2013-08-27

Hej alla goa och trevliga människor.
 
Sen jag skrev här sist så har det hänt en del saker som jag tänker beskriva här nedan.
 
Jag vill först och främst tacka alla goa läsare som väljer att lämna kommentarer på min blogg. Det kan kanske tyckas att det kvittar om jag lämnar eller inte men där har ni fel för det betyder oerhört mycket för mig och jag besvarar  alla kommentarer det värmer mig oerhört mycket
Denna omgången så var det ovanligt många och värmande, kloka och kommentarer som verkligen gick rakt in i mig och min själ, underbart.
 
Det som hänt mig under dessa dagar som gått sen vi hördes av har inneburit väldigt svåra dagar för mig med mycket värk ett enormt sömnbehov, så dagarna har i princip spenderats mestadels i sängen, har enbart lyssnat på kroppen och försökt lindra värken med sömn och varianten starkare smärtstillande.
Har också försökt bada varmt med massagestrålarna påkopplade i badkaret:-) har kommit på att värme är en grej som är bra för att lindra värken så jag har  önskat mig en värmefilt nu när jag fyller år i slutet på månaden.
 
Det känns så tråkigt när man drabbas av en sådan här dålig period och man får dåligt samvete för resten av familjen att man inte  kan delta som man brukar göra.
Inte åka med på matcher som ungarna spelar etc.
Sömnbehovet var gigantiskt under gårdagen då jag i princip sov bort hela dagen förutom att jag på eftermidagen var på en anställningsintervju vilken kändes väldigt bra.
Jag var där i god tid så jag hann ta en glass på torget som smakade alldeles förträffligt.
 
 
Det konstiga är att idag så sov jag till klockan 6 och inte som det brukar att jag vaknar långt innan klockan ringt. När jag sen vaknar till känner jag att min värk är betydligt bättre och åter har sjunkit till min normala värk nivå, ni kan inte fatta hur underbart det kan kännas att kunna ta sig upp ur sängen utan det gör vansinnigt ont, vilken befrielse.
Att kunna hjälpa till med frukost kunna dammsuga och bädda direkt på morgonen, att få göra det som är normalt är en känsla som inte riktigt går att beskriva. trots man sitter i rullstol och har måttlig värk.
Sådana saker som folk tar för givit eller tycker är tråkigt upplever jag som en riktig höjdare, sjukt va.
 
Nu sitter jag i taxin på väg till min rehab och idag ska det tränas då jag känner mig riktigt på hugget. Får väl se vad de härliga personalen kan tänkas hitta på för mig idag. De som jobbar där är så underbara för oavsett hur dåligt man mår när man kommer dit så har de en magisk förmåga att få en på gott humör.
De har en fingertoppskänsla som är unik där de ser precis på vilket humör man är på och lägger ens träningsnivå utifrån ens kraft och humör, de är bara rent ut sagt fantastiska!!!
 
 
Så nu är jag snart framme vid rehab och passar på att ge er allla läsare en stor kram och en förhoppning om att ni får en underbar dag
 
Under rehab idag gick jag rätt så mycket med mina kryckor samt fick mycket stretching av mina ömma ben
 
 
 
Idag fick jag också bevis för att styrkan i vänster armen åter är på väg tillbaka även om det bara är en 7 del av min styrka fån förr så är det ändå en fördubbling som när jag var som svagast vilket är oerhört glädjande
 
Jag lyfte även frågan om vem som ska vara min behandlande läkare då rehabs ordinarie läkare inte vill ta sig an mitt case eftersom hon naser att hon inte har kompetens nog att handha det. Så då undrarade jag vem som ska vara det eftersom jag anser att min vårdcentrals läkare som är en duktig allmän läkare inte har den specialist kompetens som kan behövas i mitt fall.
Så frågan skulle lyftas upp i teamet först och sen ev. till högsta chefen för sjukhusorganisationen i Hässleholm. Jag kommer stå på mig vill jag lova.
Sen lyfte jag även frågan om hur jag ska ta mig fram till vintern vilket jag o rehab personalen hoppas med hjälp av mina ben, men jag säger OM det inte går måste vi ha en plan B som går in och den måste vi börja jobba med nu för ska jag ha en permobil så tar det 6 veckor för handläggning.
 
Nu under kvällen har tösen och jag varit nere vid badplatsen och hon har tagit ett kvällsdopp så underbart att bara kunna rulla ner på 5 minuter och kasta sig i plurret.
 
Det är en fantastisk sensommarkväll så det gäller att passa på och njuta då tillfälle ges.
 
 
 
 
 
 
 
Er bloggskrivare Jörgen

Kommentarer :

#1: Helene

Käraste du
Så underbart att se dig gå på kryckor!!
E de samma kille som Jag sett you Tube klipp på tidigare!?!!
Vilka framsteg!!!!!!!
W O W I'm impressed!!!!!
👍👍👍👍😜

Svar: HejJa det är otroligt glädjande att jag lyckas stappla mig fram på kryckor. Det är inte utan att det ligger en hel del kämpande bakom detta.
Och vist är jag oerhört stolt över vad jag presterat,men vill ju ännu mer framåt och det tänker jag bevisa för mig själv och alla andra😛
Roligt att du följer min resa och är imponerad av den
Jörgen Ekeberg

skriven
#2: Sara

Du är en fighter , det vet vi alla som känner dig :-)
Underbara sommarbilder , var själv vid haväng idag och insöp sensommaren :-)

Svar: Ja som du vet Sara så lägger jag mig inte ner vid första bästa tillfälle, både på gott och ont. Är ju en envis kämpe som inte ger mig förrän jag slagit mig rejält antingen fysiskt eller mentalt och det gäller det mesta faktiskt.
Jörgen Ekeberg

skriven
#3: Månsson

Ja du PJ ! Det gamla ordspråket att man måste vara frisk för att vara sjuk håller än idag. Stå på dig angående specialistläkare. Spelar ingen roll om du är en PJ eller en Zlatan. Ni har rätt till samma vård inom samma tidsperspektiv.

Svar: Ja du Anders Klart jag står på mig men det har alltid funnits skillnader i vårt samhälle tyvärr men det innebär ju inte för den skull att man ska sluta kämpa för rätt vård
Jörgen Ekeberg

skriven
#4: Ulrica

Visst är det underbara kvällar! Vi har också varit vid sjön ikväll och våra barn doppade sig. Ljuvligt.
Spännande med anställningsintervju.
Snö och vinter, ja den tiden kommer ju men jag hoppas det dröjer mycket länge än.....
Kram Ulrica

Svar: Hej ulricaJa vist finns det sköna kvällar men tyvärr så blir de nog färre och färre men det gäller att ta tillvara de som e kvar:-)
Och vist e det spännande med anställningsintervjuver
Jörgen Ekeberg

skriven
#5: JennyS

Hej Jörgen! Du är en fighter, det syns i ögonen 😊 Att läsa om de viktiga framgångarna, oavsett hur små eller stora de är, är lika roligt för mig eftersom jag fick en massa nervskador efter ryggmärgscystan + Chiari missbildningen som trängt ner lillhjärnan i nackhålet under "gud vet hur länge". Idag är känseln nedsatt i vänster arm/skuldra, likaså lotorilen i benet. Det är precis som du skriver -tänk vad mkt som tas för givet. Men konstigt vore nog annars, ingen tänker väl att man ska vara med om en olycka eller få en stroke...Så nu skriver vi nya sidor i vår nya bok, Jörgen! Den kommer nog bli lika bra som del förra 😉 mvh!

Svar: Hej jenny så roligt att du tittat in på bloggen och t.om. lämnat ett rejält avtryck i form av kommentar.
Ja man måste fightas ingen mer än man själv som gör jobbet.
Och vist måste man hitta en acceptans för sitt mående men jag strävar hela tiden till att bli bättre och har svårt att förlika mig med mitt handikapp som jag hoppas ska försvinna
Jörgen Ekeberg

skriven
#6: Bodil

Underbare du! Vilken fantastisk energi och kämparanda du förmedlar! Jag bli GLAD ända in i hjärtat när jag läser dina ord! Vilka framsteg! Och vad roligt att se dig "in action". Ser så bra ut. Ha en underbar dag! Kram

Svar: Jag tackar dig för dina värmande ord och din peppning av min träning Bodil. Ja det är riktigt roligt att det framskrider
Jörgen Ekeberg

skriven
#7: Kenneth

härligt att du kan börja gå på kryckor o jag lider med dig i värken o vet vad det innebär det du beskriver med trötthet vissa dagar är drabbade av sömnsjukan

Svar: Ja det känns skönt att få lämna stolen någon gång men får så fruktansvärt ont i benen när jag gått för mycketoch då e det mediciner som gäller
Jörgen Ekeberg

skriven
#8: Anders

God morgon PJ :-D

Härligt att återigen få se dina framsteg, videoklipp och livfulla bilder. FINT DET! ;-)

Hoppas att det gick bra på din intervju. Med tanke på den "lilla" glassen du tog innan så borde du nästan hamnat i "matkoma". :-D

Värme och vila är en bra medicin :-)

Svar: Ja jag försöker få upp lite bilder eller videor rättare sagt emellanåt men att driva en blogg gör ju inte sig självt så det e ju roligt att folk kommenterar och uppskattar det man görJa fick nog mer en sockerkick av glassen så jag var riktigt på hugget, är kallad till en andra intervjuv nu i veckan
Jörgen Ekeberg

skriven
#9: Mojje

Läste precis detta inlägg. Alltså jag blir så oerhört glad för din skull när jag ser dig på kryckorna. Det måste kännas helt fantastiskt för dig. Ett stort GRATTIS och bra kämpat.Det gör ju dessutom all träning mycket lättare och du ser nu målet (även om det är en bit kvar). Helt underbart, jag blir så glad för din skull.

Svar: Tjenare MojjeSå roligt att jag kan glädja dig oxå lite med min framgång. Du glädjer ju alltid mig med din härliga kommentarer som gör en glad och lycklig.
Och tackar dig dig för ditt grattis till min framgång
Vi hörs vännen
Jörgen Ekeberg

skriven

Kommentera inlägget här :