den oändliga berg och dahlbanan 2013-10-03

 Godmorgon vänner
 
Tänkte att jag skulle försöka ge mig på att redogöra för  gårdagen som var en av de bättre dagarna sen jag blev sjuk i februari
 
Att få en sån dag emmellanåt är då fantastiskt så man blir tårögd. Att kunna få fungera som den gamla Jörgen ett tag, att få snusa på det  gamla livet för en stund är obetalbart för mig.
 
Ja dagen började ju som alla andra dagar med kaffe, frukost  till kidsen och sen undan med det och få iväg dem till skolan.
Det som skiljer denna dagen från andra är så klart massor, men idag skulle svärfar komma och hjälpa mig med en del grejor så vi hade bestämt att han skulle komma vid halv tio.
Men redan när jag låg i badet och klockan var nio så dök han upp och jag fick snabbt kravla mig upp från dagens medicinbehandling.
Vi hade ju en del på agendan under dagen så nu gällde det att rappa på lite så när kaffet var uppdruckit så begav vi oss ut för att plocka in bevattningspumpen som vi har nere vid sjön så att den inte fryser sönder. Det vill till ett antal minusgrader innan det händer något med den eftersom den står i ett isolerat litet pumphus.
När vi plockat upp pumpen tömde vi alla slangar och plockade in dem också.
 
När vi gjort detta var det meningen att han skulle hjälpa mig att få in bordet vi haft på trädecket i garaget, men då var det först tvunget att göra plats i garaget.
Då innefattade det att laga en trasig träskrinda från i sommras så fram med trälim fogsvans och sruv så fixades detta till och jag kunde slänga ut den från garaget.
 
Sen så skulle vi köra över kanterna på gräset och lite sly med grästrimmern. Skulle dra igång den men den tvärvägrade starta, jag drog och drog utan att den gick igång blev vansinnig på skiten och höll på att slå sönder den i molekyler på uppfarten, men sansade mig dock och tog den med oss på shoppingrundan.
 


Svärfar  var ju tvungen att köra hem vid 13.30 så tiden var dyrbar. Skulle ju köra en del ärende också så nu fattade vi beslutet att köra ärendena så de blev avklarade.
Inte så lätt med färdtjänsten att ta sig runt till en massa olika affärer där det ska hämtas, bytas, eller lämnas tillbaka saker därför gäller det ju att passa på.
 
Först ut på shoppingturen var en byggmarknad där vi skulle lämna tillbaka ett grillgaller till grillen eftersom de beställt fel, så in med det som blivit fel och hämta ett nybeställt som ska vara rätt, så ut med rullstolen och in i affären för att lika snabbt ut igen och packa in rullstolen igen, börjar ju få lite rutin på detta moment ;-)
 
Sedan bar det av till biltema där det skulle införskaffas en del grejor som kan vara bra att ha, sen fick ju det följa med lite andra grejor också som 10 liter koncentrerad spolarvätska den obligatoriska rullen silvertejp och lite annat smått och gott. På utgången fick vi passa på att slänga i oss lite lunch så några korvar i bröd slank det ner:-)
 
Vidare nu till Jula för att byta ett luftgevär som varit sönder sen första dagen vi köpte det och har sedan dess bara blivit stående. Det var inga problem att få ett tillgodokvitto på varan trots jag glömt kvittot sjyst service. Tänkte att det är väl lika bra att köpa ett nytt gevär som är lite dyrare och då förhoppningsvis lite bättre kvalité. Sagt och gjort till kassan och ett nytt gevär i bagaget.
Folk tittade lite konstigt på en när man rullade in på Jula i rullstolen med geväret under armen hahahaha.
 
Ut från Jula för att sedan köra bort till cykelaffären för att köpa ett kedjelås till fruns cykel eftersom biltema inte hade det.
Tydligen så köper man sällan kedjelås utan man byter hela kedjan vilket jag kan tycka vara mycket märkligt men på cykelaffären så hade dom:-)
 
Kände att det tar minsann på krafterna att hoppa in och ur bilen och sätta ihop rullstolen började ju känna av lite trötthet i benen.
 
Nu stack vi vidare till en riktigt häftigt ställe nämligen Manges motorsågs affär. En kille som har pasion och samlar på motorsågar.


Affären innehöll allt man kan tänka sig i motorsågsväg. Ett riktigt orginal som kunde allt och då menar jag allt om motorsågar. Lokalen fullkommlig översvämmades av motorsågar i olika dimensioner och doften av olja bensin och avgaser svallade över en när man kom in.
Berättade att jag inte fick röjsågen att starta och att motorsågen inte heller startade.
Han gjorde ett par smärre justeringar på röjsågen sedan gick den igång på tre drag :-) inte ens ett nytt stift behövdes.
Sedan servade han motorsågen med ett nytt svärd, ny kedja och ett nytt drev vilket han gjorde under tiden vi var där. Han viste verkligen vad han gjorde den mannen.

 
Så in med grejorna i bagaget och sedan styrde vi kosan hemmåt och eftersom tiden var knapp så bara slängde vi ut grejorna från bilen sedan körde svärfar hem för dagen. Ovärderligt att få sån hjälp med saker som legat och väntat så länge.
Jag är så sjukt nöjd med dagen och på ett överlyckligt humör.
Så jag röjde lite i verkstaden och satte på kedjelåset på fruns cykel och grejjade lite med hennes belysning etc. den har ju inte sett dagens ljus på flera  år men så roligt att fixa och dona lite.
 
Gick ut på uppfarten för att dra igång röjsåget och se om den startade och döm om min förvåning, den jäkla sågen startar inte, jag drog och drog.
Blev ju helt vannsinnig men sansade mig och grannen kom över och vi sade att vi får väl skruva i sönder skiten och rengöra den på riktigt. Sagt och gjort av med kåporna och isär med förgasaren och rengjorde och smorde upp det ordentligt samt rengjorde tändstift och luftfilter.
När jag sedan sätter ihop allt igen så går maskinen som en klocka. Är man stolt och nöjd då eller;-)
 
I ren glädje så startar man ju motorsåget också och rullar bort och testar på en grov gren, sågar så flisorna ryker. Måste ju testa grejorna.
 
Sedan kom sonen hem och vi fick naturligtvis prova hans och mitt nya gevär också. Satte upp lite saker att skjuta prick på, så skoj att göra gejor ihop:-)
 
Har ju sen jag blev sjuk försökt inrätta mitt liv lite annorlunda och inte fara på en massa annat utan vara här och nu och ha fokus på det som är viktigt och det är ju jag själv men strax därefter kommer ju familjen därför känns det ju roligt att pågen vill göra saker ihop vilket jag inte haft så mycket tid för innan, tyvärr.
 
Sen gick vi in käkade lite kvällsmat innan vi alla slog oss till ro framför arga snickaren och efter det ett inredningsprogram som jag glömt namnet på.


Så jäkla mysigt att sitta ihop och kolla tv tillsammans hela familjen, har ju inte hänt överdrivet många gånger på de senaste månaderna eftersom jag inte kunnat ta mig upp för trappan.
 
Nu var det dags att hoppa ner i bingen och njuta av nattens sömn.
 
Men detta blev rena rama katastrofen med nattens sömn säkert varit uppe 10 gånger för att jag haft sådan värk. Första delen av natten upplevde jag samma symtom som härom kvällen då jag inte fick luft och andra hälften av natten så har jag haft sådan värk.
Var uppe och tog två alvedon och sen har jag stretchat flera gånger under natten. Vid tio över fyra så gick jag upp och värmde en vetekudde som jag lade över ryggslutet och ner mott låret vilket lindrade men sen steg jag upp vid halv fem för då pallade jag inte med den förbannade värken.
Så på med en panna kaffe och igång med datorn.
 
Vad som hänt under dagen återkommer jag med men en sak är säker just nu är jag så förbannat lycklig

Kommentarer :

#1: Malin

Jisses vilken dag...Inte konstigt du har ont...Men din vilja finns så fortsätt att kämpa men kanske i ett lugnare tempo

Svar: Ja det kostar att ligga på topp kan man väl uttrycka det som
Jörgen Ekeberg

skriven
#2: Anders

Håller med dig PJ, fan vilken god känsla det är när man fixar/lagar något och det sedan fungerar som det ska! ;-)

Det var onekligen många stopp på kort tid! :-D

Kul med sådana snubbar som motorsågsmannen! :-)

Har också ett gevär hemma, men grabbarna är fortfarande för små. Så det har varit andra som har varit på besök som har fått skjuta istället. ;-)

Pissigt med värken, men ännu en gång så väger det goda upp det onda :-D

Svar: Ja man mår som en prins när man lyckats med saker som man inte trodde skulle gå
Jörgen Ekeberg

skriven
#3: Visar

Bra jobbat gubben, nu när du har blivit med gäver också, skräm ingen folk bara.... Heheee

Svar: Ja du Visar man får passa sig nuförtiden;-)
Jörgen Ekeberg

skriven
#4: Lotta

helt endorfin-kickad av glädje över denna läsning!! gillar denna start på min dag :) vet känslan, såååå jäkla ont man kan få, men glädjen över att ha gjort allt det där, att ta tillbaka o orka ....den känslan e fantastisk.... och du e fantastisk! skrattade vid tanken på synen m geväret :) och man blir så glad när du skriver som du gör, man känner nästan din glädje rakt genom datorskärmen :) önskar dig många såna dagar, jaaaa man får ju ta det onda me det goda väl...som du sa... det kostar om man vill ligga på topp :) hejja dig !! :) att känna glädje i det man gör o har e nyckeln t mycket tror jag nog! :) kram Lotta

Svar: Godmorgon Lotta
Ja så gött att jag kan kicka igång din dag med min glädje. Delad glädje är ju dubbel glädje
Ja lotta det är sant som du skriver att gör man det som är skoj och tycker är roligt då går allt mycket lättare
Jörgen Ekeberg

skriven

Kommentera inlägget här :