannkakor, din barn börjar bli stora nu :-D

Svar: HahahaDu e för rolig men tyckte det var riktigt skoj hos helen timmen bara flög iväg och det var inte alls nervöst och vist får vi hoppas att slippa milen i rullstolen
Jörgen Ekeberg

skriven
#4: Anonym

Hej! Jag läste om dig på Aftonbladet. I höstas sa min kropp ifrån och jag blev förlamad från midjan och ner. Känseln kom tillbaka efter ett kortare tag men vid flera tillfällen har vänster sidan domnat bort.
Jag hoppas att du snart får tillbaka känseln.
Varje dag är en kamp men ljuset finns där framme.
Kram Linda

Svar: Klart ljuset det finnsdär även om man kan uppleva det lång ifrån en ibland, men hoppet är det sista som överger en :-)
Jörgen Ekeberg

skriven
#5: Linda

Åh jag känner igen mig så mycket i din blogg. I höstas så drabbades jag av något liknande då min kropp stängde av och jag blev förlamad från midjan o ner. Känseln kom tillbaka efter ett kort tag men så fort jag blev trött så domnade kroppen bort.
Jag skickar en kram och hoppas att du snart blir bättre.
Kram Linda

Svar: tackar dig linda för kramen och vad skönt att d kan känna igen dig av en el i min blogg kram
Jörgen Ekeberg

skriven
#6: Linnéa

Vet känslan av att kämpa tillbaka, ta samma kraft som du gav de du hjälpte och gör på dig själv ;-)

Svar: Ja jag försöker numera fokusera på mig och familjen och ge dem den kraft jag gett till andra innan sjukdomen. :-)
Jörgen Ekeberg

skriven
#7: Marie Gustafsson

Hej Jörgen,
En person som gått i min terapi kontaktade mig för en stund sedan om dig och tyckte att jag skulle sända dig min hemsida och vad jag sysslar med så då gör jag det. Läste artikeln och känner igen mig själv... Jag åkte till Australien 2005 och gjorde klart en utbildning där jag även behandlade klienter där de i denna terapi ska uppnå bra psykisk och fysisk hälsa. Titta gärna in på min hemsida om du har lust, www.pstreatment.com och se om detta kan vara något för dig?! Jag finns i Hässleholm.
Vänlig hälsning,
Marie Gustafsson

Svar: Hej Marie Tackar för ditt tips och din sida. Har just nu många olika vårdinsatser både på det fysiska planet men även terapeutisk hjälp inom psykiatrin och jag får först se hur dessa kontakter kan hjälpa mig vidare mot friskhet innan jag tar ytterligare
kontakter, men ska definitivt ha dig i åtanke om de andra inte hjälper
Jörgen Ekeberg

skriven
#8: Tove

Hej. Jag hittade hit ifrån aftonbladet och ville bara skriva att det på något sätt känns mer verkligt när jag läser om att det finns fler som har drabbats av något liknande som jag. Jag hade ingen aning om att något sådant här kunde hända innan det hände mej. Jag kämpar fortfarande med att acceptera faktumet. I mitt fall är det min hela högra sida som drabbades, men jag har hela tiden kunnat gå, även om det var svårt till en början, tack och lov. Nu kan jag ta lite längre promenader och när det är en bra dag till och med springa upp för trapporna som förr! :)

Svar: Hej Tove roligt att du hittat min blogg!!!!Va skönt att jag kan sända signaler till andra att det finns faktiskt en symtom och en diagnos utifrån denna sjukdom
Jörgen Ekeberg

skriven
#9: agneta björk

GRATTIS, det gick ju jättebra idag, jag tyckte det var kul att lyssna på dig, höra din röst, nu när jag följt din blogg. Bara fortsätt och kämpa, när du är ledsen, tänk på oss, som tycker om dig. KRAM Agneta

Svar: Tackar för dina värmande ord Agneta och jätteskoj att du fortsätter följa mig du som varit med sen början och ett extra bonus att du kommenterar
Jörgen Ekeberg

skriven
#10: Anonym

Hej! Hörde programmet de var jättebra du fick mig att tänka till om livet!

Svar: Vad skönt att jag väckte känslor hos er lyssnare
Jörgen Ekeberg

skriven
#11: Anonym

Otroligt att du orka att blogga
När blev helt slut stressad så tag jag bort mig översllt på nätet
Facebook, twitter , blogg , instagram och även epost
Det var otroligt skönt raderande allt
Till och med sålde min nya mobil inget internet och skaffande en ny mobil utan internet
Tar dagen som den kommer
Ingen dator
Nu varit på en promenad och sitter på biblioteket och lånar där en dator dog bara 10 min inte mer
Läste om du varit med tänkte måste in och skriva
Kämpa på och man vår en annan syn på livet

Svar: Det är mitt sätt att få ut tankar och ideer samt få bekräftelse för det man tycker om att just skriva
Jörgen Ekeberg

skriven
#12: Emma

Hej! Såg artikeln om dig i Aftonbladet. Har läkarna tagit prover för borrelia? Det är extremt lömskt med borrelia och det kan också ge förlamning. Ville bara väcka tanken. Hoppas att du blir bättre snart!

Svar: Ja de har tagit prover på borelia men tackar dig för att du är omtänksam och väcker tanken
Jörgen Ekeberg

skriven
#13: Rättvisetörstande Realist

Jag är också "professionell sjukfuskare" numera d.v.s. kroniskt sjuk och långtidssjukskriven... med en långdragen konflikt med F-kassan i bagaget. Jag var t.o.m. tvungen att dra mitt fall inför förvaltningsrätten för att få rätt, då
F-kassan hade valt att tolka sjukskrivningsreglerna strikt efter alliansens nya rigida regelverk som sjösattes med deras "reform".
Jag har en fråga till dig. Vilket parti röstade du på i förra riksdagsvalet?
OM det var något av allianspartierna... hur känns DET nu?


Svar: Hej jag kan känna för dig i din situation och vist är det trist att ligga i fejd med någon oavsett vem det är och jag gillar hellre ordet kommunikation där man har en dialog och kanske en förståelse för människors olikheter och defekter.Må så gott och hoppas du tillfrisknar och blir bättre
Jörgen Ekeberg

skriven
#14: Anonym

Hej igen Jörgen!
Jag är van vid att man testar alla andra behandlingar i sjukvården innan men besöker mig och jag finns här om du skulle önska i framtiden... Titta gärna in på min andra sida på min hemsida och där det finns en länk till en pdf-fil som beskriver denna behandlingsmetod väldigt utförligt. Jag är den enda i Sverige som arbetar på detta sätt.
Ha det gott och lycka till med allt :-)
Mvh
Marie Gustafsson
www.pstreatment.com

Svar: Tack MarieDu får gärna lägga en länk till mig på fb i ett pm om du känner för det blir lättare att hitta rätt direkt då.
Är spännande det du beskriver är du kopplad till högkostnadsskyddet??
Jörgen Ekeberg

skriven
#15: Marie Gustafsson

Jag finner dig på fb o länkar.... Nej är inte kopplad till högkostnadsskyddet tyvärr...
Med vänlig hälsning,
Marie G

Svar: ok MarieHar kollat din hemsida och verkar intressant men som sagt jag måste först nu fullfölja de insatser som görs för att se om de funkar. Tack för du tar dig tid att kommentera min blogg TACK
Har du fb får du gärna dela ut den till dina vänner på fb
Jörgen Ekeberg

skriven
#16: Nena

Men oj vilken dag! Tänk att få plats med så många händelser under en ¨samma dag! Konstigt egentligen att ibland är det fullproppat av saker att göra medan andra dagar är nästan helt tomma. Är det inte märkligt? :)
Gott att avsluta med lite pannkaka :)
Mvh//Helena

Svar: Ja är det inte märkligt vad man hinner med. Var inne på din blogg och kollade tjyst blogg. Gå gärna in och kolla under min länksamling för att se vad jag synts i för media nu när jag blivit sjuk
Jörgen Ekeberg

skriven
#17: Nena

Ja ok, det ska ja göra. Tack för titten på min blogg :)

Svar: Kan du hjälpa mig lite synpunkter på min blogg om du vill och känner för det kan du adda mig på fb så är det kanske lättare att få synpunkterna hörda
Jörgen Ekeberg

skriven
#18: Nena

hej igen,
förlåt men jag förstår inte vad du menar?
Mvh/Helena

Svar: Jo vad du tycker om min sida och sen har jag skickat ett mail till dig om lite hjälp för min blogg
Jörgen Ekeberg

skriven
#19: Nena

Ok, jag läser så fort jag kommer in. Ska ut och städa nu. Ha det så bra så länge.//Helena

Svar: Tackar, tackar sjyst av dig
Jörgen Ekeberg

skriven
#20: Mattias

Hej Jörgen!
Mycket imponerad av din blogg, väldigt intressant läsning.
Har själv råkat ut för att gå in i väggen, tappar känseln i både armar och benen men ej förlamning. Jag undrar mest hur du gick tillväga i början, hur började du komma igång? Har ej haft mitt så länge än, typ en månad ungefär. Vill bara höra om du har några bra tips. Kommer fortsätta följa din väg tillbaka och hoppas du blir frisk snart igen.

Mvh Mattias

Svar: Hej MattiasTrevligt att du hittat till min blogg. Jag låg ju inlagd på sjukhus i 19 dagar sen fick jag en remiss till rehab samt psykiatrin och började jobba med det, en tuff resa hör gärna av dig igen om du vill
Jörgen Ekeberg

skriven

Kommentera inlägget här :